Sčítanie obyvateľstva 2011. Aký na to máte názor?
máte už tlačiva v sčítaniu? dnes sme dostali, ale čo ma zarazilo, tak to až taka anonymita nie je!
je to riadna evidencia, ešte aj s čiarovým kódom 😠
aký mate na to názor???
@nadhera ďakujem za info. Uvidím, možno mito prejde hlavou. Naozaj sa mi nepáči, ak chce niekto moje údaje a údaje o mojej rodine. Aj keď je to štát....o to viac 🙄 Ja som pôvodne nechcela otvoriť ani teraz, ale manžel ma predbehol.... 😠 Takže hárky máme doma. Aj keď zase v kuse sa zatajovať,to ma tiež nebaví.Asi poviem tej pani, nech si zaškrtne, že sme neotvorilia hotovo, nech nevyzváňa každý deň 😀
@indiankaindi jasne, nutit nemozno nikoho.
Ja som nasla takyto prispevok od jednej mamicky tu na fore. Reagovala na inu mamicku, ktorej to vypisovanie sposobilo az hadku so svokrom kvoli obcianstvu.
"... by si neverila kolko sme mali eskimakov na slovensku pri poslednom scitani . robila som diplomovku na statisike a tam sa dozvies vselico...."
Je zaujimave kto vsetko sa k tym udajom dostane!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠
@bubulka722 budu to porovnavat s minulym scitanim a v konecnom dosledku aj s celou EU. Ono aj tie ciarove kody..., je to preto, aby vedeli odlisit jednotlivych ludi. ale ved presne tieto iste veci su pre stat jasne z katastrov, danovych uradov. Len žial nie su navzajom prepojene a preto je pre nich lepsie mat to od kazdeho v jednom papieri. ja to neriesim, ci scitaci komisar vidi ci mam jedno auto, alebo dve. On je zaviazany mlcanlivostou a ostatne sa predsa da zistit aj z inych institucii keby chceli. Preto si myslim, ze panika je zbytocna... 😉
Ja som dnes dostata do práce zaujímavý mail - týkal sa presne toho čiarového kódu. Tam jeden pán písal, že tým nalepením kódu sa stráca akákoľvek anonymita (označkujú Vás ako holuby 😕 ). Radil žiadne kódy nelepiť a odoslať bez toho. Vraj podľa zákona to nebude neplatné.
@atinka22 ale čo poviemkomisárke, keď sa na ten kód spýta?
@sisaha Ale veď nech si sčítavajú, ja som len celkom dobre nepochopila načo im je informácia z čiarového kódu. Naozaj si sa nad tým nezamyslela, prečo to nie je anonymné tak ako to oni prezentujú. To si naozaj myslia, že sme totálni hlupáci? To že tieto informácie si prečíta sčítací komisár ma vytáča najmenej. Nie som paranoidná, ale tieto informácie sa dajú cekom slušne zneužiť.
indiankaindi - neviem, čo máš povedať komisárke, ale vraj to naozaj robiť nemusíš (lepiť ten kód), zákon to neprikazuje. Tak to odovzdáš bez toho. Nech to berú alebo nechajú tak. Taktiež ten pán radil, nevypĺňať sčítanie elektronicky -tak Ťa tiež môžu "vystopovať" - a bez akýchkoľvek problémov.
tak tam tie kody nelepte a mate po starostiach. komisar to musi vziat aj tak.. A co moze statisticky urad zneuzit? ci vlastnim byt sa moze dozvediet z verejneho portalu katastra. Ci mam v byte splachovacie wc? klimu? ako to zneuzije? Vyplnala som to aj pred 10 rokmi (alebo kedy to bolo), vyplnim aj teraz.. A doteraz ma nikto "nezneuzil" 😎
inak s tym ciarovym kodom, da sa napr. doplnit nan este nejaka palicka a uz to nebude vas kod....ale vyjde im nejaky blud 😉
sisaha - no neviem ako a čo by sa dalo zneužiť, ale dnes sú už takí vychcaní ľuďia na svete, že veriť sa nedá nikomu a ničomu. Veľa toho človek nemá, tak aspoň na súkromie nech mu nesiahajú. 😒
@sisaha rozdiel oproti sčítaniu pred 10-timi rokmi a teraz je hlavne v tom, že zrazu teraz nie je anonymný. Pred 10-timi rokmi vám nikto nepriradil žiadny kód. Naozaj sa ti to nezdá divné...?
