Rímsko-katolícka cirkev
Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂
@vejula - nie, ja som nepísala nikde o neomylnosti, ani o omylnosti pápeža. Píšem svoj logický úsudok, že Jozeph Ratzinger je práve tá osoba, ktorá pozná, resp. má prístup k všetkým dokumentom, všetkým ľuďom, ktorí nejakým spôsobom ovplyvňujú chod Cirkvi. On musí vedieť, že on je ten najzodpovednejší (pred Bohom, pred svojimi spolubratmi a bratmi v Kristu) za to, koho práve dosadí za biskupa a prečo a koho odvolá a prečo. Píšem o informáciách. Tie nemá ani Mikloško, ani Hríb, ani Zvolenský.
A podľa toho, ako sa Benedikt podľa slov a skutkov javí (ako Boží muž), si nemyslím, že by práve výsledky vizitácie v TT AB nejako odflákol, niečo nepochopil, alebo rozhodoval na základe neistoty...buď je v pozadí niečo veľmi zlé, čo dnes nevidí ani on, alebo je za tými všetkými informáciami niečo, čo nechápeme my...A čas ukáže, nemyslím si, že by sa to dalo urýchliť...veď čo robili najbližší okolo pátra Pia, keď sedel zavretý v kláštornej cele a mohol slúžiť sv.omše len sám pre seba? Myslím, že najviac, čo robili, že sa modlili a neprestali dúfať.
@vejula nebudem sa opakovat uz si pripadam ako papagaj....
....je to kazdeho osobny postoj...ja myslim ze sa k poznaniu Bozej voli nedostanem tak ako zasvatena osoba....
.Ty myslis ze ano....nevadi, nemusime sa kvoli tomu hadat...ale uplne super je ze tu vsetci piseme o tom istom....vsetci chceme spravodlivost...Blahoslavení lační a smädní po spravodlivosti, lebo oni budú nasýtení.Mt 5,6
@margarita ......19. nov o 23:41 si napisala,,,,,,,,,,,,,ale ved Ty vramci poslusnosti ani nic vediet nechces, takze ...
Cim je clovek inteligentnejsi, tym menej prispieva do anonymnych internetovych diskusii """""""""
Spytala som sa Ta co viac vies....ak by som nechcela vediet ....tak sa nepytam...ak mi neodpovedas, tak
moj pocit ze len veris len tomu co si si tiez len precitala:Kodet o kauze Bezak:
...ak som sa Ta tymto dotkla tak mi prepac, ak som sa Ta spytala na nieco co je asi tajne...
ja nemam pravo ti vesat mlynsky kamen na krk...ani ten citat som tu nedala pre Teba..divim sa ze si si to vzala tak osobne....pismo vravi k vsetkym co si ho precitame...ak sa chceme urazat...tak sa sposob najde...
kto chce odpustit takisto si dovod najde.....
Lebo ak vy odpustíte ľudom ich poklesky, aj váš nebeský Otec vám odpustí.
Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani váš Otec neodpustí vaše hriechy. Mt 6,14/15
@vejula Úplne súhlasím s tým všetkým, čo si v prvom príspevku na tejto strane napísala. Ja tvrdím len to, že ak sa aj pápež pomýlil (možno áno a možno nie) v tej veci s Bezákom, tak aj napriek tomu je potrebné sa v poslušnosti tomu podriadiť. Ak je však niekto presvedčený o tom, že to bolo zlé rozhodnutie, nech o tom slušne komunikuje s príslušnými autoritami, ale nie formou nejakého protestu.
No a čo sa týka toho, že by sa také veci nemali pretriasať pred neveriacimi - tak za tým si stojím - ale nie preto, aby sme my vyzerali nejakí lepší pred svetom, ale preto, že Cirkev by mala reprezentovať Ježiša tu na zemi a nemali by sme mu robiť zlé meno. Teraz si nepriatelia Cirkvi len mädlia ruky.
@voskovka mám pre teba nové inf.
