Prezidentské voľby - Koho idete voliť?
Ahojte zienky a dievcata, chystate sa ist volit o dva tyzdne? Ak ano, koho a preco? Sama som zatial nerozhodnuta, sondujem v okoli a zaujimaju ma vase nazory.
@renatka100 presne tak. Že radšej ako v ústave nech sú deti u homosexuálov. Tak to je už len pre tie deti "výhra".
Ona je len bábka! Sa za zobuďte ľudia.uz to je divné ako je pretláčana, kde vzala na takú kampaň.....
@zuzufar bože.. Už prestaň konspiratorit - čítaj... Už tu dávali ľudia aj linky, šup šup od hlavných správ a skus niečo normálne...
A nie, máš pravdu, väčšia výhra pre deti je sedieť v decakú do 18tich, potom byť vyhodený na ulicu kde po ňom už ani pes nestekne - vidieť ze si hlboko humanna a kresťanská...
Sefcovic, po dlhej uuvahe.
Homosexualom deti? 🤒
Zlatí komunisti
Zuzana
@sovica ešte k tej podpore cirkví, aj keď je to trochu mimo témy, ale keď sme už začali.
Áno, aj niektoré "normálne" registrované cirkvi nepoberajú príspevky od štátu, alebo poberajú a zároveň fungujú na základe podpory členov.
Zjednodušene sa to dá vyjadriť asi takto do troch skupín:
- cirkev kategoricky odmieta financie zo štátu
- cirkev funguje na základe podpory svojich členov, ale využíva aj financie zo štátu (v zmysle, keď už dávajú, tak prečo to nevyužiť), takéto cirkvi sú pripravené na prípadné zrušenie príspevkov od štátu, fungovali by ďalej, príspevky berú iba ako "raz sú, inokedy zase nie"
- cirkev funguje iba (alebo hlavne) na základe financií štátu
Je k tomu treba aj povedať, že veľká časť financií (niekde možno takmer všetky) sa vracajú štátu (spoločnosti) v podobe rôznych sociálnych programov, činnosti humanitárnych organizácií a pod.
Inak viac menej súhlasím s tvojim príspevkom a som tiež za odluku cirkvi od štátu. Aj za to, aby sa ukázalo, kto to myslí so svojim kresťanstvom vážne, a kto iba ako nejakú kultúrnu, formálnu záležitosť. Len som chcel trochu spresniť a vyjadriť, že je to zložitejšie. Niektorí tiež napr. argumentujú, že štát podporuje aj iné záležitosti, ktoré sú tiež niekomu ukradnuté (napr. šport a pod.).
Pri posudzovaní kandidátov z hľadiska kresťanstva mi pritom nestačí iba nejaké ich vyhlásenie, názor, kresťanské heslo a pod. To by sa mi zdalo dosť naivné, tak ľahko sa opiť "rožkom". Skôr aký je ich život, tzv. ovocie, ako sa správajú, ako reagujú, ako sa vyjadrujú o oponentoch, čo je za nimi atď. a až v tomto kontexte aj ich názory. A tak, v tomto zmysle môže byť napr. aj Čaputová pre mňa viac prijateľná ako ktosi z heslom "za Boha a za..." V podstate by som to vedel zdôvodniť aj Bibliou (Ježišovým postojom voči niektorým ľuďom a jeho výrokmi), ale to už by som sa naozaj dostal niekde inde.
Som v ČR, takže nevolím, ale som veľmi zvedavý na výsledky.
@jaron bohuzial, mnohym staci, ze dotycny povie, ze je krestansky kandidat. Ale presne ako pises-mali by ho poznat po ovoci-len to chce trochu popremyslat a nebyt povrchny.
@jaron ja len dúfam ze je v SR viac ludi s rozumom ako ty... Vidíš ze tu ženám stačí vytiahnuť karta - jedno aká - cigáni, Maďari, imigranti, lgbt - jedno ci ide o reálnu hrozbu alebo vyfabulovanu - a po dlhých úvahách tu ženy už volia... Príznačné že pani milujúca komunizmus si zvolila komunistu🙂
Keby bolo po mojom, asi by som bol rád, keby v druhom kole boli Čaputová a Mikloško. 🙂
To by bola paráda, aspoň pre mňa, voliť medzi dvoma (aj keď nedokonalými) dobrami. 😀
Skúste dať svoj tip na dvoch kandidátov, víťazov prvého kola. Teraz nemám na mysli, koho by ste chceli, aby vyhral, ale kto podľa vás vyhrá.
Ja tipujem: Čaputová, Šefčovič
Bohužiaľ, tiež myslím že tam bude Čaputová ......jej kampaň bola čistá manipulácia - "mocní sa boja nás slušných ľudí", "spojme sa všetci slušní ľudia proti mocným" - skoro každý sa považuje za slušného.....
Tugo diskusou by som ako uplne repre vzorku pre vysledok prveho kola nebrala. Moj tip na dvojicu do druheho kola je Caputova vs.Sefcovic
Inak bola som v Starom meste v Bratislave na Grosslingovej - velmi sa mi pacila vzorka ludi, sami mladi ludia s detmi. Mlade rodiny s detmi ci mlade pary v Bratislave na 99% nevolia ani Harabina ani Kotlebu
Netrúfam si tipnúť, mám optimisticky a pesimistický tip. ;) Ale účasť sa zdala byť slušná. Som skutočne zvedavá.
Na co je dobra tato kampan?Len ako ludi z manipulovat.Nemozu drzat hubu a krok nech si ludia sami vyberu.potom to takto dopadne ze Caputova o ktorej mnostvo ludi nevie nic.
Mňa zaujal vek kandidátov. To ako vážne nad 70 rokov a kandidujú? V tomto veku si treba užívať zaslúžený dôchodok.... byť prezidentom je náročné na ti treba byť v kondícii a fit.

@oli18 ideálne je obe veci spojiť...