icon

Pýtal odo mňa peniaze za naftu

5. jún 2023

Čaute, čo si myslíte o chlapovi, ktorý pýta od potenciálnej partnerky peniaze za naftu pri výlete na druhú stranu Slovenska? Išlo o prvý dlhší výlet, samozrejme na benzínke som mu polovicu dala keď pýtal, ale od vtedy moja nálada klesla čo si aj on všimol. Prežívam to moc? Čo by ste robili na mojom mieste? Nemám z toho už moc dobrý pocit

tiezjedna
5. jún 2023

@sheila121 je jedno, či 2, 20 alebo 200 € - pýtať si peniaze od ženy za niečo, čo nazývam rande, je úbohosť level Výmena manželiek 😎

omg1992
Odpoveď bola odstránená
abbey1
5. jún 2023

@liljana Prosím ťa, skutočne poznáš takého neschopného 18 ročného mladíka, ktorý musí jesť mesiac špagety so syrom, aby pozval babu do kina? Ja teda našťastie nie.
A v tomto prípade sa nebavíme o nezaopatrenom študentovi a prvých láskach.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
nenne27
6. jún 2023

@vkatush ale ona platila vsetky atrakcie za neho...a nepytala a ani jej zato neponukol nic

kristiii
6. jún 2023

Ja som v tomto príbehu tak nejak na vážkach. Môže byť, že je fakt len zgrloš, ale celkom rada by som si vypočula aj jeho verziu ako by ju podal. Keďže výlet ste vymysleli spoločne, možno proste očakával, že mu na cestu prispeješ alebo že sa aspoň ponúkneš prispieť sama od seba. Keď sa tak nestalo, nechal ťa zaplatiť atrakcie, na tom v takom prípade nevidím nič zlé, aj keď sme sa teda z nejakého dôvodu stále nedozvedeli, koľko stáli. Cestou domov bolo treba už dotankovat a ty stále nič. Možno tak ako teba nasralo, že mal vôbec tu drzosť si od teba vypýtať, jeho zas nasralo, že si sa aspoň neponúkla. Lebo každému šoférovi je jasné, že benzín cez celú republiku tam a späť nevyjde 40 eur, ale násobne viac. Ako ste sa stretávali doteraz, kto ťahal doterajšie rande?

natalienka12
6. jún 2023

Je to kamarat? Alebo uz aj sex bol?

ovaaa
6. jún 2023

Treba si to vydiskutovať, všetky výdaje na polovicu a máte pokoj. Predstáv si, že by si ty všetko hradila za partnera a on nič. Takže takto je to fér...
Platenie ste mali na striedačku.Ty si platila vstupenky a on nič nebol vtedy rad na tebe? Ak nie tak by som si pýtala polovicu s tým, že pravidlá sa zmenia a budete hradiť na polovicu

mandzula
6. jún 2023

@omg1992 a aj si dalej cital, ze ide o chlapa, s ktorým sa stretáva už dlhsie, ze to zrejme nebude len kamarat a ze sa predtym v plateni striedali a atrakcie platila ona? Neviem teda, kde vidis, ze zo svojho zarobku živi "normálne fungujúcu a pracujucu zenu".
A este drobny detail, vyhladaj si vyznam slova "privilégium".

nikyball
6. jún 2023

nie je nic trapnejsie na chlapovi ako ked je lakomy. kasli nanho tu je uplne jasne ako to bude pokracovat. vzdy su takyto ako cez kopirak

miriam11
6. jún 2023

Daj na svoje pocity..... pošli ho k vode, keď to tak citis.

omg1992
Odpoveď bola odstránená
iwesska
6. jún 2023

@jj298 A co presne?

