Predavačka ma vyhodila z obchodu
Dobrý podvečer. Dnes sa mi stalo to, že predavačka ma vyhodila z obchodu kvôli tomu, že som so sebou mala môjho malého psa. Bol v taške a v košíku, takže nikoho by neohrozoval. Lenže ona si trvala na svojom a nechcela ma pustiť. Vraj hygiena a bla bla. Bez psa môžem, ale so psom nie. Pozerám si zákony a nikde neviem nájsť, že ísť do obchodu so psom je protizákonné. Máte podobnú skúsenosť? Ako ste sa zachovali?
Hygiena sa vola "zakon", a este do košíka psa ano? Kde si ludia jedlo naukladaju? Ake ohľaduplne. Zavolaj si na hygienu a usmernia ta.
Zákon o verejnom zdravotníctve v paragrafe 29 hovorí, že prevádzkovateľ zariadenia spoločného stravovania je povinný zabezpečiť, aby do výrobných priestorov a do priestorov spoločného stravovania nevstupovali neoprávnené osoby alebo zvieratá, s výnimkou priestorov pre konzumáciu stravy, kde môžu vstupovať zdravotne postihnuté osoby aj v sprievode psa so špeciálnym výcvikom.
Tu máš zákon… niet zač.
@petulda333 mna nadvihlo najprv z tych palic. Potom citam ze uz aj deti su problem. To tu pisali viacere, ja si nicky nestudujem ale ano napr. aj ty. Ako nehnevaj sa, ale ked je vonku mokro a blato, kym ten kosik cez polku parkoviska vtrepem dnu do obchodu(cely zablateny a mokry) bolo by mi skor blbe dat si tam svoje ciste dieta. Ja mam jedno dieta ako som uz pisala, tak bolo vzdy na mieste nato urcenom. Ale POCHOPIM matku, ktora nema inu moznost, ako napriklad jedno dieta vlozit do priestoru, kt. je nato urceny a druhe dnu do kosika. Takisto, ako POCHOPIM toho stareho - alebo choreho cloveka s tou palicou. Som vdacna mojim rodicom ze ma viedli k vlastnosti ktora v tejto skazenej dobe chyba a tou je - pochopenie, pripadne vcitenie sa do koze toho druheho a neodsudzovanie za kazdu malichernost. Ina vec su pravidla a zakazy. Teraz myslim na tie zvierata. Tak ked raz viem ze je nieco zakazane, dodrziavam zakony a netrepem zver do obchodu ked je to tam jasne vyznacene.
@jaskolka no moj skoro 5r syn sa na to sedadlo pre deti stale este vojde 🤣🤣🤣 aspon nakupim v klude, ked uz nutne musim, ale nastastie sa to deje tak raz za mesiac max.
@panelacikova ja dnes, lidl, paninka bere rozky bez rukavic, som sa jej slusne ale razne opytala, preco nema rukavice a obchytava vsetko pecivo?! kukla na mna jak na zjavenie, vlozila posledny rozok do sacku a odisla. Nic. Ignoracia lvl milion 🙄🙄🙄🙄
(esteze rozky domov nekupujeme)
@momoftwo lenze napr u nas boli kosiky vnutri a zena dieta doniesla dnu spinave a dala do kosika. Topanky zablatene a potom aj kosik,to nas hnevalo. A pisem,ze ako matka som deti takmer nedavala do kosika,lebk sak vieme. A takisto som pisala,ze vieme pochopit a vsetko sa da normalne dohodnut,ale s niektorymi nie. To s tou palicou som prehliadla,to mi nevadilo nikdy,niekto tu spominal aj smrad. Aj toho sme si uzili,ale nikdy som neriesila a nesmiala sa. Mam pochopenie pre vela veci,ale odtial potial. A ano,pes do obchodu nepatri.
@zuzuliennka1 a este ked si niektori kychnu alebo zakaslu a rovno pred pecivom a tu blbu ruku si na tvar nedaju. Hnus
@petulda333 och to tiez. Ja aj preto kupujem len baleny krajany chlieb. Ziadne ine pecivo, max. ked mam na sladke chut, tak v lidl maju tie muffiny balene v priesvitnom obale. Ale tiez som sa uz xy krat stretla s tym, ze dobre ze priamo na pecivo nekychne 🙄🙄 a dnes tie rozky, to uz ze klinec do rakvy toto
@zuzuliennka1 ja chodim skoro rano a beriem ked vysypu cerstve 😀 po praci predavacky sa uz mnohym veciam vyhybam 🤣
@momoftwo super napisane
@juliasb citaj s porozumenim. Sedacky na sedenie v kosiku su ok. Ja pisem o priestore pre nakup-vnutri kosika.
