icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

andelka
8. apr 2013

@ewellina to rozhodně ne, na to ho znám moc dobře. 😀 naopak, on dokázal o sexu mluvit velmi otevřeně, a s takovou úctou..úplně jsem se styděla.. Prostě zřekl se manželství pro Boha..imho..nemá sex. A co jako? Jsou mladí zdraví lidé, co spolu chodí xlet a taky sex nemají, protože se ještě nevzali.akorát většinová společnost nějak nechápe, jak to můžou vydržet, bez následků. 😅

ewellina
8. apr 2013

Žiť v čistote sa v podstate ani nedá, bez špeciálnej Božej milosti.

andelka
8. apr 2013

@oskvarka
@ewellina je to bolest všech..rozpadající se rodiny, děti v domovech..kdyby všechny rodiny byly pevné a funkční, kdyby bylo dost pěstounských rodin, které mohou dát domov a podporu dítěti, které s rodiči opravdu být nemůže..to by bylo ideální.

elana
8. apr 2013

@andelka
@ewellina
@oskvarka já vím...ale heterosex. muž má velkou, opravdu velikou pravděpodobnost, že dřív či později si partnerku najde. Ale homosexuál si ji (resp. ho) najít ani nesmí, nesmí ani hledat.

oskvarka
8. apr 2013

@ewellina jednoznacne.... ja som sa len zamyslala nad tym kolko takych deti musi vyrast v domove a ci by im ten osobitny pristup blizkej osoby aj ked opacne orientovanej nebol prospecnejsi samozrejme s tym ze by si ten clovek musel uvedomovat ze dieta potrebuje aj muzsky aj zensky vzor... lebo kto tvrdi ze homosexual nieje vo vsetkych ostatnych vecia muz ktory dava spravny muzsky vzor dietatu... ale ked je to urcite chulostiva tema...

elana
8. apr 2013

@ewellina bingo, pod toto se podepisuji (příspěvek z 13:38).

ewellina
8. apr 2013

@oskvarka Je toľko párov (muž a žena), ktoré sú ochotné adoptovať dieťatko, že nevidím dôvod špekulovať nad tým, aby sa situácia týchto detí musela riešiť adopciou homosexuálom.

oskvarka
8. apr 2013

@elana no niesom si ista podla toho akych mam ja znamich mam pocit ze chlapi sa delia na prisposobivich a neprisposobivich a ta druha skupina to ma aj v svojej orientacii zenskej velmi tazke ... 😉

oskvarka
8. apr 2013

@ewellina neviem do akej mieri je pravda ze je viac ziadatelov ako deti ked je tolko deti v domove ale nemam tuto temu nastudovanu na pocty tak nejdem riesit aby som nepisala hluposti.. bola to ozaj len uvaha, kedze som uz par clankou o detoch z domova citala co mali naozaj obrovsky problem zaradit sa do zivota

ewellina
8. apr 2013

@elana a zároveň verím tomu, že Boh je ochotný túto milosť dať skôr či neskôr každému, kto o to stojí.

ewellina
8. apr 2013

@oskvarka Detí v domovoch je preto veľa, lebo to nie sú tzv. právne voľné deti (nemôžu byť adoptované, lebo napr. majú svojich rodičov, ktorí sa ale nemôžu o nich starať, možno preto, že sú chorí, vo väzení....), avšak aj tak je teraz čoraz viac v kurze trend umiestňovať takéto deti do profesionálnych rodín.

oskvarka
8. apr 2013

@ewellina aha .. no divne je to vymyslene chudata deti takto trpia..

vejula
8. apr 2013

čo sa týka homosexualov, ja nevidim dôvod nejako proti nim brojiť. Ludia, ktorí niesu kresťania - katolici nemaju dôvod kvôli nam potlačať svoju homosexualitu. Je to každého slobodna vôla. Preto nebudem ani zazerať ani nejako horekovať nad homosexualnymi pármi. JE to ich volba ako chcu žiť, ja osobne niesom ani proti registrovanýn partnerstvám, ved tu ide len o akusi právnu upravu vzťahu, adopcie to už je ina vec.... I ked poväčšine nejde o adoptovanie dieťaťaz DD, to sa nestava tak čadsto. Ono na 90% ide o adopciu dieťaťa jedneho z partnerov druhým z partnerov, aby ošetrili to, že ked sa biologickej matke alebo otcovi niečo stane, aby to dieťa, ktoré vychovávali obaja partneri rovnakoeho pohlavia, sa nedostalo do DD, ale aby ho mohol vychovavať ten druhý z partnerov. V tomto pripade by som adopciu schvalila.

vejula
8. apr 2013

aby som to upresnila, podla mna mali by sme tolerovať, že nie každý je kresťan a nie každý uznava hodnoty vyplývajuce z našho naboženstva, takže neviem prečo by sme si mali uzurpovať právo prikazovať čo ostatní môžu a čo nie. Pokial tym nezasahuju do práva druhého

ewellina
8. apr 2013

@vejula " Pokial tym nezasahuju do práva druhého" - veď toto. 😉

vejula
8. apr 2013

@ewellina maš pocit, že homosexuali (nehovorím o tych z tych pochodov čo sa pretrčaju na verejnosti s tangačmi v zadku) nejaku zasahuju do tvojich prav?

ewellina
8. apr 2013

@vejula Myslím si, že tu ide o niečo úplne iné. Za celou tou homo-lobby je oveľa viac, než sa navonok zdá. Ale o tom už niekedy nabudúce. Malá sa mi zobudila, idem s ňou von.

