icon

Prečo neposielajú migrantov naspäť?

8. sep 2023

Preco ich pustaju do EU? Hlavne takych, bezronnych, samostatnych jedincov.

Vie mi to niekto vysvetlit? Preco nemame na EU hranici 10m plot? Preco to nechaju?

Dakujem za vysvetlenie!

janage
9. sep 2023

@777januska777 nebolo by omnoho ferovejsie a lepšie, keby si každá z cirkv priznala, že nemá patent na to čo je správne, že je omylná a rešpektovala slobodnú vôľu tých druhých veriť v niečo iné? Keby panoval vzájomný rešpekt a úcta?
Uz ako dospievajúci človek som sa zamyslela nad absurditou typu on je evanielik, na toho pozor a zároveň článok ako v akejsi ázijskej krajine pekne rešpektujú ak sa člen rodiny rozhodne stať katolíkom. To keby tak všade bolo. A aké je to úctyhodné.
Teda nás ak rešpektujú super. My keď máme rešpektovať joj to nám siahajú na našu vieru. Ako sa istý človek vyjadril skôr by ho ta rodina prijala keby bol vrah ako praktikant iného náboženstva.
Zas je mi jasné, ze toto sa týka drvivej väčšiny cirkvi a náboženstiev, nie len katolíckej.

tramtada31
9. sep 2023

@lenkakravcova Ano, je ich tu veľa v ba, ale deti nevidno, ženy menej ako percento, vidis len chlapov okolo 30. začali robit bordel, jednemu majitelovi na Rendezi začali tento tyzden rozbijat prevadzku, lebo ich nechcel dalej obluhovat za ich správanie. Ale už vyzerá, že sa kompetentní prebudili. Včera som šla cez Vajnory a ziaden migrant nebol vonku a nejaké zložky asi s nejakými politikmi začali riesit situaciu.

hladamematku
9. sep 2023

Tak sa to Ficovi a orbanovi podarilo a sprostí Slovak zvolí Fica

tramtada31
9. sep 2023

@hladamematku presne ako pomohlo strieľanie v Teplárni PS, aby ovládlo posledné komunálne volby v Bratislave. Tebe príde v poriadku, že sa tu nekontrolovane pohybujú a obsadzujú SK ihriska? Toto je fotka z Rendezu - detského ihriska, sú tam každý bozí deň a robia tam bordel. Nemali by byt detské ihriska pre deti a ich rodicov?

karolinakr
9. sep 2023

@tramtada31 su tu 3 dni a už rozbijaju prevadzku

karolinakr
9. sep 2023

@tramtada31 toto je ake mesto?

tramtada31
9. sep 2023

@karolinakr bratislava

karolinakr
9. sep 2023

@tramtada31 rendez mi nič nehovori, ale fú, nestraš

tramtada31
9. sep 2023

@karolinakr Ano, zapni si video so zvukom, toto je z tohto týždňa v Ba, cast Rendez (oficiálny názov tejto casti Východné) Vyháňali ich von, aby im to tam úplne celé neporozbijali, hlavna vec, že je blizko policajná akademia. A boli to nejakí migranti, lebo dalsi kamarat ich videl (nie je to jedna pani povedala) a utekal sa schovat do brany, lebo ich vraj bolo veľa. https://m.facebook.com/reel/1252472725412640/?r...

erikavesela
9. sep 2023

@cafelatte neviemmo akej krajind pises...v de je priem.cisty dochodok 1420€..a to platia najom, nie su dotovane energie...
Ty si niekde videla bohateho dochodcu na dovolenke...a vies ake je to%zo vsetkych dochodcov v europe?..prakticky nulove...

hladamematku
9. sep 2023

@tramtada31 neriešila by som to na mk ale s primátorom, starostom 😅bkedze berie tri litre mesacne

miskakyska
9. sep 2023

@valeria_h už nejeden x som sa tu presvedčila, že tie čo tu naviac točia o nenávisti,závisti,slušnosti,tolerancii...tu najviac štekajú,osočujú a urážajú..nevedia slušne komunikovať, čo koment to útok

tramtada31
9. sep 2023

@hladamematku primator berie cez 6200 mesačne 😀 magistrat sústavne neodpoveda na podnety, nebude sa zaoberať ani týmto.

