Priateľ mi hovorí, že som tlstá
S priatelom sme uz dlho spolu no posledny rok mi vyprava,ze som tlsta,ze ked sme sa poznali,ze som bola chudunka. Ze mam velke brucho. Ja mam ale od strednej problemy s bruchom nemozem ho zhodit. Vkuse mi vyprava aby som tolko ,,nezrala" aby som nejedla sladke. Ja ale skoro vobec nejem iba vecer sa najem a dalsi den az vecer. Mam 159 cm a 74 kil ale som plnostihla. On mi stale toci,ze som rozkysnuta knedla. Aj cvicievam obcas ale iny chlapi sa za mnou obzeraju len on ma stale nejake komentare.
Aj rodina mi vravi,ze som tlsta.
Len večer jesť, to nie je dobre. S nadváhou si koleduješ o veľa zdravotných problémov. Ja som tak bola v178, váha 85kg, ale 41r. Veľa tuku na bruchu. Síce mi ten môj vravel " čím viac kilov, tým viac lásky 😄" mne tie kilá vadili. Navštívila som výživovú poradkyňu a dala dole 12kg. Paráda. Prestal ma bolieť chrbát, aj kolená a obliekla som veci, čo som si myslela, že v živote sa už do nich nedostanem 😄 Urob zmenu pre seba, nie kvôli chlapovi.
@eliska13 mám 160 momentálne 46 kg, 40 rokov a jedno dieťa. A dovolím si povedať, že takú postavu som nemala ani ako 18 ročná. To nie je o veku, ale tom ako sa človek o seba stara a čo preto urobí.
Niekto je spokojný tak iný onak, ale vek ani pôrody nie sú dovod byt take aké byt nechceme. Ak som nespokojná nehľadám výhovorky, ale spôsoby a ak na to netrápi tak predsa neriešim 🤷♀️
@chocolatte1 wau, tak to je to, o com hovorim. Ja by som s touto vahou vyzerala ako anorekticka, namiesto zadku len 2 kosti. Moja 11 rocna dcera, má typ postavy, kostry po mne, meria 155 cm, vazi 45 kg a má peknu stíhlu postavu. Nie su kilá ako kilá.
Aj velka rit vie ocarit.Kasli na nho daj si keksik;)
@983 chrbtica bolieva najviac chude zeny. Ked si trosku pod normou je to horsie, ako ked ai trosku nad. Hovorim trosku a nie o obezite. Velmi chude zeny nemaju absolutne ziadne svalstvo okolo chrbtice a tym padom ju nic nedrzi, stavce vplyvom gravitacie tlacia jeden na druhy a to sposobuje bolesti chrbtice
@lindusss2016 u mňa to asi platí opačne 🤷♀️ čím viac vážim tým viac ma bolí chrbtica. Aj sa viac hrbím. Tak isto kolená bolia. Ale zas treba povedať stále aktívne športujem ako aj pred tým akurát papkam tak kilá pribúdajú. Predpokladám že svaly mám stále rovnaké ako keď som bola chudá keďže športujem ale tie kilá proste cítim lebo sú ore mňa záťaž
@983 tak kila su zataz na klby, to je jasne, citit to najma na nohach a chrbtica ide aj s vekom, ak ta boli, skus zacat cvicit jogu, pilates alebo sm system.
Pokiaľ sa ty cítiš dobre tak ho nerieš .Potom nebude ten pravý.Muž ťa má milovať pre to aká si a nie preto ako vyzeráš.Ja som tiež knedľa a môjmu mužovi to nevadí ,miluje ma takú aká som a nie ako vyzerám.Mam 152cm a 83kg.A pritom sa zdravo stravujem...Ale proste neide mi schudnúť.Je to následok 10rocneho užívania antikoncepcie a následne 4 roky užívania Progesterónu.V novom roku si chcem dať vyšetriť štítnu žľazu či problém nebude v nej.Ked som sa s mužom spoznala mala som 47kg .
To je taká klasika, žena má hulváta muža, postazuje sa a kam sa diskusia otočí? No jasné že na to, že sa rieši váha a kto už tlstý je alebo nie.. 🤔
Ale je mozne, že som nepostrehla otázky od autorky ako má schudnut?
@kofilka33 fuha, pri tskej vyske a vahe si si uz davno mala dat tu stitnu vysetrit... jedna vec je, ze muz ta miluje, ale druha je zas to, ze ty by si sama seba mala milovat asi viac a viac si vazit svoje telo, svoje zdravie. Obezita je rizikovym faktorom takmer pri vsetkych vaznych chorobach, naozaj to ne je sranda.
@jana_eyre_2 mne to zas az take hilvatske nepripada 😳 ako jasne, ze sa mohol vyjadrit aj jemnejsie, ale aspon je uprimny. Ja sa zas tomu velmi necudujem, ked sa chlap zamiluje do stihlej zeny, je aj oravdepodobne, ze sa mu proste stihle pacia, no a ked mu ta zena skysne pred ocami, tak asi ta fyzicka pritazlivost z toho vztahu opadne a pritom je to ozaj vo vztahu dolezite...
