icon

Slobodné mamičky, ako ste si našli bývanie?

9. júl 2020

Baby ja len vyrevat sa tu potrebujem a možno sa opýtať ako ste si našli bývanie slobodne matky? Finančne dobre na tom čiže ste boli zabezpečené ale nikto mi nechce dať do prenájmu byt lebo mám dieťa🙈🙈 ja rozumiem že je to aj pre nich riziko že im môže niečo zničiť ale ja mám kludné dieťa doteraz nič neznicila nieje s ňou žiadny problém sme naozaj slušná dvojčlenná rodinka
Tak ja už nechápem kam ma ísť bývať slobodná žena s deckom? Keď každý hneď ma predsudky ?
Takto mi “padlo” už 5 bytov... a nemám čas čakať nejako dlho kým sa nájde niekto komu by to dieťa nevadilo

clarissa96
9. júl 2020

No pekne teda, tiež som sama s dvojročnou, to čo vravíš, že im zničí dieta zariadenie, sa mi stalo, ale na druhý pokus to vyšlo. Vlastníci bytu sú veľmi zlatí, bývajú v zahraničí, sami majú malé deti a okrem tohto bytu, kde sme, majú na sk aj iné bývanie, takze nejakým spôsobom sú v pohode s tým, aj keby sa byt “opotreboval”, a to sme v novostavbe. Skús osloviť realitku, ktorá ponuka podnájmy a povedz rovno svoju situáciu, že máš dieťa, oni komunikujú s vlastníkmi a mali by ti odporučiť byty, len kde sú s tým v pohode. Moje odporúčanie.

yipsylonka9742
9. júl 2020

To fakt? Drzost max.zrna!!! Nech sa s tymi bytmi zadrhnu!!! Hov..ada!!!! Sorry ale je to tak!

autor
9. júl 2020

@clarissa96 to si mala asi stastie na zlatých majiteľov
No ja som už aj cez súkromníka aj cez realitku lenže realitka keď sa spýta majiteľa bytu či povolí dieťa tak ten to hneď zamietne teda aspoň teraz v mojom prípade
Ale nevadí no budem hľadať ďalej snáď sa nájde niekto kto nás bude rešpektovať

autor
9. júl 2020

@yipsylonka9742 ja ich ako na jednej strane chápem že áno sú aj take prípady určite kde rodič alebo rodičia neplatili ale nie všetci sú taki
Ľudia čo prenajímajú sú opatrní no..

lenuliatko84
9. júl 2020

Majitel to nema odkial vediet

clarissa96
9. júl 2020

Ale takto by si aspoň sa nemusela zaťažovať s balastom a rovno by ti ponúkli byt kde to akceptujú, teda v ideálnom svete

ukulela
9. júl 2020

pripadne im skus ponuknut o trochu vyssi najom, nech vidia, ze mas seriozny zaujem a nemas problem s €. lebo potom uz ozaj len ten najomny byt - a brat to ako riesenie na urcity cas, kym sa ti nepodari zariadit bud vlastne byvanie, alebo lepsi byt.

autor
9. júl 2020

@ukulela no ako viem sa uživiť sama aj sviju dcéru ale zas niekomu len tak navyše ponúkať peniaze ? Ani mne nikto nedá navyše peniaze.. viem ísť na nejaký čas k rodičom len tam by som nerada ostala na dlhšie lebo mám rada svoj kľud a nie sa podriaďovať niekomu

ukulela
9. júl 2020

tak myslela som, ze ak by pytal 380 a vahal by, ponukni 400- aj to je signal.ja rozumiem aj tvojmu argumentu, ze najomny nie, ak je stary, nepekny, .... ale stavaju sa aj nove mestske najomne byty, treba sa informovat. a nie len vo svojom okruhu ale aj v okoli, pripadne vo vedlajsom meste ....

autor
9. júl 2020

@ukulela áno chápem už ako si to myslela môžem skúsiť

77daniela77
9. júl 2020

Neviem odkial si,ale u nas v Ke je prenajom 2izboveho bytu cca 550€/mesiac a depozit.....

simonaprava
9. júl 2020

poviem ti uprimne, ze tiez sme pri podnajme uprednostnili radsej cloveka so psom ako zenu s dietatom. bohuzial, my tiez potrebujeme z niecoho platit hypoteku a sama zena s dietatom je riziko ako bolo vyssie pisane. ked peniaze nie su problem ako si pisala tak chod do vlastneho byvania.

autor
9. júl 2020

@simonaprava a to akože žena s dieťaťom je nejaka nákaza alebo čo ? Radšej budeš mat obštatý gauč... veď aj slobodne matky asi chcú niekde bývať či ako? A nie všetky sú take nezodpovedne že neplatia teda ja osobne by som nešla do niečoho čo by som vedela že nezvládnem
A bývať do svojho pôjdem ale neskôr teraz chcem prenájom

autor
9. júl 2020

@77daniela77 niesom z ke ale aj tu tak podobne možno trosku menej

simonaprava
9. júl 2020

tak ako nie vsetky slobodne matky su nezodpovedne, tak ani nie kazdy pes ti obsti gauc. milujem tieto stredoveke nazory a predsudky. ja ta chapem, napisala som ti vsak uprimne ako to je. ten kto prenajima ta nepozna. nemoze ti hned doverovat ze nemas problem s prijmom. treba sa na to pozriet aj z druhej strany. nie iba zo svojej.

simonaprava
9. júl 2020

tu je problem hlavne ten zakon ktory povodne mal slobodne matky chranit pred vyhodenim z bytu. ale v konecnom dosledku im to este viac uskodilo kedze v praxi sa to premietlo tak, ze sa ludia boja im nieco prenajat. moja mamina bola tiez slobna matka lenze vtedy bola ina doba a clovek si dokazal nasetrit z platu. nie ako dnes.

