icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

dobromila
2. feb 2013

ahojte,
čítali ste niekto knihu Dieťa zmierenia od Francine Rivers? Ja som si ju včera kúpila a dnes som ju dočítala. Veľmi ma oslovila, je dobre napísaná. Chcela by som si prečítať aj ďalšie diela autorky, ale nemôžem si všetko kupovať. Tak neviem, či niekde požičiavajú takýto typ literatúry...Kto by vedel poradiť? Vďaka

zuzkalenka
3. feb 2013

4. nedeľa v Cezročnom období Z
Jer 1, 4-5. 17-19
Ž 71, 1-2. 3-4a. 5-6b. 15ab+17

Refrén: Moje ústa, Pane, budú hlásať tvoju spásu.
1 Kor 12, 31 – 13, 13 alebo kratšie 1 Kor 13, 4-13
Lk 4, 21-30

Aleluja, aleluja, aleluja.
Pán ma poslal hlásať evanjelium chudobným, oznámiť zajatým, že budú prepustení.

katja78
5. feb 2013

@zuzkalenka 😔 požhnaný vek 🙂

zuzkalenka
5. feb 2013

@katja78 to máš pravdu

janbari
8. feb 2013

@zuzkalenka
@zuzkalenka ďakujem za podporu.....🙂 Rada píšem pre deti 🙂

janbari
8. feb 2013

@zuzkalenka
@zuzkalenka ďakujem za podporu.....🙂 Rada píšem pre deti 🙂
@zuzkalenka
@mimomu .....kľudne sa môžu moje básne recitovať na súťažiach, toho roku mi vyšla kniha pre deti Studnička múdrej vrany....www.janbari.webnode.sk

fra
8. feb 2013

@dobromila dakujem za tip, čo pozeram recenzie na martinuse tak si ju určite prečítam ... skus sa opytat vo vašej knižnici, u nás ked nemajú nejaku beletriu a dám im tip že by som to chcela prečítať zapíšu si to a občas sa aj stane, že to kúpia ... myslim že ta autorka ma take recenzie, že by to knižnici stalo za to lebo by to bola dosť požičiavana kniha....
alebo sa dohodni s nejakymi kamaratkami a kupte si každa nejakú a požičajte si ich navzajom... priznám sa že som vyčítala možno aj tretinu knižnice od jednych kamaratov ku ktorym občas chodievam oni su knihomoli a dokonca vedú taký zošit o knihách že čo kedy a komu požičali 🙂

dobromila
8. feb 2013

@fra neni zač, ja ďakujem za tipy. Ale v našej obecnej knižnici je to bieda, v PD som bola v knižnici raz a neviem, či tam boli práve všetky novšie tituly požičané, ale nič zaujímavé som tam vtedy veru nenašla ☹
Kamarátky tuto sú dosť slabé čitateľky, aj keď je pravda, že cielene som sa nepýtala...Presne na to som myslela, že najlepšie by bolo dostať sa k nejakej dobre zásobenej súkromnej knižnici a požičiavať si tam 🙂 A evidencia musí byť, mne už aj napadlo, že keby ja požičiavam, tak normálne na poslednú stranu urobím tabuľku, ako to je v školských učebniciach 😅

fra
8. feb 2013

@dobromila musiš mať ale aj taku evidenciu ktora ti doma ostava aby si pripadnych nedonašačov knihy mohla usvedčiť že to boli naozaj oni inak to odškriepia že oni si ju vobec nepožičali, pripadne že ti ju už vratili- žiaľ vlastna skusenosť 😝
.
v knižnici skus nech ti pozru do elektronickej evidencie, tam by sa im to malo zobrazovať, aspon u nas sa dá, a tuším za par centov ju aj rezervuju s tym že pošlu mail ked je pripravená
.
keby si byvala bližšie aj by sme si nejake knihy mohli vymieňať, myslim že mam pomerne slušnú domacu knižnicu hlavne čo sa tyka kresťanskej literatury ... ale pd je dosť daleko 😖

zuzkalenka
11. feb 2013
evkasus
11. feb 2013

☹ ☹ ☹

prasiatko30
11. feb 2013

@zuzkalenka nie je pravda benedikt je este stale papezom obdobie kedy sa zacnu nove volby papeza a odstupenie benedikta vstupi do platnosti je 28.2. 2013 - cize este stale mate papeza a nebude im dlho trvat zvolit noveho takze nejake tremendosticke vyhlasenia nie su vobec na mieste

zuzkalenka
11. feb 2013

@prasiatko30 no neviem ja sa do toho tak neviznám ale keď už dal vyhlásenie že odstupuje tak už ním nie je či ako!!!!

