Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
Asi takhle..Kde je vůle, je i cesta. Kde není vůle, volí se zdánlivě jednoduché radikální řešení.
@zuzkat1 - a rozviedli sa? lebo nevera síce nie je nič-moc, ale stále k sebe môžu nájsť cestu...aj keď osobne si neviem predstaviť pár, ktorý by si vyhovovali vo všetkom, milovali by sa, dokonca zvládli by obetovať ich vzájomnej láske nepodľahnúť pokušeniu...a pár týždňov či mesiacov po svadbe by zistili, že im to v posteli neklame 😕 😨
@zuzkat1 a víš v čem nevyhovoval? Mohlo to být i něco jiného, třeba tzv. přechození, nebo mohli mít jinou představu a realita byla jiná..a nechtělo se jim na tom pracovat..jako...nevím u kolika párů je to hned od počátku sexování top stav..většinou to poprvé není nic moc, ve srovnání s delší praxí.
Obecně fakt..to už jo musí být, aby ten základní problém byl jen a jen sex. Většinou je to až důsledek.
Myslím si (ze zkušenosti) že to nemuselo být vyloženě tím oním konkrétním konáním, ale špatnou komunikací, nedostatkem důvěry, tolerance..tahle oblast je hrozně intimní a zranitelná..špatně se o ní diskutuje a jeden druhému odkrývá. Možná měli fakt jiné představy. Každopádně pokud je tohleto odvedlo od sebe, tak to bylo dobře..a možná by se totéž stalo kvůli jiné oblasti.
@zuzkat1 niekedy práve sex spôsobí, že sa rozídu, nie však preto, že niečo neklape (klapať to bude často až neskôr, nemusí to klapať na prvý krát...), ale preto, že muž už dostal, čo chcel, že prekročili určitú hranicu vzťahu a nemalo zmysel ísť ďalej.
Skúšať si, či to bude klapať v sexe, no neviem ako to napísať, ale asi tak, že je to "vtákovina" 🙂, ak nebudú sebci, tak to skôr či neskôr v sexe klapať bude, dôležitejšie je "skúšať" to, či sú dostatoční v láske - obetovať sa, ustúpiť, vyhovieť, vedieť komunikovať, načúvať, byť trpezlivý, tolerovať, urobiť to, čo sa páči tomu druhému.... (a nie sú to náhodou aj základné vlastnosti pre dobrý sex? 🙂)
(PS: Aký je najdôležitejší sexuálny orgán?.... Na 5 písmen .
......
.....
.....
.....
.....
Mozog
😀
viete co, ja poznam najviac parov, ktore sa zosobasili v kostole a dnes su to rozvedene rodiny.... dokonca su medzi nimi take tie ultra veriace pary...
so sexom v manzelstve si myslim, ze kvalita vztahu ide dolu po narodeni deti. hovorim tomu zivot pred detmi a zivot s detmi... v kazdom rozvedenom manzelstve ktore v podstate poznam doslo k rozvodu az po narodeni deti. cize moja teoria manzelka/manzel si vykonali reprodukcnu povinnost a kvalita vztahu rapidne klesla.
v podstate nepoznam pary, ktore spolu ziju bez "papiera" s detmi, ze by sa rozisli... a vobec nepovazujem taketo partnerstva za hriesne. ved co take hriesne pachaju? ze spolu ziju, ze spolu vychovavaju dete, ze odvadzaju dane, ze co??? nic... cize ani boh (ak je, taketo pary nemoze potrestat aj keby chcel 😀 ) a je jedno aky to je zväzok zena zena, muž muž... zalezi od toho, co na tomto svete zanechali, ako sa celozivotne spravali. nik nemoze nutit pary aby sa sobasili.
@dedikatessa ja by som sa rada stala lezbou, len to nie je take jednoduche, vlastne sa to neda 😀 😉
mam za to, ze zivot so zenou by bol jednoduchsi, logickejsi, praktickejsi... predsa len muzi su z marsu a niekedy sa im len tazko da rozumiet...
Jo, tak život před dětmi a s dětmi...momentálně velmi aktuální téma. I sex před dětmi a s dětmi...volný čas...svoboda...spánek...cokoliv, mám pocit že všechno je s dětmi jiné. Kdybychom se nesnažili to zvládnout, najít rovnováhu, pochopit to, nemít na tuhle dobu přemrštěné požadavky..tak už jsme možná taky od sebe..bohužel pro děti i pro nás. Já říkám, že když vztah zvládne první léta rodičovství, tak ti dva zvládnou všechno. Je to solidní prubířský kámen, lásky, sounáležitosti, tolerance, spolupráce..pro nás je to taky hodně náročná doba, ani ve snu nás nenapadlo jaké to bude.
