icon

Prehnané rodinné návštevy a strata súkromia

ela2710
19. jan 2011

Ahoj baby, neviem ci som naozaj len ja taka podrazdena z vecnych navstev, ci sme tu viacere....Byvame samy 7 mesiacov, nas maly ma 3 mesiace, a za celych 7 mesiacov sme nemali viac ako dva dni bez navstev ☹ uz ma to takto nebavi...byvame v inom meste nez cela moja rodina, ale maju to k nam blizko. Babicka do nasho mesta kazde rano ide busom aj s mojou malou sestrou do skolky, nosi ju rano o 7:00 potom je u nas az do 16:00 kym sa jej skolka neskonci, ze aby neminala zbytocne peniaze na cestu...takto je to 5 dni v tyzdni, musim vstavat rano o 7:00 len aby k nam mohla prist, teraz som mala skusky v skole, kazdy den sme mali hrozne vela navstev som uplne znicena a unavena, chcem si pospat a hned rano mam budicka babicka dovtedy vola a dovtedy vyzvana kym jej neotvorim, 15-rocna sestra chodi dva razy tyzdenne na anglicky kurz, a tiez u nas caka kym jej zacne a potom pride a caka kym jej nejde domov bus, je tu od 15:00 - 16:00 a od 18:00- 18:40, kazdy piatok k nam chodi bratranec s frajerkou...lebo sa nemaju kde stretavat...okrem toho nas navstevuje moja mamina a moja krstna, chodia sem aj moje kamosky, ale tie uz nastastie vedia, ze kolko tu mavam navstev a tak chodia naozaj len obcas - raz - dva krat do mesiaca. Ja uz takto nevladzem priatel ma ranne a poobedne na striedacku, je rad ked sme spolu aspon par hodin denne, ale aj to tu mame navstevy a teda nie sme samy nikdy, dokonca si sem tam beriem 5-rocnu sestru k nam spat a rano ju nosi priatel do skolky, aby tu babicka nebola zasa cely den, ale ja sama mam 3 mesacneho synceka a nemozem sa jej venovat a ona sa chce stale hrat.

Ked rodine pekne poviem, nech si riesi taketo veci inak, lebo nas byt nie je kaviaren aby sa mi tu stale dakto motal a vykeckaval...tak sa na mna neskutocne urazaju a doslova na mna vybehnu: ze ved aj oni si chcu uzit maleho a ze ked potrebuju pomoc vobec im nepomaham...

Dennodenna pritomnost mojej babicky sa uz neda zvladat, maleho stale budi, lebo ho furt chodi obzerat, lebo jej sa vraj vzdy zazda ze place, ideme ho kuknut a spinka, idem do obyvacky a babicka za mnou pride s nim na rukach: ze vraj za tu sekundu vstal, furt mu cmuka, piska a robi hocijake tie pazvuky, ktore mi uz idu hore krkom, okrem toho sa mi zda, ze nas doslova vyhana z vlastneho bytu, mame psa, rano sme ho boli vyvencit, vykonal potreby a prisli sme domov, babicka hned po hodinke, ze ona vidi ako sa mu este da, a ze mame ist, ze ona bude s malym, furt nas odtial vyhana, a pri tom je to nas byt a nas syn...poradte 😒

Milujem svoju rodinu, ale uz nevladzem

alca85
19. jan 2011

@ela2710 tak keď príde babka k tebe, daj jej do ruky handru, vysávač, priprav hrnce a nech sa činí 😀 ...samozrejme len žartujem 😝

kacarina
19. jan 2011

toto je tusim opacny pripad toho, ked ktosi nevie "prestrinut pupocnu snuru", teraz ju nevie prestrihnut tvoja rodina ... ako pisu ostatne: vysvetlit im este raz, ze to je pre teba velka zataz, ze mas pravo na sukromie - spravit to nejako tak, aby si uvedomili vaznost tvojich slov, nieco co doteraz este nebolo, napr. ich vsetkych pozvi na kavu naraz alebo asi radsej stretnutie u vasich so vsetkymi naraz ... a potom klasika: ak sa aj babicka dovali, na drzovku ju nepustit do dveri, zostat stat vo dverach a trvat na svojom, bez pardonu ... mozno sa ti to zda drze z tvojej strany, ale z ich strany je to co potom??? absolutna ignoracia tvojich slov, ziadosti a prosieb ... to je neskutocne ... drzim palce!!! 😉

ela2710
autor
19. jan 2011

@imarikai ja viem, ja viem, ked ja im chcem pomoct, aj oni nam nazaciatku velmi pomohli, ale uz nevladzem, a trsoku sa bojim, ze sa mamina na mna nahneva

ela2710
autor
19. jan 2011

@sisaha no bratranec sa tu furt olizuje v obyvacke s frajerkou, aj toho mam uz dost, on ma 17 rokov, takze puberta riadna..