tini27
6. jún 2023

@liljana ja som npr s mojim muzom zacala chodit ked som mala 14, on 15. Byval vyse 100 km od nas, s mamou a 2 surodencami- teda penazi nazvys ozaj nemali. Napriek tomu chodil po vikendoch, cez prazdniny na brigady, odkladal si, aby kazde 2 tyzdne/ neskor tyzden mohol rano vlakom prist ku nam (vtedy este neboli vlaky “zadarmo”), cely den sme sa niekde “tarali” a potom vecer isiel naspat…(nasi mali teoriu ze som moc mlada, takze variant, aby prisiel na dlhsie alebo som cestovala ja dost dlho neexistoval…) vzdy ma vedel vziat na obed, chodili sme na kupalisko, do kina,.. jasne, tam sme sa striedali, resp. dost skoro sme prestali riesit ktore peniaze su koho. Nemam teda pocit, ze moct niekoho niekam pozvat je len vysadou starsich a zabezpecenych muzov, je to o snahe a pristupe

mima1608
6. jún 2023

@omg1992 tak potom mal panko zaplatiť polovicu atrakcií na tom výlete a nie čakať, kedy autorka vytiahne peňaženku ako napísala.
Ja by som každopádne z toho benzínu odratala polovicu za atrakcie. Keď 50/50 tak poriadne a nie len, keď sa to týka jeho.

anita6666
6. jún 2023

Autorka,zapamätaj si jednu vec. Ak chces mať na krku chlapa,tak sa musíš mať s chlapom niekoľkonásobne lepšie a to po každej stránke,než keby si bola sama!!! Ak sa nemáš lepšie, čo i len po jednej stránke z iks ďalších,tak ti dilina na krku ozaj netreba. Platiť za chlapa čokoľvek? Nikdy!

autor
6. jún 2023

@mima1608 presne, v konečnom dôsledku som platila viac ako on, čo by mi normálne nevadilo keby si nepýtal ešte peniaze na benzín

autor
6. jún 2023

Ja som dosť tolerantná, ale toto mnou celkom otriaslo a aj celkový zážitok z výletu je fuč

liljana
6. jún 2023

Preco to ale rozoberas tu? Toto si mala rozobrat s nim, dat mu priestor na vysvetlenie. Pozri, ja som platila tolko, kolko si platil ty, lebo sa mi to moje zda viac ako tvoje a to rozhodne nie je spravne, aby zena platila viac ako muz. Bud menej, alebo max na polovicu. Podla toho to bud akceptujes (mozno si nevidela, ake vsetky ostatne vydaje platil on) alebo mu povies zbohom. Dnes je vsetko drahe, vyberiete sa na nejaky mega vylet s x atrakciami a vstupnymi a potom ste z toho obaja zhrozeni, ze to bolo nejake pridrahe.

0silvia0
6. jún 2023

Pozri, on sa neostýcha vypýtať tak ty sa neostýchaj nabudúce povedať, vieš čo, takýto finančne náročný výlet ja nepotrebujem. Pôjdem radšej vlakom, na naftu ti prispievať nebudem. Minule som prispela na naftu, zacvakala som atrakcie, už to bolo nad môj limit. Ked sa on nehanbí, nehanbi sa ani ty. Pekne narovinu. Človek nechce vyzerať ako debil a potom z teba debila urobí aj tak niekto iný.

la_dolce_vita
6. jún 2023

Tak ja si neviem predstaviť, že sa budem s mužom handrkovať o peniaze ako niekde na trhovisku. Malo by to byť spontánne, zo začiatku u muža s cieľom uchádzať sa o ženu, získať si jej náklonnosť. Časom sa to bude postupne vyvíjať, žena sa môže ponúknuť na revanš, nemusí to byť vždy len na mužovi, ale tu mi to príde ako trápne a pre mňa by ten muž stratil šmrnc, môj obdiv a fakt nejde o tých pár drobných..

