icon

Silnejšie ženy a letné šaty

30. máj 2023

Ahojte žienky. Tie, ktoré ste pri sebe, mám na vás otázku. Ako dokážete v lete nosiť šaty, sukne, kraťasy? Priznám sa, ja som celý život pri sebe, a naposledy som mala kraťasy keď som mala 13 rokov. Od vtedy nemám odvahu. Nepekné kolená, veľký zadok, stehná. Nedokážem to. Šaty detto. Bruško sem, zadok tam. Každé leto sa potim v legínach alebo nejakých iných dlhých nohaviciach. Skúšala som aj šaty úplne po zem, ale znechutene pohľady ľudí mi dali jasne na javo že teda ani toto nie. Dokonca ani holé ruky nenosím. Vždy mám nejaký prehoz na sebe ktorý si dám na tielko alebo tričko. Ako prosím vás 🙏 ako so užiť konečne leto a cítiť sa fajn? Ja už nevládzem.
PS. O chudnutí mi tu písať nemusíte, o tom táto téma nieje.

victory7897
30. máj 2023

Teraz je kopu možnosti,oversize tričká,voľne moderné, nenosia sa napraskane veci ,neviem aký máš problém..len treba vyskúšať čo ti sadne

pallacinka29
30. máj 2023

@kiki68 na margo vzorov… raz padla v Nak. maniackach uzasna veta: “nenos zvieraci vzor, ak si vacsia ako to zviera”… svata pravda 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

pallacinka29
30. máj 2023

@sszuzu8 presne… este aj ten caps lock 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

domak2
30. máj 2023

Keby si sa po všetkých nepozerala tak by si nevedela ze sa po tebe pozerajú. 😁
Mozno sa pozerajú aká si kočka , to si aspoň ja vzdy poviem 😅 A obliekam sa myslím rozumne na svoje rozmery. Tiez mam rada leginy a dlhší top. Neviem co tu všetci pletú, samozrejme ze si so svojou váhou nedám priesvitné leginy a crop top, sú v tomto prípade skôr náhradou pančúch. Myslím ze väčšina ľudí má dosť svojich problémov než aby na teba cumeli. A ešte odporúčam výlet do UK, tu som si trochu poupravila sebavedomie 😁 Tu môžeš ísť vonku doslova v pyžame a len málo ľudí čo i len pozdvihne obocie

janetinka27
30. máj 2023

Dnes vsetci aj tak cumia do mobilu. Nevsimli by si, ani keby si mala na hlave dazdovku. Kludne si oblec co chces.

dadis
30. máj 2023

Ja mam vacsi zadok a stehna a nosim aj kratasy, aj sukne, aj maxisaty...aj leginy nosim rada a to si zadok pri ich noseni oblecenim neprekryvam, ale max do 20st 😆, nad 20 stupnov milujem hole nohy - radsej si dam svetrik..moja rada je nosit to, v com sa budes citit prijemne a pekne. Nikoho tvoje faldiky nezaujimaju. Ale ak si si vybrala nevhodne saty, tak si mozno vyzerala ako Ruzickova - minuly rok boli moderne take kvetovane maxisaty - tie dobre vyzerali iba na stihlych zenach..inak by si mala zvolit strihy, ktore zvyraznuju tvar postavy a nie zakryvaju telo v neforemnom vreci

dadis
30. máj 2023

v takychto by som aj ja vyzerala ako ruzickova 😆😆

dadis
30. máj 2023

Zato napriklad tento typ siat lichoti vela typom postav

plnenapaprika
30. máj 2023

@nellye9 👏👏👏

svetlonos
30. máj 2023

@zitaje
aj ten crop top ku tigrovanym leginam som videla - u q6 rocnej, hambutger s hranolkami v ruke. Tych 100kg kludne mala a sedela na dedskom kolotoci na ihrisku ... Dokonca tam boli 3 take gracie, a ked este otvorili usta, no cista codiaca inteligencia 1😮‍💨

