icon

Po akej dobe ste s partnerom postúpili vo vzťahu?

18. máj 2021

Ahojte.
Zaujímali by ma vaše skúsenosti. Po akej dobe ste sa posunuli s partnerom na tvz.ďalši level? Či už to boli zásnuby (svadba), dieťa alebo spoločné bývanie. Ako dlho ste boli spolu a koľko ste mali rokov?
Zaujíma ma to, keďže ja mám 20, priateľ 25 a sme spolu rok. Obaja bývame ešte u rodičov. Nepovedala by som, že je to detský vzťah. Mám už u nich aj kefku, oblečenie, priamo kľúče nemám (čo by som ani nechcela, keďže je to dom jeho rodičov) ale viem, kde majú schovaný náhradný kľúč a kedykoľvek i keď nie sú doma k ním môžem prísť (samozrejme nechodím). Podľa mňa ak s niekým neplánujem do budúcna, snažím sa týmto veciam vyvarovať (no možno sa mýlim). Z druhej strany sme sa nikdy priamo nebavili o tom, že áno, budeme spolu bývať, mať deti a podobne. Rozmýšľam, že sa s ním o tom porozprávam. O tom, že ja by som v blízkej budúcnosti možno aj chcela niečo viac, vážnejšie. Len neviem či nie je priskoro či už vekovo alebo dĺžkou vzťahu.
Nie je to náš prvý vzťah. Ja som pred ním mala jeden 3 ročný a on tiež mal predo mnou jeden 3 a jeden pol ročný vzťah.

stanulienkat
19. máj 2021

To porovnávanie ti je podľa mňa nanič. Každý vzťah má inú kvalitu. My sme začali bývať spolu až po pár rokoch, ďalších pár rokov sme sa zasnúbili, a ďalších pár rokov sme mali dieťa, ale máme kvalitný stabilný vzťah. A ako ti baby píšu vyššie, jeden rok je naozaj veľmi veľmi málo, aj keď ty máš možno iný názor. Počas prvých dvoch rokov ste najviac zamilovani, máte ružové okuliare a nehodnotite reálne toho druhého. Okrem toho váš vek -ste ešte deti. Hlavne ty, nemáš sa kam ponáhľať a čo ti tu baby píšu, že sa po roku aj zobrali a mali dieťa -z toho si príklad určite neber. Takým to vyjde jeden z milióna, všetko ostatné sa po pár rokoch alebo mesiacov rozchádza, alebo rozvádza. A ešte nechápem tomu ženskému zvyku, hneď s každý chcieť založiť rodinu, s partnerom s ktorým som, to neznamená, že budeme spolu celý život a že si hned založíme spolu rodinu. Každý partner znamená spoznávanie a to, či nám bude do života vyhovovať, alebo nie a až potom sa rozhodneme, či si tú rodinu s ním založiť chceme. A za jeden rok partnera nemôžeš poznať, ružové okuliare začnú padať po dvoch po troch rokoch, preto to vyzerá s rozvodovostou na Slovensku tak, ako to vyzerá.

jana_eyre_2
19. máj 2021

@stanulienkat ale ona chce len spoločne bývanie, dieťa nie, píše tak.. lepšie ako spoločným bývaním človeka nespoznas a pokiaľ si nebudú brať hypotéku na spoločný byt, ale pôjdu do podnájmu, tak je to proste len normálny krok dvoch dospelých ľudí.. v 20tke a 25 to už dávno nie sú deti.. ja som v 20tich rokoch bývala sama a sama sa živila, ako dieťa som sa už teda necítila a ani nemyslím že som bola..

stanulienkat
19. máj 2021

@jana_eyre_2 tak byvanie urcite, tak ho najlepsie spozna. Ale dotazuje sa aj na dalsi level-rodina, deti... To je skoro..