betulinka1
6. jún 2023

@omg1992 pointa príbehu bola ale inde. Precitaj si prispevky a čítaj s porozumenim. Ziadna zena tu nepisala, ze ma platit vsetko chlap. Aj autorka sa snazila finance vykryť vylet, ze platila polozky na mieste. Mozno ak by jej na zaciatku povedal, ze pozri mam takyto rozpočet, tak doriesime spolu naklady ma ten vylet, autorka by s tym ratala. Na druhej strane si ako chlapi uvedomte, ze v pozícii chlapa od vas očakávame, ze sa dokážete financne o rodinu postarat (teraz neriesim študentov ale normálne pracujúcich chlapov). Cize ak na zaciatku nepocítime finančnú istotu, tym nemyslim drahe a značkové kabelky, ale take bezne randenie priemerne zarábajúci ludi, tak to v nas ženách nevyvolá pocit istoty. Jasne, ze aj zena rada zaplati ale nemalo by to byt 50 na 50, to ako sorry. Je to tak isto prirodzene ako je prirodzene, ze na ženách je vacsi chod domacnosti. Neviem ci som to spravne vystihla. Ale emancipácia zien skoncila tak, ze od zeny sa očakávajú peniaze ale aj starostlivost a potom je 90% zien v strese a vyhorene. A chlapi si lakuju nechty 🙈🙈🙈, chodia na manikuru, achkaju ze ich boli hlavicka 🙈🙈🙈 a jedine v com sa cítia ako chlapi su ich brady ako za čias Ľudovíta Štúra…..Ked uz chlapom zoberieme aj tu funkciu živiteľa rodiny, v com uz budu ako chlapi? Poskladať nabytok podla navodu nevedia, drevo uz nemusia rúbať, vymenit svetlo 🤣🤣🤣🤣, opravit nieco v dome 🤣🤣🤣🤣, na poliach tazku fyzickú pracu nerobia, opravit auto uz tiez nie, vymenit koleso si myslim, ze uz aj to im robi problem…..atd.. Ospravedlnujem sa chlapom, co toto este vedia ale pisala som o väčšine od 20 do 35 rokov.

vanilkovazmrzka
6. jún 2023

Mna by to tiez zarazilo, sklamalo, odradilo… uplne na zaciatku proste ocakavam, ze muz zaplati, dokonca aj v pripade, ze sa ja ponuknem, ze zaplatim, ocakavam, ze to odmietne. Proste to je jedno, ze na to tie peniaze mam, ale to, ze zaplati, je mozno nejaky podvedomy signal o tom, ze je strostlivy a ze sa da nanho spolahnut.

Co ak potom v buducnosti budem potrebovat pomoc, automaticky sa obratim na najblizsieho cloveka, a on mi povie ze nie, platil som minule? 🤷‍♀️

My sa s priatelom cca striedame, obcas plati on, obcas ja, auto krmi iba on a v zivote odomna nevypytal na benzin, potom ked ideme niekam na vylet, tak ja zaplatim ubytko a zas ja by som od neho v zivote nepytala za to ubytko.

tiezjedna
6. jún 2023

@omg1992 nikto nikde nepíše, že má všetko platiť vždy muž. Ak to takto chápeš, tak ti naozaj utiekla pointa väčšiny komentárov. Zaznieva tu len to, že sa muž nemá chovať ako naprosté neokrochané jelito a vypýtať si od adeptky na "partnerku" peniaze za naftu!!! A že ty vychádzaš z nejakej vlastnej skúsenosti - evidentne máš dar loviť v prihlúplych a primitívnych vodách. Pretože žena, ktorá si nevie zaplatiť kávu alebo drink zo svojho nemôže byť veľmi chytrá😉

katka700
6. jún 2023

@betulinka1 Krásne si to zhrnula 👏👏👏Už som alergická na diskutujúcich oháňajucich sa emancipaciou vo vzťahoch čo v praxi znamená že žena má platiť všetko, pomaly sa vyžaduje aby bola kamarátka s benefitmi ale keď je diskusia na tému domácnosť, starostlivosť o deti a chorých príbuzných tak je zrazu v kurze tradičné rozdelenie rolí teda všetko má mať na starosti žena lebo menej zarába je skôr doma a tak ďalej.

betulinka1
6. jún 2023

@katka700 dakujem. Presne to rozdelenie roli uz v dnesnej dobe nema ten vyznam ako v minulosti. Uz sme niekde inde ale na zeny sa kladu vysoke naroky a nie je to spravne. Teda inak, zeny v ramci empancipacie na seba prebrali mnoho muzských úloh. Potom chlapi neviedia čo zo sebou a sú viac ženy ako reálny muži.

power_of_now
6. jún 2023

@luccija píšete tu ze je trapne pýtať si 20e na benzín, akokeby si pýtal 2e a nie 20e.. :D

luccija
6. jún 2023

@power_of_now nemal si pýtať vôbec.To by som radšej prijala vieš čo bude to drahy výlet teraz naňho nemám pôjdeme inokedy.Ale nie ísť a potom natrcit ruku nech zaplatí.