icon

Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?

17. mar 2024

Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
pribinak
17. mar 2024

V uk som videla pokladne pre matky s deťmi, to bolo tiež super. Ktovie či to ešte tak majú

letfenixa
17. mar 2024

V jednom dieli slečny Marplovej boli staré dámy pohoršene existenciou samoobsluhy. Boli zvyknuté prísť do obchodu a pýtať si nákup. Keby videli, že este si to majú aj samé nablokovat, tak dovidenia.

klementinka58
17. mar 2024

ja to viem, len nemam na to nervy a ocakavam aspon zlavu ked si to sama mam nablokovat. V zahranici nakup balia do tasiek u nas to nehrozi. Proste necham tam kopec penazi chcem aspon aby mi to nablokovali. Manzel pracoval roky v Bille napriklad

zuzanockamt
17. mar 2024

Mne vadí len to, že sa neustále kazia a treba volať obsluhu, čiže čas nákupu sa mi predlžuje.
Ak mám vykonávať časť práce predavačky, tak by bolo fajn, keby sa to odzrkadlilo na nižšej cene nákupu.
Starším ľuďom to abolútne nevyhovuje a odmietajú nakupovať v týchto reťazcoch, ak nemajú k dispozícii aj bežnú pokladňu. Radšej si za nákup priplatia v reťazci, ktorý má vyššie ceny, no klasickú pokladňu.

h2
17. mar 2024

No tak Lidl, kam chodím ja, samoobslužné pokladne nemá a bola by som veľmi rada, keby ich mal, chodila by som len tam!
Mimochodom, čo je zlé na tom, keď za 3 veci platí kartou?

autor
17. mar 2024

@klementinka58 ale potom sa ľudia sťažujú že nieje tovar vyložený keď sú taky pohodlný.. ja hovorím o sebe lietam tam ako handra aby som každému pomohla blokujem to tam ľuďom taktiež koľkokrát len ja zatiaľ čo mi oni ani nevyberá nákup z vozíka

guudy
17. mar 2024

Ked mam par kusov v kosiku, vyuzivam samoobsluzne pokladne. Ale tiez nemam rada, ked pokladna ma problem tam, kde ho mat nema. Potvrdenie veku chapem (alko nekupujem)
Do Lidlu ale nechodim, s ich pokladnami teda skusenosti nemam.

autor
17. mar 2024

@h2 lebo na samoobslužnéj to ma zaminutu hotové

personality
17. mar 2024

Ja už chodím len na samoobslužné, všade. Len blbé je že dosť často mi to musí prísť obsluha opraviť, aj keď už som sa naučila s tým pracovať v každom obchode, no keď idem s priateľom, ten mi tam vždy čosi pokazí 😀 Buď sa oprie o plochu s tovarom, alebo vyloží tovar skôr ako treba, alebo včera mu napadlo presunúť už nablokovaný tovar na tej odkladovej ploche 😀

guudy
17. mar 2024

Autorka, ja platim kartou uplne vsetko a vsade. Aj 60 centov v lekarni. Drobne v penazenke nemam a ani nechcem zbierat ;)
Neviem, preco by na tom nieco malo byt zle…

h2
17. mar 2024

Teraz čítam, koľkým z vás vadí, že "vykonávate prácu predavačky", keď si máte tovar nablokovať sami. Hm, tak z vozíka to aj tak musíte vyložiť sami a aj doňho potom naložiť. Tak kde je problém? Prejsť s tým tvarom, ktorý máte aj tak v ruke, cez skener?

kleopatra114
17. mar 2024

Ja iné napríklad ani nepoužívam . Iné to je s dôchodcami, tam chápem, že to nevedia, ani sa nechcú naučiť. Horšie je, že väčšina ľudí nevie správať, sú protivní, drzi a arogantní. Ale za to ty, ani samoobsluzka nemôžete.

personality
17. mar 2024

Mne už napríklad vadí, predstava, že sa mi tovaru zbytočne chyta predavačka 😀 alebo nieco mi zle nablokuje.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
fido69
17. mar 2024

Nikto vás neberie ako slúžky, ale ako obsluhu. Určitý rozdiel v tom je. A čo sa týka tých pokladní a hotovosti, tak neviem ako inde, ale v BA sú len bezhotovostné pokladnice .

vikisisi
17. mar 2024

@h2 áno pri tom treba používať aj hlavu, kupujem dve reďkovky, kupujem taký rohlík....

canany
17. mar 2024

Ahoj, ja ich nemam rada a presne moj nazor popisal jeden pan na nete, ked sa mi podari najst ten clanok, tak ho pripnem. Ja nemam v hlave kody peciv, zeleniny a ovocia. Jedna vec je, ked mam len tovar, ktory prejdem scanerom a zaplatim, v ikei chodim radsej cez samoobluzne, ale lidl a kraj ma v tomto vytaca. Bezi jedna pokladna a nahanaju ludi do samoobsluznych. Ja tam nebudem maturovat a hladat tovary v zoznamoch, ktore nemaju ean a druha vec, ked nahodou vyskocim v ikei na kontrolu pri samoobsluznej, odstojim si v rade a potom dalsie zdrzovanie, ked mi kontroluju tovar.