anonymka11
19. máj 2021

V tvojom veku som o dieťati spoločnom bývaní ani svadbe neuvažovala mala som ale vtedy presne rok partnera ako máš ty a tiež som si hovorila, že sme spolu už rok takže chápem tvoju situáciu.. Ale osud to chcel ináč, ja som síce nad ničím z toho neuvažovala, ale život ma prekvapil po roku som zistila ze som tehotná, takže ci sme chceli nechceli išli sme spolu bývať (aj keď začiatky boli naozaj ťažké, keďže obaja sme boli zvyknutý bývať s rodičmi) po pol roku spoločného bývania prišli zásnuby ešte som bola tehotná a keď sa narodilo dieťatko rok potom sme sa aj vzali a sme spolu skoro 8 rokov a naozaj neľutujem nič. Nič by som nemenila, preto niekedy môžeš si plánovať všetko ako chceš život to zariadi ináč. Aspoň u mňa to tak bolo 😊

autor
19. máj 2021

@stanulienkat Nie nie . Ak si čítala celú diskusiu, mohla si vidieť, že sa chcem posunúť ďalej ale aj som zdôraznila, že určite nie dieťa. Svadba samozrejme tiež neprichádza do úvahy, keďže na to je to fakt len rok.

stanulienkat
19. máj 2021

Tak do byvania chodte. Drzim palce.

queen_el
19. máj 2021

My sme mali cca. toľko rokov ako vy, keď sme sa dali dokopy. Zásnuby boli po 2,5 r. a svadba a bývanie po ďalších 1,5 r. čiže spolu 4 r. od začiatku vzťahu.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
evkamotka
19. máj 2021

Vo feb 2015 sme sa spoznali, v okt 2015 ma poziadal o ruku. Jun 1016 sme sa brali, sept 2016 zacali spolu byvat v spolocne kupenom byte, sept 2017 prve dieta, jan 2020 druhe dieta

mattkapd
19. máj 2021

Mala som 20 rokov keď som začala chodiť už s terajším mojim manželom.. Po roku som sa k nemu nasťahovala (nebol to rodičovský byt) po 3 rokoch sme sa zasnubili o rok na to sme mali svadbu o rok na to sa nám narodilo naše prvé bábätko.. Ten už má teraz 4 roky a čakáme druhé.. Medzi tým sme byt predali vyplatili hypotéku vzali si o dosť väčšiu a kúpili sme si dom..

maria1989
19. máj 2021

Ak sa s ním náhodou budeš rozprávať o spolužití, rovno sa dohodnite, kde to bude. Snáď nechceš bývať u jeho rodičov..

olivka84
20. máj 2021

Ja som mala 22 muž 20 keď sme po roku začali spolu bývať. Dieťa sme mali po 7 rohoch a druhe po 14tich rokoch odkedy sme spolu.

sense
20. máj 2021

Keď som mala 20, som mala úplne iné veci v hlave....
Ale neskôr som tieto veci nejako extra neplanovala, nerozoberala proste "sa to stalo"... Jedine co sme mali vy diskutované že nechcel ani jeden z nás dieťa, názor som neskôr zmenila on tiež ale to som už mala takmer 30

Ono zaručený časový postup nie je... Keďže každému vyhovuje niečo iné, načo by som ale ne pristúpila je na sťahovanie sa do detskej izby... A ako len priateľka by som nešla ani do spolocnej hypo...

nikoleta1234
20. máj 2021

Sme spolu 12 rokov, z toho manzelia 1 rok (v auguste), ja som mala 16 on 19 ked sme sa zoznamili. Mame 2 krasne dvojrocne deti, zacali sme spolu byvat, az ked som zistila, ze som tehotna, aj to u mojich rodicoch. Byvame vsak uz vo svojom 4ty mesiac 🙂... Zasnuby boli skor... Ja som chodila na vysoku, on do roboty, uzivali sme vylety a tak... Dokoncila som vysku a popritom pracovala a chceli sme si zalozit rodinku. Budem mat 28 on 31.

siska53
20. máj 2021

Podla toho, ako to citite.. ja som mala asi po nieco pol roku, lebo zil sam, matka mu len chodila upratat a navarit, a obcas som u neho prespala .. ale .tam.nebol pokrok, casom bol rozchod. No a s terajsim som ja bola ta, ktora spravil po 4 rokoch posun ( inak len obcas prespavacka u nich ci zahrada a dovolenky), lebo som mu povedala, ze uz chcem.babo. babo sa podarilo trosku skor, ako som sice chcela, tak sme.rychlo rekonstruovali jeho byt.. stahovali sme sa k sebe 5 dni pred mojim porodom 😁.
Odvtedy bol posun len v tom,ze deti mame dve.. uz len spachat svadbu, ale do tej sa mne nechce..nejak.. maly ma 11, tolko aj byvamr spolu.

