PS alebo SaS
PS alebo SaS ? Neviem sa rozhodnúť koho z nich si vybrať. Rozhodovali ste sa niekto medzi týmito stranami ? Čo vás presvedčilo ?
autorka polozila otazku jasne jedno alebo druhe ale to by nebol MK, keby ludia reagovali len na to, na co sa ich autor diskusie pyta, to su rovnake reakcie ako tema, ci pampers alebo huggies a niekto napise ani jedny alebo ze bebelo 🤷♀️
autorka: zvazujem presne tieto dve strany a z cisto praktickych dovodov = zostavenie vlady radsej PS a potom mi je este velmi sympaticky Jano Hargas a tema digitalizacie (profesionalna deformacia) a teda ano Sulik si to u mna kus pototo tym ako sa ne/spraval v poslednom volebnom obdobi
Sas. Z novych stran, ako minulost ukazuje, sa vie vyklut aj zlo. Su nepredvidatelne.
sas
Ach, ani jedno. Skús to ešte prehodnotiť. PS má program o ničom a Sulík ten už narobil zla až až.
@riyadh koho budeš volit ty?
@tatianamaria a koho vyberas ty ?
@nikasmile je mi jasne, ze tam je nejaky prienik. zaroven vsak plati, co som napisala. podobne mozu uvazovat aj volici jablka, demokratov a pod., ktore maju pod 5%. ak to tak zostane aj tesne pred volbami a bude sa zdat, ze ta ich preferovana strana sa nedostane, budu mozno zvazovat, koho ineho volit.
SaS je strana pre podnikateľov, horných 10000, obyčajný ľud neriešia ... PS pretláča hodnoty, ktoré mne nie sú po vôli ... ja volím SMER ... a prečo? ... lebo 3,5 roka čo nie je pri moci SMER, aj tak môže za všetko Fico ... takže je to v podstate jedno ... lebo stále bude za všetko môcť Fico.
U mna rovnaka dilema, ale rozhodla som sa pre SaS, aj ciastocne preto, ze PS je nove a nie je iste, ako to dopadne, ale hlavne preto, ze aj ked vyhraju, s kym zostavia vladu? Potrebuje sa tam dostat este aspon jedna podobne zmyslajuca strana, inak bude aj cele vitazstvo PS nanic, ked budu malo kresiel
@dzulli1980 Ak podnikatelia padnu na hubu a z hornych 10000 odide 9000 do zahranicia, to len bude "obycajnemu ludu" sveta zit ...
Ja som sa prioritne rozhodovala medzi týmito dvoma a volila som (poštou, takže môj hlas už nezmením) SaS. Programovo mi je bližšie PS, pretože akcentujú temu ekológie a väčšej integrácie EÚ. Zásadný rozdiel je v tom, že PS je ľavicová strana, SaS pravicová, ale tento rozdiel treba brať v kontexte toho, že sa stále pohybujeme v rámci všeobecne ľavicovej Európy, takže obe strany môžu spolu bez problémov fungovať a ani jedna z nich nemá v pláne kompletne prekopať náš sociálny systém.
Pre SaS som sa rozhodla zo strategických dôvodov - PS potrebuje mať koaličného partnera... i keď samozrejme, dúfam, že sa tak nerozhodnú všetci, lebo to dopadne ako posledne, keď sa zachraňovali slabšie strany až nakoniec to PS/SPOLU nedali ( večná škoda napr. Beblavého).
Ani ani. Obe strany má v posledných rokoch veľmi sklamali svojimi činmi i ľuďmi, ktorých postavili na popredné miesta v strane.
PS v žiadnom prípade
Ja budem voliť napríklad KDH🙂
Rozmýšlala som nad PS, ale asi nakoniec budem krúžkovať medzi Demokratmi 🤷♀️
@joesvk bodaj by tak bolo
@annm81 to bola tragedia. Ludia zachranovali na ukor PS/Spolu aj Za ludi, uplne slabucku stranu, dodnes nechapem preco. Ako vidim historia sa opakuje s Demokratmi...