pia22
autor
11. feb 2013

@zuzkalenka platnosť funcie mu končí dňom 28.2.2012, dovtedy je právoplatným pápežom, ihneď po tomto dátume sa začne pracovať na voľbe jeho nástupcu. Modlime sa za to ☹

prasiatko30
11. feb 2013

@zuzkalenka on vyhlasil ze odstupuje 28.2 - a az ten den vecer o 20h zacnne obdobie bez papeza - ma to aj jedno odborne meno ale nepamatam sa - a vtedy bude funkciu hlavy cirkvy zastupovat osobny sekretar posledneho papeza - sa mi zda cize teraz je este stale papezom benedikt

zuzkalenka
11. feb 2013

@pia22
@prasiatko30 no tak sa treba asi za neho už len modliť aj za všetkých ludí ako to všetko dobre dopadlo

pia22
autor
11. feb 2013

Podobná situácia sa stala naposledy pred 600 rokmi ☹

katja78
11. feb 2013

@prasiatko30 - prosím Ťa, čo znamená slvovo "tremendosticke"? ani google mi nedal odpoveď 😅 🙂

prasiatko30
11. feb 2013

@katja78 malo to byt tremendisticke - mi preskakuje klavesnica na telefene
Tremendo- strasne, hrozne

V skratke najprv sa treba informovat a potom posuvat spravy dalej lebo potom sa urobi z muchy slon 🙂

zuzkalenka
11. feb 2013

Pondelok 5. týždňa v Cezročnom období Z
alebo Preblahoslavenej Panny Márie Lurdskej B
(ľubovoľná spomienka)
Féria:
Gn 1, 1-19
Ž 104, 1-2a. 5-6. 10+12. 24+35c
Refrén: Zo svojich diel nech sa teší Pán.
Mk 6, 53-56
Ježiš hlásal evanjelium o kráľovstve a uzdravoval každú chorobu medzi ľudom.

V omši o Panne Márii:
Iz 66, 10-14c
(Ž) Jdt 13, 18b-e. 19
Refrén: Požehnaná si, Panna Mária, nad všetky ženy na svete.
Jn 2, 1-11
Blahoslavená si, Panna Mária, lebo si uverila, že sa splní, čo ti povedal Pán.

rusalinka
11. feb 2013

baby, ale viete si predstaviť, koľko pokory a odvahy musel mať, aby sa tak rozhodol? Veď to muselo byť neuveriteľne ťažké, spraviť také rozhodnutie...

pia22
autor
11. feb 2013

Všemohúci a milosrdný Bože,
Ty nám dobrotivo vždy pomáhaš,
aby sme mohli spĺňať, čo prikazuješ;
pomáhaj Pastierovi oviec, ktoré miluješ,
a tak veď srdce ľudu i jeho strážcu,
aby nechýbala Pastierovi poslušnosť stáda
a stádu starostlivosť Pastiera,
lebo je Tvojím darom a je v Tvojej moci,
že pastieri môžu byť statočnými správcami
a viesť poslušné ovečky.
Skrze Krista, nášho Pána. Amen.

mariana0915
11. feb 2013

babulky ja viem ,že to je rimokatolicka cirkev aj ja som rimo, lenže byvame v dedine, kde nemame kostol rimo, iba grecko a pravsolany a chcem sa spytat neviete, niektora ci aj grego maju normalne popolcoviu stredu pomazanie popolom??????

maja22
11. feb 2013

@mariana0915 nie, takýto vonkajší znak pôstu gréckokatol. nemajú 🙂 Práve sme si o tom písali s jednou gréckokat. tu na MK tento víkend 🙂

mariana0915
11. feb 2013

@maja22 takže oni nemaju ani v kostole na popolcovu??????

maja22
11. feb 2013

@mariana0915 im sa začína pôst dnešným dňom 🙂

maja22
11. feb 2013
pia22
autor
12. feb 2013

My dnes máme Valentína 🙂 Rozhodli sme sa ho "osláviť" dnes, kedže zajtra začína pôstne obdobie, takže sme sa to rozhodli vyriešiť takto originálne 😀