icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

sisaha
13. aug 2011

@benne tak ano, ale kedze ona chce kupit, tak za to proste zaplati, ale nemoze tieto poplatky znasat predavajuci.. Ja mam vsetky prevody zdarma, resp. v cene balika, takze urcite zalezi aj od banky...

sisaha
13. aug 2011

@zuzka13 https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna-rodinnej-a-detskej-psychologie/mam-sa-so-synom-rozpravat-o-otcovi-ktory-ho-uz-3-roky-nevidel/ precitaj si tu...bud ide o tyranu osobu, alebo neviem.. Ale tak nechapem preco tovar nezoberie naspäť, ked je zdevastovany...

zuzka13
13. aug 2011

@luba142 áno mala tam len tu jednu fotku a v popise uvádzala že sú nepoškodenom stave, všetko to je na mojom fotoblogu. (mala som to písať sem) Podla nej sú to luxusné sandále, ktoré mohla predať za oveľa vyššiu cenu a ešte vraj na mne prerobila. Sandále zo smetiska za 10€ a ona vraj prerobila 😀
Tak čo dodať - len toľko že fotky hovoria za všetko. A ešte mi vypisuje zlé hodnotenie. To je sila. Na blogu všetkých pourážala a prekrútila všetko čo sa dalo. Na šťastie sú tu aj poctivé mamičky, veď za štyri roky čo nakupujem toto bola prvá negat. skúsenosť. Napriek tomu ma to veľmi odradilo a poučila som sa! Nechápem ako vôbec môže niečo také poslať a ešte sa ohrádzať tým že som sa na nič nepýtala. Veď keď raz napíšem že sú jeden deň nosené v bezchybnom stave tak čo sa mám ešte viac pýtať. Ona je proste buď úplne vymletá ,alebo patologická klamárka ktorá si nevie uznať chybu. A okrem toho, raz keď sa dohodnem na cene aj s poštovným tak si potom nepriratúvam všelijaké balné a prvé triedy atď.

mvp
13. aug 2011

ahojte, ja by som chcela upozorniť na predávajúcu bublinkaaa111 zo Žiliny, predávala mi kýblik na kúpanie a po odoslaní peniažkov na účet 22.7. 2011 mi doteraz nič neprišlo, predávajúca sa mi neozýva na poštu nereaguje atď, na pošte som sa pýtala koľko trvá kým to príde a povedali mi, že tak do 4 prac. dní, tiež som sa jej pýtala na jej adresu a tel. číslo pri dojednávaní a ona mi neodpísala nič, ja som to nebrala vážne, veď na modrom koníku sú len solídni ľudia ??!!, údaje o predávajúcej som od tejto stránky nedostala, že vraj ich nemôžu dávať tretej osobe, tak som bez kýblika aj bez peňazí, Michaela

kukujka
13. aug 2011

@mvp uz tu bola na nu staznost,ze tiez bolo odoslane za digitalny teplomer asi 20e a tiez nic nedoslala no ja nechapem ako sa dokaze niekto takto obohacovat

macamac
13. aug 2011

@mvp tak si už tuším tretia tu,čo na bublinku doplatila 😝 otras 😒

zuzka13
13. aug 2011

@sisaha jasný prípad na psychiatriu, škoda že som si to od nej neprečítala skôr. Opäť to hovorí za všetko!

mvp
13. aug 2011

Skúsim ísť zajtra do banky a požiadať o peniaze s tým, že som ich omylom poslala na zlý účet vraj sa to dá no uvidím je mi z nej zle a díky za info ja by som asi čakala na tovar ešte týždeň díky

janie80
13. aug 2011

@mvp ahoj, prepac, ze ti sem skacem... a o aku sumu islo? ked to chces riesit cez banku, tak si urcite mrkni ich sadzobnik, malo by tam byt nieco ako vratenie odoslanej platby... ale je to strasne drahe a dost dlho to trva... ci sa ti to vobec oplati... 😕

zuzka13
13. aug 2011

@sisaha sisaha https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna-rodinnej-a-detskej-psychologie/mam-sa-so-synom-rozpravat-o-otcovi-ktory-ho-uz-3-roky-nevidel/ zo všetkým čo si jej napísala, maximálne súhlasím a zdieľam tvoj názor. Dokonca po tomto, čo tam napísala, mi je jej strašne ľúto a hlavne toho jej synčeka. Ale to ju ešte neospravedlňuje! Každý má nejaké problémy, musí ich však vyriešiť a nie plakať nad rozliatym mliekom a ľutovať sa! A peniaze sa dajú zarobiť aj poctivejšie. Mohla mi napísať, ako je na tom zle a slušne by sme sa dohodli, ako rozumný ľudia. No fakt neviem čo si mám už o nej myslieť. Ach chúďa ten jej synček - čo len z neho vyrastie. 😢

wera.g
13. aug 2011

@zuzka13 taktiež mám podobnú skúsenosť, objednala som si jednu vec z bazáriku, ešte som sa pýtala v akom stave je, pani mi napísala - nepoužitá, len vypratá.. a keď mi došla vecička zvnútra zažltnutá fľakatá, tak som bola v šoku.. ospravedlnila sa, že ona sa dovnútra nepozerala, že predáva aj veci niekoho iného.. ale ako nemôžem viac zlé povedať, bola ochotná vec vziať späť a poslať mi peniažky, ale nemala som s tým až taký problém, šlo mi len o princíp - keď mi niekto napíše, že je to len oprané, nepoužité, tak také aj čakám - keby napísala, že sú tam fľaky, nepoviem pol slova..