@maca_p nejde ani tak o to, kde sa ľudia zosobášili, ale skôr aká je ich viera (nemyslím cirkev), aká je ich dôvera, vzťah, prežívanie s Bohom a medzi sebou
ak prídu deti, je to znova nápor na vzťah, na sebectvo - treba sa viac obetovať, byť viac trpezlivý, myslieť viac na potreby iných, obzvlášť pre mužov v strednom veku prichádza veľké pokušenie - zrazu tá kolegyňa dvadsiatka je aká milá, veselá, uvoľnená...
a manželka ustarostená, unavená...
(nevravím, že sa ma podobné chuťky nezmocňujú, manželka o tom vie, je to prirodzené, ale nevadí, ak si vtáci sadnú na vašu hlavu, len im nie treba dovoliť urobiť si hniezdo...)
samozrejme aj tá kolegyňa by o nejaký čas bola ako tá manželka, keby prišli deti atď.
a čo sa týka tej manželky, nie je jej ustarostenosť a pod. z veľkej časti v rukách manžela? A znova sa to netýka sexu samotného, ale vzťahu, ktorý vytovrí alebo nevytvorí dobre podmienky pre sex (väčšinou platí šťastná, milovaná žena - dobrý sex)
prepáčte mi, budem trochu vulgárny, ale zrejme je iba jeden dôvod, keď by to neklapalo v sexe a nie je to záležitosť vzťahu (nedá sa to postupne riešiť vzťahom):
keby sa muž nezmestil do ženy
Čo myslíte, koľko takých prípadov je na svete?
Asi "veľa", tak pre istotu to potrebujeme skúšať.. 😀.
@maca_p keby si mohla tak zmenis celý svet vsak ? Nastastie nám Boh takuto moc nedal to by bolo 😝
@dedikatessa tak jeden to už namiesto Boha skúša, myslím, že to by stačilo...
@jaron nie kazdy je ako ty ze mysli aj na blaho zeny... A naozaj ked pridu deti mnohe zeny vnimaju sex inak ako menej potrebny a su vecne unavene,boli ich hlava atd... Moj to respektuje ale mnohi nie. Len posurfuj na koni Kolko je tu o tom tem...
Toto nesuvisi so sexom pred a po svadbe...
Ale ta moja kamoska...9 rokov boli spolu ...naozaj si myslite ze sa nevedeli porozpravat?
@zuzkat1 sex je ovocim lásky dvoch ludi pokial je tam láska a jednota tak sex je nieco co si popri tom mozu len vychutnavat. Áno su problemy mozno hlavne u zien pocas tehotenstva aj po, ale v manzelstve kde su dvaja jedno toto nie je dovod na rozvod. Tam kde to tak nie je su dovody od vymyslu sveta...
Lenze aj tzv. krestania castokrát ani nevedia a nechcu vediet co znamená :
Preto opustí človek svojho otca i mať a bude sa pridŕžať svojej ženy.
A tí dvaja budú jedno telo, takže už nie sú dvoje, ale jedno telo.
Čo tedy Bôh spojil, človek nech nerozlučuje
Dnes som veľa cestoval vlakom a mal som internet, tak som dosť veľa písal, ale už by som mohol aj skončiť (už som doma). 🙂

@zuzkat1 Zuzi, ani ja nechcem zapárať...ale napísala si, že " Kopa manzelstiev stroskotala na tom ze v sexe im to neklapalo"...ale skutočne sa jedná o manželstvá, v ktorých čakali so sexom až po svadbe? Podľa toho, čo píšeš, Ty asi nepoznáš veľa párov, ktoré by sa slobodne a dobrovoľne rozhodli pre čistotu vzťahu, čiže aj pre sex po svadbe (nie z nejakého hrdinstva, alebo "módy"...proste to patrí k prežívaniu ich viery), ja ich poznám celkom dosť 😉 a nikto sa zatiaľ nerozviedol 🙂
Tým mierim tam, či sa náhodou viac nerozvádzajú manželia, ktorí si takúto alternatívu nevedia ani vo sne predstaviť.... a mať sex pred svadbou považujú za rovnako normálne ako umyť si ráno zuby 😅