autor
9. júl 2020

@simonaprava stredoveký názor ? No neviem mám známych čo majú psa a smrdí to im to tam majú všade chlpi hnusilo sa mi tam sadnúť
A ospravedlňujem sa že som ti to možno tak necitlivo povedala ale viesco sa mi minule stalo? 😂😂už sa musím smiať lebo to inak nepochopím... volala som na jeden byt, v popise bolo že musím byt bez zvierat a nefajčiar to však samozrejme spĺňam.. spýtal sa ma koľko osôb by tam bývalo vravím ja a dcéra
A on vybehol na mna že v inzeráte je bez zvierat čiže to znamená aj bez deti... zložila som nemala som slov na toto takze zviera=dieťa ?

trdelnik234
9. júl 2020

neblbni

trdelnik234
9. júl 2020

nestihla som to dopisat.na tvojom mieste by som vzala mestsky byt na nejaku dobu,pretoze na prenajimatelov akych tu popisujes by som ja netvy nemala.Aj skor sa ti podari nasporit a poziadat o hypo.Kolko rokov ma dcerka?Ty pracujes?Na hypo nedosiahnes sama?Kde byvate teraz a preco sa stahujete?

trdelnik234
9. júl 2020

maju ale casto iba JEDEN prijem,a ked ten vypadne tak je pruser.To je ten problem

radkaradix
9. júl 2020

Ked sa ti nedari nic dobre najst, najlepsie je nehadzat peniaze von oknom ale ist k vasim, ak mas moznost, nasetrit 10-20% na vlastne byvanie, alebo aspon nasetrit na poplatky, ktore sa spajaju s kupou nehnutelnosti (rezervacny poplatok, kolky a pod.) A chodte do vlastneho. Ako tu uz pisali, vezmi si hypo a tych 10-20% sa da pokryt aj spotrebakom.

lucky_k
Autor odpoveď zmazal
tilko
9. júl 2020

Nevešaj hlavu...skúšaj ďalej....len si nestretla tých správnych ľudí, čo prenajímajú....ja som bývala 5 rokov v novostavbe v prenajatom luxusnom bytíku s dieťaťom, obrovským psom a s mačkou a majiteľ bol veľmi ochotný...nájom som platila 2 mesiace popredu... potom mi raz zavolal, že by chcel byt predať a dal mi čas na nájdenie si nového bytu...dokonca som sa odsťahovala skôr ako byt predal a zase do krásnej novostavby a tentoraz dokonca aj zariadenej (čiže som musela riešiť, kam uskladním môj nábytok 😀)...ale tu sme sa zdržali len 8 mesiacov...podarilo sa mi vybaviť hypo a už bývame vo vlastnom...oslov známych, či nemajú známych ...mne sa to podarilo tak...rozhodila som siete...

autor
9. júl 2020

@tilko no krása 🙂 ja tiež pozerám v prvom rade novostavby no zatiaľ sa nedarí ale to neznamená že prestanem hľadať 😄 áno už som aj to ale nikto o ničom nevie

evitka83
9. júl 2020

Skus iniciativne ponuknut niekolkomesacnu zabezpeku zlozenu u notara.

betulinka1
13. júl 2020

Ja ked som hladala byt, tak maly mal 1,5 roka. Mala som pocit, ze na vsetky co som sa isla pozriet, ten byt chcel prenajat byt iba mne. Dokonca mi ponukali zlavu, len aby som ho zobrala ten ich. A to som kukala v jednej novostavbe 3 byty naraz, zaujemcov mali kopec na kazdy jeden byt. Nikto nemal problem s tym, ze mam dieta. Ale povedala som im to az pri osobnom stretnuti, nie dopredu aby videli cloveka. Ked videli, ze som prisla slusne oblecena a novom aute, povedala som, ze riadne pracujem, maly jasle, ponukla im 2 mesacny depozit aby mali istotu a zmluvu samozrejme nech predlozia oni. Stahovala som sa do 2 tyzdnov od kedy som zacal hladat do krasneho cisteho bytu. Ked som sa stahovala po dvoch rokoch, maly pomaloval jednu stenu, tak som im povedala, ze kludne nech stiahne z depozitu a zvysok nech mi posle. Poslal mi cely depozit spat. Vsetko islo ale priamo cez majitelov nie cez realitku.

veronikastrickova
13. júl 2020

Velmi tazko sa mi hladal, vela som obvolala, kym mi prenajali

autor
13. júl 2020

@veronikastrickova no ja doteraz nič nemám nikto mi nechce prenajať lebo mám dieťa... už mi to príde ako diskriminácia

extempore
13. júl 2020

Aj ja prenajímam byt a tiez by som ho slobodnej matke, navyse este na RD neprenajala. Nahodou ex prestane platit výživné alebo čo a potom mam problemy - byt obsadený, energie treba platit a este sa aj s mamičkou naťahovať.

lucilaines
13. júl 2020

je to smutne a urcite si v tazkej situacii, ale ano, je to tym hlupym zakonom. Mozes urobit bud to, ze ponuknes dvojnasobny depozit, pripadne, ze budes platit nie na na mesiac, ale na dva vopred. A dalsia vec, ktoru mozes navrhnut je, ze povies rovno prenajimatelovi, ze si ochotna neuviest dieta do najomnej zmluvy. Ak budes na zmluve len ty, tak sa ten zakon o hladani nahradneho ubytovania na vas nebude vztahovat, tak by mohli skor suhlasit. Ale samozrejme, to uz je take vselijake, takze s tym musis byt ok aj ty aj prenajimatel.