Prosim Vás o radu ako prežit z výplaty
Ahojte všetci strašne rada by som bola keby ste mi niekto pomohli.. hladame s partnerom nejake byvanie no problem je ten že nemame dostatok financii aspon čo si myslim ja... chceli by sme sa osamostatnit no najom bytu stoji 350eur minimalne + strava 200eur čo som počitala + platby za mobil, auto a neviem čo iné. Prosim baby pomôžte mi čo mam robit ? ako sa to da zvladnut ? ja som na vyške občas zarobim cez leto nejake peniaze a môj partner zarobi 600eur mesačne
@marusia12 si neodpovedala. Potom ti napíšem ako to máme, len mi odpovedz. A nehnuteľnosť je moja. Som na LV. Odpovedz mi prosím, ako by som k nehnuteľnosti prišla. Alebo čo robiť? Ako bývať, poraď ako bývaš ty, ako si sa dopracovala k svojej nehnuteľnosti. Poraď, nech tu nie je toľko skrachovancov vďaka hypotékam.
@brona235
@radkaaa12 ja sa k vam pridam. Nedocitala som to sice cele ale z toho co som citala... my robime velky nakup len raz mesacne,ked zaplatime viac ako 80e tak mam mierny stres. Jedno dieta skolkar.druhe sa o mesiac narodi. V lete je to u nas vzdy o nervy lebo platime vsetky dane a poistky a tneto rok do toho este aj vybava pre babatko. Manzel zarobi 700-800e. Mame hypo auto dieta ktore kazdy mesiac potrebuje lieky a tak... a v pohode prezijeme. Nekupujem nic navyse a dokonca nam vyda aj na dovolenku slovensku 😉
@hettinka ty si tu rozvíjaš svoj príbeh... ja som na teba reagovala v zmysle, že síce odkladáš na dôchodok 500, ale reálne to bude mať inú hodnotu. Tak neviem kto by tu mal mlčať. Mne je lautr jedno, kam svoje prachy investuješ a na aký imaginárny úrok, ktorý je dnes reálne omnoho nižší, ako si ty naivne predstavuješ. A čo sa týka tých hypoték, tak tu reálne na rozdiel od teba opisujem situácie, ktoré denne v práci riešime. Nie všetci svoje hypo zmluvy čítajú a nie všetci vedia, že sa hypo nedá spláchnuť do bankotu na rozdiel od iných dlhov... čiže tá hypo ti zostane na krku tak či tak, či v tom vysnívanom domečku si, alebo zostaneš po pár rokoch pod mostom... rozumieš????
@marusia12 ako v tvojej situacii po osobnom bankrote je uplne ok a pochopitelne se byvas v podnajme ale pokial ma clovek aj hypo na byvanie ma pracu uza retu poistku atd nemal by mat predsa problem a kratkodobo sa to da aj poriesit pri strate prijmu ine je ked si niekto nezodpovedne na erie spottevaky na blbosti
@marusia12 mňa by teiž zaujímalo ako sa dopracovať k vlastnému bývaniu bez dlhov a hypoték. Ja mám vlastné bývanie bez dlžôb. Ale mám aj dcéru, ktorá o pár rokov doštuduje. Ako sa má napr. do 5 rokov dopracovať k vlastnému bývaniu bez splácania? My jej finančné prostriedky nemáme aké dať. Takže? Bola by som fakt vďačná za tú radu - a myslím to bez irónie. Pretože by jej to veľmi uľahčilo život.
@hettinka no určite 😀 Ten čo má hypo na 30 môže len snívať, že to raz bude jeho. Ja síce nezaplatím jednu dve splátky nájmu, ale môžem isť do iného... a furt žiaden dlh na krku mať nebudem. Kdežto ten, čo má hypo a vyrazia ho, dlh ponesie dlhé roky... furt ten rozdiel nevidiš? Fakt? Prečo asi banky rozdávajú hypo aj predavačkám v Tescu? Nič? Furt ti nedocvakáva?
@marusia12 ako som písala, bud odpovedz, alebo na mna nereaguj. Ked som teda taká naivná, povedz mi, kam dať tie peniaze, ktoré mi zostávajú.