18.01.2013 7:00 - 21.01.2013 19:30
Miesto konania: Námestovo, Kostol sv. Šimona a Júdu a Dom kultúry
Program duchovnej obnovy je rovnaký počas všetkých dní:
7.00- 9.00 Prezentácia účastníkov- ( Dom kultúry v Námestove)
8.00- 9.00 Raňajky- pre ubytovaných- ( Dom kultúry v Námestove)
9.00- 9.30 Chvály- ( Dom kultúry v Námestove)
9.30-11.30 Prednáška- ( Dom kultúry v Námestove)
11.30-12.00 Otázky- ( Dom kultúry v Námestove)
12.00 Anjel Pána- ( Dom kultúry v Námestove)
12.05-14.30 Prestávka na obed- ( Dom kultúry v Námestove)
14.30-15.00 Chvály- ( Dom kultúry v Námestove)
15.00- 16.30 Prednáška- ( Dom kultúry v Námestove)
16.30-17.30 Prestávka na večeru
17.30-18.00 Chvály- ( Rímskokatolícky kostol sv. Šimona a Júdu)
18.00 Sv. omša- ( Rímskokatolícky kostol sv. Šimona a Júdu)
Dobrovoľný príspevok pre jednu osobu na celú duchovnú obnovu je min. 15 eur.
INFO: 0905 307 143
Počujte dievčence, ja sa už tak dlho chystám prispieť sem niečím múdrym - ale furt sa témy nejako zahovoria a ja to nestihnem 🙂 A Bezáka riešiť nechcem.
Chcem sa ale opýtať, možno tu máte niekto skúsenosti a možno to tu už aj bolo, ale nemám veľa času na čítanie predošlých strán 🙂 - Ako funguje Billings po pôrode? Príp. termálna metóda? Kojím, nemám menzes, nepozorujem hlien -Billings teda asi ee. No a o termálnej metóde som sa dočítala, že sa má teplota merať po aspoň 6 hodinovom spánku - ale o tom môžem akurát tak snívať. Ja už chcem ťuťumuťu 😀 ale bábenko druhé ešte nie...
@rusalinka Velmi mudro si prispela...mne sa uz tiez Bezaka riesit nechce... 😉
citala si http://www.elep.sk/symptotermalna-metoda-v-obdo...
http://www.billings.sk/ aj táto stránka je o tejto metóde. Prípadne sú aj knihy o týchto metódach, skúsiť cez internet a eshopy pozrieť. @rusalinka
@olejka ďakujem, toto som už preštudovala, len ten môj hlien nešťastný nejako nebadám resp. veľmi veľmi málo... asi som neplodná 😀
@vevet ďakujem tiež, toto mám tiež prečítané, naštudované, ale po pôrode tam toho veľa nie je a to čo tam je, nejako neviem aplikovať na seba.
@ewellina - a čo je to ekologické dojčenie?
@rusalinka Je to taký spôsob dojčenia, kde treba dodržiavať niekoľko zásad, ako napr. nepoužívať cumlík a iné. Ja som dodržiavala asi všetky okrem tej, že prestávka medzi jednotlivými dojčeniami nesmie byť dlhšia ako 6 hodín. Keď totiž bambulo pekne v noci spalo, tak som ho nebudila ani po tých šiestich hodinách. http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...
@rusalinka ja som na tom podobne, tiež sa mi tú billingsovu nedarilo pozorovať a aplikovať na mňa, tiež rozmýšľam nad tou termálnou. Ono sa vraví že plne dojčiaca by si do 6 mesiacov nemala otehotnieť, hlavne ak aj cez noc dosť kojíš. Potom by si sa mala sledovať, bolesti podbruška - nástup ovulácie a tak. Ja som bola takto až do 1 roka, potom som začala badať bolesti - ovulácia, raz to skončilo hneď otehotnením a potom prišla aj menštruácia. Tera chcem skúsiť termálnu a dúfam, že sa mi ju podarí aplikovať.
