icon

Prečo médiá neodhalia identitu páchateľa?

22. dec 2023

Mrzí ma čo sa udialo teraz v Česku ale čo dali média na internet do komentárov písali ľudia že fotky a meno vraha sa nezverejňujú. Prečo? Viac ľudí písalo že by sme sa mali poučiť z ameriky ohľadom tohto a nedávať na internet fotky páchateľov

panda21
22. dec 2023

@basska_b včera večer policajti dávali vyhlásenie, že je reálny scenár, že to mohol byť on. Možno našli v jeho dome nejakú zhodnú zbraň? Vyšetrujú to, nie je to potvrdené. Majú dosť práce celú noc. Boli v Prahe na letisku, v ich dome, prehľadávajú všetko.

ibatanecnica
22. dec 2023

@basska_b on ešte pred tým niekoho údajne zabil? Nesledujem správy, tak neviem

akbara77
22. dec 2023

@ibatanecnica to, čo si vychvame.

ibatanecnica
22. dec 2023

@akbara77 snažiť sa môžeš ale človek je ovplyvnený aj okolím a nie každý je taký silný aby ten tlak zvládol a druhá vec. Pochybujem, že by toto boli ľudia - normálni. Podľa mňa musia mať nejaké vážne psychické a možno aj psychiatrické diagnozy. Normálny človek, keď ho niečo , niekto vytočí, môže dostať tak amok, nahučí na každého a ukľudní sa. Ale toto plánovať? Toto normálny človek - psychicky zdravý nedokáže.

akvi
22. dec 2023

@ibatanecnica no presne, s tým obťažovaním, ja mám osobný zážitok, sedela som za bieleho dňa na námestí na lavičke, čítala som si na mobile správu a zrazu sa pri mne zjavil chlap a postavil sa tak, že som nemohla z tej lavičky vstať, doslova ma pritlačil a začal pýtať odo mňa peniaze. V momente som vytočila políciu, on keď počul, že som zavolala policajtov, tak sa vzdialil a ja som sa postavila z lavičky a rozklepana šla preč. A policajti neboli ochotní ho ísť riešiť, lebo že sa "nič nestalo". 🙄 No skoro ma tam kleplo, vravím, že aha, čiže ak by ma okradol alebo prizabil, potom by ste prišli, či ako.. no proste totalna ignorácia a to som toho chlapa videla, ako mieri k ďalšej obeti na ďalšej lavičke, ale ani to tých polisov nezaujímalo, odbili ma, že veď nemôžu byť všade. No mala som dosť. Takže ja fakt nečakám, že by u nás boli policajti schopni zasiahnuť predtým, ako sa niečo zlé stane, oni riešia až dôsledky, prevencia nehrozí.

ibatanecnica
22. dec 2023

@akvi najviac ma štve to, že všetci vieme, ako to tu ,,ne,,funguje a nič sa s tým nerobí. Niekedy rozmýšlam nad tým, čo - ako jednotlivec môže na tom zmeniť. Ale sama asi nič. U nás minule istá skupina menšinová - pár chalanov obťažovalo mladú babu na zastávke. A nikto nič. výsledok - buďte ostražití. To sa už ani komentovať nedá. Oni môžu ísť obťažovať ďalšiu, pokiaľ sa nič vážne nestane, tak sa to tiež nerieši.

luckabj82
22. dec 2023

@panda21 to tak?ľuďom sibe

jj298
Odpoveď bola odstránená
ibatanecnica
22. dec 2023

@jj298 😨
desivé

katka700
22. dec 2023

Od vrážd v teplarni si všímam že nikoho nezaujíma odkiaľ majú títo hajzli zbrane. Nikto nerieši ci ich slohli rodinnému príslušníkovi poľovníkovi alebo ktorý psychológ robil posudok na zbrojný pas. Mala by tam byť spoluzodpovedbost. Vezmeš úplatok a dáš posudok psychosovi čo vraždí tak končíš a berieme ti licenciu. Slohol ti vnuk gulovnicu, štát ti zabaví zbrane a nabudúce chod na jeleňa s gumipuskou.

milanemila
22. dec 2023

Ma sa hovorit o obetiach nie o pachatelovi. Motivacia takychto psychopatov je rozna a velakrat aj pozornost, “zapisanie sa do historie”. Pachatel je mrtvy, nema vyznam jeho osobu nijako medializovat a zviditelnovat a tym potencialne inspirovat dalsich jemu podobnych.

ibatanecnica
22. dec 2023

@katka700 vieš koľko ľudí má zbrane? Psychotesty nepsychotesty, ja mám pocit, že ju dostane každý kto o to požiada.

ibatanecnica
22. dec 2023

@milanemila presne tak. Ďalší jemu podobní by ho mohli chcieť nasledovať. Treba tomu zabrániť čo najviac ako sa dá.

domkakvet
22. dec 2023

@panda21 to som nevidela, to ako vazne, ved je to chore, treba ich vysetrovat.

mikitilik29
22. dec 2023

@panda21 dajte link na jeho telegram

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
luckabj82
22. dec 2023

@katka700 gulovnica má byť pod zámkom,aby ju nikto neslohol

katka700
22. dec 2023

@ibatanecnica Slovensko a Česko majú jedny z najprísnejších zákonov o zbraniach. Keby sa dohliadalo na ich dodržiavanie tak sa takéto tragédie nestavajú. Tých psychológom čo dávajú posudky ako na bežiacom páse by mali brať na zodpovednosť tiež.