Je to dosť veľká váha, ja som mala presne toľko v 9. mesiaci tehotenstva a to mám 177cm.
@jana_eyre_2 ako prepáč, ale tiež by sa mi nepáčilo keby môj partner/manžel po rokoch vyzeral ako prasa len preto, že je lenivý. Nehovorim o obezite zo zdravotných dôvodov a podobne. Keby sa mi páčia tlstý tak si takého vezmem a nech sa na mna nikto nehnevá, ale v posteli mi je dobre srdiečko a charakter na dve veci ak by ma raz nepriťahoval tak toľko nevypijem ...
A to nie som hulvát ani povrchna.
@lindusss2016 toto aj ja viem .Raz sa mi podarilo schudnúť 20kg za rok prísnou diétou a nakoniec to skončilo tak ,že lekár mi diétu zatrhol ,lebo som z nej mala zdravotné problémy.A za 5 rokov som tam kde som začala.Ono je to aj dedičnostou vraj.Co je na tom pravdy netuším.
Hm ja mam 158 a ked som mala 70kg citia som sa hrozne. Teraz mam cca 63. StLe mam brucho ale uz nie som taka rozkysnuta. Muzovi to sice nevadilo ale ja som sa necitila dobre.
@kofilka33 mozno to bolo rychle tempo pre teba. Ja som po porode schudla za rok 30kg, ale nastastie som sa citila dobre, no pre istotu som si dala vysetrit krv, kedze som nechudla cielene, ale vsetko bolo ok. No samozrejme vsetci sme jedinecny, kazdy organizmus potrebuje nieco ine, ale tvoja vaha je naozaj nebezpecna. Myslim, ze ak by si chudla pomalicky cca kilecko mesacne, tak by ti to nijak uskodit nemalo a za dva roky by si mala cca 60 kg, co je sice na tvoju vysku stale trosku nad, ale myslim, ze pri takej vahe by si sa uz citila uplne fit
@chocolatte1 netuším síce čo ti mám prepáčiť, ale fakt neviem - vyjadriť sa o niekom že vyzerá ako prasa alebo knedľa mi zrovna milé nepripadá..
@jana_eyre_2 ja sa v tomto prikanam k @chocolatte1
Tiez si nvm predstavit, ze sa mi muz pred ocami vyzere a ja sa mam tvarit, ze ma aj nadalej vzrusuje tak ako na zaciatku. On sice hrdinsky drzal bobrika mlcanlivosti, ked som pribrala ja 😂 ale ja som si aj sama povedala, ze vyzeram ako prasa... teraz to uz priznava, ze som sa mu tak nepacila, ked som bola tucna, ale ved videla som to aj sama, ze nebol ten sex tak casto.
@lindusss2016 áno, je to hulvatske.. čokoľvek sa dá povedať aj inak, o to mi ani tak nejde.. skôr mi je zvláštne, že úplne každá téma o váhe sa zvrtne k tomu, že niekto začne presviedčať druhú stranu, že musí schudnúť a je lenivá.. jednoducho nechápem tu potrebu riešiť druhých váhu, pokiaľ si nepýtajú radu.. z každej strany sa na ľudia valia informácie že sú zdr.rizika z nadváhy či obezity, takže predpokladám že aj autorka to tuší, je ale úplne čisto jej vec ako vyzerá.. a áno, je to aj vec jej partnera, to ale neznamená, ze je vporiadku aby sa k nej správal hrubo.. len mi je ľúto, že čo sa týka váhy má každý pocit, že má právo to riesit (myslím v diskusiách na nete)
Keby písala o tom, že jej začali padať vlasy, lebo si ich zničila farbenim a tak sa dala ostrihať na kratko a parner by jej začal nadávať do hnusnych muzatiek, predpokladam, že by jej tu nezačalo toľko žien písať že má byt sebakriticka a dávať jej seba za príklad..
A nie, ja nepatrím do skupiny s nadvahou, nie som síce po deťoch už modelka, ale postavu mám ešte stále ok a môj muž je somnou ok.. to píšem len po skúsenostiach s týmto typom tém, že som potom vždy osocovana že som sa v príbehu našla.
No.. ja mam158 cm a 55 kg. A sa považujem po 2 deťoch za taký normal, nič moc, ale keď treba,tak celkom vo forme. Toľko kg ako ty som mala,keď som bola tehotná s 1. dieťaťom, a to mi teda dr "nadával", že je to dosť. Nechcem sa teba ani nikoho dotknúť, ale podľa mňa nadváhu máš, a riadnu. A nerieš ju k kvôli nemiestnym poznámkam iných, ale kvôli sebe. Držím palce ♥️
@jana_eyre_2 ok, beriem, tvoj pohlad. Pisala som, ze mohol to povedat aj inak samlzrejme. My ovsem nevieme, ci z jeho strany uz neboli pokusy miernych naznakov, taktneho naznacovania atd... autorka zalozila temu s nazvom Vraj som tlsta a nasledoval opis spravania jej partnera aj rodiny, vsetci jej to vravia, len ona si mysli, ze je plnostihla, myslim, ze jej tu baby chceli len otvorit oci a pomoct jej pozriet sa na seba realisticky... plnostihla by bola pri vahe cca 60kg...
