Predavačka ma vyhodila z obchodu
Dobrý podvečer. Dnes sa mi stalo to, že predavačka ma vyhodila z obchodu kvôli tomu, že som so sebou mala môjho malého psa. Bol v taške a v košíku, takže nikoho by neohrozoval. Lenže ona si trvala na svojom a nechcela ma pustiť. Vraj hygiena a bla bla. Bez psa môžem, ale so psom nie. Pozerám si zákony a nikde neviem nájsť, že ísť do obchodu so psom je protizákonné. Máte podobnú skúsenosť? Ako ste sa zachovali?
@petulda333 ale ja nehovorím nikde že noste deti v priestore na nakup ..len že z hygienického hľadiska je tam rovnako baktérií či to dieťa tam stojí, sedí alebo tam nieje...myslím že skvaseny rozbitý jogurt alebo džem ide na chuja tiež dole, a možno je v tom košiku častejsie ako blato ;)
@tatiana321123 ano,aj to je tam casto a mnoho inych veci. A preto by som tam dieta nedala,naco pridavat dalsiu robotu. A tvoj argument by u mna presiel ale u kontroly z hygieny nie
Určite si vošla do potravín však? ... V potravinách pes nemá čo robiť!! Ani malý a ani keď v kabelke.... Ty zákon... 🤦♀️😂😂
Ja si do toho košíka nakladám rožky a šunku a ty psa. To je tak trochu na hlavu, nie?
Zákon si pohladaj sama. Rat zo nie je predavackin vymysel, ale nariadenie hygieny.
Tie co pisete, ze vam vadia deti v nakupnych kosikoch, tak preto, ze su kosiky spinave a chuda dieta sa zaspini, ci akoze to dieta zaspini kosik? 😅 vzdy som nad tym rozmyslala, lebo neviem ci viete, ale na tie kosiky vonku kakaju vtáčiky a mozno po nich aj behaju potkany a iná háveď....takze argument, ze davat dieta do kosika je nehygienicke mi nejak nejde do hlavy, jedine ak je to myslené kvoli dieťaťu, aby nechytilo daku pliagu
Pokial na dverach nie je nalepka zakaz vstupu so psom, tak s nim mozes do obchodu vojsť. Zijem v zahranici a tu sa praveze bojuje o to, aby ludia nenechavali psikov pred obchodom.
@nienna tak ja som robila v supermarkete a voziky sme mali dnu v predajni. A nie ani vtaci ani potkany,mysi po nich nebehali
@nienna ale doplnim,ze ja svoje deti som dala do kosika sadnut vynimocne a aj to som vystriekala kosik,teda tu cast na sedenie
@petulda333 tak ja som robila rok v Kauflande a ubezpecujem ta, ze boli cely cas vonku a neviem o tom, ze by ich niekedy umyvali 🤭
@nienna ved ano,kaufland,tesco a pod ich naju von. Ja som robila v mensom obchode. My sme umyvali kazdu nedelu,teda vystriekali a tu cast ktoru chytas sme umyli,plus podla potreby. A raz za cca 3m sa cistili komplet cele
Som psickarka, ale som zastancom toho, ze v potravinach a vobec, ani v nakupnych centrach pes nema co hladat..
A ty si prišla z nejakej inej galaxie že sa na toto úplne vážne pýtaš? 🙄 Majka, si to ty? 😃
Pes do obchodu nepatri - je to na kazdych dverach pri vchode - a tu konci diskusia. Ale riesit OBSRATE palice seniorov akoze prosim??! IQ minus 20 pod kobercom, az ma napina. Kde si ma tu palicu strcit s prepacenim do zadku ked ledva chodi??! Neviem ktora dotycna inteligentka to tu riesila, ale aby zrovna ona za XY rokov nemusela riesit kde si tu svoju obsratu palicu pri nakupe strci! A tie deti. Ano dieta ma byt v priestore nato urcenom, ale ked ma matka napriklad aj dve tri male deti co ma vyskocit na plafon(nie ja to nerobim, mam jedno dieta zatial - takze ziadna trafena hus) len mi mozog neberie co uz za zvasty poniektore dokazete vypustit. Ale to ze vsivave potkany vam po tych ultra hygienickych potravinach behaju v kontajneroch kym sa dostanu z bodu A do bodu B, potom sa valaju v spinavych skladoch mesiace, to vam nevadi. Nemam slov uz fakt.
