icon

Prijali by ste kratšie prázdniny?

23. júl 2024

Sú pre vás prázdniny stresujúce obdobie, pretože neviete čo s deťmi? Viete si predstaviť, že by trvali kratšie, napr. 6 týždňov? Príp., že by boli otvorené školské kluby?

joannita
23. júl 2024

@mimka1402 ty mas dieta? Alebo deti?

letfenixa
23. júl 2024

@zuzanockamt vy v škole nemáte plán dovoleniek? Keď si môžeš brať dovolenku počas choroby dieťaťa. My si môžeme len počas prázdnin.

zuzanockamt
23. júl 2024

@letfenixa Dá sa dohodnúť. Je pre zamestnávateľa predsa výhodnejšie, keď vypadnem na dva dni ako keby som vypadla na 7-10. To je dosť logické. Keby som učila nejaké menej dôležité predmety, tak nepoviem. Ale učím oba hlavné predmety, tak mám predsa istú zodpovednosť.

benit
23. júl 2024

@zuzanockamt toto u nas musi schvalit vedenie. Takze sa to moc nevyuziva.

zuzanockamt
23. júl 2024

@benit Veď aj u nás predsa všetko schvaľuje vedenie.

benit
23. júl 2024

@zuzanockamt a malokedy schvalia mimo prazdnin.

zuzanockamt
23. júl 2024

@benit Jedným z benefitov v mojej práci je aj mimoriadne ľudské a ústretové vedenie.

elia112
23. júl 2024

Strácam sa v tejto diskusii a celý tento pre mňa už trápny portál je na smiech . Čo téma , to hejty . Čokoľvek , akokoľvek , vždy sa hejtuje . Ženy , nedá sa to čítať , akože sorry . Píšu tu, ako si treba vedieť zabezpečiť , ako pomaly každá dokáže robiť na HO . Povedzte mi potom , čo všetky tie ženy , ktoré musia byť denne 8 hodín v práci fyzicky prítomné ? 😂 Keď žena pracuje , je zle , lebo veď odkladá deti do škôlky / školy . Keď žena nepracuje , je hnilá a vypočítavá zlatokopka . 😂 Keď dieťa dá do škôlky , odkladá ho, aby mala pokoj , keď ho nedá , tak vlastne dieťaťu robí zle a v diskusiách píšete , ako vychováva nesamostatného introverta, ktorý sa nevie začleniť do kolektívu. Keď dieťa nenechá samé doma , nevedie ho k samostatnosti, keď ho nechá samé , je nezodpovedná . Keď ho dá k starým rodičom, využíva ich a nedopraje im kľud na starobu , keď im ho nedá, je mrcha , že svoje dieťa nechce dať . Kto by vám ženy vyhovel ? 😂 Však si každá hľaďte a starajte sa o tie svoje dokonalé rodiny a prestaňte hejtovať ostatných . Každý nech si urobí najlepšie podľa svojho vedomia , svedomia a možností , ako najlepšie vie ..

betulinka1
23. júl 2024

Za mna urcite nie. Taky bol teply jun, ze uz mali deti co robit aby sa v tych prehriatych budovách vedeli sustredit. Ucitelky uz boli unavene, co im uplne verim, ze potrebuju si tych par tyzdnov oddychnut. Nastastie su posledne dva júnové tyzdne uz bez ucenia ale ucitelky aj tak musia vymýšľať aktivity. Oni nemaju v triede tablety a telefony, ze teraz deti chvilu neotravujte a kludne buďte na elektronike. Deti nesedia v klimatizovaných triedach. Cize za mna su denne tábory fajn, kde maju lepsi program a Ano su niektore drahe, ale kedze sa na to pripravujem skor, tak pekne si odkladam peniazky aby som cez leto pokryla tábory. Radicia co maju rekreačne poukazy, vedia tábory pokryť z tych rekreačných poukazov. Ked su dvaja rodicia to maju 500€ na leto a vybavene.

subartic
23. júl 2024

@elia112 je to diskusia, vyjadrujú sa názory . A keďže nie sme jednoliaty a ani nás jedna mater nemala , nevyrastáme v rovnakých podmienkach tak sa názorovo líšime a prezentujeme to svoje .Tomu sa hovorí život. Ak ťa to rozčuľuje , preskoč nečítaj a otvor knihu . Ja mám rozčítaného Doktora Živága.