Rusalinka, iba na ekologicke dojčenie sa určite nespoliehaj, ja som dodržiavala všetky zasady ekologickeho dojčenia (hoci vtedy sa to tak ešte nevolalo 🙂 ) a menzes som dostala po 3 mesiacoch...
aha ho... veď ja dojčím ekologicky, ani som nevedela 🙂
Baby, chcem sa spytat. Ja vobec nie som zbehla v pravidlach cirkvi. Ale vo veci je to, ze moj manzel ma byt svedok pri krste (nie krstny otec, lebo sme sa nebrali v kostole) a ma ist na spoved. Ale ked ide v inom meste ako bude krst, tak co mu daju nejake potvrdenie? alebo musi ist vobec na tu spoved? diky!
@katey to je dost sila sa pytat ci ,,musi" ist na spoved..
to je ako ked sa pytam laskavy otec mi chce dat krasny dar ...odpustenie hriechov...musim ho prijat?
😵 😵
pokial viem tak v neplatnych zvazkoch, ako bez urazky ale ak nie ste vzati v kostole...ide o nieco take ... ani knaz nemoze dat tomu cloveku rozhresenie..
Nie ze nemusi...nemoze . 😒
@olejka moj otec je takisto len svedok pri krste a uznali ho. musi nemusi to je na mojom manzelovi, len ci nahodou mu nepovedia ze klame, ak nebol u nich v kostole sa spovedat. ale z tvojej odpovede som usudila, ze ani NEMOZE ist na spoved, takze len preto ze si ma vzal na urade je odsudeny do vecnych pekiel.. tak fajn.. to urcite nie je bozia laska. Lebo Boh je spravodlivy
@katey Já se moc nevyznám mezi rozdílem svědka a kmotra - my v Čechách máme jen kmotry a tam je to tak, že ten člověk nemůže žít v trvalém hříchu (tj. pokud neměl svatbu v kostele) - což je asi to samé.
Potvrzení o zpovědi se nedává - předpokládá se, že je to pouze jen o svědomí dotyčného, zda u ní byl nebo ne. Ale problém spíš bude v tom, že se nedá dát rozhřešení jen na něco ( tj. jen na některé hříchy, ale vynechat z toho právě to setrvávání ve svazku, který nebyl uzavřen v kostele). Takže on fakticky ani nemůže dostat rozhřešení, protože tam není záměr tuto situaci změnit (zpoplatnit sňatek v kostele). Pokud by to tak bylo, tak ke zpovědi může a může být i plnoprávným kmotrem.
@katey no moze si ist na spoved pokecat...ved to je bezplatne...to nie je ako ist k psychologovi ze Ti ostane zaznam v karte....ak myslis to ze je to odsudenie, ze tam nedostane rozhresenie...tak ja neviem...podla mna my ludia sa odsudzujeme sami....
kto by mu podla Teba mal vycitat ze je klamar?
@katey Ale jinak abys to celé nepochopila špatně. Kdyby se do nebe dostali jen lidi, kteří chodí ke zpovědi, tak by ta představa byla fakt hrůzná 😀 Tady nejde o to, že by se nemohl dostat k Bohu.
Představ si, že víra je jako dárek, který někteří lidé dostanou a někteří ne. Ke každému dárku se člověk ale musí nějak chovat, aby si ho opečovával, protože je vděčný za to, že ten, který mu ho dal, ho má rád. Kdyby můj muž dostal jako dárek auto, tak se o něj bude také starat. Ale co víc, to auto mu pomáhá v každodenním životě. Samozřejmě by ho nemusel mýt, protože to není k tomu, aby jezdilo, potřeba. Ale on by chtěl, aby to auto bylo pěkné, aby ten, který mu ho dal, měl radost, že se mu líbí. To umytí auta a skel mu jen pomůže, aby ten dar zůstával pěkný, jako nový a čistý. Protože s takovým autem se jezdí líp. Ale nevylučuje to, že se k cíli nedá dojet i se špinavým autem. Někteří dojedou i v trabatnu. A někteří mají sice skvělýho bavoráka, kterého dostali, ale protože na něj kašlou, tak se vybourají ještě po cestě. A samozřejmě, že Bůh má obrovskou radost z lidí, kteří to auto nedostali a i tak svým dobrým životem došli pěšky - unavení, ale došli a mají z toho radost ještě větší 🙂
Přes tohle můžeš vidět, že zpověd není povinnost. Je to něco, co může člověku pomoct a pomáhá, žít s Bohem.
