icon

Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?

17. mar 2024

Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
17. mar 2024

@egonsk nie sú ľudia, cena práce je vysoká, tlak na ceny tovarov, zľavy, akcie, tak je to aj logické. A hlavne, je rok 2024.

@maciatkolulu v Taliansku, Portugalsku je to bežné

maciatkolulu
17. mar 2024

@vikisisi ja neviem...chodím na sk a naozaj ma nikto nikdy neverboval nikam. Akože zase myslím si,že som schopná sama sa rozhodnúť,kam chcem ísť platiť,takže úprimne,kebyže má niekto začne presviedčať,tiež by ma to nepotešilo.

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@walentina7 ak si ochotná platiť vyššie ceny, postarajú sa 😉

siska53
17. mar 2024

Ono je to nove a castokrat to nefunguje ako ma. Navyse kazdy retazec ma urcite veci odlisne a teda co mam ja skusenost, platila som uz rozne v samoobsluznych, tak aj tak som musela volat niekoho, aby pomohol..nie vzdy, jasne, ale su situacie, kedy ci chcem, ci nie, musi prist niekto z obsluhy. A ten niekoto potom zas nevybavuje tych, co stoja v rade na klasicke nablokovanie.
Je tam este zjavne kopec much, ktore treba vychytat. Naposledy co som tak to bola v Lidli, tak to prebehlo ok. Ale uprimne, tiez som sa toho zo zaciatku bala...
A vies, ked uz setria na pokladnikoch.. to nie je bohvieco, lebo v terene najst cloveka, ked chcem poradit, to je dakedy dost velky problem vsade, ci v potravinach, ci aj pri kupe niecoho ineho. Strasne sa setri na ludoch.

janai1
17. mar 2024

Používam z 99% iba samoobslužné. Lidl ich má hádam najhoršie. Každú chvíľu nesedí váha.

Najviac využívam scanery alebo appku, tie lidl nemá.

Minule som bola v kauflande a ich pokladne sú nastavené tak, že všetky druhy rôzneho pečiva nablokuješ naraz. V Lidli musím na každý kúsok brať iný sáčok.

klementinka58
17. mar 2024

samoobsluzne nevyuziva ani moj muz co robil roky pokladnika 🙂 vraj sa tam vzdy nieco serie, ze on tam nebude maturovat

Ludi by mozno motivovalo, kebyze daju nejaku zlavu ak si to sam nablokujes, ved setris predavacku.

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@andrejka1974 pre veľkých nákupoch je to o hubu, to súhlasím.

positivvibe
17. mar 2024

Ja práveže chodím na samoobslužné rada hlavne v lidli, lebo vždy je tam človek hneď príde keby dačo 🙂 v malom tescu u nás naopak clovek si tam postoji aj 20min kým niekto príde. Jediné mínus je v lidli na samoobsluznych to ze sa nedá platiť hotovosťou co môže odradiť dosť ľudí. Inak myšlienka, ze na to su tam predavačky a nebudem robiť ich robotu mi príde smiešna a nikdy som tak nerozmýšľala 🤦‍♀️

teki1
17. mar 2024

@viestta Samoobslužnú radi využívaju deti,ak im treba desiatu a rýchlo na prvú hodinu.Platia mobilom hodinkami,my len kukáme.🤨Inak deti nie sú blbé,ten potvrdzujúci kód od predavačky nie je problém odkukať a potom si ho tam naťukať aj samé.Dufam že sa aspoň mení občas.😉

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@klementinka58 zľavu máš v tovare.

egonsk
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 prepac, ale to je hlupo zdovodnene. Zakaznik sa rad vrati tam, kde sa citi ako clovek, ktoreho si vazia a teda nebudu ho nechavat sa obslyzit sam, alebo turborychlostou nakladat na jednej funkcnej pokladni z 6tich, lebo sa tvori rad. Nas zakaznik nas pan plati v civilizovanejsich krajinach, len u nas sa na to uz zabudlo akosi.

maciatkolulu
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 možno bežné,ale nie je bežné,aby ťa niekto naháňal,že tam máš ísť. Aspoň,ja som sa s tým nestretla. Viem sa rozhodnúť,či chcem ísť tam,či tam.

adri266
17. mar 2024

@januska12323 Lebo pomaly to BUDE jedina moznost. Uz viackrat som videla v spravach, ze predavacky budu iba vykladat tovar a my, zakaznici, sa sami budeme obslhuovat.

