Predavačka ma vyhodila z obchodu
Dobrý podvečer. Dnes sa mi stalo to, že predavačka ma vyhodila z obchodu kvôli tomu, že som so sebou mala môjho malého psa. Bol v taške a v košíku, takže nikoho by neohrozoval. Lenže ona si trvala na svojom a nechcela ma pustiť. Vraj hygiena a bla bla. Bez psa môžem, ale so psom nie. Pozerám si zákony a nikde neviem nájsť, že ísť do obchodu so psom je protizákonné. Máte podobnú skúsenosť? Ako ste sa zachovali?
@mimka1402 rozumiem.... aj mne vadia také, aké popisuješ, jednoznačne. tiež by som ich nechala pred vchodom na obojku 😀
@dzt tak kade chodia s barlami? Po chodniku, pluvancoch, hov..ch, kade tade. Detske topanky detto, co su v kosiku. Ja tam chcem mat potraviny, nie biologicky odpad, fekalie a spinu.🤷♀️
Prepáč tam kde sú potraviny pes nemá čo robiť. Je to jednoducho neprípustné.
@elanor a k tomu vedú tým pádom aj tie svoje nevychovance 🙂
To zabolí. Keby ti to povedala slušne možno by ťa to tak netrápilo.
Nie na všetko je zákon, na toto je nariadenie. Pes do obchodu nepatrí a došika už vôbec. Pes je živý tvor, tak si z neho prosím ťa nerob módny doplnok. Už som si myslela, že túto módu už máme za sebou
@elanor Lenže slovo dieťa som dala ako príklad, každému je jasné, že problém takých deti sú rodičia. Neraz som videla ako 3-4r dieťa otváralo balenia sladkosti a rodičov ani po upozorneni nehlo.😀 a osobne som to videla opakovane. 😀 Samozrejme ľudia vo všeobecnosti sú rôzni. Preto som dala príklad, že často ľudia sú horší zvieratá.
@dominika1988 len aby ti ich zákazníci v tom obchode nerozchytali predsa len polievka z čerstvého kohúta…. 😉
Strašná škoda,že sa tu nedajú dať GIFka 🤣
@panelacikova Dôchodkyňu, ktorá ma sotila s palicou zámerne, lebo chcela byť skôr v rade by som tiež tam nechala pred dverami...🤣
@stanulienkat prosim ta trosku empatie, sucitu a porozumenia v dnesnej hnusnej dobe by neuskodilo, ked uz tebe vadi dieta v kosiku,tak neviem co ta este rozhodi, ja som nikdy nevidela aby dieta bolo mimo sedadla v kosiku len tak hodene, neverim, ze niektori rodicia daju sadnut dieta priamo do kosika, moje vzdy sedi len na sedadle a dokonca som si kupila taky potah na kosik a az na neho dala dieta sadnut, neviem si predstavit robit nakup s jedym dietatom v kociku, s druhym za ruky a s tretim v naruci, nemyslitelne, matky si potrebuju nakupit aj napriek detom. Casto su same, unavene, vyceroane, ja teda s detni chodim do potravin raz za uhorsky rok, nskupy robi manzel, ale ked uz idem som v strese
Tak do potravin vodit psa je trochu mimo, predpokladam, ze niekto ti tu pastne nejaky paragraf ci ine usmernenie. Aj ked na dovolenke v Chorvatsku sme mali bezne psa v prepravke dole v kosiku a nikto nic 🙂 inak s nim naozaj chodime vsade, ci uz obchody ci restauracie (je aj dost lepsich dogfriendly restik - az prekvapivo).
@bielavila to si fakt nevidela deti v nákupnom vozíku mimo sedadla? Veľmi bežná prax, je jasné, že na sedadle by mi to vôbec nevadilo, veď je to na to určené.
"Paragraf 60 Potravinového kódexu druhej časti I. hlavy hovorí, že vstupovať do predajne potravín so zvieraťom, okrem vodiacich psov pre nevidiacich, je zakázané. Vôbec pritom nezáleží, či má človek zviera na rukách alebo na vôdzke."
@stanulienkat nie nevidela, ale chodim do potravin ozaj zriedka, mna by to ani nenapadlo, ja sa dost bridim chytat kosiky, voziky, ja si aj rucky na kosiku vzdy prejdem antibakterialnou uterkou, pre deti mam potah, tak ja som ta zle pochopila, som myslela ze narazaz na to sedadlo, za mna samozrejme, ze dieta len na sedadlo, ja si napr ani potraviny neukladam priamo do kosika, ale do takej nakunej tasky co sa da potom zlozit, mozno by to aj tebe ulahcilo blby pocit z nakupu, z deti aj palic… za mna super vec
@elanor keď si videla to čo si napísala: Ale aby nieco rozjedol, a ked nechuti, alebo bars co uz, tak hodi bars kde do regalu, co hodi, oni to kolkokrat narocky schovavaju, aby to vidno nebolo, a aby to nikto tak skoro nenasiel. A ked to najdes, tak je tam hora plesne, no jedna mega nechutnost.
Na cerstvych usekoch si nieco hodi do kosa (napr. salam, syr, alebo jogurt) o 3 minuty si to rozmysli, a slahne do regala s detskymi plienkami alebo do piva.
Alebo malinovky odhodia do mraznicky.
Prasata.
Mala by si to nahlásiť na ŠVPS SR - po kontrole ak nájdu to čo tu vypisuješ na koňovi a nie na ŠVPS si to ako si napísala odserie obchod a zamestnanci. Ak to nenahlasiš odseru si zo zákazníci vrátane teba keďže tam nakupuješ poškodením zdravia. Rozumejú aj takí ako ty?
@bielavila ale davaju,robila som v potravinach. Dokonca do jedneho kosika dali dve deti a otecko tlacil,mamicka mala druhy prazdny. A bola to jesen,krasne blato tam nechali a plus krasne vybrane slova na nas
@stanulienkat nerozumiem vôbec. Ved v kosikoch sú tie sedačky priam pre deti určené. Co je na tom zle?
ženy ale tá drzosť, hľadať či je na to nejaký zákon, aby sa tam o 2 dni mohla na predavačku osopiť, že psa nemá čo vyhadzovať z obchodu keď ho tam ona chce so sebou!

@mimka1402 to ci dieta v obchode zje 1 rozok je ten najmensi problem. Osobne mi to nevadi. Ani ako beznemu zakaznikovi, ani ako matke, a ani ako predavacke.
Sama som vsetky zjedene rozky poctvio pri pokladni hlasila, alebo pri samoobsluznej nablokovala sama, a tiez mi to vsteky mamicky na pokladni hliasia - zjedli sme este toto a hento a tamto. Iba sa usmejem, a ideme dalej. Lebo kto komu co zle spravil? NIkto nikomu.
Skor je problem, co dokazu niektori nevychovani dospeli. To zeby nieco zjedol, ci vypil malinkovku, ktoru potom nahlasi a zaplati, ok , sak stane sa. Clovek je obcas prihladny, prismadny. Ale aby nieco rozjedol, a ked nechuti, alebo bars co uz, tak hodi bars kde do regalu, co hodi, oni to kolkokrat narocky schovavaju, aby to vidno nebolo, a aby to nikto tak skoro nenasiel. A ked to najdes, tak je tam hora plesne, no jedna mega nechutnost.
Na cerstvych usekoch si nieco hodi do kosa (napr. salam, syr, alebo jogurt) o 3 minuty si to rozmysli, a slahne do regala s detskymi plienkami alebo do piva.
Alebo malinovky odhodia do mraznicky.
Prasata. Nato nemam vazne ineho vyrazu, len ze ludia su prasce...