oskvarka
8. apr 2013

@vejula určite ano tolerancia voci chovaniu ktore nieje nezakonne urcite ano ale napriek tomu to za hriech povazovat krestan musi (sexualne zitie homosexualneho zvezku myslim) jednoducho to vychadza z jeho vieri... ale to neznamena ze toho cloveka ma odsudzovat alebo sudit .. to by sme mohli potom kazdeho kto nieje krestan odsudit uz len za to ze nieje katolik a taketo odsudzovanie veru nieje spravnym zitim vieri podla mna.. ;)

jaron
8. apr 2013
dedikatessa
8. apr 2013

@oskvarka ja som google uviedla ako priklad pre zuzku je to jedno video z mnohych... a je to svedectvo cloveka, ktorý ako homosexual zil. Ja sa tejto téme venovat hlbsie nepotrebujem, pretoze ako veriaci clovek viem ze Bohu nie je nic nemozné a homosexualita je hriech od ktorého vsak moze cloveka ocistit a vysloboditiba Pán. Nie je to ziadna diagnóza.

oskvarka
8. apr 2013

@jaron hmm zaujimave.. nemozu byt ale tie psychicke problemi vysledkom neznasanlivosti a odsudzovania spolocnosti takychto ludi .. jasne ze taketo dieta tym musi tiez psychicky trpiet ako spolocnost nepovazuje jeho vychovavatelov za normalnych...... ale urcite je to znepokojive...

dedikatessa
8. apr 2013

@zuzkat1 tak si ho pozri este raz 🙂 ten clovek prestal byt otrokom hriechu ktorym homosexualita je...to je rozdiel 😉

dedikatessa
8. apr 2013

@maca_p ja som nepisala ze s tym mame nieco robit. Tu sa clovek nemoze uz ani vyjadrit inak ako sa to páci vecsine lebo hned maju vsetci nazor ze proti niecomu bojujeme 🙂 Ked si ty zastankynou homosexuality tak si nou bud ja vravim ze je to hriech rovnaky ako nenávist alebo smilstvo...neodcudzujem nikoho práve naopak taký ludia potrebuju poznat lásku Boziu ale to potrebujeme kazdý. pretoze vsetci zhresili a nemaju slávy Bozej 😉 Pokial sa vsak bavime na tému Boh-clovek, nie clovek.a tento svet

oskvarka
8. apr 2013

@dedikatessa ja som tiez veriaca ale neviem o tom ze by homosexualna orientacia bola hriech... len zitie v hriechu moze byt hriechom.... je super nevenovat sa niecomu hlbsie lebo sam preca "dobre viem" ako to je a rovno odsudit do vreca vsetkych s opacnou orientaciou...Neviem presne ako sa definuje slovo diagnoza ale jednoducho sa tak narodis tak ozaj to nieje choroba (ak myslis diagnozu ako chorobu)a nemyslim si ze by ti motlitba mohla pomoct zmenit orientaciu len ti moze pomoct zit v cistote a pochopit aky zamer ma Boh z tvojim zivotom... a naviest ta na cestu cistoty...

laaska
8. apr 2013

@dedikatessa mame spolocny majovy termin 😉

oskvarka
8. apr 2013

@dedikatessa a tiez si myslim ze zitie v homosexualnom zvezku je smilstvo lebo niesu manzelia .. a ani nemozu byt lebo manzelstvo je zvezok muza a zeny...

jaron
8. apr 2013

@oskvarka to je domienka, ale skôr si myslím, že nie, pokiaľ je štúdia robená seriózne, rieši aj takéto veci (viem zo štúdii v oblasti životného štýlu)
okrem toho, tí ľudia nežili na nejakej slovenskej dednine, ale zrejme v krajinách, kde tá tolerancia je väčšia
(už len porovnanie života v Prahe a niekde na slovenskom vidieku je z tohto pohľadu "sto a jedno")

dedikatessa
8. apr 2013

@oskvarka sama si to napisala : len namiesto modlitby by som dala viera a modlitba cloveku pomoze zit v cistote cize nezit v hriechu ktorým je napr. homosexualita.

oskvarka
8. apr 2013

@jaron jj jasne... je to mozne ale zase na druhej strane ak aj taky tlak verejnosti je a vieme o nom mal by sa brat v studii aj jeho vpliv na tieto vyrastene deti do uvahy lebo je vysoko pravdepodobne ze to bude pretrvavat .. nech si teda kto chce hovori o tom aka je doba tolerantna a neviem co... skorej mam pocit ze v dnesnej dobe ludia viacej riesia (asi za to ze maju menej roboty) aj mensie veci a zamyslaju sa nad nesmrtelnostou chrusta - ved je dokazane ze dakedy bolo menej psychicky chorych lebo ludia skratka museli vela pracovat na prezitie a cas na uvahy co by bolo keby nemali ako dnes..... jednoducho je jasne ze treba brat do uvahy fakt ze take dieta pravdepodobne bude zit v tlaku okolia na neho ze jeho blizky ludia su divny alebo minimalne iny... ale to bude aj v pripade ak bude mat blizky inu odchylku (ci uz telesnu alebo dusevnu ktora sa odlisuje od priemeru)

@dedikatessa ale homosexualita je len slovo ktore oznacuje niekoho kto ma opacnu orientaciu a mat opacnu orientaciu podla mna nieje hriech... rovnako ako nieje hriech ked mas len jednu nohu... nieje to samotne zitie v homosexualnom zvazku a teda v hriechu inak samozrejme ze ako krestan toto povazujem za spravnu cestu pre takto orientovaneho cloveka a teda snazit sa v hriechu nezit pokial uz takuto orientaciu mam aj tak mozem byt dobry krestan podla mna...

oskvarka
8. apr 2013

@jaron ale aj tak by som nepovedala ze tie cisla budu take vysoke... veru nic moc ...:(