drahomirrra
23. júl 2024

@joannita Ty sa tu vysmievas babe, ako sa nevie vyjadrovat, potom nevie citat s porozumenim, potom neviem co a pritom ty jedina pises kompletne od veci, ale tak kompletne, ze to som tu este asi ani nevidela. Absolutne kazde jej slovo si prekrutila, nepochopila a absolutne prevratila hore nohami a este sa ty vysmievas , ze druha nechape 😅😅😅 A co ma s temou spolocne to, ci ma ucitelka deti, to tiez nechapem.

babulkomale
23. júl 2024

@elia112 presne. Tu je take specifikum, ze vzdy zacnu pisat opacne, ako si myslia ze autorka ocakava.
Takze teraz vysli clanky ze vacsina rodicov ma fakt problem vykryt tolke tyzdne nielen v lete ale aj pocas roka, tak autorka chcela zistit tu, ako to je tu.
Samozrejme more dokonalych co zrazu chcu travit cas s detmi aj cez prazdniny a nic nie je problem.
Niekto sa pyta ci zostat doma ked sa ocakava ze dieta bude byvat chore, je alergik alebo ma nejake problemy.
Tak zas dokonale zeny co z pôrodnice bezali do prace lebo doma s detmi je to predsa na palicu a nemali by socializaciu a riesili by len plienky.
Proste vzdy opacne 😂 slepacaren.

joannita
23. júl 2024

@drahomirrra kde som jej pisala ze sa nevie vyjadrovat? Skopirujes mi to? A konkretizuj co konkretne som prekrutila?
Tak to tu musis byt velmi kratko, ked si este nikdy nevidela TU pisat nikoho viac odveci 😂
Ale daj, co konkretne je odveci, toto ma velmi zaujima 🍿
Lebo mam taky pocit, ze odveci pises hlavne ty, ale to tak byva, ze ked sa treti stara do dvoch co sa vadia, tak prave on vyjde ako najvacsi dilino.

elia112
23. júl 2024

@subartic Najbližšie skús otvoriť Pravidlá slovenského pravopisu . Pekný večer . 🙂

elia112
23. júl 2024

@babulkomale Kašlať nato, len škoda tohto fóra , kde by si mamičky mohli vzájomne pomôcť , poradiť a navzájom sa podporiť .

joannita
23. júl 2024

@drahomirrra a vidis, ty si nepochopila, ale dupkas si tu nozkami.
Ci ma UCITELKA deti je uplne jedno k tejto teme. Ale ci ma ZENA ktora hejtuje ine matky deti, to je dost relevantne. Lebo taka zena, ci je ucka, kucharka, advokatka, alebo prezidetka, vie velke prd o TEJTO TEME z pohladu rodica.
Ved trosku premyslaj, az potom pis.

jana_eyre_2
23. júl 2024

@elia112 celkom paradox tvoje príspevky kde píšeš že škoda fóra kde by sme sa mohli navzájom podporiť a na druhej strane hejtujes hejtom.. 😏

mnamko
24. júl 2024

@vroni žijem v Nemecku - Mníchove, prázdniny maju kratšie a v juli chodia do školy ale zas maju viac prazdnin cez školský rok,velka noc dva týždne,v juny 2 tyzdne,koncom októbra týždeň

vroni
24. júl 2024

@mnamko, napíšem to už tretíkrát, viem, ako majú v Nemecku prázdniny, žila som tam dostatočne dlho. Jesenné prázdniny či dlhé veľkonočné prázdniny sú úplne bežne v mnohých ďalších krajinách a napriek tomu majú dlhšie letné prázdniny. Nemci maju rozsoplene prázdniny v podstate od konca mája do začiatku novembra v kuse (nie všetci naraz ale v kuse niekto) na základe štatistickej teórie, že je to vhodné z hľadiska cestovného ruchu (a dovoleniek) a aj vyťaženosti ciest. V praxi to vyzerá tak, že namiesto dvoch mesiacov, kde je všetko dvojnásobne drahé a diaľnice sa menia na parkoviská majú Nemci mesiace štyri plus. Preto hovorím o víťazstve štatistiky nad zdravým rozumom. A pristupujú k tomu sebe vlastným spôsobom, namiesto toho, aby očividnu koninu skorigovali, vyhlasia ju za ideálnu a všetkých poučujú, ako je to vynikajúci systém. A ešte tomu dokonca aj veria. Fascinuje ma to.