@rusalinka ahoj, no já se sleduju, ale nevysledovala jsem zatím nic. A jelikož třetí mimčo opravdu ne, tak čekám na návrat cyklu jak na smilování a zatím teda musíme používat něco jiného. Z čehož nadšení nejsme, ale co se dá dělat. Jak to půjde, tak se k symptotermální metodě vrátíme. Staršího jsme plně kojila 6měsíců, pak jsme začala pomalinku odstavovat, co měsíc to jeden příkrm a jendo kojení zrušené...MS jsem dostala přesně 11měsíců po porodu (asi 14dní před tím jsem zaznamenala nějakou změnu na čípku, počkala tři dny jestli s emi to nezdá, začala jsem měřit a po 8dnech měření MS přišla). V té době začal syn spát pěkně (ráno jsem kojila, ale to na teplotu nemělo vliv, spala jsem celkem dobře) a taky jsem zrušila poobědové kojení, takže přes den jsem kojila jen ráno a večer Nevím tedy co přesně mělo vliv na návrat MS.
Teď mám skoro 8,5měsíce po porodu, kojím ráno, odpoledne, před spaním a v noci 2-3x a MS nemám ještě, ani dole se nic neděje. No a vzhledem k tomu že kluci jsou počatí na první pokus, tak se bojím, že ovulku dopředu nepoznám a třetí mimi opravdu nechceme teďka.

@olejka A MY ostatní sme čo? povolaní nmepriamo? alebo povolaní nie Ním? Ja si myslim, že priamejšie nas všetkych už ani povolať nemohol. NAS VŠETKYCH
A druhá vec, čo sa týka pokrytectva. Ak pre teba niej pokrytecke hrať sa na peknych, len preto aby sme pred druhymi vyzerali ako svatci na zemi, pričom vo vnutri to bude špinave a prehnite, tak potom fakt už neviem čo.
Ja neberem našu cirkev len za nejaky spolok ludí v čiapočkach, i ked som to možno mierne ironicky napisala, ale podla mna sa človek nestáva Božim služobníkom žiadnym titulom, ani čiapočkou ani prstenom ani plášťom. To som tym chcela povedať, že obyčajný človek môže mať rovnako tak otvorene uši Božiemu slovu ako papež. Ba dokonca aj viac. PReto u mna nepochodí veta typu : Vari mame uši otvorene Božiemu slovu viac ako papež???? Na toto ti neodpoviem, pretože papežovi do srdca nevidim, tak isto ako ani tebe nie ani nikomu inemu. A vôbec nevylučujem, že v bežnom živote môžu byť ludia, ktorí su Bohu milší ako samotný papež
@katja78 Tak na toto ti neodpoviem. Pretože neviem, Nášmu pápežovi do srdca nevidim a netvrdím čo tam má. Možno je Bohu skutočne neuveritelne blízko, to ja neposudím, to vie len Boh. Ale druhá vec je, že na jednej strane stále točíte okolo neomylnosti pápeža napriek tomu, že niekolko strán do zadu, ste vysvetlovali, že neomylnosti pápeža sa týkaju len určite vyhlasenia, s nejakym dodatkom (myslim, že práve to su tzv dogmy) Tak ja už potom neviem. Aj pápež sa môže mýliť, dokonca to nevylučuje ani naša katolícka cirkev. Či sa mylim?