Ale.. naozaj sa treba riadit nie inymi, ale sebou. Moja mala pozera ( a aj ja obcas) taku mladu, 25r. Cesku a ona v tom veku ma 3 deti, manzela.. ja v jej veku som sa akurat rozisla s frajerom 😅... A pripadala som si ako decko este.. takze tak .

ouwecka
20. máj 2021

S muzom som od r 2008/11 spoznala som ho dva mes predtym ,mala som iny vzťah,kt som musela ukončiť,kedze som vedela ze to bude moj muz,v decembri som po vianociach u neho 1 x spala a bola pár dni,v podstate od roka 2009 sme hned spolu byvali na byte,h jeho rodicov ti ale na jar odisli do domčeka,len na zimu 2010 sa na chvilu vrátili,to sme sa aj brali,z lasky.. sme spolu teda 13 ty rok..
Mala som 20 on 21 ked sme spolu začali
Mali sme dovody sa tak rychlo k sebe nasťahovať
Vychadzame a bavime sa s oboma rodicmi,byt sme kúpili a byvame sami uz skoro 12 r takze za mna ked to vids nienje na co cakat no musite to vediet obaja..

janinkalc
20. máj 2021

Dokopy sme sa dali , keď som bola v maturitnom ročníku a on ešte chodil na výšku. Mala som 18 a on 23. Z víkendových stretnutí som postupne u nich začala prespávať alebo on občas u nás. Keď sme skončili školy a obaja mali prácu , začali sme sa vtedy baviť o podnájme. To bolo v roku 2013 asi, čiže po +- dvoch rokoch vzťahu. Starší syn sa nám narodil po 5rokoch vzťahu, stredný po 7r. Vtedy sme mali aj svadbu. Teraz sme spolu 10 rokov, o dva mesiace k nám pribudne tretie dieťatko a prešli si si bývaním u svokrovcov, u našich, prerábka bytu, podnájmom, potom sme kúpili dom a teraz predávame jeden starší dom a tam už chceme zostarnúť 🙃

janinkalc
20. máj 2021

@mondolina nie každý má potrebu "užívať si" . Ja som mala tiež len jeden dvojročný vzťah pred manželstvom .

mabenn
20. máj 2021

Zvazujes posunut vztah, pritom sama pises, ze este svadba, dieta, byvanie realne nie je. Zacni stabilnou pracou u seba a ujasnenim si, preco priatel byva u rodicov, ked ma pracu a ci to chce casom menit.

mondolina
20. máj 2021

@janinkalc
podľa toho či myslíš pod pojmom " užívanie".

janickacrazy
20. máj 2021

U nás po 3 mesiacoch zásnuby a spoločne byvanie, po 6 mesiacoch svadba, do roka dieťa, medzitým ešte sťahovanie do zahraničia. No ale už sme boli obaja starší ako vy a išlo to rýchlo. Sme spolu 13 rokov šťastní.

autor
20. máj 2021

@mabenn svadba a dieťa reálne nie je ale bývanie je. Býva u rodičov pre to, lebo sám na byt nemá financie , nie pre to lebo by chcel ostať tam😊

mondolina
20. máj 2021

veď keď máte financie napr. na podnájom tak choďte do toho.

blackcat8885
20. máj 2021

Po 15mesiacoch som sa k nemu nasťahovala s mojim synom z predošlého vzťahu. Otehotnela som planovane po 1,5r nášho vzťahu a po 2r teda bola svadba bola som v 6mesiaci
Mala som 29r on 34 keď sme začali spolu žiť sme spolu 5r z toho 3r manželia

mabenn
20. máj 2021

Ved ok ale ty nebudes prispievat na spolocne byvanie?

