icon

Prečo muži nemajú záujem o deti?

5. okt 2024

Milé dámy, viete prečo muži deti nechcú? Záludná otázka, ale spýtať sa mužov, v kolektíve žien...

jankafresova
6. okt 2024

@lenkasarka nemám druhý účet a niesom si istá či je to vôbec na modrom koníku možné. Ako by sa to dalo? veď admin vidí, že je to tá istá IP adresa a povedal by ti asi, že je to proti pravidlám.

"ty máš utkvelu predstavu, že ľudia s tým nie sú v pohode"
s čím ľudia nie sú v pohode? Očividne ty nie si v pohode so mnou, ale neviem presne prečo. skús mi napísať do súkromnej pošty a vysvetli mi to, prosím.

ja mám utkvelú "predstavu" že ludia nie sú v pohode s mnohými vecami, lebo vidím dôkazy, že nie sú. ale neviem, čo presne myslíš teraz.

jankafresova
6. okt 2024

@thekacicaa neviem či toto je fér, tvrdiť že keď "stretnú tú pravú, tak zrazu chcú" ...
Nie je to skôr tak,
že keď muž, ktorý nechce deti, stretne tú pravú, tak tá pravá ho nenúti zmeniť sa, miluje ho takého, aký je, lebo je tá pravá?
a obaja si spolu užívajú desaťročia bezdetného života?

milanemila
6. okt 2024

Ja poznam iba jedneho muza, kt nechcel deti 🤷🏼‍♀️ ostatni v mojom veku okolo 30 deti maju alebo chcu.
Inac muzi maju vo vseobecnosti ovela silnejsi pud zakodovany v dna rozmozit sa a zanechat tu pokracovanie rodu 🙈

mmoni89
6. okt 2024

Ešte som o tom nepočula ze by muži nechceli deti😀

eliska13
6. okt 2024

98% percent mužov v mojom okolí má dieťa a sú dobrí otcovia.Ti, čo nechceli to tvrdili už od mladého veku, že deti nie a tak aj zostalo.vacsina mala deti okolo 30-35 r

betulinka1
6. okt 2024

Inak poznam viac zien co nechcu deti ako mužov

eliska13
6. okt 2024

Jeden má život bohéma dobre sa rozhodol dieťa a žena by pri ňom trpeli.Podnika, cestuje atď...druhý je večné dieťa vo veku 46 r vždy chcel žiť sám pre seba má kamarátov, mladé frajerky, ale dieťa nechce.Ale vždy sa staral o dieťa partnerky a má k nim pekný vzťah

tiezjedna
6. okt 2024

@jankafresova a prečo presne si ty na fóre pre matky, keď neustále postuješ niečo o tom, že deti sú vlastne zbytočné a na hovno? Si prišla brífovať matky, aby ich utopili alebo...?😎

thekacicaa
6. okt 2024

@jankafresova "a obaja si spolu užívajú desaťročia bezdetného života" az do tej doby, kym nestretne tu, s ktorou si urobi deti 😀

jankafresova
6. okt 2024

@tiezjedna nikdy som nenapísala nič o tom že deti sú zbytočné. a ani že sú na hovno. pracovala som s deťmi vyše 2 roky. veľmi ma to bavilo. milujem deti mojej sesternice a mojich bratrancov ktorí sú ešte malé deti. rada trávim s deťmi čas.
Môj názor určite nie je, že sú zbytočné. prosím, nevymýšlaj si o mne niečo, čo netvrdím.

tiezjedna
6. okt 2024

@jankafresova tak trpíš nejakou poruchou? Sa pozri na svoju stenu a potom si prečítaj znova tento svoj komentár🙄

jankafresova
6. okt 2024

@thekacicaa áno, aj to sa môže stať. ale tak to už je na jeho charaktere, jeho karma. prečo nebol úprimný k tej, s ktorou deti neskušal? pripomína
mi to trochu pana Biga/Božského? zo Sex and the City.
On tvrdil že sa nechce už nikdy oženiť, a zrazu sa oženil s inou... a Carrie z toho bola hotová. No, takí ludia existujú tiež, muži aj ženy.... To je ale už jeho karma.

jankafresova
6. okt 2024

@tiezjedna na mojej stene je: 1) prípevok ukazujuci reálne články skutočných ludí o tom, že niektorí ludia lutujú, že sa stali rodičmi, a že je dôležité nerobiť tú tému tabu, a že o tom treba viac hovoriť. nič z toho neznamená že deti su zbytočné ani nahovno, ale že
sa treba naučiť empatii k rodičom, ktorí majú takú vážnu krízu. Pozri sem na fórum - aj tu je dosť veľa tém kde mamičky pišu, že lutujú, že sú mamičky, alebo že keby vedeli čo to obnáša, už by do toho nešli.