Dookola píšeš to isté ... ked je niekto nezodpovedný a nevie čítať, jeho problém. Ale to je možno na 100 ludí s hypo 1 prípad. Osbne nepoznám nikoho, kto by o byt/dom takto prišiel. A známi majú (alebo mali) hypo skoro všetci.
@loginexistuje jo,jo... vidím okolo seba aktuálne tri hypotéky, ktoré do konca roka zostanú na ulici..
@marusia12 správne som to pochopila, že radšej v podnájme a ten môžem meniť? Lebo ak áno, to má celý život chodiť z podnájmu do podnájmu? to už nie sú vyhodené peniaze? Ak som to zle pochopila, tak prosím o vysvetlenie.
@marusia12 ja poznam tiez ale do srabu ich nepriviedla hypo ale nadspptreba mysel ze musim mat to co druhy a velka nezodpovednost ak by mali len tu hypo tak to splacaju v pohode
a co keby si sa sustredila na skolu, riesila pracu a starala sa sama o seba? Naco sa trepes a frajerom do bytu ktory aj tak teraz nezaraba vela nevie ta uzivit pocas skoly ? Naco si stazovat zivot? Sustred sa na skolu byvaj s rodicmi po skole praca a nasporis si
Neviem, nejako chceš všetko, hneď a naraz. Aj auto, aj frajera aj byt, aj čas a robotu žiadnu. Ak sa chcete osamostatniť mala by si aj ty niečím na začiatok prispieť, aspoň tou brigádou, aj keď zarobíš možno 100 eur ale aj to je lepšie ako nič. S tou stravou, neviem, neviem - mne sa zdá 150 eur na mesiac málo. A rátaj aj ostatné veci, ktoré teraz máte doma ako samozrejmosť ( drogéria, prášok na pranie, olej na varenie atď.). A to že musí prispievať rodičom mi príde úplne normálne, aj keby 10 firiem mali. To že si platí sám mobil a oblečenie to je ok. Ale určite doma jedáva, perie sa mu, žehlí sa mu, kúri sa aj pre neho... Je neviem, dnes chcete všetko a hneď. Začnite postupne a vyskakujte len tak ako vám peniaze dovolia. Auto mať hneď nemusíte,,, aj tak možno nakoniec nebudete mať za čo natankovať, alebo natankujete a nebudete mať čo jesť. Skúste to, čo radili baby - bývať s niekým, ja viem, že to stále nie je to súkromie ale lepšie ako nič, však si nájdite na to spolubývanie niekoho rovnakej "krvnej skupiny."
@marusia12 suhlasim s tebou. nekupujem si to , na co nemam. Zazila som aj to ako si niekto zobral pozicku na nove auto PORSCHE. Ako to je sila. Mal by sa kazdy zamysliet ake su ich moznosti a nie sa zadlzovat
@marusia12 trochu si odporujes v tej vete Majiteľovi môjho bytu.. Nie je to totiž tvoj byť ale jeho a ty mu splácas jeho hypotéku.. A keď ta pošle do riti budeš ju zasa platiť niekomu inému. To je celé.
To sa nedá citat...idem stade...pekný deň baby
@kvetinka75 nie minút, ale peniaze naozaj stratia cenu vďaka inflácii.
@blairgossip len je rozdiel vziať úver na auto, ktoré stratilo hodnotu ešte len vyšlo z predajne a na nehnuteľnosť, ktorá hodnotu nestráca. Niekedy práve nadobúda.
Normalne uvazujuci clovek ked sa dostane do problemov sam preda nehnutelnost a vyplati hypo tym nema ziaden dlh a ani si ho nenesie dalej.Ale taki sprosti ludia si myslia ved co mi mozu.banka dom byt preda za minimum a dlh im aj tak zostane.

@takaakoty Nie zlatinko, žijem si šťastne v prenájme... nepotrebujem sa naháňať za mamonom a niečo imaginárne vlastniť.... Vidím to na majiteľovi môjho bytu... spláca 4 roky z 30 hypo a už je v prdeli...