Pravicova strana u mna vyhrava a lavicova nema sancu, takze ps v ziadnom pripade...vidim ich ako velke zlo...sas, ano je tam zial sulik, je zo zvolitelnych jedina pravicova strana
Aky je rozdiel?...obe strany su liberalne, sas je liberalna pravica=libertariani, ps je liberalna lavica (tak to mali povodne aj v nazve, ale pre negativny postoj k slovu lavicovy to zmenili na progresivny)
Liberatariani (sas) chcu maximalnu ekonomicku aj osobnu slobodu, zatial co liberalna lavica(ps) chce maximalnu osobnu slobodu, ale nulovu ekonomicku slobodu...jednoducha predstava, daj nam svoje prachy a my ich podla nasho uvazenia prerozdelime
Ja som bola rozhodnuta volit sas, potom som chvilku rozmyslala, ci nevolit PS, aby porazili Fica. Ale ako bolo spomenute vyssie, ked bude takto rozmyslat vela ludi, mozno sa SAS nedostane do parlamentu a s kym spravi PS vladu. Takze zostavam pri SAS. PS mi aj tak nie su az tak sympaticki a neviem co od nich cakat.
Volim PS.
1. Paci sa mi kandidatka
2. Pacia sa mi jednoduche navrhy co nas nebudu stat takmer nic, ale pomozu vela ludom. Napr. "Stat bude vyplacat vyzivne a nasledne vymahat od rodica co ma vyzivovaciu povinnost"
3. Ked clovek pozrie kurz stavkovej kancelarie, tak PS stale nevyzera, ze by isla vyhrat. A stavkove kancelarie su lepsie ako volebny prieskum, im ide o ich vlastne peniaze, maju mega algoritmy podla coho to urcuju.
4. Volila som ich aj posledne volby. Skoda, ze zopar ludi odtial aj odislo vdaka neuspechu z 2020. Ak teraz vyhra smer, obavam sa, ze z politiky uz odide kazdy normalny clovek.
@maranta_leuconeura Úprimne, ja by som prijala v koalícii nejakú rozumnú konzervatívnu stranu a veľké nádeje som vkladala do Dzurindu - v kombinácii s Demokratmi a pripadne ešte nejakou menšou stranou by som ich seriózne zvažovala pre svoju voľbu. Ale strašne ma to ich "spájanie" sklamalo. Obzvlášť u Dzurindu, ktorý už jedno úspešné spájanie demokratických síl má za sebou a dotiahol to až k najúspešnejšiemu obdobiu samostatného Slovenska. Naivne som si myslela, že sa poučil a keď prieskumy ukazujú čo ukazujú, odstúpi a sústredí sa až na nasledujúce voľby...
Volila by som PS. Ale aj napriek Sulikovi budem volit SaS. Lebo musia preliezt do parlamentu.
@walentina7 pretoze ked nebudu vladnut oni, tak bude Fico a pri tej predstave rozmyslam, ci sa mi oplati kupovat novu vstavanu skrinu, kedze potom by bolo najlepsie sa odstahovat z krajiny 🙂
@erikavesela Hoci čisto teoreticky tvoje delenie na pravicu a ľavicu sedí, stále zabúdaš, že toto sú len poučky z učebníc. SaS sú liberálne stredopravá strana, rozhodne nie sú libertariáni - o takú politiku jednoducho v Európe nie je záujem. Tak ako SaS nie je extrém, čo chce maximálnu ekonomickú slobodu, tak PS nie je opačný extrém. A prečo by mal byť problém s názvom evokujúcim ľavicu? Sociálnodemokratické strany sú v našom geopolitickom priestore absolútne štandardné a dlhodobo u voličov obľúbené strany.

Tiez som sa rozhodovala medzi tymito dvoma stranami. Urobila som si volebny kompas, aj volebnu kalkulacku a vysla mi SAS. PS na druhom miste, tak budem volit SAS.