icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

leteku
21. sep 2012

@betkavlcekova - jej a nechodíte náhodou na Turniansku? Lebo mi máme presne to isté 😉

leteku
21. sep 2012

@betkavlcekova - a tuším chodíte aj do našej triedy podľa toho hodnotenia 😀 (korytnačky, medvede)
Moja krpatá sa zatiaľ hrá na vzornú žiačku, nosí zatiaľ len korytnačky a pochvaly. Ale keď sa mali naučiť minulý týždeň tú básničku tak na to zabudla a v škole sa vyhovorila, že ona bola cez víkend u babiny tak sa nemohla učiť 😀. Keď som sa to dozvedela skoro ma porazilo, no čo už je to trdlo.

betkavlcekova
21. sep 2012

@leteku ano chodime, mozno sme aj spoluziaci,marek ma v triede terezku, zeby 1.C?

leteku
21. sep 2012

@betkavlcekova - hej hej, takže sú spolužiaci 😉

betkavlcekova
21. sep 2012

@leteku no marek az taky vzorny nie je, my uz mame 2 medvedov/so spolusediacim si museli nieco dolezite rozpravat, samozrejme cez hodinu/, a basnicku sme sa ucili tiez na poslednu chvilu, marek tiez nespominal, ze sa maju ucit, ale kamoska na ihrisku prezradila, nakoniec sme to zvladli, dokonca sa sam prihlasil a dostal pochvalu 🙂

leteku
21. sep 2012

@betkavlcekova - ale v triede asi vedie nejaká Peťa, Terezka ju stále spomína, koľko ona už dostala medveďov a hrochov 😉

cellesta
22. sep 2012

ahojte mamicky a prvacikovia, pripajame sa aj my 🙂 idem si vas trosku precitat .

daducha
23. sep 2012

Ahojte, tak nase zlaticko prvacik mi v piatok nachystal " uzasne " prekvapenie. Ze mamííí , ja som si dnes urobil ulohy cez prestavku a v druzine a strcil mi pod nos pisanie.No myslela som ze infarkt dostanem 😀 😀 😀 .Tym ako sa ponahlal,to vyzera strasne a pritom viem, ze ked to robi doma so mnou, pekne pomaly a sustredi sa, pise krasne.No toto je cista katastrofa 😀 .ja som len zvedava, co na to povie ucitelka v pondelok.Ale keby ste videli to nadsenie ako to rychle v skole stihol 😀 😀 😀 .No ale ma smolu, u mna mu to neprejde, sama mam skoncene ucitelstvo 1-4 tak viem ako to ma vyzerat 😀 😀 .Tak si to precvicil na cistej A4 a od zajtra domace ulohy z pisania iba doma 😉
A desiaty zbasti cele, vzdy ma celozrnne pecivko, alebo grahamovy rohli, chlebik,sunka, alebo tvrdy syr,pozanka a pod. a vzdy zelenina.Kazdy den aj ovocie a ak sladkost tak musli tycinka.Dve 0,5l flase vody,vsetko vypite,no a obed zjedeny ako kedy - co mu chuti zje, co nie tak necha A domov chodi stráááááásne hladny . 😀

betkavlcekova
24. sep 2012

Baby nam to pisanie nejde a nejde, uz som z toho na nervy 😠 , je tu niekto tiez taky alebo to sa len my takto trapime ☹

lenja123
24. sep 2012

@betkavlcekova veru ani nám veľmi nie. A je úplne jedno, či to píše v škole, alebo doma, či pri ňom stojím, alebo ho neruším. Precvičujeme aj doma veľa, ale absolútne žiadne zlepšenie.

slivka3
25. sep 2012

@betkavlcekova
@lenja123 U nás ako kedy,napíše aj pekne aj otrasne,ale tiež veľa cvičíme pomimo.

slivka3
29. sep 2012

Ahojte,ako sa darí prváčikom?
My sa už učíme hláskovať,zatiaľ celkom ide a v matematike porovnávať,tiež dobre,hoci teraz sa učíme doma,lebo sme boli na menšom zákroku s jazykom,kvôli reči,dúfam,že nám ten zákrok dopomôže k správnej výslovnosti.

