icon

Priateľ odmietol darček.

23. dec 2019

S priatelom ideme do 3 roka vztahu. Je to fajn chalan ked ma svohe svetls chvilky. Vianoce travime s rodinami. Teda on u svojich ja u svojich. Problem je,ze ich rodina vianoce neoslavuje. Teda hostinu maju ale potom sa rozidu. U nas po vecery sa rozdavaju darceky. Preto som chcela,ze si darceky vymenime a zajtra si ich ogvorime pod stromcek. Lenze on moj darcek odmietol,ze ho nechce a nemam mu nic kupovat. Dotklo sa ma to pretoze na meniny a narodeniny mu kupim veci ktore sa mu pacia alebo ktore si vyslovene povie. Ja mam hned po stedrom dni narodeniny. 1 rok som nedostala nic 2 rok mi kupil iba salku a myslim si,ze tento rok zas nic nebude sice som mu povedala,ze by to bolo romanticke dostat pod stromeck prsten.
Nie kvoli zasnubam ale nikdy som od muza nedostala sperk. Mam ho rada a zalezi mi na nom no mam pocit,ze on sa moc snazit nechcd lebo si mysli,ze to nema zmysel. A pomaly sa utvrdzujem v tom,ze nas vztah uz davno neni vztah ale skor kamaractvo. Rodina mi stale prizvukuje,ze chlap by mal zenu obdaruvavat ale ja nie som na to zviknuta pretoze to ziaden muz nerobil. Ako bys te reagocalu vy?

adrianebrooks
25. dec 2019

Za mna je toto vrchol.Aj ja mam priatela ktory nieje vôbec romantik,malokedy mi dačo kupi,no na sviatky vždy niečo dostanem a mam pocit, že už začina sam robiť take veci,že mi donesie niečo sladke alebo tak.Dalšia vec,môj priatel a každy normalny chalp by ma do takeho auta ani nepustil si sadnut,ved to je totalne nebezpečne kupovať stare škatule čo sa rozpadavaju na ceste.Fakt si neviem predstaviť keby dostaneš šmyk alebo hocičo,ako velmi by to auto bolo bezpečne? Preboha.Chapem,že u nich v rodine je to tradicia nedavat si darčeky ale ved páry si tvoria vlastne tradicie! Neviem si predstaviť čo deti? Ako by ste oslavovali vianoce? Nijak?

cukroska
25. dec 2019

Jednoducho povedané ty máš iné priority a evidentne dosť odlišné od tých jeho.
Ste spolu síce to je fajn, ale mám pocit, že už teraz len zo zotrvačnosti a vadí ti na ňom všetko...
Tak nebuď!
Nájdeš si raz chlapa ktorý Ti bude preukazovať lásku ako to očakávaš ty 😉 Tomu ver 😉
Never tomu ze sa niečo zmení vo vzťahu v tomto smere, nie nezmení!
Ani keby si veľmi chcela...
Pripadá mi jednoducho človek sebecký...
Nepoznám Ťa neviem aká si, ale ak sa cítiš vo vzťahu nedocenená, alebo dávaš viac do vzťahu ty (aspoň máš ten pocit) a že si ťa neváži...Nebuď v takom vzťahu!
Je to obrovská strata času a mladosti 😉

magdusaaa
25. dec 2019

Sklamanie,cudny je

kvecia
Autor odpoveď zmazal
codal
25. dec 2019

Tady je dárek ten nejmenší problém. Ten vztah je celý špatně a o ničem. Každý chcete něco jiného a máte úplně jiné představy o vztahu. Tvůj partner chce mít doma místo partnerky služku, co se o něj bude starat a za to ji možná něco koupí, když si to zaslouží. Ve chvili, kdy jsi zmínila rozchod, tak ti začal vyhrožovat, místo toho, aby jste si promluvili a on ti dal najevo, že o tebe nechce přijít. Takže si to po sobě dobře přečti a podle toho se rozhodni.