svetlonos
30. máj 2023

Autorka,
ja mam netehotna idealnu vahu 60 pri 175, po porode dllho 75 kg. Teda nemam t oj problem.
Mala som vsak znamu, ktorej sa po druhom porode zblaznila stitna zlaza. Cely zivot nosila velkost 36 asi tak ori tvojej vyske. Potom skocila na 52jku. Mohla sa aj po... a neschudla. Nosila saty, i sukne, posobila zensky a nezne. Mala oporu v muzovi aj okoli. Nokto ju nesudil ani nezazeral. Citila sa hrozne, hlavne ked bola cely zivot chuda a odc40tky bolo jej udelom byt silnou. Bola vsak spokojna inak so zivotom a obliekla si saty z cisto praktickych dovodov. Zvykla si na seba a zacalo to byt pre nu normalne. Tak to dokazala. Vykasli sa na vsetkych, dolezita si len ty. Myslela som, ze mas 150 kg ked tak pises. Nebola by si za to horsi clovek, len to je uz koli zdtavou nedobre. Drzim ti palce aby si to zvladla a kaslala na okolie, prijala sa taku aka momentalne si. Inak klobuk dole za tych 25 kil, to ja by som asi take sebazapretie nenazbierala.

duppka13
30. máj 2023

Ak sa teda nepytas co nosit ale ako poviem ti ako to robim ja. Mam u prdele co si kto mysli o mojom vyzore. Dam si to co mi je pohodlne a ani by ma nenapadlo dat si v lete leginy kvoli tomu aby niekto nevidel moje nohy? Tak nech sa nepozera. Som o par cm vyssia od teba a mam o 10 kil viac a to som uz schudla po porode. Takze mam tiez nadvahu / obezitu ale v lete nosim aj kratke nohavice a to mam aj krcove zily a nosim aj saty hlavne strihu A (strihane v pase som vyzerala ako tehotna). Nenosim saty ani sukne po zem lebo v tom vyzeram akoby som isla kravy dojit. Nosim aj tielka. Zaklad je najst co ti svedci a citit sa v tom dobre a potom sa vykasli na ostatnych, nikto nie je dokonaly! Samozrejme ak by som isla trebars na pohovor alebo do prace (som na materskej) tak si kratasy a tielko nedam.

luccija
31. máj 2023

Dnes je obrovský výber čo sa týka módy.
Hlavne Ti to musí dobre sadnúť mám 78 kg veľa som pribrala za posledné 2 r, ale väčšinu veci oblečiem vzdy som nosila voľnejšie.
Nedám si obtiahnuté tričko, ale voľnejšie, tuniku, šaty nosím bežne ackove práveže, keď mám šaty čo majú pás vidno mi boky mám rada voľné.
Aj 3/4 nohavice nosím aj riflové nás kolená také voľné letné z padavého materiálu
Skôr ty sa vidíš asi horšie ako si...aj na dvore môžeš mať bavlnené šaty buď dlhé, alebo nad kolená, keď nemáš silné nohy
Ja mám brucho a stehná a to všetko šaty ukryju.
Len tento rok určite nebudem nosiť niečo na ramienka.Moja kamarátka ma 90 kg vôbec by si to netipovala skúsim nájsť link včera mi posielala foto siat

kvetka22
31. máj 2023

Nečítala som celú diskusiu, ale tiež som nadrozmerna 🙂 a nosím šaty, aj sukne. Sama nehodnotím ľudí podľa oblečenia, nevyjadrujem dá k tomu, za mna nech si nosí kto chce co chce 🙂 a co si o mne kto mysli, je mi jedno 🙂 Do hláv im nevidím a ich myslenie neovplyvním 🙂

kiki68
31. máj 2023

@dadis Presne toto je dobry strih siat

adrianajozko
2. jún 2023

Normalne si treba zvyknut na šaty na gumičku pod prsiami nosila som ich v tehotenstve ked som pribrala 25kg a nosim ich aj teraz ked som ich schudla, tiez som nikdy nebola chuda a tiez mi vadi keby sa niekto na mňa pohoršene pozeral . 3/4 nohavice pod kolena a tricka aj tielka na ramienka.

