Predavačka ma vyhodila z obchodu
Dobrý podvečer. Dnes sa mi stalo to, že predavačka ma vyhodila z obchodu kvôli tomu, že som so sebou mala môjho malého psa. Bol v taške a v košíku, takže nikoho by neohrozoval. Lenže ona si trvala na svojom a nechcela ma pustiť. Vraj hygiena a bla bla. Bez psa môžem, ale so psom nie. Pozerám si zákony a nikde neviem nájsť, že ísť do obchodu so psom je protizákonné. Máte podobnú skúsenosť? Ako ste sa zachovali?
Tak da ti čudujem ze si chcela ísť silou mocou kde behajú potkany
Neviem do akého obchodu chodíš, že tam vidíš premávať sa myši a potkany.
A nemusí to byť žiadny zákon, môže to byť len interný predpis kvôli ktorého nedodržaniu môže pre takú arogantnú kravu jak ty dostať predavačka vyhadzov
neviem kolko mas rokov ale nas ucili ze so zmrzlinou sa do obchodu nechodi nieto este so psikom...
aj tie mysi a potkany vyhadzuju ...ale tie svine asi necitali zakon respektive si ho nevedeli vygooglit a tak sa vracaju .. rovnako ako podaktory nepoucitelny ludia ... do potravin jedine zviera kt moze ist je to,kt je uz mrtve nachystane k predaju a slepecke psy .. inak hold smola..sama mam psa a nie netrepem ho nikam somnou a ked mi uz naozaj treba do malych potravin ide na rukach ale vzdy sa dopredu spytam ...
Jaj, ty si tam šla s dobrým úmyslom rozšíriť tamojšiu faunu. Už chápem tvoje rozhorčenie. 🤔
@viestta a hned o dva exemplare😂😂😂
Tiež by som sa pridala na stranu predavačky a určite by som mebola ticho keby to uvidim
"Paragraf 60 Potravinového kódexu druhej časti I. hlavy hovorí, že vstupovať do predajne potravín so zvieraťom, okrem vodiacich psov pre nevidiacich, je zakázané. Vôbec pritom nezáleží, či má človek zviera na rukách alebo na vôdzke,"
Čítajte viac: https://kosice.korzar.sme.sk/c/4483676/pes-nesm...
Na každom obchode máš zákaz vstupu so psom...takže úplne normálna reakcia...
Pes do obchodu NEPATRÍ. Sama mám malého 2kg psa, ale ani by ma nenapadlo zobrať ju so sebou do obchodu. Keď viem, že idem do obchodu, ostáva doma.
Mňa v obchode viac obťažuju uvrešťane deti, ktoré vyjedaju jedlo, hádžu vecmi než by mi vadil nejaký pes na voditku.
Keď vezmem aké individuá sa v obchodoch premelu, tak prepáčte, ale aj pes je viac čistotny. V iných krajinách s tým problém nie je. A určite to neohrozuje neviem ako hygienu, problémy ale môžu byť zo strán alergikov.
Ja svojho psa do obchodu neberiem, ani by mi to nenapadlo. Ja nechápem ako niekto ide na nákup a nechá uviazaneho psa o dvere, ktorý kňuči kým jeho pán si vyberá nákup.
Ale aktuálne zákony to nedovoľujú takže by mi nenapadlo sa ani hádať s niekym.
My máme tiež psíka a ked uz ho beriem zo sebou čaká vonku 🤦♀️
@mimka1402 tu ale nejde o to co komu vadí, tu ide o to ze je to zakázané...
Inak mne vadí aj keď ma niekto v reštike psa a pes si kľudne sedí na stoličke za stolom 🙄 to už kde sme? Mám rada zvieratká, ale zase hranice musia byť…
@dzt Zase si nevymýšľaj ko**tiny 👎
@mandarinka555 ale pes ci mačka do restiky naozaj môže ísť
@mandarinka555 nemusi vymyslat,tiez som to videla a raz aj to,ze vzali detsku stolicku pre tie male deti a pes sedel v nej 🙈
@stanulienkat akoze psov chapem, toho vies nechat ored obchodom, ale kde oreviha ma dat zena, matka dieta ked je na nakupe, na hlavu, mam 2 deti, do obchodu ist proste musim a co mam aj dieta privazat na voditko pred obchodom? Ja by som psov nepustila tiez, ale dieta?
@mandarinka555 treba vybehnúť aj medzi ľudí trošku a pozrieť čo sa deje 🤷🏽♀️😂
keď vyrastala moja generácia, neviem, čím to bolo, ale akosi sme boli od mala vedení k tomu, že pes je zviera a zviera do obchodu, reštaurácie či "ľudskému" lekárovi jednoducho nepatrí. ako aj na mnoho iných miest... bohužiaľ, v mnohým prípadoch sa toto už začalo s dovolením nariadení rušiť (napríklad reštaurácia si sama môže zvoliť, či zviera môže alebo nemôže vstúpiť s pánom dnu - zásadne som prestala navštevovať reštaurácie, kde som čo i len raz videla vnútri zviera), a tak si poniektoré naivky myslia, že toto asi automaticky platí všade.
@mandarinka555 to s tým psom na stoličke vôbec nemusí byť vymyslené. bohužiaľ, videla som už v nie jednej reštaurácii psa (zatiaľ síce "len" na zemi, raz jeden vyskakoval na stoličku, ale ten pán ho dal dolu), jednoducho je to na rozhodnutí majiteľa, či to dovolí, či nie. bohužiaľ. malo to ostať tak, ako kedysi, že zviera nemá čo robiť v reštaurácii. tak fajčiarov v mnohých odpísali (niežeby mi to trhalo žily, nefajčím), ale zvieratám vstup povolili. zvieratám, čo pchajú čumák do každého hovna v tráve. no akože fuj.
@markus1 predstav si, žeby toho koňa bral dnu, veď nech sa chalan napije 😀 😀
@mimka1402 byť na mieste predavačky, tak riešim samozrejme aj to, ak decko niečo vezme, otvorí a niekam zahodí. akonáhle by som to videla, jednoznačne mám právo očakávať od tej matky, že danú vec zaplatí.... nech si poriadky robí s nevychovaným deckom ona. akože chápem, čo tým chceš povedať, mňa takéto nevychovance vytáčajú do nepríčetna, ale zase porovnávať deti so zvieratami..... tak to hádam nie 🙂
@klarissa25 Veď to mám tam aj napísané.😀😀
Zvyšok bola iba moja úvaha
@panelacikova Ja to neporovnavam, len ako zákazníka by ma to menej obťažovalo. To neznamená, že niekoho dávam vyššie. Len je to môj pocit, kde som si istá, žeby mi to problémy nerobilo. Nevravím, že ďalší 95% by so mnou súhlasilo.😀
@bielavila dieta patri bud do kocika, napeso, na ruky, alebo do vozika na miesto urcene na sedenie. Nie do nakupneho priestoru. Uz ma dviha, aj ked si tam dochodcovia davaju obsrane palice. Do priestoru nakupneho kosika patria potraviny.
@stanulienkat obsrane palice ja umriem 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

No a čo tie myši čo im tam behajú? Pes nemôže, ale myši a potkany sa im tam premávajú jedna radosť