ladyvi
25. dec 2019

Vies co, necitala som reakcie. Ale my sa na tomto rok co rok pohadame. Neviem otupiet. Bude ti to vzdy vadit, u nas je to vlastne najcastejsi dovod na nase obcasne hadky. Moj muz mi proste nekupi nic na Vianoce. Cez rok tiez nic, ale na narodky si da snahu. Teda raz v roku. Tak si to doniesol od rodiny. Jeho otec je taky. A tak to mame uz roky rokuce. Neda sa ho obmakcit. Raz si dal snahu, kupil mi cokoladu a caj. Mna to nedojalo, a tak mi to dodnes vycita, ze som sa vtedy nepotesila, ze si dal snahu, a tak si uz "snahu" nedal odvtedy. Ale nie je skupy, keby poviem, ci mi nieco kupi, po com tuzim, kupil by. Ale aby nieco vymyslel sam, to nie. Radsej nic. Tento rok som sedela pri stromceku jedina neobdarena 😂 a tak som zasa raz dufala, ze mozno tento rok prekvapi...😂

kikina84
25. dec 2019

Kokos kde tych chlapov berete? 🤔🤔🤔

ladyvi
25. dec 2019

@kikina84 vies kde ich berieme, od ich rodicov. V mnohom su ludia ovplyvneni tym, co do nich vstepovali od mala roky rodicia. Aj ked nehovorim, ze za vsetko mozu rodicia, to nie, ale iste vzorce, ak su vstepovane sa prenasaju z rodiny na rodinu..to je pripad mojho muza...ze skutky robia cloveka, nie dary...mozes mu tisickrat povedat, ale ved aj to je pekny skutok, obdarit, on to obrati na materialno a uz sme doma...jeho otec je presne taky isty...😂

shilou
25. dec 2019

Citala som asi vsetko. Nechapem preco ta nazyvaju zlatokopkou. Asi citaju pomedzi riadky. S takym clovekom sa rozid...nebudes stastna a casom sa to bude len nabalovat. Ako vlastne dopadli Vianoce a narodky?

ada0021
25. dec 2019

Vieš, nám je na MK ľahko radiť...za seba by som povedala, utekaaaaaj kým môžeš..Ale ty to zažívaš, ty ho ľúbiš, ty budeš musieť urobiť nejaké rozhodnutie a nech bude akékoľvek, ty budeš znášať následky. Držím palce, nech sa rozhodneš správne.💕

vepyovas
25. dec 2019

Dievca utekaj od neho. Je dospely a aj ked nema zaklady z rodiny, ak ma priatel/ka narodeniny patei sa nieco kupit co i len kvety alebo nieco. Takze dievca utekaj od neho, on sa len tak nezmeni. Ver caka na teba urcite nieco lepsie, tak s nim nestracaj cas

jess82
25. dec 2019

Myslim, ze auto, prsten a pod su ten najmensi problem. Problem su jeho vyhrazky, blbe reci, agresivne spravanie. To, ze si ta nevsima ako zenu, nevazi ako partnerku. Okamzite od neho prec, vykasli sa na peniaze, co si vrazila do domu. Ak zarabas slusne, ako si pisala, nebude problem kupit byt a splacat ho.

zuzka1008
25. dec 2019

Hlavu hore. Mozno je to dobry chlap a raz bude skvely otec. Ani ja som od manzela nic nedostala. Proste niektori chlapi na to nie su ... Dost sa o nas stara. Kupuje mi hocikedy hocico.
Tak to neriesim. Nieje romantik co uz

simculllka
25. dec 2019

Boze dievca,nehnevaj sa,ale ja mam z teba totalne zly pocit,na zaciatku som ta lutovala,ale cim dlhsie citam tie tvoje odpovede,tym viac mam pocit ze si totalne zlatokopecke teliatko,co nieco ocakava od chlapa a len daj a daj . na druhej strane,tiez ten tvoj asi bude dobry retardero,takze skor by som povedala,ze vrana k vrane sada a tu asi ziadna rada nebude dobra. Tak sa drz a prajem vela stastia na muzov,menej narokov a viac rozumu.

damadama
25. dec 2019

nečítam všetky príspevky. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale aj tí najväčší neveriaci majú Vianoce s darčekmi. Podľa toho, čo píšeš, mi to príde, že sú jehovisti. Bola si už u nich doma na nejakej oslave? Bola niekedy vôbec nejaká?
No a ten jeho prístup.... 😨 🙄 Buď mi vďačná za auto... Vykašľať sa na takého. Nerozumiem, že to znášaš. Inak, po 3 rokoch, čo ste spolu, by sa už patrilo tráviť aspoň jedny Vianoce spolu u jednej rodiny...

lauricka
25. dec 2019

To nestojí za tie roky zahodiť s nesprávnym chlapom, tak si rozmysli, či to fakt chceš. Nie sú jehovisti? Tí neuznávajú darčeky.