chovancova27
2. jún 2023

mňa nikdy nenapadlo pozerať sa na ľudí, či sa na mňa pozerajú🙂 to prečo robíš? ja mám 170 cm a skoro 80 kg a obliekam sa pekne, pripadám si sexi a veľmi som spokojná. Viem že by som mohla mať o 15 kg menej, veľa cvičím, ale tiež rada jem🙂 tak som to proste prijala tak, že budem radšej veľa cvičiť, aby som viac nepriberala, ale som so sebou spokojná taká aká som. a je to super. a keď si oblečiem niečo obtiahnuté, vôbec sa nepozerám na druhých, či sa oni pozerajú na mňa. kupujem si kvalitné oblečenie, teraz som si kúpila 2 kimoná z mušelínu a vyzerajú bohovsky ku všetkému. začala som nosiť jednofarebné oblečenie a na instagrame sledujem kočky, čo sa pekne obliekajú a skúšam si to nakombinovať podobne. Tu Ti viaceré poradili jednu žienku, tak už komunikáciu vypni a bež nazbierať inšpirácie. možno skús po 18tej nejesť, alebo držať prerušovaný pôsť, a aj to niečo spraví, určite Ti nenastúpia žiadne zdravotné problémy, len ustúpia. schudnúť sa dá aj takto. Ja ked má mániu, že idem chudnúť, zaradím prerušovaný pôsť, naposledy sa najem o 19 tej a na druhý den o 12tej a je to super. proste len vynechám rańajky. ale toto asi počuť nechceš. a nesleduj ostatných, či na teba pozerajú, radšej sa začni tešiť zo sveta a zo života. 🙂 držím palce.

tilly
2. jún 2023

Ja sa pridávam k názoru, že legíny nie. A nie len pre obezne kočky. Leginy sú tepláky.
Robia sa krátke nohavice, aby sa ti netreli stehná o seba, napr astratex má slušný výber.
A šaty kľudne nos. Pozri si na insta xxxxxl kočky. Často sú tam videá, ako sa obliekajú, kde nakupujú. Najdi so sboj štýl a toho sa drž. Hlavne nie veľké vzory, kriklave farby a nekvalitné látky. Aj XXL baby vedia byť vkusné

dizajnerka
2. jún 2023

Prečo by mali byť problém sukne a šaty? Žiadny problém v tom nevidím, skôr este lepšie sadnú a pristanú. Sú to len obmedzenia v Tvojej hlave.

janicka1985
2. jún 2023

Tiež som pevnejšiej postavy,ale nosím šaty aj dlhé aj krátke,hoci skoro nemám ani pás,ale také šaty vedia čo to zakryť, objednávam 48/50 ,naposledy zavinovacie a sú fajn👌 skús...A samozrejme, poznám tie pocity, čo píšeš...Raz som hore,raz dole,raz kašlem na pohľady,raz ma to trápi...Aj som schudla,potom zas pribrala,jojo efekt,znova schudla a tak...ach jaj...keby to bolo také jednoduché 😐

dizajnerka
2. jún 2023

Inak tiež som také dievča videla, väčšie, a mala dlhé šaty až po zem, ale tiež som nepochopila, že mala na sebe sveter, podľa mňa zbytočne sa skrývať. Alebo teda aspoň krátke rukávy keby mala, ale sveter?

vanilka83
2. jún 2023

Tak vieš sú 2 tipy veľkých žien, tie ktoré sa cítia vo svojej kozí dobre aj keď majú veľké telo,nehanbia sa zaň,dokonca sa vedia pekne obliecť nalicit ucesat a žijú svoj život šťastné a v symbióze so svojím telom a názory okolia im sú úplne ukradnuté, niektoré si dokonca vedia zo seba robiť aj srandu a druhy tip si ty,take ktoré trpia kvôli svojej váhe a trpia tým v každom ohľade svojho života,že im ubližujú názory a pohľady okolia,nenávidia módu a obliekanie sa nechcú kvoli tomu chodiť von ani na kúpalisko ani na ples...a pre nich je rada taka,ze bud sa prestavia na ten prvý tip,alebo aspoň trochu schudnúť na aspoň priemernú váhu. Ja ti odporúčam investovať do dobrého trénera (vid. Maroš Molnár)ktorý ťa aj namotivuje,alebo do psychológa. A do vtedy určite netrp a kúp si isto dlhe ackove volne saty s minimálnym vzorom a ak sú veľmi silné stehna samozrejme krátke leginy pod ne proti oderu a isto dobre padnucu podprsenku pod saty. Drz sa!