vyrovnanaosoba
17. mar 2024

Využívam samoobslužné, pre mňa je to lepšie, práveže pri nich mam čas si blokovať svojim tempom, nikto mi nedýcha na krk, predavačka mi nehádže tovar jeden cez druhý a ja nestíham ukladať do tašky či košíka. Ešte ani ne zaplatím a už blokuje druhému. Toto uprednostňujem na samoobslužnej.
Ale to, že vás je 5 na celej predajni a musíte aj piecť, vykladať, atď... Nie je môj problém. Nepáči sa mi, že si musím sama dohľadať aký druh jabĺk mam, aký rožok. Nedajbože nahodím niečo zle, už zazerá predavačka, že sa vôbec musela posunúť z vystatého miesta, koľkokrát musím čakať lebo nie som jediná, medzitým ešte vybavuje neviem čo, alebo vybavuje reklamácie, zákaznícky servis. A tak sa človek postaví do radu k pokladni s obsluhou, predavačka na blokuje, on zaplatí a nemá starosti.
Keď mám na výber, môžem si vybrať, ty ako predavačka tiež.

katkaseiner
17. mar 2024

Ja pridam moh postreh, samoobsluzne predajne son zacala pouzivat v uk uz zhruba pred 14 rokmi, u nas ich maju len v tescu a v kaufe . Do oboch chodim malo lebo v tescu mi pride vacsina veci predrazena a kaufland mam komplet opacny koniec mesta, nestiham kym su deti na kružkoch. Ale ked uz niekam idem, tak v tescu si rada skenujem nakup ja. Je to rychle a vidim medzisucet cize viem kolko ma to bude stáť. Len teda jedna vec ma zaráža, tymto ludia stracaju v obchodoch pracu a ja nedostanem nic za to ze si sama blokujem nakup. Teraz tusim tesco dava 2x body za nakup so skenovanim - len teda ako som uz pisala, do tesca idem max 1x do mesiaca

saxana000
17. mar 2024

Pretoze vacsina samopokladni neakceptuje platbu cash...boja sa ze nieco natukaju zle.mne sa to.raz.stalo.miesto.vacsej zemle som nahodila mensiu vyzerali na obrazku uplne rovnako len gramaz bola ina potom nasledovala samozrejme prednaska od predavacky nebolo to vobec prijemne.a tazko uz potom vysvetlit ze som ozaj nechcela ošmeknut obchodny retazec o.40.centov na 5.žemličkách.

klementinka58
17. mar 2024

No neviem nikdy som nezila v Kanade, ale moja znama ked tu bola a predavacka blokovala, ona stala a cakala a pytala sa, ze ved preco ukladam sama nakup do kosika " ved hadam ti to tu niekto zabali" vtedy ste mali vidiet pohlad predavacky 🙂 Niekde sa da, niekde pomaly obtazujes ked si das nakup nablokovat

jaaty
17. mar 2024

To či ľudia samoobsluzné pokladne využívajú alebo nie záleží aj od skúsenosti s nimi a veku zákazníka. Hoci ja chodim len k nim vo všetkých obchodoch, ktoré ich majú, nie vždy sú skúsenosti dobré. Niektoré reagujú prirýchlo a neblokujú tu istú položku 2x , zle čitateľné kódy preto tovar nejde nablokovať, nesedí predefinovaná váha tovaru, atď. Vtedy je nutne volať predavačku, ktoré nie je vždy prítomná. Raz sa mi stalo, že bolo nutne nablokovat kód ručne, ja som však na to nevidela (okuliare na čítanie nenosím so sebou vždy) , požiadala som predavačku a ta mi povedala, že “to je moja práca” , keď som na samoobsluznej zóne. To ma vtedy riadne vytočilo. Súhlas s názorom, že ak si to mám nablokovat sama, mala by som dostať nejakú zľavu z nákupu. V banke zaplatím za prevod na pobocke 8 eur, ak si to urobím cez IB, mám ho zadarmo, keďže pracovníka nepotrebujem.

betulinka1
17. mar 2024

Osobne využívam samoobslužné pokladne v kazdom obchode. Ale moj nazor je taky, ze beru ludom pracu. Ty sa autorka vyjadruješ, ze vas ludia beru ako slúžky ale uvedom si jednu vec, ked budu ludia využívať samoobslužné pokladne na 90% uz nebude treba pre reťazce zivit pokladničky. Cize tam kde si vedeli zarobit napriklad aj študenti uz ich nebude treba. Menej ludi budem mat pracu. Jasne, ze je to pre reťazce výhodne ale je to výhodne aj pre zamestnanosť? Tie samoobslužné pokladne nevznikli kvoli tomu aby sa zákazníci citili komfortne ale aby usetrili na pracovnej sile. Skus sa na to pozriet aj takto.