@lindusss2016 lenže čo je to realisticky? Ako sa môžeme snažiť presvedčiť niekoho aby sa pozrel na seba realisticky, keď ho reálne nepoznáme? Ak aj boli nejaké pokusy o taktne naznačenie zmeny, nie je ok aby sa zacal správať hrubo..
@jana_eyre_2 ja jeho spravanie nezastavam, ale dostali sme len jeden pohlad na vec... stava sa, ze pri parafrazovani si nieco domyslime, prekrutime, aj ked nechcene a nakoniec to vyznie uplne inak. Mne naopak z autorkinych slov vychadza, ze ona sama seba vidi ako stihlu so sexi krivkami a on uz len mozno vybuchol, ked jej chcel otvorit oci. Neviem naozaj, nechcem sudit, lebo nepoznam ju, jeho, ich vztah atd... len mi to velmi pripomina jednu moju znamu, ktora si tiez o sebe mysli, ze je len plnostihla s velkymi prsiami, ale vsetci ostatni, co ju vidia realisticky, tvrdia, ze je proste tlsta. Ona v domneni, ze nie je, nosi oblecenie asi o 2 cisla mensie, ako by potrebovala, vyzera to dost... no negustiozne 😳
@jana_eyre_2 a k tomu, ze sa tu ludia vyjadrili k jej strave a k lenivosti... tak tu stravu opisala sama od seba a jej navyky, ak je to pravda, su naozaj zle, o lenivosti som sice v komentaroch nic nezachytila, ale vlastne to tiez napisala sama, ze obcas cvici... no ak by jej na postave zalezalo, cvicila by pravidelne, niekolkokrat do tyzdna. Obcas cvicit naozaj nestaci a duplom, ak mam problem s vahou
@lindusss2016 tvoja kamoška je šťastný človek😉ona je spokojná, ostatní si môžu trhnut nohou má fajn prístup.Ci to je zdrave, či nie to je zase druhá vec
@chocolatte1 vek a kilá súvisia, lebo, ak je už teraz, keď nemá zavazky guľatá po pôrode sa na to vykasle už úplne.Nevyzera, že by ju to trápilo z jej pohľadu ona sa cíti plnšia a to aj je, tučneho si predstavujem oveľa horšie ....ruky a brucho má vcelku fajn má typ postavy Venuša a, keď chce schudnúť stehna zadok nadrie sa ako mulica, lebo zase bude mať vrch oveľa chudsi ako spodok.Ty si určite na sebe zapracovala, lebo si chcela...
@eliska13 ja neviem, ci je celkom ok byt na posmech celemu okoliu a este si mysliet, ze sa po nej obzeraju, lebo je atraktivna a to ostatni len nemozu uverit, do coho sa napratala.... 🙈 Ver mi, fajn pristup to nie je, obezita je skutocnym problemom modernej doby a podla mna vobec nie je ok nosit ju s hrdostou a robit jej v podstate reklamu... to ako vsetci vedia, ze fajcenie je nebezpecne, ale pre pubertakov vyzera frajersky, tak to napodobnuju, aj to sa ti zda fajn pristup? Ja netvrdim, ze vsetci maju vyzerat ako zo zurnalu, ale ak sa clovek spusti tak, ze ma 20 kg nadvahu, pre mna to znamena len tolko, ze si nevie vazit sam svoj zivot a pristupovat k nemu zodpovedne. Preco duchovne texty velkych nabozenstiev specifikuju obzerstvo ako hriech, ked to je take fajn?
@eliska13 a len podotknem, ze ano, na tych dvoch fotkach vyzera autorka celkom ok, len ci je to aspon trosku podobne realite. ma tam zostihlujuce oblecenie a aj pozy. keby dala fotku zpredu v plavkach, dalo by sa to objektivne posudit, takto tie fotky nemaju velku vypovednu hodnotu... ja autorku nechem zhadzovat, ale podla mna by sa kazdy mal snazit dostat svoje bmi co najviac do normalu, nie kvoli chlapovi, ale kvoli sebe...

tak moja idealna vaha pri 161 cm je 57-60kg. Ale samozrejme nie sameho tuku. Nemam ziaľ tenucku, utlu kostru, kebyze vazim pod 55kg, trcali by mi kosti. Uz som si to vyskusala a nevyzeralo to zdravo. ...takze naozaj sa neda posudzovat idealna vaha len podla vysky. Ale 74 na 160 je dost...