777januska777
9. sep 2023

@janage bolo, ale to nie je o viere, to je o celkovom akceptovani druhého názoru. Kazdy ma určitý problém akceptovať názor toho druhého, záleží od názoru a tak niekto ma problém akceptovať partnera, niekto výber školy, niekto výber práce, niekto výber určitej politickej strany, výber jazdy na dopravnom prostriedku a niekto náboženstvo, atd. V každej kategórii su potom ďalšie a ďalšie možnosti názoru a rozhodnutí. A dalsi problém rozhodnutí a akceptácie je v tom, ze naše rozhodnutia tiež nie sú absolútne a ovplyvňujúce len nás, častokrát ovplyvňujú aj ludi okolo nás a preto je ešte ťažšie akceptovať. Takze áno také úvahy sú fajn, ale sú nemožné, lebo každý z nás sa denne stretne s konfliktom a neakceptaciou iného názoru ci rozhodnutia.

aaaa1111
9. sep 2023

@hladamematku zaujimave, ze policiu riadi progresivne slovensko (hamran), ale za migrantov moze fico

sara07
9. sep 2023

@aaaa1111 v podstate ano lebo jeho novela teraz platí a musia podla nej íst, a ked ju chceli upravit zrušit vieš čo sa robí teraz všetko možno len aby to nešlo
posielaju už vojakov na riešenie , v podstate čakaju na ficov štempel aby mohli ist dalej

janage
9. sep 2023

@777januska777 tak dovolím si nesúhlasiť. Ja si práve myslím že je to o viere a hlavne vystupovaní cirkvi. Resp. o pretláčaní tej svojej. O nenávisti k iným. Každej cirkvi vadí, keď ju utláčajú a zároveň ona sa snaží všemožne šíriť svoj pohľad na svet.
Požaduje, aby sa aj ostatní správali podľa jej pravidiel.
To akoby som ja, keďže cestujem prevažne MHD nútila teraz cestovať takto všetkých. Alebo ak ja považujem pozeranie telky za blbosť budem zakazovať jej pozeranie. Budem si vynucovat, aby ju nepozeral nikto.
Alebo opačne považujem ako telocviku za najlepšie behanie, tak všetci už budú na hodinách len behať.
Mne toto vyzadovanie rešpektu pre seba a zároveň nerešpektovanie druhých, normálne nepríde. Pre Teba je to OK?

777januska777
9. sep 2023

@janage ale ak by si mala danú moc, tak by si to bola schopná urobiť, myslím tlačiť ludi napriklad do mhd alebo niečo na com ti záleží. Kazdy človek ma nejaké veci co mu nevadia a nejaké na ktorých mu záleží a to na čom nám záleží sme schopní presadzovať do takej miery akú moc mame. A viera je o tom istom. Ale áno vadí mi presadzovanie niektorých veci, ale zas aj ja som za presadzovanie iných veci, ktoré vadia zas druhým. Pozri viera nie je niečo absolútne co sa vďaka svojim princípom vyhne ľudskému sebectvu. Neviem ci rozumieš co chcem povedať.

aaaa1111
9. sep 2023

@sara07 pocas korony strazili policajti este aj pesiu turisticku lavicku v cervenom klastore (hranica s polskom). a zrazu nevedia policajti nic?

lenkakravcova
9. sep 2023

@aaaa1111 Veľmi zovseobecnujes a všetkých hádžeš do jedného kosa bez toho aby si si precital to, čo som tam napísala - ze ide o to, či niekto praktizuje alebo nie.
Či si myslíš, že Arabi v Dubaji tiež len opekaju šunky na slniečku? Alebo keď pôjdeš na dovolenku do Turecka, takže budeš spať v stane a tak? Či sa to tam samo od seba všetko vybudovalo? 😂😄😀
Už som ti to predtým vysvetľovala ale skúsim ešte naposledy: záleží od toho, či človek žije podľa toho čomu verí, alebo ci je to len jeho nálepka (ako aj tu na slovensku pre xy katolíkov a iných.. Proste len kde sa narodili tam zomrú, ale praktizovanie ide niekde po vedľajšej ceste, ak ich vôbec stretne). Chápeš? Takí ľudia sú všade. A práve takí majú radi aj tie veci zadarmo, takže nie čudo ze sa nám tu práve takí ľudia ťahajú.
Tam odkiaľ idú ich majú niekedy nechcem to povedať hrubo, ale no, až za odpad spoločnosti (mimo migrantov ktorí odchádzajú skutočne kvôli vojne, alebo za prácou ci školou).
Ono celkovo v islame nie je doporucovane emigrovať do neislamskych krajín. Takže kto je praktizujú i a narodil sa tam, má tam prácu, tak ani odtiaľ neodíde.

liv1
9. sep 2023

@tramtada31 toto je kde?

tramtada31
9. sep 2023

@liv1 Bratislava - Rača Rendez (oficiálny názov tejto casti je Východné). Foto je z ihriska na Sklabinskej

andreina27
9. sep 2023

@valeria_h veru tiež si myslím je to cele divné ze muži kto vie čo to je zas za kamufláž

mandarinka555
9. sep 2023

@lucka_ke Svatá ty prostoto...to kde chodíš na tie drísty?