zuzada29
2. jún 2023

Ja som na tom podobne. Je ťažké nájsť saty ktoré ako tak vyzerajú na mojej postave. Bez rukávov v žiadnom prípade a skôr saty po kolená. Teraz mam vychytavku ze mam pod šatami krátke legíny aby sa mi neosuchala koža. Legíny som kúpila v lídri a saty v Kik.

dominikamacakova
2. jún 2023

Nevidím žiadny problém

janicka1985
2. jún 2023

@zuzada29 aby sa netreli stehna je super natriet tuhym antiperspirantom, či guličkou proti poteniu,odvtedy bye bye odrete stehna do krvi 👌

marlene
2. jún 2023

Zaklad je kupovat oblecenie z kvalitnych materialov a dobry strih. Ja som napr. Mala celu mladost komplexy z mojich noh, nenosila som ziadne kratasy , len na dovolenke a ked dnes vidim fotky tak sa sama sebe cudujem
, ze som bola raka blba. Bola som stihla ( hoci som si stale myslela opak) a mohla som sa obliekat o ela odvaznejsie. Dnes a to som uz 50 + a nielen vekom , nosim aj kratasy , saty tak ci rak a vravim si, ze zatial este nik pri pohlade na mna neskolaboval. Chod s kamoskou na nakup, urcite najdes nieco v com sa budes ty citit dobre - to je zaklad. Najst si ten svoj styl v ktorom sa budes citit dobre a isto. To sa prenasa aj na vyzarovanie a potom uplne inak posobus na okolie. Drzim palce nech sa odvazis!

zvoncek1234
2. jún 2023

Ja odporúčam psichologičku dve, tri sedenia a nájsť cestu k sebaláske ❤️ držím palce

katka700
2. jún 2023

Autorka píšem ti ako priestorovo výraznejšia, rozumej po starom rozkysnuta/tlsta/vyzrata žena. Ono to nie je o type odevu šaty, nohavice, kratasy ale o type postavy. Baculka s postavou jablko môže vyzerať super vo vzorovanych úzkych nohaviciach v ktorých baba s 'normalnou' hmotnosťou ale postavou hrušky vyzerá ako guľa. Keď niekto priberá na stehná a boky tak môže na šaty rovného strihu zabudnúť. V obchodoch skúšam rôzne strihy, farby a vzory a poviem ti že v niektorých vyzerám ako keby som mala o 20 kíl viac a niektoré zasa vedia zamaskovat a vytvoriť ilúziu že vyzerám stihlejsia ako v skutočnosti. Stále som baculka ale dobrý strih vie spraviť veľa. Chce to len skúšať a prísť na to v čom vyzeráš najlepšie - dôležité je porovnávať len svoj vlastný vzhľad v outfite A so svojim vzhľadom v outfite B. Nikdy sa neporovnavaj s ostatnými.
Od istého veku neriešim pohľady a už vôbec nie čo si myslia ostatní. Mame demokraciu, nech si myslia čo chcú.
Nedávno tu bola diskusia že zomiera veľa ľudí v mladšom veku. Nikto z nás nevie koľko času mu ostáva. Neviem koľko máš rokov, ale vážne chceš nasledujúcich 20-60 rokov riešiť čo si pri pohľade na teba myslí nejaká tetka alebo ujco z ulice? Nie je lepšie užívať si život, rodinu, záľuby, čas s kamarátkami?
Prepáč ak som bola príliš úprimná a niečím sa ťa dotkla, trvalo roky kým som sa dopracovala k postoju aký mám a keby som mohla vrátiť čas späť tak by som tak začala zmýšľat skôr.
A teraz čakám že sa na mňa vrhnú super štíhle MK dietologicky, vysvetlia mi že najzdravšia hmotnosť je BMI 17 a keď budem hladovať, tri hodiny denne cvičiť a behať 20 km budem v truhle vyzerať úžasne 😂😂😂

katka700
2. jún 2023

@dadis Tie rukávy ako pre veslara boli otras, kiež by sa už nikdy nevrátili. Ale oni sa vrátia rovnako ako všetky módne hrôzy 😥

katkami123
2. jún 2023

@zuzada29
A čo toto? Aj za prijateľné ceny a strih tiež pod prsiami stiahnutý