2) dalej na mojej stene je príspevok o tom, že rodičia odsudzujú tých, čo nechcú mať deti, že vraj sú egoisti, ale potom sami egoisticky priznajú, že majú deti len aby naplnili svoju samotu. čiže príspevok o tom, že treba viac empatie k tým, ktorí deti nechcú. Nič o tom, že deti sú zbytočné alebo na hovno.

3) dalej na mojej stene je príspevok o tom, že rodičia tlačia dospelé deti do závažného rozhodnutia ktoré je drahé, má dopad na telo, a je trvalé, ale pritom si pokrytecky neuvedomujú, že napríklad tetovanie je to isté, ale menej závažné. Teda príspevok povzbudzuje ženy a všetkých,
nenechať sa tlačiť rodičmi do velkých rozhodnutí. Nič o tom, že deti sú zbytočné alebo na hovno.

4) dalej na mojej stene je príspevok o tom, že ak dúfame, že deti naplnia našu depresiu, a vyriešia ju, a dajú životu zmysel, tak je to riziko, lebo ako vidíš v prvom príspevku, nestáva sa to. riskujeme, že rodičovstvo nie je riešenie krízy, ktorú máme ked ešte niesme rodičia. zase nič o tom,
že by deti boli na hovno - a ani že zbytočné, iba že nie je fér očakavat od nich, že vyriešia problém, ktorý máme, ked ešte neexistujú.

5) dalši príspevok je o tom ako spoločnosť na ženy tlačí. nič o tom že by deti boli na hovno alebo zbytočné.

6) potom je tam len srandička o typoch osobností a k nim priradené nejaké jedlá.

lucia13022023
6. okt 2024

Ja osobne poznám veľa žien co deti nechce, muža ani jedného. Ale k otázke - možno sa boja zodpovednosti, alebo prosto nie sú rodinný typ. Dieťa nie je všetko.

lenkasarka
6. okt 2024

@jankafresova cudzí ludia su úplne v pohode s tým či ty chceš ,alebo nechceš deti. To len ty trpíš utkvelou predstavou,že je to opačne. Mne a určite aj ostatným tu je to tak akurát šum a fuk. Nechápem čo sa tu snažíš dokázať sama sebe, lebo presne o to ide. Nevidim dôvod písať ti súkromné správy.
Snažíš sa tu ludi presvedčiť,že nemát deti je pre teba to správne, ale nás presviedčať nemusíš, veď je to tvoja vec.
Niekto sa rozohodol deti nemať, je to v poriadku. Niekto sa rozohol pre jedno dieťa a aj to je v poriadku a v poriadku je aj to ak sa niekto rozhodol mat 6 deti. Jej maternica jej financie jej starostlivosť.

jankafresova
Autor odpoveď zmazal
jankafresova
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
6. okt 2024

Zvlastna tema. Mam cez 40 a okrem jednotkovych cisel (nepisem schvalne pohlavie) vsetci deti chceli a chcu. Bohuzial mnohym z nich sa nepodarilo najst vhodneho partnera na zalozenie rodiny alebo to nechali zajst do rokov, kedy zalkladanie rodiny a narocnost vychovy dietata im pride nerealna. Ale kategoricke odmietanie deti je skor zo strany zien. Maju rozne dovody - nikdy po detoch netuzili, desi ich tehotenstvo - o porode ani nepisem, nemaju financne zazemie, maju traumu z detstva ... rozne dovody.
Skor sa stretavam s tym, ze party by chceli aj viac deti - planovali ich a radi by rodinu rozsirili. Ale nedovolia im to financie. Mozeme byt realne a kludne napisat ze rozdiel financne utiahnut jedno, dve a tri deti je obrovsky.

jankafresova
6. okt 2024

@lenkasarka okej, som rada, že ty si v pohode s tým, či ja chcem deti a či nie, ale ako vidíš, z reakcii na temy ako https://www.modrykonik.sk/forum/co-sa-zmenilo-narodenim-dietata/matka-lutuje-svoje-rozhodnutie-ako-prekonat-depresiu/

a podobne, jasne vidis v komentoch ze ludia s tym maju praveze obrovsky problem a u niektorych ludi nulovy sucit..