@nadhera Práve som sa vrátila z obecného úradu. Bola som sa spýtať prečo mi nedoručili sčítacie hárky v obálkach s čiarovými kódmi. Bolo mi povedané, že kódy tam nalepí sčítací komisár po mojom odovzdaní. Nezdá sa mi celkom v poriadku, že nie sú podmienky pre sčítanie všade rovnaké.
@bubulka722 ak ti ciarove kody nedali, tak komisarovi povedz nech ti ich odovzda, lebo ze nesuhlasis s tym, aby ich tam nalepil. ak odmietne, tak odmietni aj ty vyplnit... Mne to nie je divne, ja to neriesim. V podstate tam su otazky, na ktore si vie dat odpoved hocikto, kto by si s tym dal trocha prace.
nasla som toto, takze podla odporucani, tam tie kody nelepte http://www.iseco.sk/scitanie-2011/
a este nieco z druhej strany: http://www.topky.sk/cl/1000007/1275781/Scitanie...
@bubulka722 to je kravina, ved keby si sa chcela scitat elekronicky, tak ako sa mas bez kodu prihlasit?? ja by som tam isla robit poriadky, uz z principu... 😠
@bubulka722 scitacie harky /A4/ nie su v obalkach . V zalepenej obalke je len ciarovy kod a heslo,ak by si chcela vyplnit formulare cez net. Inac sa tam nedostanes. Na urade si mala povedat,ze chces vyplnit cez net a komisarka ti odmueta vydat obalku. S takym niecim som sa nestretla a nepocula som o tom. Akurat viem, ze z nasho mesta to jedna pani vzdala, lebo ludia boli k nej agresivni, vrieskali...
Dnes som rozniesla posledne harky /od soboty kazdy den v terene/ a od najblizsej soboty opat chodim a zbieram.
😉
Kazda ovca dostane ciarovy kod,takze vsetci sme uz scitani este pred scitanim! 😠
Ahojte,
viem, že mnohí majú obavy zo straty súkromia na základe vyplnenia otázok sčítania. Ja osobne si myslím, že 90 % otázok sú verejné tajomstvá, že takmer nič intímne nevypĺňam. Auto, mobil - všetko je niekde riadne evidované, údaje o byte takisto, vek, dátum sobáša, rozvod a pod. sú taksto štátu dávno známe údaje, prípadne orgánmi štátnej správy v prípade potreby lahko overiteľné.
Snáď akurát znalosť práce na počítači a možno používaný jazyk doma sú otázky, ktoré sú trochu súkromnejšie. A tiež príslušnosť k cirkvi (aj tá sa dá zistiť, pokiaľ je človek v cirkvi riadne registrovaný, ak ju vyplní iba ako sympatizant, vtedy to inak zistiť nie je možné, takže táto otázka by tiež mohla byť ako tak súkromná).
Horšie by bolo, keby sa štát pýtal, akú antikoncepciu používate, ako často sa doma hádate a pod. 🙂. To by už boli samozrejme otázky na telo, kde by mi nebolo až tak po vôli, aby to bolo spojené aj s mojim menom a prístupné pre cudziu osobu (štát).
Takže sa vyplniť tlačivo vôbec nebojím.
@nadhera už to mám, tie vysvetlívky sa naozaj volajú "Obálka..." trochu to potom zavádza
citát z otázok:
"Začnime od konca. Vysvetlivky budú dostupné pre listinné tlačivá A. Údaje o obyvateľovi v dvojhárku, v ktorom budú tieto tlačivá odovzdávané obyvateľom – tzv. Obálka Údajov o obyvateľovi."
@nadhera co robit v pripade, ze mi tie harky, obalky ci co to, neboli dorucene na adresu mojho aktualneho trvaleho pobytu 😠 , ale na adresu predchadzajuceho trvaleho pobytu (nie do mojich ruk)? Prislo mi to vsetko do rodicovskeho domu, pre mna a pre syna, manzelovi tiez nechali papiere v mieste jeho predchazajuceho trvaleho pobytu.
Pritom vsetci traja byvame hodnu dobu niekde inde, kde mame aj trvaly pobyt 😖
Pani to nechala tam, ze nech mi to oni predaju dalej... neviem, ci sa jej nechce chodit po meste, alebo co??? Nie su ti komisari nahodou prave za toto plateni?
Takze. Ja som vlastne nic nedostala. Kym mi papiere nepridu domov.
kto je na facebooku pridajte sa do vytvorenej skupiny http://www.facebook.com/note.php?saved&¬e_id...

@nadhera este mi povedz, kam ty po prevzati tlaciv od obyvatelov ich odnesies, ci posles? na prislusny miestny urad a oni?