Ja som z tých, ktoré dajú dieťa do košíka aj mimo sedačku. A? Pekne si tam sedia, kľudne na 2 baleniach mlieka.. 😀
Sa rozčuľujte niekde inde.
Nik z vás ani len netuší, koľko baktérií sa na tých kosikoch bežné nachádza, fakt detské topánky sú len to minimum co môže prispieť k vašej chorobe - s prepáčením okakane topánky nemávajú (Rožky bez sáčku si tam asi nehadžete + tipujem, že polka z vás si ani neumyje ruky keď bezdomovcami ochytany košík berie, chytá kľučku, hlavne ze tu panika a stres kvôli topánke z chodníku..)
Dávam deti i mimo sedačku z jednoduchého dôvodu: nemienim ich naháňať po obchode. Jedno v sedačke, druhé v košíku a nakupujem. Samozrejme v daždi ich tam nedávam.
Ak majú "hygienické" panie s tým problém, kľudne nám, čo takto nakupujeme, môžu tie deti postrážiť. 😀
@lenkakravcova ono nam ( predavackam) to vadi ked su tam deti a vonku prsalo,alebo sneh a pod. Kosik sa zaspini,ty mozno vtedy nedas ale mnohe ano. Za dalsie,ludia su fakt dobroprajni a radi fotia a udavaju ci ako to povedat. Potom chodi kontrola,pokuty a zdrba dostaneme my. Takze,ako predavacka som proti tomu a ako matka tiez,presne kvoli bakteriam. Svoje deti som dala minimalne. A to sa u nas kosiky cistili pravidelne,teda ked som tam ja robila.
@petulda333 Robila som predavačku a nevadilo mi to. 🙂 takže nemôžeš hovoriť za všetky. Bola som a som radšej keď sú deti v kosikoch ako keď ich treba s paleta mi obchadzat a obávať sa kam vbehnu.
A ziadnu pokutu za to nedostaneš, nevymýšlaj si prosím. Taka smernica neexistuje.
Ako nehnevajte sa… deti su male ludske tvory. Ako môžete porovnávať v košíku psa a dieta? Celkovo pes proste do potravín nepatrí. Ani na zem, ani do košíka.
A dôchodca je tiez ludský tvor, tak ako aj ten cigán, alebo robotník (nie všetci, ale niektorí páchnu extrémne) bez základných hygienických návykov v niektorých prípadoch. Ale nejaké pravidlá platiť musia predsa. To keď chceme už takto ďaleko zájsť, tak potom treba zaviesť povinnú dezinfekciu od hlavy po päty pre všetkých pred vstupom do obchodu
@lenkakravcova dam ti kontakt na veduceho? Ano,mali sme pokutu. Hadat sa nemienim,vymyslat si uz vobec nie. Opakujem,vadilo nam to,pokial bolo vonku mokro a blato. Akoze neboli sme svine aby sme vyhanali tie deti,ale v zlom pocasi sme upozornili,takisto ked tam sedelo cca 8r dieta. Nepatri tam
@zoro9836 neopatrovala, ale zato mam starych rodicov, konkretne ziju este vsetci styria a maju 80+. Hygienu maju na urovni, ze niektori mladi by sa mohli ucit, takze hadzat teraz vsetkych seniorov s ich “obsratymi palicami” do jedneho vreca je asi take, ako povedat, ze vsetci ludia v strednom veku(vid toto forum) su sprosti, zdegenerovani, hulvati bez stipky empatie, ktori vychodili tak maximalne ZS aj tu s odretymi usami.
@petulda333 Kľudne. A môžeš napísať aj paragraf podľa ktorého veterinárna správa postupovala. 🙂 + tiež, kto dostal pokutu a na základe čoho (kamerový záznam, pokuta pre zákazníka alebo pre obchod?). To by ma celkom zaujímalo, lebo lem blázon by si nechal takú pokutu na základe ničoho udeliť a ešte ju aj zaplatil. Na súde by to zmietli do koša.. Obchod je zodpovedný za svoju prevádzku (pulty, čistotu na zazemiach atď), nie za zákazníkove správanie. To by obchody dostávali pokuty aj za usmrkanych nakupujucich (to je častejšie a oveľa infekčnejsie než dieťa v košíku).