fergiea
20. máj 2021

U nas obaja 23 rokov, obaja zamestnaní, on býval u starkej ja u nasich. Po 4 mesiacoch sme isli bývať spolu do prenájmu, s tym nápadom prisiel on, co som vôbec nečakala a bola som stastna. Po 2 rokoch sme kupili dom, dieta sme chceli až keď budeme mať vlastné bývanie, synko prisiel na svet po ďalšom roku, svadba po ďalšom roku. Myslím si, ze u každého jedného človeka je to individuálne, každý človek má iné predstavy a plány a musíte sa len vy dvaja o tom porozprávať, myslím si, ze po roku to nie je vôbec skoro, sa o takých veciach porozprávať🙂 drzim palce

andraska
20. máj 2021

Po 2mesacnom chodeni, po skončení výšky mala som 24r, sme sa odlucili kôli praci na pol roka, po tejto skúsenosti sme sa rozhodli že chceme spolu byť ,a kúpili sme si vlastné spoločne byvanie1izb.byt , do ktorého sme sa presťahovali až po dvoch rokoch kôli komplikácie so stavbou obytného domu ,dohromady sme spolu boli 4roky ,z toho 2roky vo vlastnom byte .V 29rokoch sme sa zobrali , rok nato sa nám narodil syn....

lianka123
20. máj 2021

Manzela som stretla na prechode, do tyzdna u mna byval, po 2tyzdnoch od zoznamenia ma predstavil rodicom. Po roku kupil byt kde sme sa spolu nastahovali, po 3 rokoch sme sa vzali, po 7 rokoch prve dieta / dlho sa nam nedarilo. Postavili sme don, mame 2 deti, sme stastni spolu 12 rokov. Vyslo to..

dooscoby
20. máj 2021

U nas to bolo cele naopak. Zoznamili sme sa v marci, v juli som zistila, ze som tehotna, ale kedze kazdy sme mali vlastny jednoizbak v podstate 2 ulice od seba tak sme ostali byvat kazdy u seba a vecer stale chodili na rande 🙂 u mna este byvala mamina. Nakoniec sme ju stahovali do manzelovho bytu a on do nasho, to som bola asi v 8 mesiaci tehotenstva. Potom sme az kupili prvy vacsi spolocny byt asi ked dcera mala rok a svatbu sme mali, ked mala 18 mesiacov a to uz sme mali prvu krizu za sebou a uz som cakala syna. Medzitym este stahovanie do dalsieho bytu. Cize dcera ma 12, syn 10 rokov, ale spolu sme 13 rokov, 10 od svatby. Ako nie je to lahke, urcite chyba ten cas a zazitky bez deti, ale aj to pride. Teraz planujeme mensi vikendovi domcek tak mame o zabavu postarane 🙂

nikolk0
20. máj 2021

S priateľom sme sa zoznámili keď som mala 20 a on mal 22. Po pól roku sa nasťahoval k nám do bytu (bývala som iba s maminou) a po roku sme si vzali hypo a kúpili spoločný byt. Momentálne spolu bývame niečo vyše pol roka a plánujeme bábätko a schyľuje sa asi aj k zásnubám, keďže priateľ čoraz intenzívnejšie hovorí o svadbe a celkovo o jej plánovaní 😀 . Myslím si, že to nie je nejako skoro a tieto otázky ohľadom spoločnej budúcnosti sme mali prediskutované už na začiatku vzťahu, pretože sme obaja boli po 4 ročných vzťahoch a chceli sme už partnera do života, ako sa hovorí 🙂.. Preto si myslím , že je vhodné aby si sa s priateľom porozprávala na túto tému a aby ste si navzájom vyjadrili svoje predstavy o budúcnosti a tak vedeli na čom ste, pretože ak jeden z vás bude mať iné predstavy (napr. nebude chcieť svadbu alebo vôbec žiadne deti) , tak často v takých prípadoch dochádza k rozchodu, ale verím, že váš prípad to nebude a držím palce 🙂