stanulienkat
22. dec 2023

Je to hrozná tragédia, len dúfam, že sa to nebude opakovať. Tie rodiny budú mať hrozné Vianoce. Ale ešte by som chcela podotknúť k diskutujúcim, kym niečo vypustíte z úst, trošku použitie hlavu a zamyslite sa. Naozaj si myslíte, že polícia má 200 000 členov, aby čítali každý status nejakého vyšinutého psychopata??? Vezmite si, čo sa dialo počas covidu. Sabaka, Krčméry a mnoho iných vedcov mali dezolátov pod oknami, ktorí sa im vyhrážali smrťou a nič sa nestalo. Prezidentke sa vyhrážali smrťou a nič sa nestalo!!!! A mali konkrétne meno. Pozrite si statusy terajších vládnych politikov na Facebooku. Aké tam majú od dezolátov odkazy, ako ich velebia a prajú druhým smrť. Naozaj si myslíte, že všetky tieto veci bude niekto čítať a triediť??? Veď toľko občanov v republike nemáme, kto by to stíhal čítať. Trošku sa zamyslíte kým nejakú blbosť vypustíte z úst. V prípade prezidentky a dezolátov na námestiach- tam sú konkrétne mena. Napriek tomu sa nič nerobilo!!! V inej kultúrnej krajine by už za vyhrážky prezidentke smrťou niekto sedel. Tu sa nič nedeje!! Takéto tragédie, ako sa stala táto v škole, tomu sa bohužiaľ na 99 % nedá zabrániť . Proste nedá..

katka700
22. dec 2023

@luckabj82 No veď to. Len veľa ľudí čo legálne vlastní zbrane by ich vôbec nemali mať.

katka700
22. dec 2023

@1ryba A ty si čo policajný hovorca? Toto je verejne fórum na ktorom si každý môže napísať svoj názor aj špekulácie a dohady tak sa láskavo do mňa neobuvaj. Chod si radšej počúvať profesora nutelu 😂

simka1454
22. dec 2023

@stanulienkat rozumiem ti ako to myslíš, viem, že nemôžu riešiť všetko. Ale veľa krát to aj majú priamo nahlásené.

stanulienkat
22. dec 2023

@simka1454 Áno, je to hrozné, ze častokrát majú zreteľné indície a nič sa nerobí. Ale budem sa zase opakovať..Prezidentke suvereného štátu sa vyhrážal človek smrťou a nič sa nestalo!!!!!! Takže si nemyslím, že by sa už vôbec niekto zaoberal nejakými študentami. Sme na Slovensku a podľa toho, ako to tu vyzerá, bude už len horšie. Ako povedal jeden bradavičnatý boľševik" Je po voľbách -zvykajte si.

katka700
22. dec 2023

@stanulienkat Dá sa tomu zabrániť aspoň čiastočne. Never že sociálne siete nemajú nástroje ako identifikovať nenavistne statusy, rovno ich mazať a rušiť účty. Lenže to nerobia lebo by prišli o príjmy z reklamy a predaja profilovanych dat. Statusy nikto čítať nemusí, vyhodnotí ich algoritmus.
Niektorí odborníci sú názoru že keď dáš ľuďom priestor byt hnusni online tak budú v reálnom svete normálni, ale už im to neverím.

akvi
22. dec 2023

@stanulienkat tak konkrétne v tomto prípade sa vedelo, policajti ale zasiahli neskoro. A to konštatujem, nevieme pozadie a nevieme, co by bolo keby, čiže ja nemám potrebu to hodnotiť... Možno by to dopadlo ešte horšie a možno vďaka policajtom neprišli o život ďalší..Na druhej strane, ako sama píšeš, u nás aj keď sa vie meno páchateľa, tak sa " nič nedeje". Od malého prípadu, ako opisujem vyššie, až po vyhrážky prezidentke. Čiže niekde v procesoch je chyba. A na tom by mali policajti popracovať. Pretože takto dávajú signál všetkým agresorom, že môžu beztrestne ďalej páchať zlo. A keď sa na to pozrieme zo širšieho pohľadu, začína to už pri malých deťoch, keď dovolíme agresorom robiť zle. Príjme sa to ako norma a vyústi to do tragédie.

pink_lady
22. dec 2023

@basska_b na ČT24 policajny prezident povedal že je to vysoko pravdepodobne z hladiska toho co našli u něho v domě, že dovtedyabsolutne netušili ktoto bol. Ono myslím že by to nevypustil z ust Keby není o tom na vysoke % presvedceny, to že to není oficialne to je ako niw je este oficialne potvrdena totoznost střelca zo včera. Dnes o 11 má byt brifing, že povedia viac aj k tomu spred tyzdna

marsmykkok
22. dec 2023

Bohužiaľ tak to je, vyhráža sa ti niekto zabitím, napadne ťa, dostane maximálne 30 eur pokutu aj to iba ak máš svedkov, inak to zametú pod koberec... Ten mladík čo včera bol v správach a kúpil na internete falošné peniaze a 300 eur či koľko vložil do bankomatu mal doma okamžite policajný zásah a zobrali ho. Teda ľudský život a jeho ohrozenie má menšiu cenu ako ak pripravíš banku o 300 eur.

zorkahorka
22. dec 2023

Ta fotka s menom bola von uz vcera

amelia89
22. dec 2023

@zorkahorka ano pretoze ho hladali za podozrenie z vrazdy otca,akonahle ho identifikovali a potvrdili ze je mrtvy,fotku zverejnuju uz len s prekrytymi ocami a bez mena.