Poznáte osobne Jehovistov? Zistite viac o ich živote
Poznáte niekto osobné jehovistov? Ako žijú? Aké je to v rodinách? Celkovo ich životný štýl ma zaujíma..
@janka1011 tiež si myslím ze je to jpp o tej transfuzii, pretože keď naše dieťa potrebovalo zákrok a nechceli sme dat súhlas nám bolo primárnom povedané, že keď by sa jednalo o záchranu ohrozeného života v tom prípade nás súhlas nepotrebujú a zachraňujú ako oni uznajú za vhodne.
Poznám rodinu , ktorá su svedkovia Jehovovi, sú to veľmi laskavi ľudia, neoslavuju Vianoce. Žijú vo veľkej komunite kde si všetci navzájom naozaj prakticky skutkami pomahaju.
@cafelatte no ináč mne sa marí že mi raz tá kolegyňa jehovistka spomínala, že boli také prípady že dali krv lekári a oni potom zažalovali nemocnicu aj vyhrali súdny spor. Ale to bolo v zahraničí. Tu dúfam také nič nehrozí, este aby dr bol stíhaný za to,že niekomu zachránil život...
Pracujem v priamom kontakte s ľuďmi - chodili ku mne do práce jehovisti - manželský pár v stredných rokoch, občas aj so synom. Boli všetci veľmi milí, občas mi nechali Strážnu vežu, poďakovala som, ale nikdy som necítila nejaký nátlak, ani ma nepresviedčali :D Ja som človek extrémne zvedavý, takže som sa často pýtala na to ako fungujú, či chodia aj po domoch, ako si delia rajóny, aký majú vzťah so synom, ktorý sa "odčlenil". Mladého som sa pýtala ako ho vnímajú spolužiaci, či bol v detstve OK s tým že napr. neoslavovali. Vždy ich rada stretnem, prehodím s nimi pár slov. Veľmi príjemní ľudia bez ohľadu na ich vieru, vždy dobre naladení, srdeční - nezabudnú sa opýtať na môjho syna, či je zdravý, ako sa mu darí.
@oliviakatka a čo ti odpovedali na tie tvoje otázky? Celkom ma to zaujíma ak môžeš napísať...
@lenkakravcova v biblii sa píše o muhamedovi? Ale trt...
@vazektomia oni majú Korán, kde sa píše o vraždení kresťanov, takže nie v Biblií nie je.
Ahojte. Mala som dvakrát skúsenosť a bola som milo prekvapená, akí sú to príjemní ľudia. Počas prvej svetovej vojny začali po nich ísť, pretože v ich presvedčení je, že nezabijú svojho brata, ani žiadneho človeka, čo je proti Božím prikázaniam. To sa mi páči, veď koľko kresťanov a príslušníkov náboženstiev porušuje toto základné pravidlo. Inak, zaujímavé je, že slovo sekta má pejoratívne význam, so sektárom sa nikto baviť nebude, stačí niekoho tak onálepkovať, ukázať na niekoho, kto odišiel z určitej skupiny a senzácia je na svete. Majú slobodu vierovyznania, sú to ľudia ako každý iný. Raz som čítala vyjadrenie nejakého ich hovorcu, ktorý tvrdil, že už sa prestane vyjadrovať do médií, nech povie čokoľvek, aj tak si to otočia tak, ako potrebujú do príbehu. A na margo tých dvoch: Jedna baba vravela, že bez Boha si nevie život predstaviť, za mňa to boli silné slová. Áno, niektorých veciam nechápem, ako napríklad to, že čakajú na to, že budú žiť v Raji na zemi 🙂 Ale sú to ľudia ako každý iný. Prednedávnom tu bola podobná diskusia o islame… sú ľudia, veriaci a fanatici, ktorí sú najväčším kameňom každého náboženstva. Verím, že žijeme v demokratickej krajine, kde je sloboda slova a vierovyznania stále dôležitá.
Autorka vždy som to brala s nadsadzkou až kým som nevidela ľudí, ktorí museli mať dohodnutý sobáš a si museli vziať človeka, ktoreho nechceli. Doteraz sú nešťastní a iba kamaráti. Kvôli rodine neodisli. Ale názor obaja našli že táto sekta je na hlavu. Realita o jehovistoch je veľmi škaredá.
Nechtiac som sa dostala do blízkosti komunity a niektoré veci sú šialene, že sa to deje... Na YouTube vydával kedysi o jehovistoch myslím Michal sa volal, nw to ma odporučili kamoši z jeh. Ze to co on tvrdí vo videách je žiaľ pravda nielen v cz ale aj na sk.
Poznám bývalú kolegyňu, je labilná, zákerná, kradne. Keď som počula ako sa s ňou bavia rodičia, alebo s jej dcérou ako na seba kričia, nadávajú že sú kurvy.. nič dobré z tej rodiny nejde. No a rozprávala som sa raz s jedným chalanom, ktorý vystúpil, tak povedal, že s ním nikto nič nechce mať z rodiny, že ostal bez peňazí, bez práce, bez rodiny..
@suptdi jedna stupidita strieda druhú 🙄
Ahoj ja poznam susedovcov.
Sused je uz aj kazatel.
Sviatky neoslavuju, ale inak pri stretnuti su normalni.
V lete robia grilovacky s rodinou a byva tam veselo.
@mimka1402 čo také on tvrdí?
@vazektomia čo presne máš na mysli?
Áno poznám, prídu mi zväčša normálni, bezni, až na to že keď príde téma ktorú neuznávajú, tak vedia šokovať.. napríklad keď odmietnu dôležitú operáciu, lebo by hrozila transfuzia.. ale našťastie sa má to netýka, tak neriešim..
@suptdi myslím tým že je to to isté. Len sa menia postavy. Raz Ježiš potom Mohamed raz Boh Jehova, potom Alah, rozprávky pre dospelých. Nič viac. Veľa národov viedlo podobné kroniky akurát sa na ne zabudlo.
@vazektomia pre mňa to nie sú rozprávky, ja som veriaci rímsky katolík
@dharmasanata čo ma ta kolegyňa spoločne s jehovistami ?
bývalý jehovista Telltale Atheist / Owen Morgan otvorene popisuje často na youtube svoje zážitky a stále dosť zničený vzťah s mamou, ktorá je stále jehovistka. je to veľmi zaujímavé, ale smutné.
@cacianka tak ona aj jej rodina sú jehovisti
@suptdi v poriadku 👍. Veď to nie je nič zlé keď človek v niečo verí. Akurát....máš rada rozprávky no.
@vazektomia ohladne jehovistov sa obávam, že je tam nebezpečenstvo.
@jankafresova Aké?
@gribka1 napríklad zakazujú transfúziu. že je to proti bohu. čo ak ju ale potrebuješ na záchranu života?
@jankafresova Lenže to je ich život, to je ako eutanázia, tiež sa môže človek rozhodnúť. Teda na Slovensku nie, ale mal by mať právo.

@xenia65 jaj áno, to si vystihla 🤣🤣🤣