hiro
9. sep 2023

@lenkakravcova "či človek žije podľa toho čomu verí, alebo ci je to len jeho nálepka"
No. Ja viem trosku mimo temy ale k viere a rozpisem to trosku:
Bol som zopar krat na urcitu dobu v Maroku, mal som tam pracu integraciu nasho softveru. Nie je dolezite co a ako. Ale:
Mal som kolegov asi vsetci moslimovia. Niektori boli veriaci co sice vydrzali na mojom skoleni ale trosku sa krutili ked bol cas na ich modlenie. Pre mna nie je problem, vsak ja si dam kavu, pockam, to je minutka.
Ale - ked som povedal ze zhanam siwak tak ti prvi mi povedali - ok tu chod tu kup. A ti druhi veriaci (akoze toto nie je jedna udalost ale viac ale popisem jednu) ze po praci ma cakaju, idem s nimi, zohnali jedneho auto, vsetci sme sa potlacili, isli premavkou 2 hodiny na to miesto kde by som elektrickou zasiel za 30 minut, auto na aute, zrkadielko na zrkadielko, z kazdej strany som cakal havariu, potom navsteva bazaru, ten obchod, ten, tu maju zle, tu maju lepsie, tu skusime, tam, nakoniec som chcel kupit a nebolo mi dovolene ze to oni musia lebo som host... ok ok, keby jednu tycinku ale ja som potreboval asi tak 30. Oni musia zaplatit. Tak ideme zase peripetia naspat, kava. A popijeme ju a idem platit ked oni platili nakup a zase ze host nemoze platit. Celkovo mi to bolo fest neprijemne. Co k tomu... cele zle. Jednoducho ti veriaci boli v tom ze host - musi sa citit dobre a splnit kazde zelanie - ani som uz radsej nic nehovoril lebo oni boli nadrzani ze este ten a ten pre mna nic nesplnil... Kazdy sa chcel vystriedat. A to ze odmietnem ze oni zaplatia za tu kavu? Skusil som. A teda ako boli nasilne priatelski tak boli nahnevani... ale hlavne ze zazerali a zaroven sa usmievali. No bizar. Ked som neskor nieco potreboval tak som sa uz na nich neobratil lebo som z toho fakt nemal dobry pocit.
No a ti co boli "len tak" veriaci boli uplne v pohode.
Tak. Toto som chcel k Islamskej viere ako sa chovat k hostom... cital som o tom ale zazit to je hroza.

hiro
9. sep 2023

Teraz som si to po sebe precital a tak ako som bol znechuteny a zmateny tak je to tak. Ani nechcem k tomu nieco dodat. Mam z toho strach. To dodrziavanie pravidiel - aby som sa citil dobre, aby sa mi nich nestalo, od prace do hotela, aby to mi zabezpecili bezpecie, splnili vsetko zelanie... Fakt to vyzeralo ze moje prianie musi byt splnene aj keby sa svet zrutil. Nikomu z nich nezalezalo ako sa ja citim ale ci si oni splnia svoju povinnost z viery.

lenkakravcova
10. sep 2023

@hiro
"ze host nemoze platit (aby sa nenahneval)." - to je skôr kultúra Maroka a tamojších krajín 😀 Oni sú schopní hosťovi nakúpiť asi všetko, aby nemal o nich zlú mienku, aby bol spokojný. Tam to tak funguje, ľudia o tom vedia a necítia sa preto zle. Ale úplne ťa chápem, aj mne by to bolo totálne divné 😀
Vieš ako do náboženstva sa prelínajú aj niektoré kultúrne zvyky - podľa krajiny. Niektoré tie národy to mali vo zvykoch a vďaka tomu, že chcú byť štedrí alebo pohostinní (keď už fakt nevládzeš jesť a oni nosia a nosia jedlo, pričom bežne sami jedia cícer s chlebom, až ti je blbé že ich vzjedáš - ale nejesť, tak sa urazia.. :D ) to pretavili až do bizardných situácií. Podobne sú na tom Japonskí muslimovia zase v oblasti slušnosti. Tam je taká veľmi slušná asertivita celkovo v krajine, a samozrejme potom tí, ktorí to chcú vyšperkovať zachádzajú niekedy až do takých situácií kedy to nakoniec je lepšie, keď sa to nepreháňa (aj keď je to myslené v dobrom 🙂 ).
K tomu sa hodí taký jeden citát, ktoréo by sa mali v tom veriaci držať:
Učinili sme vás stredným umierneným spoločenstvom, aby ste svedčili o ľuďoch a aby posol svedčil o vás. (Korán, 2:143)
- držať sa stredu, umiernenej cesty. Vo všetkom.

cafelatte
10. sep 2023

Počas korony vedeli policajti nas vlastnych ludi slovakov brat na hranici do štátnej karantény a kontrolovať testy z okresu do okresu. A teraz tichucko ako vsi pod chrastov a este klamú že žiadni imigranti tu nie sú..

aaaa1111
10. sep 2023

@lenkakravcova praveze ich imami vyzyvaju, aby obsadzovali nemoslimske krajiny a mnozili sa, aby si ich mohli podmanit. a takisto su moslimovia vyzyvani imamami zabijat neveriacich v svatej vojne, vsak v nemecku vela moslimskych obci bolo aj zakazanych kvoli tomu

petronelag
10. sep 2023

@cafelatte Práve to, že cez koronu vedeli kontrolovať hranicu, dokonca aj s Rakúskom a teraz sa im to nedá.