icon

Prečo sa prevod z účtu na kreditku nezobrazuje?

25. jan 2025

Je tu niekto kto pracuje v banke? Mam taky problem …. Pouzivam kreditku a mam aj druhu karru k uctu beznemu. No a isla som dnes platit dovolenku, nakolko platim taketo veci kreditkou lebo je to bezpecnejsie. Tak som si presunula z uctu peniaze na tu kreditku, lebo som tam nemala tolko penazi uz k dospozicii. Z uctu mi peniaze strhlo, ale na kreditke mi stale neukazuje propisane. Ako to je mozne? Ďakujem

Strana
z3
autor
25. jan 2025

@gab1sol tak nakoniec uz mi to nabehlo, tak je to vyriesene 🙂 to mi znama hovorila, ze nekedy kreditky nabiehaju v Tatre az po vikende 🙂 ale uz mi to tam nabehlo asi po hodinke od poslania

autor
25. jan 2025

@mk1111111111 ano to viem ze nemozem viac, ja som tam prave vlozila sumu za dovolenku, aby minpo strhnuti dovolenky nezostal maly limit na kreditke, ale uz mi to tam nabehlo :€

autor
25. jan 2025

@vroni uz mi nabehlo, ano 🙂

autor
25. jan 2025

@petruldo da sa dobit nad limit, len nesmies minut viac ako limit, aj ked tam mas viacej

petruldo
25. jan 2025

No ale to ma potom aký význam?

autor
25. jan 2025

@amel ano uz mi to nabehlo 🙂

autor
25. jan 2025

@petruldo ze som si tam poslala na dovolenku peniaze, lebo keby mi z karty strhne dovolenku, tak mi tam neostane uz limit, ja tu kreditku pouzivam na bezne platenie vsade obchody, cize keby mi teraz strhlo dovolenku tak mi tam na mesiac ostane malo penazi … preto som si tam poslala navyse na dovolenku, aby mi potom neostalo na mesiac do obchodov limit ja neviem priklaf 200€, co by bolo malo

autor
25. jan 2025

@amel ano aj nam to tak robi, uz sa nam davnejsie stalo, ze sme poslali dva krat sumu na vyplatenie a bolo tam navyse, tak potom dalsi mesiac sa to samo vyrovnalo

gab1sol
25. jan 2025

Bežne si uhrádzam dlžnú sumu aj cez víkend a vždy to tam príde ešte v ten deň, do hodinky, dvoch. A ani nemám informáciu, že by sme tieto prevody robili až po víkende. 😉

petruldo
25. jan 2025

Ale to si môžeš aj potom poslať, aj x krát za mesiac.

autor
25. jan 2025

@petruldo mozes ano, ked posled napriklad navyse, tak proste potom si to samo vyrovna ze ti posle o to nizsiu uhradu na zaplatenie, o to co tam ty posles navyse

autor
25. jan 2025

@gab1sol my to mame prave nastavene na trvaly prikaz na konkretny den, toto sme navyse kvoli dovolenke poslali este …. A uz nabehlo

gab1sol
25. jan 2025

Áno, odporúča sa to uhrádzať TP, aby človek na to nezabudol, ale samozrejme, môžeš poslať aj mimo trvalého príkazu. Ale hlavne, že už prišli a všetko je v poriadku. 😉

amel
25. jan 2025

Kredit na kartu nabieha vždy hodinu-dve od odoslania,vzdy na celú hodinu.
Ja som myslela,že si posielala včera a pod....

autor
25. jan 2025

@gab1sol 👍👍👍

autor
25. jan 2025

@amel nie nie, dnes som to, len potom som si uvedomila ze sobota a tak som si nebola ista, ci to je vikendom alebo ci nejaka chyba, lebo bezne tam takto navyse neposielame

amel
25. jan 2025

Víkend s tým absolútne nič nemá,bezne je to takto.
Budeš vedieť do budúcna.

autor
25. jan 2025

@amel ano ano, presne 🙂

natalka13
25. jan 2025

Zaplatis vygenerovanou jednorazovou kartou a mas pokoj s prevodami.
Alebo v poho debetkou nakupy. Zas netreba nat taku paranoju s kupenia rohlikov v tescu.
A vratit neopravnenu platbu ti Tatra vrati aj na debetku.

amel
25. jan 2025

@natalka13 sú stránky - zahraničné spoločnosti,kde debetkou nezaplatis🙂
Rovnako sú v zahraničí,najmä v 3.krajinach viac sledované bankou ako debetka.Z logického dovodu🙂

maranco
25. jan 2025

@amel vieš dať príklad na takú stránku?

na Slovensku je len 8.5% kreditných kariet z počtu debetných kariet
obchodník platí väčší poplatok ak mu zákazník zaplatí kreditnou kartou namiesto debetnej
prečo by sa vedome ukracoval o potencionálnych zákazníkov čo nevlastnia kreditnú kartu?

amel
25. jan 2025

@maranco x-krat som platila dovolenku,kde inú kartu nebralo.
Nepamätám,ktoré,žiaľ,jazdili sme 15 rokov s nemeckými cestovkami,bolo ich veľa.
Boli sme tým problémy, okrem priamej platby brali len prevod.
Stretla som sa s tým i na eshopoch v zahraničí, ale naozaj teraz neviem v akom....nakupujem veľmi veľa a často.
Je pravda,že na Slovensku som sa s týmto obmedzovanim nestretla.
Rovnako keď dávam kartu ako zábezpeku napr v hoteli určite nedám svoju debetku🙂
(Prepáč,tiež nepamätám konkrétny prípad,ospravedlňujem sa)

amel
25. jan 2025

@maranco vieš mi ,prosim,poslať konkrétny sadzobník poplatkov,kedy klient platí debetkou a kedy kreditkou?Toto ma naozaj zaujima,roky platím kreditnou kartou všetko,hlavne v zahraničí nevytahujem svoju kartu z bezpečnostných dôvodov.

maranco
25. jan 2025

@amel napríklad tu spomínajú rozdiel https://www.globalpayments.sk/sk-sk/podpora/mif
a firemné karty sú ešte drahšie, v inom cenníku bolo toto

amel
25. jan 2025

@maranco ved tie ceny sú okrem výmenného poplatku tie isté....

Strana
z3