icon

Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?

17. mar 2024

Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...

zeldia
17. mar 2024

@letfenixa vážne? To som nevidela nevieš ktorá časť to bola?

viestta
17. mar 2024

Ked sa naucil samoobsluznu pokladnu pouzivat moj desatrocny syn, nauci sa to aj dospela osoba. Pouzivam ich ked nemam v kosiku vela veci, ktore treba vyhladavat. Nemam nic proti samoobsluznym pokladniam, postavim sa do toho radu kde je menej ludi s mensim nakupom.
Poznam pracu pokladnika z jednej aj druhej strany, niekedy je to od drzku aj na jednej aj na druhej strane. Vyuzivat samoobsluzne pokladne odporucam hlavne tym, ktori si potrebuju vybit nervy. Samoobsluznej pokladne sa ziadny sprosty komentar nedotkne.

zeldia
17. mar 2024

Občas chcem platiť stravným lístkom (stále nám ich davaju a nemam ich kde minut lebo väčšina reštaurácii už nechce brat tak mi ostáva už len tesco lidl billa. Ak neplatím listkami tak využívam samoobslužné pokladne rada.

gab1sol
17. mar 2024

Kedysi boli zväčša obchody, kde zákazník stal pri pulte a predavačka behala a tovar mu nosila a blokovala. Potom prišla doba samoobsluh - to tiež istým spôsobom vtedy prešla práca predavačky na zákazníka. Teraz sa to posunulo a pribúdajú samoobslužné pokladne. Treba tomu nechať čas, ľudia si zvyknú. A s tým je spojená taká klasika, na všetko nové frflať. 😉 Samozrejme, chyby sa musia vyladiť aj na strane obchodu.

anjelok
17. mar 2024

Ty asi nepracujes v ba, ze?

autor
17. mar 2024

@maca1984 jaj no tak keď tam stojíš ako panáčik a nezavolas ju tak jasne, ze čakáš tiež nemáme oči aj na zadku

maca1984
17. mar 2024

Nehovorím že má mať oči aj na zadku. Keď tam je jedna na samoobslužné, a rieši iných ľudí tak ju mám dotiahnuť za vlasy či ako si to predstavuješ?
Takže ak slušne čakám, zle je. Ak by som bola arogantná a nedočkavá- zle je.

kikushaa
17. mar 2024

Stava sa mi celkom bezne, ak sa uz odhodlam opat pouzit samoobsluznu pokladnu ze je “furt daco” minule mi nechcelo zobrat koreniny (take tie lahke v sacku). Skoro vzdy vyskoci hlaska ze nam cakat na obsluhu a ta obsluha nie je promtna a nie naozaj nie su vsetci pri tych pokladniach ako ty proaktivny a pohotovy. Minule som v tescu stratila nervy a nechala cely nakup rozblokovany na takejto pokladni. Este potom po mne hulakali ako po zlodejke cez pol obchodu 🥲🙄 taktiez kedze setrim pracovnu silu niekomu nedostavam zato ziadnu protihodnotu.

fido69
17. mar 2024

@gab1sol To boli malé špecializované rodinné obchodíky s obsluhou a nie super a hypermarkety. Tie malé obchodíky existujú ešte aj dnes, ale svojou obmedzenou ponukou nevedia konkurovať tým veľkým. 😉

Alternatívou sú eshopy, kde si v pohodlí domova urobíš nákup a necháš si ho doviesť až domov alebo si ho vyzdvihneš už nablokovaný a zabalený priamo v predajni. 😉

klementinka58
17. mar 2024

@maca1984 ja si myslim, ze autorka sa citi ako predavacka nedocenena, zrejme ma problem so sebavedomim, ked reaguje ako reaguje. Jednoducho si mozem vybrat ci samoobsluzna ci nie tak si vyberiem a hotovo. V zahranici nakup aj zabalia a nemaju s tym problem

maranco
17. mar 2024

@zeldia * Občas chcem platiť stravným lístkom (stále nám ich davaju a nemam ich kde minut lebo väčšina reštaurácii už nechce brat *