atiatko
29. sep 2012

Ahojte babenky .... tak ako sa darí detičkám ? My, teda Peťulko už začali slabikovanie, v matematike porovnávajú čísla, v písaní končia veľký pracovný zošit ... zatiaľ mu všetko ide, hoci pri písaní, keď mu niečo nejde, tak je smutný, dokonca pri obrátených lastovičkách plakal, že mu to nejde 😒 myslím, že je na seba prísny .... pomaly začnú písať perom, ale len postupne p. učiteľka každému povie, či je na to už čas alebo nie. Inak do školy si majú priniesť fólie, fixku a handričku - budú to používať na matematike, ale aj pri písaní. A tiež vyrábame také obojstranné kartičky z tvrdého papiera - z jednej strany čísla od 1 do 10 a z druhej bodky 1-10 - toto by mali používať pri odpovediach na matematike - sčitovanie a odčitovanie. Už dostali aj notový zošit na hudobnú výchovu - zatiaľ je tam len nakreslená prvá strana. No a od pondelka nám začínajú aj krúžky - drobec si vybral dva - Hravo s počítačmi a Tvorivé dielne. Uvidíme ako to bude zvládať, či nakoniec nezostaneme len pri jednom krúžku. No a už budeme mať aj iné hodnotenie ako včelička - 2 bude zvonček, 3,4 - strašiak a 5- klasika prasiatko. Tiež vraj už p. učiteľka bude dávať poznámky, lebo deti začali byť veľmi roztopašné a nepočúvajú. Mali sme už aj prvé rodičovské - podľa p. učiteľky je Peťko šikovný, snaživý, ale vraj veľa rozpráva - cez hodinu nevyrušuje, ale napr. cez obed nestíha papať, lebo rozpráva so spolužiakmi. Neviem, upozornili sme ho na to s ocinkom, že musí trošku menej rozprávať, ale keď nám dal argument, že má nových kamarátov, a chce o nich vedieť čo najviac, tak sa musí s nimi rozprávať 😉 tak sme to nechali len na úrovni, že rečnenie trošku obmedzí 😉 No a neviem ako vy, ale my sme platili 5 eur rodičovské do školského fondu a 5 eur do triedneho fondu - obidvoje na celý šk. rok. No a na záver rodičovského som sa dobrovoľne nasilu stala dôverníčkou v rade rodičov školy za našu 1.B 😖 No uvidím čo to bude za "funkcia" 😒 Robila som niečo podobné za škôlku v rámci SR - a to boli vybavovačky na úradoch, 2% dane, objednávka na hračky a detskú kuchynku a tak. A úprimne bola som rada, že to skončilo .... no tu v triede ma poznalo viac maminiek zo škôlky a tak ma navrhli. No vraj to nie je "doživotná" funkcia do deviatky, tak sa snáď s niekým prestriedam ☹ No a naše deti by mali mať bud. rok v máji aj plavecký, ovšem ak bude fungovať mestská plaváreň, no a v 2.ročníku zase školu v prírode. Fúha som toho popísala ... snáď som neunavovala ? ☹

lubkaj
2. okt 2012

Ahojte! Musim maleho pochvalit. Doteraz mali iba peciatky a vcera zacala pani ucitelka davat uz aj znamky a hned dostal dve jednotky 🙂. Za basnicku a za kreslenie na pocitaci na informatike.
Zatial je zo skoly uplne nadseny, v sobotu mi vravel, ze sa uz tesi do skoly, ze v skole je dobre. A ked som sa pytala, co sa mu paci najviac, povedal, ze vsetko 😀.

@atiatko Aj ja som dovernicka v rade rodicov za nasu triedu (tiez 1.B 🙂).

atiatko
2. okt 2012

Ahojte babenky .... tak nám pribudla do žiackej knižky 1 zo slabikovania v šlabikári 🙂 včeličiek už tiež máme teda veľa, veľa, veľa ... 31 .... uvidíme čo dnes pribudlo 🙂 už ale niektoré deti vraj dostali aj poznámky s prasiatkom, ale sú to cigánske deti - niečo si nepriniesli, neurobili úlohu, jeden bil spolužiačku po hlave, náš Peťko "zasiahol" - najskôr mu vraj dohováral, no potom keď začal cigoško kopať do Peťkovej nohy, ten ho "povedal" p. učiteľke ..... 😠 no dúfam, že sa malý cigáň ukľudní, a nebudeme musieť zasahovať. Inak u nás už začal v škole aj zber papiera a náš drobec prišiel s tým, že ak by ako trieda vyhrali, tak by išli na nejaký výlet. No tak asi začneme odkladať letáky a aspoň niečím prispieť 😉
@lubkaj 😉 no prosím aké zhody ... obidve sme dôverníčky, obidve v 1.B a ešte aj Tvoja dcérka je moja menovkyňa 😉 🙂

84monica84
5. okt 2012

dievcata chcela som sa spytat tiez sa ucite na kazde nove pismeno basnicku? co je v slabikari?

ataduk
5. okt 2012

@84monica84 m y sa ucime tie basnicky dobrovolne !

84monica84
6. okt 2012

@ataduk no a my povinne....-🙂

frick
6. okt 2012

@84monica84 aj my povinne.
Domčovi sa tiež v škole stále páči. Písanie nám doteraz išlo celkom v pohode pečiatok máme tiež veľa. Akurát to polovičné písané "a" nám moc nejde. stále sa sním moríme každý deň.Naša pani učiteľka to zatiaľ moc nenaháňa úloh majú málinko väčšinou kreslenie a vyfarbovanie. Z matematiky teraz berú porovnávanie. Ale zabilo ma keď nám na rodičku zahlásila že bude požadovať perá obyčajné plniace so špičkou tie čo sme kedysi mali aj my 🙂 väčšina už pokúpené stabila a tornáda a ... teším sa na modré prsty a machule a poprípade aj ústa od atramentu 😀 a neviem či sa to dá ešte vôbec zohnať takéto pero. 😀 Ale inak je učka v pohode

ataduk
6. okt 2012

Plniace pera maju svoj vyznam, deti s nimi nebudu "klamat", nam to p. uc. ukazala , budu musiet pisat tak, ako maju ! My pero nemame , na zac. sk.r. nam p.uc. povedala, ze zacnu az v decembri !Tak bude v Mikulasskom baliku.