oskvarka
24. júl 2024

@zuzanockamt ja tomu ako v principe uplne rozumiem len veta pokazim si vyplatu tak sa mi zda taka ,.. neviem ja si vzdy predtavim ze by to moje dieta poculo a bude mat pocit ze preto ze je chore tak mi pokazilo vyplatu... ja zase vzdy idem radsej na ten paragraf ci OCR lebo chcem si tu dovolenku naozaj uzit s detmi ako pekne straveny cas volna.. a hlavne dostatok casu lebo mne sa asi subjektivne zda ze sme spolu malo .. chcela by som byt s nimi viac..

oskvarka
24. júl 2024

@elia112 tak zase musis ratat s tym ze kazdy ma na to svoj pohlad a nazor .. ale urcite suhlasim s tym z sa netreba za to ci ono riesenie odsudzovat a podkopavat sebavedomie niekoho ineho len preto ze on ma iny nazor.. ja tiez verim ze tie matky deti ktore so mnou chodili do tabora a cele dni tam plakali ze tam byt nechcu a mracili sa a boli ofucane.. to mysleli dobre a chceli len z deti vychovat silnzch priebojnych jedincou ktori sa dokazu uchytit v narocnejsej situacii.. ale mam na to aj svoj nazor na zaklade ktoreho konam s vlastnimi detmi a aj to komunikujem mojim kamaratkam ak ich to zaujima .. ako to mam ja ake su moje dovody...

letfenixa
24. júl 2024

@zuzanockamt a to ti stačia 2-3 dni pri chorobe dieťaťa?
Náš syn býva chorý podstatne dlhšie.
Tiež učím MAT, ale našťastie nie som nenahraditeľná.

zuzanockamt
24. júl 2024

@letfenixa Asi si nečítala odpovede - pri dieťati býva predsa aj otec dieťaťa, nebývajú dlho chorí. Učím SJL,MAT na malinkej škole.

letfenixa
24. júl 2024

@zuzanockamt ok.
Tiež nemám OČR pri každej synovej chorobe, ale dovolenku nie.

zuzanockamt
24. júl 2024

@letfenixa Každý si to zariadi tak, ako mu to najlepšie vyhovuje.

oskvarka
24. júl 2024

@marca12 presne ale ked mas viac deti naozaj sa ti oplati viac mat s nimi v lete tu dovolenku ... lebo si so 4-5 detmi doma ako platit tabor na tyzden..
@zuzitko74 tak to sa robi aj preto ze nemam rad tlacenku v dovolenkovom rezorte a aj ceny tych dovoleniek su nizsie.. ale jasne to je tiez len pre tych ktory s poctom dni nemaju problem...

drahomirrra
24. júl 2024

@joannita Ach, ježiši. Toto milujem, keď sa ktosi vyjadruje, kto druhý sa exaktne smie vyjadriť na voľnom diskusnom fóre. OMFG.

Ty si prvá zaútočila na @mimka1402 že čo ju trápi, keď sú mamky na nechtoch alebo prídu po decko posledné, pritom ona jasne písala, že hovorí o prípadoch, kedy mamky prídu po decko po otváracej dobe škôlky, tam si prekrútila 1x. Úplne od veci. Neváhala si si rypnúť, že učka je diagnóza, lebo na teba presne sedelo, že si s mladším doma a staršie rachneš do škôlky.

Na to ti ona odpísala, že hovorila o rodičoch, čo tam dieťa nechajú dlho, resp proste ho bezcitne dajú choré do škôlky, a ona zo svojej pozície hodnotiť môže, lebo pre tie deti je učiteľka druhá mama, čo aj je.