@momoftwo tak zas takto to asi myslené nebolo. Je dôchodca a dôchodca… raz som bola u krajčírky a tá sa sťažovala, že poniektorí dôchodci jej nosia na úpravu pomočené veci a že keď im ich vráti, aby ich najskôr vyprali, tak povedia, že to potom… po úprave. Takže ľudia sme rôzni a nezávisí to len od veku… moji svokrovci majú tiež 80+, ale doma čisto, upratané tip top, aj wc aj kúpelnu, na zemi ani omrvinka a obleceni si vždy čisto. Taký poriadok ako má moja 80 ročná svokra chcem aj ja 😎
@lenkakravcova bolo to 7r dozadu,uplne presne si to nepamatam. Prisla som na poobednu smenu,v praci nervozita. Kolegyne len rychlo povedali,ze bola hygiena. Vraj boli 2 kosiky spinave,zablatene. Plus aj nieco ine tam bolo,myslim,ze chybal slovensky stitok na balenej zelenine,to je jedno. A dali pokutu. Kamery sme tam vtedy nemali,tie sa dali o 3r neskor. Pokutu sme dostali my ako predajna,blizsie info by ti dal veduci. To sa nam predavackam uz nedonieslo,my sme si vypoculi zdrbanie a ze budeme bez odmeny.
@sparkling samozrejme, ved to aj pisem, ze takisto ako tu niektora riesila obsratych dochodcov, ina spinave deti, potom mozeme riesit totalne zapachajucu zensku vo veku 35 rokov, vsivaveho chlapika s dlhymi nechtami a pred kazdy obchod postavit policajta nech rozdeluje kto si zasluzi vstupit dnu a kto nie. V kazdej sorte ludi sa najdu aj nevabne vynimky. Tu sa to ale zasektovalo na obsrate palice a male deti. Akym pravom kto riesi ked si nevladny stary clovek polozi svoju palicu do kosika, pricom mozno vonia viac, ako dotycna ochechula, alebo matka, ktora ma napriklad trojicky tak si pomoze s kosikom lebo chapadla jej nenarastli. Tak asi sudny clovek ked pride z obchodu, tak prve co spravi je, ze si umyje ruky, ked tu zeleninu alebo ovocie ide konzumovat tak si ho preboha asi umyje a predpoklada sa, ze konzervy nebude doma jazykom oblizovat.
@petulda333 Tak ten dovod pokuty nemuseli byť (a asi ani neboli) deti v košíku.. Boli to špinavé košíky - a to môžu byť od kadečoho, napr okakane od vtákov, a hlavne ta zelenina bez slovenského štítku - to je skutočne už zodpovednosť obchodu. Fakt neverím, že za dieťa v košíku je pokuta.
Myslim, že vedúci vás dobre odrbal. 😀 Ste mu zaplatili pokutu (odmeny), za to, čo má na zodpovednosti on (označovanie potravín). Keďže si to nepamätáš presne tak vážne pochybujem, že si si žiadala smernicu na základe ktoré vám za tie vozíky strahavaju odmenu, - taka proste nie je. Vedúci za svoju neoznačenú zeleninu hodil finančnú zodpovednosť na vás "a vaše špinavé košíky". Bežná praktika.. Nabudúce si niečo také nedajte. Nech vás nežne užívajú.
@lenkakravcova no nikdy nam smernicu nepovedali ani ked sme sa pytali,sice za tych 5r dokopy co som tam bola,sme mali asi 4 pokuty len. Este raz,nakupne voziky boli dnu v obchode,nie vonku. A voziky boli od blata zvnutra. Podla kolegyne,tam bolo dieta predtym. Ano,mali sme zlost,lebo ked sme takto dieta v kosiku videli (ak bolo von blato a mokro) tak sa kosik hned umyval,co neurobili. A pokuta bola aj za spinave kosiky.

@tatiana321123 tak je sakra rozdiel ked dieta beha po vonku a zvlast ked leje,alebk v zime kedy je vonku clapkanica. A to blato a bordel skonci v kosiku. A umyvat tie kosiky je fakt zabava. Robili sme to tak poriadne asi raz za 3m a 16 predavaciek sme ich umyvali jedno popoludnie. Ked musis to kovove cistit uplne handrickou. A fakt som netuzila robit to denne kvoli ludom co nevedia co sa patri