ela2710
autor
19. jan 2011

@maznacik007 nie neoistanu v byte, keby ostali bola by som rada, hned ze idu s nami, ze oni chcu kocikovat

alca85
19. jan 2011

a najlepšie bude, keď ti nakoniec povedia, že aká si nevďačná 😔

jabadaba
19. jan 2011

By ma slak trafil ale vazne! Tak sa zda, ze tvoja rodinka nevie odkial pokial. Teda ja mam tiez svojich rodicov blizko ale toto si nedovolia, kedze maju sudnost. Ak sa stavia, tak zvycajne cestou niekam do obchodu a nieco nam prinesu, dvadsat minut pri dverach az ja ich musim nahanat nech to neprehanaju s tolkymi ohladmi. Tvojej rodine absolutne cybaju ohlady voci tebe a tvojej novej rodinke. Nepochopim na kieho frasa k tebe lozi bratranec! s frajerkou? A co teba do toho, se sa nemaju kde stretavat? No smola, tak nech neprasia. To akoze pridu k vam a co? Zavru sa do spalne? Lebo ak len pridu do bytu a su tam to mozu ist do kaviarne, kaviarni snad dost, nie? A ak robia ehm, iste veci tak by som ich vyhodila za kragel na ulicu. Toto nie. Nepripustne. Utni to pekne lebo Ta slak trafi celkom urctie. A vyzdvihovanie a vodenie tvojej sestry do skolky nech si tvoji rodicia poriesia inak. To uz potom snad mozete byvat aj s babkou pokope nie? Ak tam ma byr cele dni! Snad mas dost co robit Ty s malym ked sa on staras, to akoze im nedochadza? Tomu sa vravi totalna prachuvzdosrnost. A oni sa este urazaju? A naco akoze? No pories si to a razne. Im mozes povedat, ze toto nema obdoby.

alca85
19. jan 2011

@ela2710 tak bratrancovi by som hneď vysvetlila, že nie ste hodinový hotel...

ela2710
autor
19. jan 2011

@alca85 praveze dnes nam pozehlila aj umyla riad...a ja to z duse neznasam, oni skladaju veci inak nez mi, a ked nam tu upratuje nikdy nic neviem najst, a uz ma nebavi stale volat babicke kde mam tu knihu a kde mam tu nabijacku, kde mam to tricko...jasne som jej povedala, ze nech sa mi aspon do udrzuavania bytu nepletie a ona furt

ela2710
autor
19. jan 2011

@kacarina dakujem, je to asi trapne, ale ja az placem...neviem uz mam si depky, hocikedy sa zavriem do kupelne a revem ako mala, priatel spi, ustaty z roboty, ustaty z navstev a ja ho tak milujem, a uz mu to ani nemam kedy povedat, nas sexualny zivot nula bodov

jabadaba
19. jan 2011

@ela2710 takze bratranec ma 17! by som ho vyrazila okamzite. Ja ze to je nejaky dospely a teda Ta zneuziva aby si trosku uzil ked nema kde, co je tiez nonsens, ale takyto sopliak? Tam nech sa radsej uci namiesto olizovacky s nejakou soplackou. A u teba...no moje nervy.

imarikai
19. jan 2011

@ela2710 predstav si tie dni bez babičky a myslím že ti to bude stáť zato ked budeš mať pár týždnov odutú maminu vážne sa čudujem že už doma nevrieskaš od zurivosti ked ti zazvoní zvonček

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba dakujem, velmi ste mi tu pomhli, a zdvihli naladu, dodali dalsi dych 🙂 bratranec sa s nou olizuje v nasej obyvacke, dalej si zajst nedovoli, sestra spi zajtra u nas, uz sa nveiem dockat hodinoveho revu za maminkou

ela2710
autor
19. jan 2011

@jabadaba no ta jeho baba ma 16 r. nie je mi ani sympaticka, nemam s nou ani len o com kecat, ale kedze on ide byt krstny otec maleho, tak sa nato vzdy vyhovara a dokonca ma cela rodina presviedca aby ta jeho baba bol krstna, ale to teda len cez moju mrtvolu

alca85
19. jan 2011

@jabadaba ty píšeš že aký 17 ročný sopliak, no ela má 18 😅 ...
@ela2710 tým som nemyslela samozrejme nič zlé voči tebe 😔

alca85
19. jan 2011

@ela2710 tak to s tým krstným by som si rozmyslela...nemáš nikoho iného?

ela2710
autor
19. jan 2011

@imarikai mne uz aj ked pride kamoska raz do mesiaca, som na nu nevrla, uz sa neviem ovladat, myslim, ze aj maly citi aky sme nervozny, a ani jemu zrejme nevyhovuje, ze ho denne drzia aspon 4 prenho este vlastne cudzi ludia...ucia ho na ruky, zaspaval pred tym sam, teraz sa musi najskor ponosit 😒

daniela1974
19. jan 2011

@ela2710 ja by som zatala bratrancovi ze dvihaj rit mlady, ideme sa kupat, kojit, krmit a spat. Oni nemaju pocit, ze zavadzaju? Ja citim, ked ostane stat rec na navsteve a do 5 min som vonku a na ceste domov. Fakt to nevnimaju? Chod spat a ani dobru noc nepovedz. To tam ostanu sediet?