klementinka58
17. mar 2024

manzel pracoval v Bille roky za pokladnou. V nedelu aby nemuseli dat priplatky tak zamestnancov skrtali na minimum, boli piati na predajni, nevedeli co skor. Takze to, ze ludia nevyuzivaju samoobsluzne pokladne, nie je dovod sa hnevat, ze tovar nie je vylozeny. To apeluj na managerku nech da viac ludi na prevadzku

eva233
17. mar 2024

Súhlasím úplne s prvým komentárom, ľudia sa boja nových veci niektorí majú paniku už len z aplikácie alebo platby kartou.
Mne osobne vadí,
-že v lidli sa nedá platiť na samoobslužnej v hotovosti
- že je tam málo miesta
- nie niektorí zákazníci majú pocit, že ja som predavačka a musím si rýchlosťou svetla blokovať nákup lebo on stojí za mnou.... Toto ma irituje o mnoho viac ako predavačka, ktorá má vola na samoobslužné. Prípadne sbskar, ktorý sa mi pozerá na to blokovanie akoby som išla kradnúť 🤦‍♀️
Takže ocenila, by som viac priestoru pri samoobslužných.
A ešte odporúčam takých zákazníkov, ktorí majú potrebujú hučať do predavačiek, ktoré veľakrát za nič nemôžu, takých treba brať jedným uchom dnu a druhým von 😉

lukbe
17. mar 2024

Ja rada idem do samoobsluznej pokladne, v Tescu si aj počas nákupu sama skenujem, je to fajn. Čakám, kedy a ci to urobia v Bille, tu mam najbližšie.

canany
17. mar 2024

Clanok, ktory z velkej casti vyjadruje aj moj nazor:

https://bratislava.standard.sk/588410/potravino...

A este som zabudla, ako tu uz bolo spominane, dlhy rad nervoznych ludi za mnou, ktory ma prepaluju ocami, len nech to robim rychlejsie

lakebabe
17. mar 2024

Pretože mám averziu na tieto kasy ked mam iba raňajky alebo také pár vecí je to super ,ale v tescu sú velmi agresívne predavačky u nás, ktoré ma tam nútia ísť s full košíkom. Fakt nemám náladu hodinu hľadať v zozname každé pečivo a vkuse volať obsluhu. Minule som jednej vynadala, boli volne aj normálne kasy a nútila ma ísť na samoobslužnu s veľkým nákupom. Tak som jej povedala nech mi ho nablokuje teda ona nebudem si hodinu sama blokovať nákup a ona sa bude opierať a usmievať na mňa.

akvi
17. mar 2024

Ja tieto pokladne využívam rada. Sú ale situácie, keď tam nejdem, obzvlášť v Lidli. Napríklad, keď mám väčší nákup, Lidl má ten odkladací priestor mega malý, takže sa mi tam všetko nezmestí. Keď potrebujem platiť hotovosťou, platím tak výlučne vtedy, keď potrebujem rozmeniť väčšiu bankovku. A tiež, keď mám pečivo. Je to totálne nedomyslene, pretože ja aj rôzne pečivo dám do jedného vrecúška a potom na samoobsluznej mám problém. Ale odmietam dávať každý jeden kus do osobitného vrecka.

lulu0123
17. mar 2024

Suhlasim.To,ze vy nestihate vykladat,nie je problem zakaznika,ale vedenia predajne.Nikde inde ako v Lidli nevykladaju tovar cely den tak,ze brutalne zavadzaju zakaznikom.Casto sa mi stane,ze sa ani nedostanem k tovaru,ktory chcem,lebo je zahatany tymi bednami.Tento tyzden som mala vacsi nakup,isla som do samoobsluznej,pri kazdej 2.polozke mi to seklo a chcelo overenie.Strasna otrava a trvalo to hrozne dlho lebo to robilo vsetkym.Predavacka tam len lietala a odblokovavala.Takisto u nas sa da len kartou.Ak si maju ludia moznost vybrat,maju si moznost vybrat a nemozes ich nutit.

april171
17. mar 2024

Kým sa vybavím na samoobslužnej pokladni, 2x sa vymení celé osadenstvo Lidla. Zvelicujem, ale moja skúsenosť, že pokiaľ mám viac než 5 ks, tak v samoobslužnej pokladni skysnem na dlho. Všetci tí, čo stoja v rade sú rýchlejší.

thoughtfulweirdo
17. mar 2024

Ja milujem samoobslužné pokladne v Lidli. Chodievam pravidelne do dvoch Lidlov a nestáva sa mi, že by niečo nefungovalo, narozdiel od napríklad Tesca 🙂 jediné, čo je problém, sú koreniny v malých sackoch, tie tá plocha nezachyti, ale obsluha je pri mne vždy pomaly už v tej sekunde, keď pokladňa zasvieti na červeno. Ale u nás sú tie pokladne hojne využívané, väčšina ľudí nemá problém.

maca1984
17. mar 2024

Pretože zo 40 položiek mi to pri 25 ukazuje, že mám čakať na obsluhu. Vždy tam stojím ako kôl v plote a čakám, kým si ma konečne niekto všimne a urobí čo treba. Nie ďakujem. Ja chcem čím skôr z toho obchodu vypadnúť.

andrejka1974
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 ináč v tescu ráno fungujú len samoobslužné pokladne iné otvorené nie sú a je to normálne síce keď je väčší nákup je to občas sranda to tam dať ale predavači keď tak pomôžu v líšku by mali otvoriť hlavne aj kasy na hotovosť

angela85
17. mar 2024

Ja chodím iba na samoobslužné. Ale minimálne tri krát volám predavačku. Dosť ma to zdržuje. Keď mám veľký nákup tak to tam neviem upratať. Pri Lidli nikdy neviem kde načítať kartu,tak hneď na začiatku volám predavačku. A aj to miesto na blokovanie je malé pri veľkom košíku. A aj to že človek musí riešiť čo je to za pečivo,ako sa volá...
No je tam viac tých problémov.