adri266
17. mar 2024

Ja to 100 percentne vyuzivam, a este viac mi vyhovuje Tesco ci Kaufland, kde si scanujem tovar a sup rovno do tasky, pri pokladni iba naskenujem a zaplatim.
Paci sa mi, ze mi tovar nechyta do ruk dalsia osoba /predavacka za pultom/, ze ho nemusim vykladat na pas, ze si to mozem robit pomaly, v pohode, ze do mna neudiera nejaky netrpezlivy dochodca so svojim kosikom, ako keby to urychlilo blokovanie, ze si v pohode kontrolujem cenu, kedze na pase to rychlo blokuje predavacka a ponahlam sa. A tak sa mi uz stalo, ze namiesto jablik som zaplatila za 4 e klobasu 🙂

A ze ostatnym sa nepaci? Co narobis. To je praca s ludmi. Jednym uchom dnu a druhym von.

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@egonsk zákazník chce nakúpiť za výhodnú cenu. Darmo má pošleš do yeme, kde má budú ofukovat a tovar vyzerá rozprávkovo, keď ma pri platení picne. Lked platím na samoobslužnej pokladni, cítim sa ako človek. To čo píšeš, je vec zaužívaných vzoroch fungovania. O 15 rokov sa nad tým nikto nebude pozastavovat. Rovnako ako dnes, keď platíš v reštike cez QR kód, vyselektuhes položky za seba a do pár sekúnd vybavené.

adri266
17. mar 2024

@betulinka1 Ja mam vedomost, ze je prave uz problem niekoho zamestnat a ze prave studentom sa velmi nechce robit.

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@maciatkolulu tak na sk som sa ani ja s tým nestretla. Obvykle je tam predavačka na pomoc

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@betulinka1 na Slovensku chýbajú ludia

ahhola
17. mar 2024

V piatok Huma Spar Vieden a 10 pokladnic v chode.
Samoobsluznych................. 0,0.ziadna,nic.
Mozno je to nejake lokalne specifikum vzhladom na osadenstvo tylu Blizky vychod, Afrika, ale zase rovnake pokladnicky sedia v tych kasach a to aj v handrarnach na 2.posch.
Az doma som si uvedomila, ako je prinemne, ked tuto pracu robia profici, ako 100rokov predtym💮💮💮a nikto ta nevola... Mozte aj na samoobsluzne... (pod robit nasu robotu za nas a my pojdeme na pracak, aby mal pan schwartz este vacsi zisk) 👿

egonsk
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 kazdy ma ine priority a skusenosti. Do takej restiky ako opisujes ma to nelaka, bol som v takej iba raz a citil som sa tam nedobre - ozaj iba ako chodiaca kasicka. Sikovny casnik/obsluha v restike dokaze zvysit navstevnost a aj prijem. Ked niekto chce jest v bufete na stojaka, nech si ide do mekaca, alebo niekde inde pochutnat. Kultura stravovania vsak ma dovod. Su veci, kde individualuzmus velmi kazi kseft a celkovy vysledok.

jaond19
17. mar 2024

Vyuzivam na 99% samoobsluzne pokladne z dovodu ze ma pokladnicky (vedome ci nevedome,neviem...) casto okradli na pocte tovaru (hlavne to bol lidl) a kedze robim velke nakupy tak som si to vsimla az doma pri skenovaní nakupov a bločku (mam apku kde skenujem cely nakup a za to dostavam body a za tie si vyberiem vyhru...). Inak mi taktiez vadi ako ked kupujem krehkejsi tovar tak s tym pri posuvani pasom rychlo trieskaju a doslova ich hadzu a veci sa polamu (kekse, coko figurky na prilezitost atd....). Nemam cas si veci ani poukladat do tasky.

nikpa
17. mar 2024

@walentina7 treba ísť s dobou a nedrzat sa zubami nechtami stále v dobe dinosaurov. A to nie len ze sa bránim samoobslužnym pokladniam ale aj platba v hotovosti... Pokial ale si vo veku 60+ tak chápem.

januelik
17. mar 2024

citujem, nerozumiem, beriete nás ako služky. Hm, je to tvoja práca, ktorú si si vybrala a si za to platená. Ja tiež svojim klientom nepoviem, hej Fero vyber si tovar, nablokuj si ho, zaplať a hajde. Ja mám rada kontakt s predavačkou, chodím na veľké nákupy a keď by som mala stáť pri páse a toto všetko naložiť na pult, nablokovať, čakať lebo každá tretia položka pindá, zaplatiť, dať do tašiek….. Ľudia,čo sú pri pokladni dávno zaplatili, kým ja som čakala na obsluhu.