wera.g
13. aug 2011

@zuzka13 joj to ale ja nie na tú pani od ktorej si topánočky kúpila, nechcem ju menovať, lebo aj napriek tomu jej nechcem kaziť meno - len som chcela aj moju skúsenosť uviesť, že tiež som sa pýtala, a prišlo mi v inom stave... ako tá téma, čo si dala, chúdiatko chlapček, neviem si predstaviť, že by sa niečo také u nás stalo, ale aj tak, nie je to dôvod na takéto oklamanie :-/

zuzka13
13. aug 2011

@wera.g juj však ty si tu, no malí začal papať ,tak nevšímam, odkazy beriem späť a idem sa venovať malému. pá

mvp
13. aug 2011

@janie80 no mne sa jedná hlavne o to aby tie peniaze neužívala ona ešte neviem koľko bude poplatok ale pôjdem sa tam opýtať aj keď sa mi vráti polovica ale nebude ich mať ona a tak isto jej strhnú poplatok za prijatú platbu aj odoslanú nech je aspoň trochu v strate potvora

janie80
13. aug 2011

@mvp rozumiem ti, ze ide o princip, len si urcite zisti ten poplatok... ja robim v banke a u nas je to takto "sprostredkovanie vrátenia zrealizovanej platobnej operácie na žiadoť klienta - 16,5€"

cathy77
13. aug 2011

no, ja som tiež super pochodila asi pred dvoma mesiacmi...synovi som bjednala vraj "frajerské sandálky Reno"... sfotené zhora, nie celkom zblízka, vyzerali o.k.... napísané bolo - vo výbornom stave. tak som tomu aj uverila... veď ked niečo predávam vo "výbornom stave" ja, tak to také aj je... ak niečo predávam s chybičkou, tak to tam uvediem a detailne sfotím... a pravdaže zohľadním na cene... Takže prišli mi vylágrované sandále, asi mal chlapec silnejšiu nohu, suchý zips na oboch sandáloch na hlavnej pracke už vôôôbec nedrží, podrážka zdola prasknutá na oboch sandáloch v hlavnom ohybe... proste des. ja jej píšem, že preboha, čo mi to poslala??? a ona - ved podla nej je to výborný stav!! skoro ma drblo, takéto stariny ja vyhadzujem ku kontajneru cigánom, nenapadlo by mi ich ani darovať hoc len za poštovné, preboha!!! tak som prerobila pekne (nestáli málo) a ešte ten den utekala do obchodu kúpiť synovi nové... ďakujem Vám, annna.m... prajem ďalšie dobré obchody...

katarinasifrova
13. aug 2011

ahojte, pozrela som si tu bublinkaaa111 a uz nema ziaden inzerat. vsetko ma uz zmazane

mvp
13. aug 2011

@janie80 už som to pozerala banka je tatra poplatok je tam ak som sa dobre dočítala 5 eur tak uvidím za vedierko som zaplatila 14 aj keď zaplatím dajme tomu tých 16,5 hlavne nech ich nemá ona.

aduskatt
13. aug 2011

@sisaha pri vklade v hotovosti na ucet fyzickej osoby zo zákona nemôže byť účtovaný poplatok......

aduskatt
13. aug 2011

@mvp ano, cez tatru je to 5 eur, podas ziadost na pobocke o sprostredkovanie vratenia platby, banka posle dotycnerj osobe vyzvu na vratenie penazi do 7 dni s tym, ze ak ich nevrati, banka je opravenena zverejnit ziadatelovi o vratenie platby komplet identifikacne udaje majitela uctu....tak drzim palce, snad to pomoze

sisaha
13. aug 2011

@zuzka13 no ja som tiez prekvapena. Teraz nezalezi na tom ci ma, alebo nema peniaze, ale ona ocakava od nas seriozne rady, ludia sa jej snazia pomoct a ona na oplatku podvedie druheho...To sa nerobi a nahnevalo ma to..

macamac
13. aug 2011

@aduskatt akože-keď mi niekto vloží peniaze na účet, od vkladajúceho banka nesmie brať poplatok? to chápem-ale mne banka strhne za vklad v hotovosti 45centov-tak to myslela asi tak,že o to navyše jej má kupujúca vložiť-predsa by bola potom predávajúca stratová 😉

aduskatt
13. aug 2011

@macamac to este dnes niektore banky strhnu majitelovi za vklad na ucet?.ty kokso... 😲

martinka17
13. aug 2011

@aduskatt 😲 a existuje banka, ktorá to nerobí? 😲

beruska.zuzanka
13. aug 2011

@aduskatt jj, mne banka strháva 0,45 za každý priamy vklad a už som prišla o pár eur takto...

beruska.zuzanka
13. aug 2011

@martinka17 existuje, napr tatra nestrhava fyzickym osobam

martinka17
13. aug 2011

@beruska.zuzanka jasné, na nich som zabudla 🙂

sisaha
13. aug 2011

@beruska.zuzanka no nie som si ista, ale mam pocit ze v sadzobniku poplatkov je definovana operacia platby na kase ako spoplatnovana... ale hovorim, nie som si ista.., mozno sa to zmenilo...odkedy som na MD, tak nemam velmi o tom prehlad

sisaha
13. aug 2011

@beruska.zuzanka opravujem sa: http://www.tatrabanka.sk/cms/sk/novinka/747580/... TB naozaj tento poplatok zrusila..