frick
6. okt 2012

@ataduk veď aj my najskôr až v decembri teraz píšu ceruzkou Ona ich chce pre to lebo vraj nebudú tlačiť lebo tým by tú špičku rozlámali tak aby sa správne naučili písať.

lubkaj
8. okt 2012

My piseme perom od piatka (5.10). Na rodicovskom povedala, ze mame kupit Tornada, ale ze ti, co uz maju kupene nieco ine, nemusia kupit dalsie. Takze mame Stabilo. Maly vravel, ze az 8 deti (z 19) ma Stabilo. Kazda ucitelka chce nieco ine. Ked bola pred troma rokmi prvacka dcerka, ich ucitelka zasa velmi odporucala Stabilo. Tato vravi, ze najlepsie je Tornado, potom klasicke a az potom Stabilo.

barcelona94901
10. okt 2012

tlačené aj písané E je u nás teraz ,
perá sa preberali ,ešte je na ne čas ,práve kvoli tomu tlačeniu ,takže zatiaľ ceruzka
známky už máme,zatiaľ jednotky,aj prvý diktát je za nami 😉
hláskujeme o stošesť 🙂

barcelona94901
10. okt 2012

baby a kde kupujete do školy sedáky na stoličku?okrem ikea?
tu máme daleko 😕

michalag
autor
11. okt 2012

@barcelona94901 napr. v Jysk-u

Nasi vcera zacali pisať "A" . Piseme zatial ceruzkou a perom este zacneme asi az koncom oktobra, nas este stale tlaci takze stale upozornujem.
Mame zatial 11 vceliciek a 3 pochvaly. P.uč. zacala davat včelicky az teraz v oktobri

anika
11. okt 2012

ahojte. deti spinkajú, tak mám na vás chvíľku času 😉
u nás začali tento týždeň perom, mali máme stabilo, aj ako náhradné a pani učiteľke sa nepáčia, vraj máme mať obyčajné 😒 bombičkové, že tie majú tenký hrot, no neviem, náš je ľavák, veď to budú riadne machule 😠 , mohla skôr povedať, no nie
úlohy zvládame ani neviem ako, tiež nám trvá najviac písanie, často píše v cvičnom zošite krajšie, ako načisto 😉
už máme prvú jednotku v žiackej, inak dostávame usmievavé slniečka a nálepky 🙂

martinka05
12. okt 2012

ahojte, my sme mali minulý týždeň imatrikuláciu, píšeme už perom - bolo nám odporučené Tornado na bombičky. Kúpila som hneď dva, aby sme mali náhradné. My už píšeme A a M. Na pondelok máme na d.ú. napísať mama - už máme druhý zošiť na písanie a takisto už začíname aj čítať, prebraté už máme A aj M.
Inak na internete som sa dočítala, že netreba dlho precvičovať, lebo potom je už ruka unavená a napíše to potom na čisto horšie. Ja mám takú skúsenosť, že je to pravda, takže my rovno píšeme naostro a keď vidím, že jej to veľmi nejde tak potom jej ešte dám precviciť pár riadkov. Skúste pohľadať cez google stránku "ako správne písať" 😉

slivka3
15. okt 2012

Ahojte,my zatiaľ píšeme ceruzkou,ale už by mala postupne dávať písať perom,ale bude o tom rozhodovať učiteľka,ktorí začnú už písať perom a ktoré ešte nie.
Aj mi píšeme hneď do písanky,ak nemajú DÚ v cvičnom,ide nám to ako kedy,u nás je problém hlavne sklon,ináč celkom pekne píše.Teraz píšeme A.
Slabikovanie ako kedy,ale celkom to ide,aj matika v pohode.
Aj my už máme prvú jednotku v žiackej,tiež už začala známkovať,dostali sme ju za prideľovanie slabík a písanie spamäti písmen.

pumka
15. okt 2012

dobrý den,nieje tu náhodou mamina,ktorej dietatko chodí do špeciálnej školy? 🙂 a je prváčik? 🙂

daducha
15. okt 2012

ahojte, tak maly dnes zrejme zacne pisane m,"a "uz skoncili.Pisanie je jeho najoblubenejsi predmet a ze chalan 😀 .Uz maju druhu pisanku a na matiku dostali novy zosit na ucenie sa pisania cisiel.Citaju tusim M,ale to nejako specialne nesledujem, maly cita uz pol roka plynule,aj ked sa predsa len bude musiet nieco naucit - citat pisane pismo, s tym sa doteraz nestretol tak to poriadne nevie 😝 . 😝 V oktobri budu mat pasovacku nieco ako imatrikulacia,tak sa tesime 😵 .A inak uplna pohoda, myslela som ze budu mat viac uloh a zatial tak pozvolne.V ziackej mame asi 5 jednotiek a nejake pochvala a uz pisali dva diktaty,hlasky aj slabiky.dufam, ze tak pohodovo pôjde aj dalej 😉