icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

svetkaadamko
16. nov 2011

@sisaha no za pokus by to urcite stalo 🙂 my ked sme zili v Anglicku, tam sa tiez dalo hocico vybavit 🙂
@masinka to je presne priklad, ze fakt zalezi na pracovnicke, ja som tiez raz posielala okolo 3kg balik, dala som spagat a minule som mala 4.5kg a zabudla som na to a teta ani pol slova nepovedala 🙂
@poleva a prosim vas, ked chcem najst cez google ci je niektora na ciernej listine, dam tam len jej nick? minule som to skusala a nic mi nenaslo ☹ asi nieco robim zle ....ci ?

tunylyk
16. nov 2011

babulky viete mi povedat,co stoji dobierka pri balikoch,idem nieco kupit,vahu to ma cca 4kg,chcem si len overit,ci to postovne nie je predrazene... dakujem

mirka907
16. nov 2011

@poleva aj mne pisala neregistrovana a tiez ze posiela peniaze, uz je to tyzden...pisala som jej v pondelok, ze peniaze neprisli, tak ze musia, lebo ona urcite posielala....pisala som jej dnes, ze uz mi prisli aj peniaze uhradene v pondelok, no tie jej stale nie a nech to skontroluje...tak zrazu sa jej platba vratila a ze ona nema cas riesit to, lebo idu do nemocnice...taze asi tak...uz je na ciernej listine

tigri
16. nov 2011

@tunylyk dobierka pri balikoch nepoistenych je 40 centov pri platbe na ucet alebo 80 centov pri platbe cez sek (tj podla toho, ako chce tie peniaze vyplatit predajca)

takze napr. nepoisteny balik do 4kg s dobierkou pri platbe na ucet by mal stat 2,50+0,40, tj. 2,90
akonahle je balik poisteny na vyssiu sumu je vyssia aj cena za dobierku

tu si mozes najst vsetky tarify
http://www.posta.sk/stranky/tarifa-sp

tunylyk
16. nov 2011

@tigri dakujem,si zlata,ja som aj na tu stranku posty pozerala,ale bola som z toho jelen 😀 mladsi je dnes urevany a starsi lieta ako tornado,tak normalne sa neviem sustredit 😝 jeej a gratulko,tak vam to teda do tretice vyslo 😉

nikolca
16. nov 2011

no a na čo by som jej mala dať moje tel.čislo žeby si chcela so mnou pokecať? hornyakova.anita@gmail.com - anita erdelyiova (neregistrovaná/ý) - 13. novembra o 10:00 dobry den! dakujem cez internet banking som vam prave teraz poslala peniaze. poprosim vas keby ste mi overal poslali: ak ste z Bratislavy - na Svabinskeho 2 bratislava 85101 ak nieste z Ba tak to bude lepsie: Sipova 1 Hurbanovo 94703 Dakujem! 🙂

nikolca pas užívateľa
Registrovala sa 22. januára 2011 na modrykonik.sk. Pridala 147 príspevkov a 115 inzerátov.
Ja - 13. novembra o 10:19 ja som z trenčina,sipova 1 to je ulica?a prosím vás neuviedli ste mi na aké meno a priezvisko,dakujem za odpoved
hornyakova.anita@gmail.com - anita erdelyiova (neregistrovaná/ý) - 13. novembra o 22:04 dobry vecer prepacte takze meno: Anita Erdelyiova adresa: Sipova 1 (s mekcenom) Hurbanovo 94703 ak sa da mozete to prosim poslat tento tyzden, lebo tento tyzden tam budem dakujem 🙂 keby bol problem moje mob. cislo 0910356939