Požiadaj zamestnávateľa aby ti namiesto stravných lístkov dával €, tie ti v decembri neprepadnú a berú ich v každom obchode. Po uplynutí jedného roka odkedy dostávaš lístky ich môžeš zmeniť na €.
https://www.pravdaogastracoch.sk/

maminkasisa
17. mar 2024

Pri samoobsluznych v Lidl nie, a aj v Tescu je ich len minimalne a to su pred nou rady, a kde sa plati kartou su volne

letfenixa
17. mar 2024

Najčastejšie chodím do Kauflandu, vždy je pri samoobsluznej pokladni problém s pečivom. Teraz sme 2-x po sebe použili Kscan, prvýkrát super, druhýkrát zas problém a musela prísť obsluha.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
17. mar 2024

@fido69 malé špecializované obchody s obsluhou existujú aj dnes, ale predtým ako sa u nás rozbehli super a hypermarkety, boli takéto aj bežné potraviny a rozličný tovar. Jednota ich mala všade… A vtedy sa napríklad o takom TESCU ešte ani nechyrovalo…

michaelam2
17. mar 2024

Ja ked tu citam tie komentare tak mam pocit ze ludia na slovensku sa zasekli v dobe minulej 😀 vsetko ohundrat, stazovat sa, nic nefunguje…. 🙈 som v obchode skoro denne (kaufland, billa, lidl, tesco) a vzdy pouzivam len samoobsluzne pokladne aj pri velkych nakupoch a teda mozno 1x z 10 sa stane ze potrebujem pomoc predavacky. Staci citat a pocuvat co ta pokladna hovori.

letfenixa
17. mar 2024

@zeldia teraz budem nad tým premýšľať! Viem, že tam bolo, že postavili novú štvrť a jeden muž chcel vysotit ženu z okna, robil sa nešťastná náhoda, ale mu to nevyslo. Nebola to kniha, ale seriál. A slečna Marplova je tam už veľmi stará.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jarmila456
17. mar 2024

Mám 66 a používam len samoobslužné pokladne, len výnimočne, keď pri klasickej nikto nie je idem tam. Nie je to problém a málokedy musím ohlásiť obsluhu.

michaelam2
17. mar 2024

@1ryba toto sa naozaj dokaze naucit kazdy…

dota6
17. mar 2024

Osobne, tiež je to pre mňa záhadou:D ja (30+) zbožňujem tieto samoobslužné pokladne a odkedy ich dali aj do Pepca, chcem ich všade.
No chápem aj staršie ročníky a paničky, ktoré to nevedia používať. Vieš čo musia mať za stresy a paniku? A ešte aj poprosiť o pomoc? A čakať kým niekto príde? Zažila som aj také, že bolo okolo 16tej a naozaj, tá jedna kočka pri samoobslužných mala čo robiť, aby pomohla každému. Ja som pokojná a spokojná povaha :D ale arogantní jedinci v štýle "ja, ja, ja som tu" a "haloooo, akože to ste tu sama?" pripadne " **** *** **" sú kategórie ľudí, ktoré nech si radšej stoja v rade a nech ich obslúži šikovná ruka predavačky.

zuzulka558
17. mar 2024

Aby si neprišla o robotu za ,,ak sa naučia ludia sami blokovať nebude vas tam tolko treba,,samoobslužné som využila 3x a stále nejaky problém,radšej si počkáme v rade na živú predavačku. A kedze niektoré sa dajú len kartou nejdem vela krat sa stalo ze blbli termináli a vela ludi nenakupilo pred sviatkami ,,my mame výplatu v hotovosti,,ucet je len na poplatky

egonsk
17. mar 2024

Samoobsluzne pokladne su vrchol kapitalizmu - sam si tovar nalozis, nablokujes, zaplatis, znovu nalozis a do auta vylozis.... V takej azii stoji vedla pokladnika clovek, ktory ti tovar pekne nauklada do tasiek a su radi, ze mali zakaznika - pritom ich je tam nasobne viac ako nas. To nevravim o tom, ze ked ides napriklad kupovat obuv, si tam ako kral, obskakuju ta a nosia ti na odskusanie na co len ukazes, este ti to aj na nohu ponozu obut. Ooooch kde sme sa to ale poklesli v tej nasej pro-zapadnej civilizovanosti.
No a k tvojej teme... ludia sa tymto pokladniciam castokrat vyhybaju, lebo sa zvyknu zablokovat, ked nesedi niektora vaha uctovanej polozky a musia cakat na obsluhu, tiez sa im nedobre vybladavaju polozky bez kodu, castokrat maju iba hotovost a platba je umoznena iba kartou a v prepocte na cas vychadza tato cinnost zvycajne dlhsie ako pri prechode pokladnou s obsluhou.