dolijalu
25. dec 2019

Prepac, ale obe auta za tu cenu zhltnu za opravu vela penazi....strucne, rozid sa s nim

madames
25. dec 2019

budem uprimná. Ja by som sa rozišla. Už včera bolo neskoro! ženy, kde je vaša sebaúcta???

iveta1970
25. dec 2019

Viem presne o čom hovoríš....ako by si písala o mojom mužovi.Ja viem že láska je slepá ale otvor si oči.Môj muž pravidelne zabúda na moje sviatky ...tvári sa že má v hlave dôležitejšie veci ...potom trebárs o mesiac donesie kvety...ked si chce niečo vyžehliť ...alebo mu kamarát kvetinár dá v dobrej cene kyticu.Proste obdarúvať nieje pre neho podstatné...a bude to tak celý život...Ked niekedy na neho tlačím ...a opakujem mu to mesiac pred...tak niečo kupi ale bud predražené lebo sa nevyzná...alebo nepoužiteľné.Mám svoju hrdosť tak sa už darčekov nedovolávam...no uvidíme koľko ešte takýto postoj vydržím...Otvor si oči....dobre ti radím...

katulienka8654
25. dec 2019

Všetko najlepšie k narodeninám ti prajem.Dufam, že sa rozhodneš správne, ale podľa môjho názoru by si s človekom, ktorý ti nevenuje ani úsmev,pusu, pohladenie nebola. Darčeky sú jedna vec a láska, súcit, pohladenie, úsmev alebo milé slovo sú druhá vec. Môj už terajší manžel je reformovanej cirkvi u nich doma sa Vianoce slávia síce pokojne nemodlia sa pred večerou,alebo nepočúvajú koledy počas rozbaľovania darčekov, všade sú iné zvuky a tradície, dokonca si dávajú jeden darček ako pozornosť pod stromček, a nezídu sa celá rodina ani na štedrý deň, alebo potom počas sviatkov aby boli všetci doma po hromade aspoň jeden deň v roku, čo je u nás nepochopiteľné, pretože aspoň 1 deň sme všetci spolu u rodičov s bratmi s rodinami ,ale odkedy sme spolu a to už je pomaly 10 rokov nikdy neprešiel deň, aby mi nepovedal že ma ľúbi, že ma má rád a to je viac než darček.Dostávam od neho plno darčekov, pozornosti a lásky a verím tomu, že ak ťa má naozaj rád a ľúbi ťa nerobil by to to čo robí teraz. On je podľa mňa s tebou už len preto lebo mu to vyhovuje. Keď má chuť byť k tebe milí alebo niečo chce tak je fajn. Ak je spokojný a nič mu nechýba tak bude s tebou zametať ako s handrou a to si nikto nezaslúži. Neponižuj sa mu aj keď tvrdí, že ťa položí, že všetko ti zoberie na čom ti záleží a postaví aj rodinu proti tebe, ver že si silná a dokážeš to pretože si zaslúžiš šťastie. Ak sa rozhodneš s ním napriek tomu ostať pretože ho ľúbiš prajem ti veľa trpezlivosti a pekných dní a hlavne aby mal on čo najviac svetlých chvíľ.

joely
25. dec 2019

Prepac, ale ten chlap Ta nelubi... ja sa Ti cudujem, ze vobec o neho stojis... a to vobec nemyslim z dovodu kupovania darcekov... cim skor sa rozidete tym lepsie... maj svoju hrdost...

petra932212
25. dec 2019

Moj muz by mi dal aj modré z neba a ja jemu sa snažím nie stále vyhoviet aby ma nebral ako samozrejmosť. Sme spolu 4 roky, mame tri deti. Od prvej chvíle ma obskakuje, minul by na mňa všetko aj keď nezaraba tisice a ja akoze som skromna, nevymyslam, nekupujem si zbytočnosti ale tak dobre to padne keď muž by vám zniesol aj modre z neba a dopraje vam vsetko len aby ste boli šťastná..Tak na čo byť s biekymako je vás partner??o cim to Je..dobre nechce darceky ale aspoň výlet spoločný vám alebo romantická večera na narodeniny, kvietok, láska, hrejivé objatia a neboli by také otázky

asfodelka
25. dec 2019

Mna by len zaujimalo.. ak Ti kupi prsten Ty povies áno? (Naco by Ti ten prsten bol?)

