Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@ninuska8 😀 😀 😀 mna to tiez napadlo 😀 😀 len som to sem nestihla napisat 😀 😀
inak
@maca_p citala som kadeco o klinickej smrti...nakoniec,aj mamka ju zazila ☹ ...ale zujimalo ma ci aj niekto okrem skusenosti s niecim prijemnym,peknym...skratka neopisatelnym.....ci zazil niekto aj protipol toho pekneho...a nasla som knihu o lekarke, do kt.pocas prechadzky udrel blesk...samozrejme velke popaleniny,atd...lekari nedavali sancu...lebo aj vnutorne organy mala popalne....a ona prave opisovala peklo...a poviem ti,dost silna kava 😒
teda,nepisem ti to preto,ze si mas mysliet,ze peklo je...skratka...dalsia zaujimava informacia.
@maca_p náznaky o tom, čo sa deje v pekle, sú aj vo Svätom písme. Ak by som po smrti zistila, že je všetko ináč, už by som si nepomohla 😝 Ale ani si nejako nespomínam, že by okrem kresťanov ešte nejaké iné náboženstvo hovorilo o pekle. Čo zbežne poznám nejaké iné náboženstvá, mala by som buď šancu svoj život opraviť v ďalšom živote alebo by som došla rovno do neba a ešte premýšľam, ako je to v islame, ale nespomínam si... Ale vzhľadom na to, že verím Ježišovým slovám, že On je Cesta, Pravda a Život, tak iné verzie nejako extra neriešim 🙂
@ninuska8 je dokazane ze zil a zomrel...to ze vstal z mrtvych,na to je dokaz?
@terezka1947 co ak to peklo opisovala lebo mala sialene bolesti z popalenin?
Inak pokial viem tak vidiny pocas klinickej smrti su vysvetlene ako chemicke procesy v mozgu..
@zuzkat1 ...podla knihy...to peklo neopisovala v deliriu 🙂 .....a pisala som to ako informaciu a pre zaujimavost,nie kvoli presviedcaniu,ze peklo existuje 😉
inak...dokazy o Jezisovej smrti a zivote su aj inych historickych pramenoch,kt.nemaju s Bibliou nic spolocne...keby clovek hladaj dokazy o existencii Boha-najde ich.......akich vidiet nechce,aj keby si k nemu Boh prisadol v autobusea poved:Ahoj......Kristus....Jezis Kristus.....hmmm,aj tak by neuveril 🙂
ked nechces verit,nemusis....ved mas svoj zivot....
@zuzkat1 ...mozno su 😉
@terezka1947 ale ja nevravim ze nezil... Pytala som sa na dokazy o tom ze vstal z mrtvych,lebo nina pisala ze je to dokazane
@zuzkat1 Písmo obsahuje knihy historické, poučné a prorocké. Ak berieš životopis Ježiša Krista ako rozprávku, ber. Ale potom sú tam Skutky apoštolské, ktoré obsahujú konkrétne listy apoštolov, písané konkrétnym cirkvám v jednotlivých mestách. Listy sú písané za účelom poučenia, povzbudenia, vysvetlenia, lebo rôzne herézy, resp. omyly a nevyriešené otázky sa začali objavovať už krátko po Ježišovom nanebovstúpení.