alca85
19. jan 2011

ja neviem, tak im povedz, že ti doktorka zakázala návštevy, lebo malý je potom zlý a len plače...ja fakt už neviem čo by pomohlo

lucinka4
19. jan 2011

neotvorit dvere,nezdvihnut mobil,priatel nech povie,ze nevie,ze asi spis alebo ti je blbo a ked sa niekto ozve tak proste povedat,ze uz som vam tisickrat povedala,ze si to neprajem..mozte prist vtedy a vtedy, potrebujem klud,maly je nevyspany,uplakany,doktorka povedala,ze potrebuje mat klud a ziadne navstevy..tu naozaj len radikalne riesenie,hadam po par dnoch pochopia,ze to jednoducho takto nejde a ze mate male babatko,ktore potrebuje v prvom rade pokoj a spokojnu mamicku

ela2710
autor
19. jan 2011

@alca85 jasne, neurazim sa, vela ludi ma predsudky, ze mlada baba nevie nic o zivote a dieta je najvacsou cyhbou, no ja si nemyslim, zivot mam pekny, az ne tie navstevy, mam krasne zdrave babo, milujem ho, ja som vzdy bola skor taky domacky typ - citanie knih, a tak...nikdy som nemala za potrebu fetovat, pit, chodit po diskotekach ako moji rovesnici, takze mne to takto vyhovuje, mna mala mamina v 19, a sme si fakt ako kamosky, ale teraz neviem, dako ma nechapem, ja si robim skolu individualne, nie som typ baby, ktorej staci zakladne alebo stredne vzdelanie...tak dufam, ze mi casom vyjde aj vysoka

morca3
19. jan 2011

vyžeň to het 😠 nech vam už konečne daju všetci svaty pokoj 🙄 ja len nechapem že si to ty ludia nevedia dať dohromady 😕 že maš male babo a potrebujete sukromie . Treba razne zakročiť bo sa ich nezbavíš a sa čudujem že tvoj mm je ešte v klude moj by to hned poslal kade lahšie 😎 😀 No a neviem si predstaviť ked donesu dajaku chrípku a malinky može hned ochorieť ☹ ja som taketo navštevy razne zatrhla a rešpektovali to aj moji rodičia a svokrovci 😎 čomu som neskutočne rada 😵

ela2710
autor
19. jan 2011

@alca85 no nemam zial nikoho na krstnych rodicov, chcela som dat moju krstnu ale ta je rozvedena, takze nemoze, sestra ma malo rokov, ma 15 a nechcem tak dlho cakat na krst

alca85
19. jan 2011

@ela2710 ja nemám nič proti tebe ako mladej mamine, ja som tiež chcela mať bábo veľmi mladá, ale osud to zariadil inak 😉

ela2710
autor
19. jan 2011

@daniela1974 veru nie, aj ja sa cudujem, na babicku som uz dnes riadne vyskocila, pohadali sme sa a myslela som si, ze mi da uz pokoj, a ked som sa vratila zo skusky tak mi vravi, rano ti zavolam potom otvor

ela2710
autor
19. jan 2011

@lucinka4 dakuje, skusim, hned rano ked sa dotrepe 😉 no ale ked priatel povedal, ze spi, chcela kluce od bytu, ze pride k nemu do prace, oni sa nedaju odbyt, ja uz zhanam priatelovi pracu v inom meste, aby sme mohli vypadnut

alca85
19. jan 2011

@ela2710 pokiaľ ma sestra za sebou birmovku, tak sa mi zdá že už môže ísť za krstnú...radšej mladú sestru ako nezodpovedného mladého chalana (samozrejme ho nepoznám tak nemôžem posúdiť)

ela2710
autor
19. jan 2011

@alca85 moja ucitelka tiez mala dietatko neskoro, este neskor nez ty v 34 r. mlada nechcela a potom uz bol s otehotnenim problem a na skuske mi povedala: radsej babo prilis skoro,ako potom behat po doktoroch, alebo nemat dieta vobec

zuzanockamt
19. jan 2011

@ela2710 a ty si do takeho prostredia este poriesis aj psa 😝 ... ako nechapem napr, ze preco si dovolila bratrancovi, aby sa stretaval s priatelkou u vas ... to je uz aka hovadina ... oni nemaju svoju detsku izbu alebo co ... ja normalne zasnem

ela2710
autor
19. jan 2011

@morca3 maly mal v decembri zapal priedusiek, bol aj v nemocnici 4 dni, no oni hned po tyzdni lozili zasa