@zuzuliennka1 baleny krajanu chlieb je najsuper na chytanie plesni. Tento chlieb najskor splesnivie.
@jaskolka nie vždy to tak je,niekedy treba aj premýšľať hlavičkou. Osobne mám 3 ročne dieťa s autizmom. Ak ide za ruku robí bengál, musím ju dávať sadnúť do košíka. Často sa mi stáva že je nevychovana,prečo také veľké dieťa má sáčok v ruke a ešte aj konzumuje jedlo. Takto vysvetlím nie každý rodič môže mať dieťa za ruku a horšie je že v niektorých obchodoch nemávajú dostatočný počet košíkov na sedenie. A neuveríte aj keď má dieťa nejakú poruchu alebo je choré stále potrebuje jesť. Tu ide o zviera nie o deti. Niekedy naozaj treba premýšľať prečo matka koná ako koná,nieje to len o Tom že sme sibnute
@andulka1988 tak zase ma nemusíš urážať, že "rozmýšľať hlavičkou". Pochybujem, že úplne všetky deti, ktoré sedia vnútri vozíka, sú len a len autisti. A takisto pochybujem, že absolútne všetky deti, ktoré behajú a vrieskaju, sú autisti. A rovnako že rodic dá dieťaťu keksíky, rožky a podobne, len a výlučne v tom prípade, že dieťa je autista ci ma poruchu príjmu potravy. (neviem o prípade príjmu potravy, že dieťa musí v kuse niečo prežuvat a v okamihu umrie, keď nedostane 15 minút niečo. A dupľom nie keksík, piskotu, tyčinku)
Takže aj v tomto treba "rozmýšľať" hlavičkou.
@stanulienkat 🤣 nesplesnivie, nikdy sa mi to este nestalo, davam ho mrazit ked kupim viac
@jaskolka nemusíte byť až tak uzkoprsa,nemyslela som to v zlom. Každý vidí problém inde. Tu hlavne sme sa mali zamerať na zvieratá,keď ide o deti...
Mám podobnú skúsenosť, že mi zakázala fotiť v kabinke. Ale nie priamo v obchode, ale dodatočne potom ni napísala. Keď to nie je napísané na dverách, človek to ozaj nemôže vedieť a tým pádom je to povolené.
@vakaveronika Ved to je jasne, ale tak potom je sa aspon cim branit, ak to tam nemaju uvedene
No neviem pes do obchodu je uz cez si myslim 😬 ja ked nemusim ani najmladsiu dceru neberiem 🤷 úprimne bez urazky, bola som v takku ze si kupim nejake veci, ked som tam videla panicku a pes na voditku obtieral sa o veci aj som odišla, odvtedy veci na vesiakoch co su na zemi ani nekupujem
@stanulienkat som si dnes spomenula v obchode na tvoj komentar 🙃🤓
Bezne som nosila civavku do obchodu ale v taske a na pleci. Do košíka som ju nikdy nedala, Ved si tam ludia ukladajú chleba a tak. Nikde ma nevyhodili ani v zahranici. Iba raz v Ke v Bille 🤣🤣🤣. Akurat isiel okolo smradlavy bezdomovec, tak som sbs povedala, ze moja civavka v taske, je urcite čistejšia ako takyto ludia. Isla som do ineho obchodu a v pohode. Za mna sa netreba hadat s predavackami, maju rozne nariadenia a nikdy nevies, na com akurat bazírujú jej sefovci. Takze odíď a chod do ineho obchodu.
Ty hviezda...
Paragraf 60 Potravinového kódexu druhej časti I. hlavy hovorí, že vstupovať do predajne potravín so zvieraťom, okrem vodiacich psov pre nevidiacich, je zakázané. Vôbec pritom nezáleží, či má človek zviera na rukách alebo na vôdzke,"
@petulda333 dúfam že to dieťa je tvoje alebo stiahnuté z internetu a že si si nedovolila odfotiť cudzie dieťa v obchode.
@petris369 ak by si citala dalej,pisem,ze foto je stiahnuta,len pre ukazku. Nikdy nikoho cudzieho nefotim a nevycapujem

@momoftwo mozno narazas aj namna. My sme tam dieta nechali,nevyhnali sme ho s mamou von,aj ked sme trpli aby to nadriadeny nevidel alebo nebola kontrola. Nam osobne to najviac vadilo ak bolo von mokro a blato. Deti gumaky/cizmy zablatene a matka sup dieta do kosika. Ako nic v zlom,ale normalny clovek to neurobi