Dnes mám jeden z nejšťastnějších dnů svého života a důkaz, že s pokorou budou naše modlitby vyslyšeny...když mi bylo 15 zamilovala jsem se do kluka, úplně obyčejného když bych to řekla škaredě, byl to prostě hodný kluk, ale až moc hodný (zejména pak na holky, jestli mi rozumíte), kamarádky z církve mě varovali, že si nemám nic začínat s ateistou, že na to doplatím, ale byla jsem malá a blbá, celkem jsem na to kašlala. Ze začátku mi to bylo jedno, říkala jsem si, no a co, že nevěří, však já jsem se tím taky zrovna nechlubila, bylo mi 15, chtěla jsem "plout s davem" prostě puberťačka. Pak jsem začala více přemýšlet nad svým vztahem s Bohem, věděla jsem, že co dělám není správné, že mi něco chybí a začala jsem chodit do kostela, ale tu prázdnotu to úplně nevyvážilo, po čase jsem pochopila o co jde, viděla jsem jiné kamarádky, které měli věřící kluky a hrozně jsem jim záviděla, tu vzájemnou podporu, prostě to souznění. Ale nechtěla jsem ho opustit, věřila jsem, že můžu poprosit Boha, aby to změnil. Začala jsem se modlit za svého přítele, ale ze začátku jsem to nedělal z těch správných důvodů, chtěla jsem to totiž kvůli sobě a ne kvůli němu, bylo to čistě sobecké a vůbec nic se nezměnilo. Ale pak jsem si to uvědomila a začala jsem nad tím hooodně moc přemýšlet. S tím klukem dnes žiji, udělala jsem spousty chyb ve vztahu k němu i ve vztahu k Bohu. Dnes je pro mne významný den, protože dnes, po čtyřech letech vztahu, se mnou byl můj přítel poprvé na bohoslužbě, dobrovolně, nikdy bych ho k víře nenutila nebo nějak nepřesvědčovala, sám se rozhodl, že chce jít se mnou a dnes už vím, že s toho úžasného kluka příští léto věřím, že Bůh dá a budeme spolu celý život. Vidím, že Bůh vyslyšel mé modlitby. Teď tady brečím štěstím, vím, jaký dar jsem dostala a nesmírně si ho vážím, vím, že se najde spousta lidí, kteří řeknou, že to nemá s Bohem vůbec nic společného, ale já to tak cítím a nesmírně děkuji Bohu za to, jaký život s ním mohu žít.
@maki73 ....tesim sa s tebou 🙂 ...a co sa Boha tyka....myslim,ze v tom prsty mat bude 😉
@zuzkat1 ešte som chcela dodať, že nečakaj, že ťa pri čítaní Písma "osvieti" a zrazu uveríš 🙂 Stať sa to môže, Boh sa dotýka ľudí, ako on chce, ale poznanie istých faktov na vieru nemusí stačiť. Ale budem myslieť na teba, aby si sem za pár mesiacov prišla a celé to tu vysmajlíkovala od radosti, že Boh sa ťa dotkol 😵
@zuzkat1 ...vies...neda sa "ukazat"ako ma clovek verit...neda sa ani slovami vysvetlit,preco clovek veri...to by sme vymenuvavali iba fakty...a aj tak by to nevystihovalo to,co je v srdci....ja mam tiez zopar anjelikov v nebi..a verim,ze tam na mna cakaju a ochranuju mna,mojich blizkych...neda sa opisat pocit,ked sa pre nieco trapim a v jednom momente ich citim pri sebe....uz som v zivote zazila prilis vela na to,aby som neverila,ze tam hore nieco a niekto je...
@zuzkat1 "Ak by boli naozaj presvedcive dokazy tak by som uverila ze vstal z mrtvych". To je mluvnický nonsense...pokud bys měla přesvědčivé důkazy, tak bys "tomu" (zmrtvýchvstání) neuvěřila, ale dozvěděla by ses "to". Víra je proto vírou, že jde o předsvědčení o něčem, co nevidíme a dokázat nemůžeme.
@maja22 a co ked sa jej Boh uz dotkol? 😉 asi tazko by tu na tieto stranky chodila....len tak...hmmmm,kto vie 😀 😀 😀
@zuzkat1 no rozhodně za to nic nedáš, mi měli Bibli na gymplu jako doporučenou četbu (ne jako povinnou, v dnešní době už asi pochopili, že někoho nutit něco číst a pak po něm chtít důkazy, že to četl, není tak efektivní, jako doporučit to k četbě a pak věnovat nějaký čas s hodin diskusím o dílech, ve stylu: Kdo chce, přečte si a pak se zapojí) a většina lidí si to opravdu četla, tedy asi ne celé, ale i tak, myslím, že to může každého jen obohatit 🙂.
@terezka1947 Ved to je v poriadku ze veris... Ja nejdem nikoho presviedcat aby neveril... Ja mam v rodine dost veriacich ... Nic proti tomu ked clovek veri nemam...ja ale nie som ten veriaci typ... Bibliu som velakrat otvorila s umyslom ze precitam,nedokopala som sa do toho-snad teraz... No nikdy za tym nebolo ze chcem uverit... Skor zaujem o kulturu-to nemyslim ako urazku..

@maca_p teraz neviem ci myslis pohanov alebo masovych vrahov v nebi🙂 cca pred pol rokom-mozno aj viac som sem pisala a bavili sme sa o tychto veciach... A takto mi to napisali,uz ale neviem kto...