enulix
25. dec 2019

Nehnevaj sa,ale naozaj nechapem co chces pocut od druhych ludi???ci chces aby ta niekto lutoval a na neho nadaval??neber to zle...ale skus si precitat,kazdy tvoj komentar k ludom,ktori ho trochu branili,,alebo sa ti snazili vysvetlit ze je taky a taky....nehnevaj sa,ale v kazdom v tvojom komentari su vycitky,...kupil stare auto a mal na nove,nedal ti prsten a pri tom zo zaciatku o tom rozpraval,je mily ked ma svetle chvilky alebo je vkuse vulgarny...To naozaj este potrebujes od niekoho rady??keby si s nim chcela byt,alebo by si s nim pocitala do buducna,nikdy by si nepisala tak kometare,kde ho opisujes len v negativnom smere.Podla mna nie je podstatná otazka co si myslime my o nom,ale problem ze sama hladas odvovodnenie na rozchod.

bellugia
26. dec 2019

Ak nie ste manželia, je normálne, že každý trávi Vianoce so svojou rodinou. Až keď ste svoji, môžete sa striedať, raz tu , raz tam.. spoločne. Ste spolu 3 roky, tak by si mala vedieť, prečo neoslavujú Vianoce tak, ako si zvyknutá. Prečo? Kvôli tomu, že nie sú veriaci? Alebo majú také zvyky, že darčeky bojkotujú? mala by si to vedieť, nie sa tu pýtať... po troch rokoch na koníkovi.
PS: Tvoja ženská HRDOSŤ, ako to tu niektoré píšu, nie je o darčekoch, ani láska na tom nestojí, ale samozrejme, každá žena je rada za maličkosti, hoci polný kvietok, pohľadnicu, malinkú pozornosť z cesty, z odlúčenia. Ak nedaruje nič nikdy?? takto vyznieva...tak je to tiež čudné. Chlap pragmatický, kto vie. Môj mi tiež nikdy nič nedaruje len tak a keď prídu Vianoce, kúpil mi darček z Tesca za body... o ktorom vedel, že sa nám zíde do domácnosti. Nemá fantáziu, no čo už s ním. Inak prispieva do domácnosti, velkou dávkou nakupuje všetko možné, čo nám treba, lebo zariaďovať dom, to je fuška. A žena to sama neutiahne. takže mu to kvitujem. Ty musíš vedieť.. nie my tu

sevcikovaa
26. dec 2019

Ruky preč od neho....si mlada baba,ktora moze zacat od nuly a mat klud....ja by som zmenila mesto,pracu a hlavne porusila kontakty....

yvoneta
26. dec 2019

Najlepšie urobíš, ak naberies odvahu a posles ho kade ľahšie, pretože problém nie sú len darčeky, ale to jeho spravanie, agresia, manipulacia, vyhrazanie. Buď rada, ze ta s nim nic naozaj nespája, napr dieťa, alebo financna závislosť...ako práve u mňa, pretože som chorá, na invalidnom, máme dcéru, ja som bez príjmu a takto na mužovi fin.závislá, aj keď nerobí dobrotu, nemám na výber.

kikina84
26. dec 2019

@ladyvi v poriadku to mi je jasne a na co s takym chlapom niekto zaklada vztah ,rodinu a plodi deti? Sak by som sa ho bala spytat ci mozem kupit decku darcek na narodeniny,alebo budem cely rok setrit na dovolenku a nakoniec povie ze on materialne veci riesit nebude a nikam sa nejde..ja.som za ze vsetko s mierou,ale zasa hento je chore 🤔

lila24
26. dec 2019

Proste sa s ním rozíď a hotovo,keď budete mať deti tak ani deťom nič nekúpi,možno že Vám aj Vianoce zruší.Aj malý darček je darček nemusel byť prsteň ale aspoň nejaký parfém. Jeho nezmeníš a čo sa potom rozvádzať budeš kôli tomu.Myslí na seba nie na neho a keď Ti nie je s ním fajn bolo by dobré ukončiť vzťah to je len rada.

michaelasofia
26. dec 2019

Ja čumim čo čítam. V tvojom zaujme sa zbal. Keď pochybuješ pred svadbou (čo sa ani nečudujem) čo bude ďalej? Život je ťažký, dieťa je ešte väčší nápor a skúška na vzťah. On sa nezmení, budeš nešťastná. Keď si niekoho berieš nesmieš zapochybovať! Verím že takého muža ešte stretneš 😉