nikolca pas užívateľa
Registrovala sa 22. januára 2011 na modrykonik.sk. Pridala 147 príspevkov a 115 inzerátov.
Ja - Dnes o 14:16 dobrý ddeň,prosím vás prekontrolujte si tu platbu,lebo mi zatial na učet neprišla,pozerala som aj čislo učtu a to som vám dala správne,dakujem za odpoved
hornyakova.anita@gmail.com - anita erdelyiova (neregistrovaná/ý) - Dnes o 17:43 Nová správa dobry den! mozete mi prosim napisat vase mob. cislo a ja vam zavolam. pozrela som si ucet a peniaze sa mi vratili. :( neviem z akeho dovodu lebo som zadala vase cislo uctu.
hornyakova.anita@gmail.com - anita erdelyiova (neregistrovaná/ý) - Dnes o 17:43 Nová správa staci ked ma prezvonite a ja vam zavolam s5
hornyakova.anita@gmail.com - anita erdelyiova (neregistrovaná/ý) - Dnes o 17:47 Nová správa mozem skusit teraz este raz poslat tych 16E dufam, ze vam to pride, my tu uz cakame na ten overal. este ze ste mi napisali, ze nepresli peniaze.....to mi je zahada.:(

nikolca pas užívateľa
Ja - Dnes o 18:28 dobrý deň,no ja posielam ked mi nabehne platba na učet,myslela som že najneskôr dnes pridu,tak dnes by som aj overala poslala prvou triedou a do piatku by vám prišiel,pisali ste že len do piatku ste na tej adrese tak po uhradení to môžem tam poslať na tu adresu v pripade že to budete chcieť poslať na inú adresu prosím vás dajte mi vedieť

nikolca
16. nov 2011

a to sa môže platba vrátiť späť pokial zadate spravne číslo?no mne už druhá kupujúca písala že sa jej platba vrátila späť a nevie z akeho dvôvodu,no ja dosť často platim cez internet banking ale peniažky sa mi nikdy späť nevrátili 🙂 🙂

mirka907
16. nov 2011

@nikolca no neviem, mne dnes jedna tiez tvrdila, ze sa jej platba vratila...ale tovar uz nadalej nechce, takze skor mi to pride, ze sa jej vratila imaginarna platba

nikolca
16. nov 2011

@mirka907 no neviem mne sa to ešte nikdy nestalo ved ked mam spravne čislo tak musia peniaž ky prisť tam kde maju,no dnes som bola v banke mohla som sa spýtať tam by mi vedeli povedať či je to možné 🙂

gemini2
16. nov 2011

@nikolca
@mirka907 ahoj, smiem sa spytat? ja som si len vcera aktivovala v banke internet banking, hlavne kvoli koniku....to ked odoslem zo slsp na inu banku, dlho to trva? dakujem

annie13
16. nov 2011

@gemini2 3 pracovne dni by malo z jednej banky do druhej pokial nie su rovnake ak sa jedna o rovnaku banku tak v jeden a ten isty den ak je to pracovny den

nikolca
16. nov 2011

no ja mám poštovú banku a ked posielam do inej banky tak prevod trva dva až tri dni,ale aj dosť často sa mi stava ked mi niekto na učet posiela peniažky z inej banky,tak jeden deň pošle a na druhý ich mám už na účte 🙂

space1
16. nov 2011

babenky, čo poradíte??mám v bazáriku na výmenu poťah a striešku zo zappa a ozvala sa mi mamina, ale neregistrovaná že rada by vymenila..ako to mám urobiť?alebo radšej nie?

martinka17
16. nov 2011

@space1 opýtaj sa jej, či nie je registrovaná na inej stránke. Ja som menila aj na bazosi a vždy všetko došlo ako sme sa dohodli, to že je neregistrovaná nie je synonymum pre nespoľahlivosť 😉 😀

nikolca
16. nov 2011

@space1 a za čo to chce vymeniť?to ti pošle fotku na mail?mne raz jedna neregistrovaná pisala chvela odomna plavky a že ona mi pošle vysoké čižmy na platforme,no ked som jej napísala že nech mi pošle foto nech sa na tu parádu pozriem z blízka tak viac sa neozvala ☹

space1
16. nov 2011

@martinka17 a ako ste sa dohodli?obe ste nap.na druhy deň posielali, alebo ako prebieha výmena ,ja som ju ešte nerobila ☹
@nikolca mám ružový poťah a mám chlapca a ona ponúka čierny,resp.že kúpi..pýtala som sa ,že odkiaľ je, tak sa ešte neozvala , ale to nemusí byť problém, lebo to bolo len dnes a nemusí sedieť v kuse na nete..fotku pýtať..no ved viem,ako vyzerá , tak neviem či by to nebolo blbe, ale skúsim,však ked ho má tak pošle..

