icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

evkasus
13. jan 2014

@smajl1 Vies mozno je to len nahodne, prechodny stav, nieco co sa zasa vytrati.
A mozno je to isty druh duchovneho utoku...kedze sa to prejavuje iba na cas pocas omse a potom sa to vylepsi, tak to moze byt duchovnej povahy, ale nemusi to byt nic znepokojujuce. To, ze sa to pocas omse vylepsi, je dobry znak. Bozia milost premaha utok...
Ist na spoved je dobra vec v kazdom pripade...je tazke odolavat akymkolvek bojom, ak clovek nechodi pravidelne na spoved. A ja by som ti mozno poradila vzdy tie pocity nevolnosti obetovat za nieco dobre.

smajl1
13. jan 2014

@evkasus ako myslíš na niečo dobré?

evkasus
13. jan 2014

@smajl1 No napriklad to obetuj za niejaky svoj problem, alebo za niekoho z blizkych...cokolvek ... ak by to bol utok tak, ten od koho prichadza bude kontraproduktivny 🙂

smajl1
13. jan 2014

@evkasus ... prepáč ja ti nerozumiem ..

maja22
13. jan 2014

@smajl1 Ak ti začne byť počas sv. omše nevoľno, pomysli si, že túto svoju ťažkosť obetuješ Bohu za niekoho, kto potrebuje tvoju modlitbu 🙂 Dáš tomu nový zmysel 😉

smajl1
14. jan 2014

@maja22 ... aha ... lebo mám birmovku prijimanie krst a toto doteraz sa mi nestalo. A co by bolo keby mi to trvalo celu omsu alebo keby to bolo dlhodobe???

megies777
23. jan 2014

@voskovka viem že to do tejto témy nepatrí, ale hádam mi to nikto nebude mať za zlé. Zistila si už čo čakáte?

voskovka
24. jan 2014

@megies777 vcera na ultrazvuku ze dievcatko pindurik tam nenasla a vysledok z genetonu bud dnes alebo pondelok stale cakam jak na ihlach ci sa ta bambulka potvrdi....v noci som ani riadne nespala.... 😀 ale ste zlate ze na mna myslite 😵

voskovka
24. jan 2014

@megies777 uz mam vysledok a je to dievcatko.....naša natalka....... idem dnes bohu podakovat aj ked mi nie je bohvieako ale musim mu povedat ako si vazim ze nam doprial dievcatko.

megies777
24. jan 2014

@voskovka jeej nádhera, blahoželám a teším sa spolu s tebou 😉 Tiež som sa modlila aby vám Pán poslal vytúžené dievčatko. A vieš čo? Teraz ešte viac verím v silu modlitby, modlila som sa za kamarátku, ktorá už 10 rokov túžila po bábätku a Pán Boh tieto modlitby (a určite nie len moje) vypočul. Tiež má termín v júni a čaká chlapčeka 😉

voskovka
24. jan 2014

@megies777 dakujem ti a nech Boh pozehna teba aj tvoju rodinku

megies777
24. jan 2014

@voskovka ďakujem 😉

evatko
27. jan 2014

Ja chodim do kostola dopredu s detmi od malicka- s najmladsim ked este ani chodit nevedelo. Krasne vydrzia, ak je nejaky problem, vyjdeme von, ale po upokojeni sa hned vratime. Jasne, ze sa vrtia, idu od manzela ku mne a pod. , sem tam nieco povedia nahlas, ale vacsinou su super. Cez sviatky si najmladsia skoro hlavu rozbila na Betleheme, bola to rana ako tehla keby padla na zem z 5 teho poschodia. Pan farar sa po omsi prisiel na nu pozriet, ze ci prezila

evkasus
4. feb 2014

Dnes sa v EP hlasuje o sprave Lunacek. Sv. Veronika oroduj za nas.
http://www.cestaplus.sk/cestaplus/clanok/europo...

alami
6. feb 2014

krásne prislúbenie, kto má chuť, dávam do pozornosti 🙂 http://www.zdenka.estranky.sk/clanky/modlitby/m...

ewellina
6. feb 2014

@alami Ty sa to modlievaš? Čítala som si to teraz, sú to veľmi hlboké modlitby.

alami
6. feb 2014

@ewellina toto som našla len dnes, tak som začala, doteraz som len 7 otčenášov a 7 Zdravas Mária...to som spoznala tu http://www.deviatnik.estranky.sk/clanky/litanie... , sú tam krásne modlitby a naozaj pomáhajú 🙂

belasy_motylik
8. feb 2014

Pozvánka pre mamičky zo Žiliny a okolia v rámci Medzinárodného týždňa manželstva 😉

ewellina
8. feb 2014

@alami Ďakujem, uvažujem, že sa to aj ja budem modliť, ale len tak nezáväzne. 🙂 Inak, pamätám si Ťa z témy o recptoch pre domáce pekárne. Dala si mi recept na takú vianočku, ktorú často robím a mám ju poznačenú v receptoch, že Vianočka od alami. 😉 Fajná je. 🙂

alami
8. feb 2014

@ewellina to je milé 🙂 🙂 🙂 ja mám tiež tak napr hambáče od lusil (tu z MK) 😅 😀
tak ja na teba budem myslieť pri tej modlitbe, aby si vydržala a neprestala 🙂 (ako s vianočkou 😉 )

zuzkalenka
8. feb 2014

5. nedeľa v Cezročnom období Z
Iz 58, 7-10
Ž 112, 4-5. 6-7. 8a+9
Refrén: Spravodlivým žiari svetlo v temnotách.
1 Kor 2, 1-5
Mt 5, 13-16
Aleluja, aleluja, aleluja.
Ja som svetlo sveta, hovorí Pán; kto mňa nasleduje, bude mať svetlo života.

megies777
9. feb 2014

@alami nádhera, pokúsim sa aj ja vytrvať v týchto modlitbách, veľmi to potrebujem 😉

alami
9. feb 2014

@megies777 teším sa 🙂 dievčatá, môžeme vytvoriť spoločenstvo a vzájomne na seba myslieť 🙂 🙂 🙂 Nezabudnite si poznačiť dátum, kedy ste začali. Ja som si to napísala priamo na vytlačenú modlitbu.

megies777
9. feb 2014

@alami super, presne som rozmýšlala kde si to zaznačím 😉 Súhlasím so spoločenstvom 🙂

alami
10. feb 2014

@megies777 super 🙂
tak ak sa ešte niekto začnete modliť, dajte vedieť, nech na seba v modlitbe myslíme, určite tak budeme mať viac milosti vytrvať 🙂

zuzkalenka
11. feb 2014

Utorok 5. týždňa v Cezročnom období Z
alebo Preblahoslavenej Panny Márie Lurdskej B
(ľubovoľná spomienka)
1 Kr 8, 22-23. 27-30
Ž 84, 3. 4. 5+10. 11
Refrén: Aké milé sú tvoje chrámy, Pane.
Mk 7, 1-13
Aleluja, aleluja, aleluja.
Bože, nakloň mi srdce k svojej náuke a milostivo mi daj svoj zákon.

evkasus
19. feb 2014

Kuffa o pokani, potrate, eutanazii...

https://www.youtube.com/watch?v=98aflf3wJRI
evkasus
19. feb 2014
ewellina
19. feb 2014

@evkasus Perfektné, hlavne ako vravel, keď ho budú kritizovať, za to, že on ukazuje smer, že on sa nebojí povedať, čo je v skutočnosti potrat, že "no a čo". Presne tak.