autor
17. mar 2024

@maca1984 nevravím, že máš byť arogantná stačí slušne prísť pani potrebovala by som vašu pomoc ....

ghostsgirl
17. mar 2024

V Tesco napr. uprednostnujem samoobsluzne pokladne, kedze je moznost si aj velky nakup blokovat pocas nakupovania, pridem k samoobsluznym, iba naskenujem a cely nakup sa nahra bez toho aby som to musela vykladat a znova nakladat. Tuto moznost ocenujem a sama vyhladavam. V ostatnych retazcoch sa tomu skor vyhybam. Konkretne v Lidl je este aj ta rampa, lebo ta to nepusti kym nenaskenujes blocek. Minule mi to neslo ani naskenovat, nevedela som sa odtial dostat, pozriem na blocek a kod bol zle vytlaceny, polovica kodu chybala, tak som musela cakat. V terne zas nefungoval kod na jednu polozku, nevedelo ho rozoznat. Prisla pani predavacka a drzo na mna, ze co riesim, ze si mam ist vymenit tovar. Ano pojdem od polovice rozblokovaneho nakupu cez celu predajnu si vymenit, no urcite. Nastastie jedna mila nakupujuca vedla mna mala tu istu polozku a podala mi ju, nech si ju naskenujem, inak by som im to tam asi nechala bokom, no ani neviem kde kedze nie je miesto. Takze v Lidli sa tomu vyhybam ja osobne napr. hlavne kvoli tej rampe. V Tesco bez problemov.

maciatkolulu
17. mar 2024

@michaelam2 žijem v zahraničí,som skoro denne v potravinách,veľkých obchodoch a nie,nie sú skoro nikde samoobslužné,ani velky spar nemá,ani billa plus,ani hofer,ani Lidl, ani Muller,ani fressnap, tak ja neviem. A predavačky su milé,poväčšine,akurát Lidl patrí medzi top najhoršie ,aj ponukou,aj zamestnancami. A naopak ,pokladne idú rýchlo. Keď je viac ľudí,otvoria ďalšie pokladne,hneď hlásia. Ja osobne na sk využívam aj aj,radšej mám normálne,bežnú pokladňu a vážne sa mi ešte nestalo,aby mám niekto nútil niekam ísť. Ale keď tam idem,v pohode nechám malého skenovať,nech pozerá kto chce ako chce. A reálne ma obtazuje,keď ma stopnú pri alkohole a čakám,keď kadejaké stopky to dá...takže radšej bezne

1ryba
Odpoveď bola odstránená
monikkatt
17. mar 2024

Ja chodim do samoobsluznych pokladni rada.. ale zrovna u nas v lidli mam teda skoro vzdy problem s vahou, vecne im tam nieco nesedi a potom musim cakat na predavacku kym to pride schvalit.. a vecne tam ziadna nie je a cakam tolko ze pri normalnej pokladni by som bola uz davno vybavena 😄 inde sa mi to nestava tak casto ako v lidli
A stretnut ochotnu milu prijemnu predavacku je tiez umenie, mam pocit ze ich otravujem ked nieco nejde.
Z teba je citit ze si ozaj sympaticka a ochotna, to sa potom hned lepsie nakupuje ked sa na teba niekto aj usmeje a nie len zahlida ze co zase chces 😀

vikisisi
17. mar 2024

@1ryba autorka môže mať rada ľudí, len jej úlohou je prilákať čo najviac ľudí do samoobslužnej pokladne, ma to diktované od vedenia a sa jej nečudujem keď za 10 - tímu príde, že im to pomôže a oni ju pošlú kade ľahšie, že jej nálada klesne na bod mrazu

salome123
17. mar 2024

Nevadia mi samoobslužné, ale dosť ma vytáča, že keď mi niečo kasa nezoberie, tak sa mi rozsvieti červené svetlo a predavačka čo to má na starosti sa venuje niečomu inému a musím za ňou ísť. Nemôžete mať pri sebe niečo, čo vám zavibruje, keď sa pokladňa dostane do chyby?