luciferkax
16. nov 2011

@masinka ja špagáty nepoužívam, ja poprelepujem lepiacou páskou a je to 🙂

luciferkax
16. nov 2011

@gemini2 ja ked platím cez internetbanking, tak obvykle do 24 hodín prepošle peniaze,.. ak platím do rovnakej banky ako ja, tak hned, do hodiny 🙂

martinka17
16. nov 2011

@space1 áno, posielali sme spolu v jeden deň, a foto si pýtaj, aby si vedela kao reálne vyzerá, poškodenia a podobne či nemá 😉

zuzka1.
16. nov 2011

@nikolca platba sa vrati v priapde neexistujuceho cisla uctu, mne sa tak dva razy platila, ked som cez ib zadala zle cislo uctu tcom-u. takze vracia sa. stava sa

pietra
16. nov 2011

@space1 ked sa bojis, tak jej skus navrhnut, nech najprv posle ona, odvolaj sa na svoje kladne hodnotenia a ked ti od nej pride v poriadku, tak posli svoje

poleva
16. nov 2011

@mirka907 vážne?? pošleš mi do IP jej meno? vdaka

poleva
16. nov 2011

@nikolca vážne? tak neviem....asi zaktualizujem inzerát.....

lili_mia
16. nov 2011

baby, čo sa týka vrátených platieb, mne sa také stalo v prípade tatrabanky .. pani ktorej som posielala peniaze, mala nieco ako darčekovú kartu od banky, takú iba na výber z bankomatu, ale vraj nie od účtu, bližšie neviem vysvetliť .. problém sa vyriešil, že mi poslala aj variabilný symbol od karty, aby systém vedel vyhodnotiť platbu, kedže inak som zadávala v podstate číslo karty a nie účtu .. niečo ako v štýle ked posielate peniaze cez paypal, ak sa v tom vyznáte, prípadne ak ste niekedy zadávali číslo "kreditky" ak ste platili za tovar

fukylove
16. nov 2011

@nikolca okrem cisla uctu nech si skontroluju, ci dali dobre cislo banky - posledne stvorcislie za lomitkom... mne sa uz tiez stalo, ze som bola presvedcena, ze som dala spravne cislo uctu a pri doslednej kontrole, ked sa mi vratili peniazky, som zistila, ze som urobila chybu prave v kode banky... asi mi to pri zadavani do IB preskocilo.. a ja som si nevsimla...

tigri
16. nov 2011

@tunylyk ak ti mam pravdu povedat, tak ja by som skor asi brala 3 sestry 🙂 ale som rada kvoli manzelovi, aj ked tomu to tiez bolo v principe jedno, on chcel hlavne tretie dieta....

svetkaadamko
16. nov 2011

@space1 ja som tiez menila, ale jedna pani, registrovana tu na MK, mala kladne hodnotenia, vsetko v pohode a nakoniec sa z nej vyklula podvodnicka, ja som jej tovar poslala, ona mne nie.... takze je to riziko a ja viac uz menit nebudem ☹
@gemini2 zalezi na banke, ja mam mBank a ked posielam v ramci tejto banky, tak je to hned na ucte a ked mi posielaju z inych bank, tak na druhy den mi pride platba (pracovne dni)

baby a posielal vam uz niekto peniaze na ucet cez postu??? jedna pani odo mna nakupila tovar na inej stranke a vraj poslala peniaze cez postu, ale doteraz neprisli

svetkaadamko
16. nov 2011

@trnka77 super pomocka, prave som tam nasla osobu, ktorej som posielala tu dobierku 😠 ale mala same dobre hodnotenia, ako sa dostala na ciernu listinu? hmmmmm

lilliaan
16. nov 2011

ja som tiez menila tovar cez MMB s jednou milou maminkou. Akurat som sa tam registrovala, nemala som ziadne hodnotenia a predsa do toho sla a som velmi rada. Hned na druhy den sme si tovar obe poslali a obe sme velmi spokojne 🙂 Nechapem mamicky, ktore takto okradaju inych. Kazdy kto nakupuje v bazariku, tak preto, lebo nema peniazky na vyhadzovanie a snazi sa aspon aku-tu korunku usetrit. Je mi luto ich deti, ze ich vychovavaju take zlodejky 😠