Na to si jej opäť kompletne od veci začala splietať, ako letíte ty a tvoje kamky s vyplazeným jazykom po deti do škôlky z práce, a ona nemá tušáka, čo obnáša pracovná doba do 17. Pritom si doma na rodičáku a čistíš žalúdok inej, ako je ťažko pracovať do 17 😀 😀 😀 Lol.
A ešte to zaklincuješ jak úplná trúba, že s takým prístupom si nezarobíš ani na chleba. Pritom mima nikde nesúdila, neriešila, iba podotkla, že ľutuje deti, na ktoré rodičia s prepáčením serú a nechajú ich v škôlke posledné, hoci by nemuseli, choré, hoci by nemuseli, proste že ich netrápi byť s vlastným deckom. Čo si na tom nepochopila, nechápem. Ale tak vypustila si si frustráciu na učiteľky, jasne ukázala, aký typ mamky si a tým to hasne. A ešte jej začala vypisovať, že ty si nehovorila o presčasoch, pritom ona jasne písala práve o nich.

JA mám extrémne náročnú prácu si predstav, a ešte NIKDY sa mi nestalo, aby môj syn šiel zo škôlky medzi poslednými. Nikdy. Lebo mu to neurobím, lebo ho ľúbim a lebo chcem byť s ním. A taká hanba by ma fackovala, keby po neho prídem minútu pred koncom škôlky, že až. Lebo viem, že tá učiteľka musí aj skontrolovať priestory, aj pozamykať, aj pozatvárať okná a určite ešte urobiť nejakú administratívu. Takže na to potrebuje ďalšej pol hodiny, ktoré jej nikto nezaplatí. Takže kvôli retardovanej mamke alebo tatkovi ťahá presčas, ktorý nielenže jej nik nezaplatí, ale dokonca ukracuje o ten čas svoje deti, svoju rodinu.

Za svojím si stojím, mamky na rodičáku sú v rámci škôlky to najhoršie z najhoršieho, v našej škôlke určite, deti vyberajú posledné, pchajú ich choré, ráno prvé a potom sa celé dni premávajú s kočíkom a mladším deckom hore - dole, hoci staršie reve, že chce byť doma s mamou a súrodencom.

sorciera24
24. júl 2024

@letfenixa ja si tiez obcas beriem dovolenku alebo NV, elbo ozaj choroba trva u ans tak 2 dni...resp. muz robi vacsinou HO, ale ak je akurat v office a dieta ochorie, tak nemam problem si vziat v ten den dovolenku (neutekam k dr.) - tam sme neboli uz ani nepamatam kedy......ja teda nie som za kratsie prazdniny, problem s dovolenkou nemam, teraz k julu som mala 60dni (co sa mi podarilo nejako nazbierat), mame dany plan dovoleniek, ale ak mam dovolenky dostatocne a potrebujem den, dva, nie je problem

joannita
24. júl 2024

@drahomirrra preboha 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂
Ty na com slapes? Musi to byt kvalitny matros 😂
Precitala som si nahodne asi 4 vety z tvojho romanu, lebo to jak 6 rocne dieta keby pisalo, to sa neda citat.
Snad len na 1 vec bude reagovat. Predstav si, ze existuje take ze ZAMESTNAVATEL a ZAMESTNANEC. A existuje take ze PRACOVNA DOBA. A este PRACOVNA ZMLUVA. A len teda na objasnenie, lebo podla toho co pises, nemas paru, pravdepodobne robis na cierno bez zmluvy, ale teda je potrebne dodrziavat ustanovenia zmluvy. A led mas v zmluve pracovny cas do 16.30, tak NEMOZES odist skor. Aj keby ta "hanba fackovala" 😂😂 a je uplne jedno aku narocnu pracu mas, pracovnu dobu musis dodrziavat 🤦‍♀️
A preco? Lebo mozes prist o tu pracu.
Stale nic? Asi nie ze? Citim to na dialku, ani obraz ani zvuk. Lebo toto bol taky tvoj argument, podla ktoreho je vidiet ako velmi mimo realitu si.
Nevadi, nezufaj.

joannita
24. júl 2024

@drahomirrra jezis, teraz som si nahodne precitala tvoj posledny odstavec. Tak ty si tiez ucitelka? 😂😂😂
Ok tak potom chapem. Amen tma, prezehnavam sa aj ked to neviem, ale tato situacia si to zasluzi 😂