Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia
Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.
Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...
Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒
Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem
toto je tusim opacny pripad toho, ked ktosi nevie "prestrinut pupocnu snuru", teraz ju nevie prestrihnut tvoja rodina ... ako pisu ostatne: vysvetlit im este raz, ze to je pre teba velka zataz, ze mas pravo na sukromie - spravit to nejako tak, aby si uvedomili vaznost tvojich slov, nieco co doteraz este nebolo, napr. ich vsetkych pozvi na kavu naraz alebo asi radsej stretnutie u vasich so vsetkymi naraz ... a potom klasika: ak sa aj babicka dovali, na drzovku ju nepustit do dveri, zostat stat vo dverach a trvat na svojom, bez pardonu ... mozno sa ti to zda drze z tvojej strany, ale z ich strany je to co potom??? absolutna ignoracia tvojich slov, ziadosti a prosieb ... to je neskutocne ... drzim palce!!! 😉
@maznacik007 nie neoistanu v byte, keby ostali bola by som rada, hned ze idu s nami, ze oni chcu kocikovat
a najlepšie bude, keď ti nakoniec povedia, že aká si nevďačná 😔
By ma slak trafil ale vazne! Tak sa zda, ze tvoja rodinka nevie odkial pokial. Teda ja mam tiez svojich rodicov blizko ale toto si nedovolia, kedze maju sudnost. Ak sa stavia, tak zvycajne cestou niekam do obchodu a nieco nam prinesu, dvadsat minut pri dverach az ja ich musim nahanat nech to neprehanaju s tolkymi ohladmi. Tvojej rodine absolutne cybaju ohlady voci tebe a tvojej novej rodinke. Nepochopim na kieho frasa k tebe lozi bratranec! s frajerkou? A co teba do toho, se sa nemaju kde stretavat? No smola, tak nech neprasia. To akoze pridu k vam a co? Zavru sa do spalne? Lebo ak len pridu do bytu a su tam to mozu ist do kaviarne, kaviarni snad dost, nie? A ak robia ehm, iste veci tak by som ich vyhodila za kragel na ulicu. Toto nie. Nepripustne. Utni to pekne lebo Ta slak trafi celkom urctie. A vyzdvihovanie a vodenie tvojej sestry do skolky nech si tvoji rodicia poriesia inak. To uz potom snad mozete byvat aj s babkou pokope nie? Ak tam ma byr cele dni! Snad mas dost co robit Ty s malym ked sa on staras, to akoze im nedochadza? Tomu sa vravi totalna prachuvzdosrnost. A oni sa este urazaju? A naco akoze? No pories si to a razne. Im mozes povedat, ze toto nema obdoby.
@alca85 praveze dnes nam pozehlila aj umyla riad...a ja to z duse neznasam, oni skladaju veci inak nez mi, a ked nam tu upratuje nikdy nic neviem najst, a uz ma nebavi stale volat babicke kde mam tu knihu a kde mam tu nabijacku, kde mam to tricko...jasne som jej povedala, ze nech sa mi aspon do udrzuavania bytu nepletie a ona furt
@imarikai mne uz aj ked pride kamoska raz do mesiaca, som na nu nevrla, uz sa neviem ovladat, myslim, ze aj maly citi aky sme nervozny, a ani jemu zrejme nevyhovuje, ze ho denne drzia aspon 4 prenho este vlastne cudzi ludia...ucia ho na ruky, zaspaval pred tym sam, teraz sa musi najskor ponosit 😒
@ela2710 ja by som zatala bratrancovi ze dvihaj rit mlady, ideme sa kupat, kojit, krmit a spat. Oni nemaju pocit, ze zavadzaju? Ja citim, ked ostane stat rec na navsteve a do 5 min som vonku a na ceste domov. Fakt to nevnimaju? Chod spat a ani dobru noc nepovedz. To tam ostanu sediet?
ja neviem, tak im povedz, že ti doktorka zakázala návštevy, lebo malý je potom zlý a len plače...ja fakt už neviem čo by pomohlo
neotvorit dvere,nezdvihnut mobil,priatel nech povie,ze nevie,ze asi spis alebo ti je blbo a ked sa niekto ozve tak proste povedat,ze uz som vam tisickrat povedala,ze si to neprajem..mozte prist vtedy a vtedy, potrebujem klud,maly je nevyspany,uplakany,doktorka povedala,ze potrebuje mat klud a ziadne navstevy..tu naozaj len radikalne riesenie,hadam po par dnoch pochopia,ze to jednoducho takto nejde a ze mate male babatko,ktore potrebuje v prvom rade pokoj a spokojnu mamicku
@alca85 jasne, neurazim sa, vela ludi ma predsudky, ze mlada baba nevie nic o zivote a dieta je najvacsou cyhbou, no ja si nemyslim, zivot mam pekny, az ne tie navstevy, mam krasne zdrave babo, milujem ho, ja som vzdy bola skor taky domacky typ - citanie knih, a tak...nikdy som nemala za potrebu fetovat, pit, chodit po diskotekach ako moji rovesnici, takze mne to takto vyhovuje, mna mala mamina v 19, a sme si fakt ako kamosky, ale teraz neviem, dako ma nechapem, ja si robim skolu individualne, nie som typ baby, ktorej staci zakladne alebo stredne vzdelanie...tak dufam, ze mi casom vyjde aj vysoka
vyžeň to het 😠 nech vam už konečne daju všetci svaty pokoj 🙄 ja len nechapem že si to ty ludia nevedia dať dohromady 😕 že maš male babo a potrebujete sukromie . Treba razne zakročiť bo sa ich nezbavíš a sa čudujem že tvoj mm je ešte v klude moj by to hned poslal kade lahšie 😎 😀 No a neviem si predstaviť ked donesu dajaku chrípku a malinky može hned ochorieť ☹ ja som taketo navštevy razne zatrhla a rešpektovali to aj moji rodičia a svokrovci 😎 čomu som neskutočne rada 😵
@daniela1974 veru nie, aj ja sa cudujem, na babicku som uz dnes riadne vyskocila, pohadali sme sa a myslela som si, ze mi da uz pokoj, a ked som sa vratila zo skusky tak mi vravi, rano ti zavolam potom otvor
@ela2710 a ty si do takeho prostredia este poriesis aj psa 😝 ... ako nechapem napr, ze preco si dovolila bratrancovi, aby sa stretaval s priatelkou u vas ... to je uz aka hovadina ... oni nemaju svoju detsku izbu alebo co ... ja normalne zasnem

@ela2710 tak keď príde babka k tebe, daj jej do ruky handru, vysávač, priprav hrnce a nech sa činí 😀 ...samozrejme len žartujem 😝