..dalej vidis aj ze @thekacicaa má iný názor - trvá na tom že bezdetný pár nemôže existovať a že muž si skôr či neskôr nájde takú ženu ktorá mu dá deti. Takže vidíš
nie je to len moja predstava. Niektorí ludia nevedia pripustiť, že aj život bez detí je okej, alebo že lutovať že som rodič je okej. A tiež,
ako vidíš, dalšia osôbka, @tiezjedna zase nevie pripustiť možnosť, že človek ktorý tuži odtabuizovať tieto témy, možno vôbec nič nemá proti deťom. Okamžite predpokladá, že tvrdím, že deti sú "nahovo" a tiež "zbytočné",hoci som nič také nenapísala.
Takže,
ty Lenka nemáš problém s osobnými rozhodnutiami iných ludí a to je super, ale ako sama vidíš priamo tu na Modrom Koníku, nie každý to vie stráviť a prijať, niekto neverí že šťastná bezdetnosť je možná, ako @thekacicaa a niekto zase okamžite pripisuje fiktívne negatívne predpoklady téme a človeku, akonáhle také témy vidí.

plus pozri na koment ktory dala vladdinka, pod obrazok toho trombonu, pise ze ju ludia otravuju s otazkou kedy bude mat druhe. a ocividne jej to prekaza.
Takze... nie je to veru iba predstava. deje sa to aj priamo tu na tejto stranke, kazdu chvilu vidim koment co to potvrdzuje...

samiramis
6. okt 2024

@modrykolibrik a
To kde si takého našla? Gratulujem. Je to nemožné nájsť niekoho fajn .

jankafresova
6. okt 2024

@lenkasarka este dodatok k vsetkym tym prikladom cudzich ludi ktori vobec nie su v pohode s tym, ze niekto nechce deti: https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/preco-su-ludia-kriticki-voci-tym-co-nechcu-deti/

lenkasarka
6. okt 2024

@jankafresova
„Rozum musí každý nadobudnúť, hlúposť sa šíri sama.“
Erich Kästner

jankafresova
6. okt 2024

@lenkasarka hej, a vela ludi, ako som ti ukazala,nenadobudlo este dost rozumu tolerovat, a brat normalne, ze niekto nechce deti...

avicii18
6. okt 2024

To je somarina. To je ako keby ste napísali, že sa ženy nechcú páčiť...Muži sa chcú rozmnožovať, ale nie každému to je dopriate. Proste príroda to má zariadené.

viestta
6. okt 2024

@jankafresova mozno by nebolo od veci si uvedomit, ze zena uz nie je len priloha k maternici a teda uz sa moze rozhodnut ci chce alebo nechce deti. To iste aj muzi sa mozu rozhodnut ci deti chcu alebo nechcu. Je to ich rozhodnutie a vsetkych ostatnych, vratane teba, Muska a papeza je do toho trt makovy.Kto deti chce, nech si ich zariadi, ale nech nepoucuje ostatnych.

jankafresova
6. okt 2024

@viestta veru. máš pravdu, ale pozri hned ti hore čo píše
@avicii18 , myslí si, že každý to má vrodené. ludia tomu veria... chudák Avicii Tim Bergling by sa asi nepotešil, keby ešte žil a videl že také lži sa pod jeho menom rozširujú...

viestta
6. okt 2024

@jankafresova mne nepise nic, to tebe.

cukroska
6. okt 2024

Kto povedal..🤔🤔

tiezjedna
6. okt 2024

@jankafresova prepáč, ale mne sa tvoje elaboráty nechce čítať... Nič nezmenia na fakte, že si klepem na čelo, keď niekto ide "odtabuizovávať" tému deti na fórum, kde sa zjavne muži aj ženy rozmnožovať chceli. Dobrovoľne.