Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok
Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem
Autorka, kedy vyrazate? Aby som si vypocitala, kedy asi pojdete cez DE aby som vsetkych znamych a rodinu varovala. nech nevychadzaju z domu. A my sa tiez cela rodina hodime radsej na choru a lahneme si na slniecko do zahrady. Nepreajem nikdy nikomu nic zle, a mne je momentalne jedno, ci pozabijas clenov svojej rodiny, ale ak nieco "vyparatis" a zabijes nevinnych ucastnikov cestnej premavky, ktori zial boli v nespravnom case na nespravnom mieste, tak dakujem pekne. Nemusis byt ani pod vplyvom alkoholu, ale s tvojimi "skusenostami" aby si nedopadla ako Dedecek. Ty a tvoj muz fakt nie ste normalni.
@lija22 ale ona čo je jeho otrokyna? Slúžka ktorá ho na slovo počúva?
Nemala odvahu jazdiť v Trnavskom kraji a teraz nabrala odvahu ,,,celé zvláštne nesadnúť za auto 11 rokov a zrazu to pôjde na štvorprúdovke...v zahraničí...
Tiež som nahnevaná lebo auto je zbran hlavne pre tých neskusenych vodičov..
Možno keď sa všetky tu začneme zajtra modliť tak sa stane zázrak a nikomu sa nič nestane.
Najhorsie je to, ze ked sa nejakym zazrakom nic nestane, este bude mat pocit vitazstva, ze ako to zvladla a manzel ju rychlo naucil 🙄 Na zdvihnutie tlaku je ta tema dobra 🤐
autorka prosim ta oslov taxikarov, nech sa vezmu dvaja na jednom aute. jeden bude soferovat vase, druhy ich, nazad pojdu na ich aute. dajte im po tisicke.
@yanni Zajtra nad ránom a v špičke zastavia niekde na raňajky.
@yanni
@apolka77 baby, ale pred tým sa neschovate. Takých ľudí je proste viac, možno každý den nejaký neskúsený vodič s vami skríži cestu. Fakt den čo den si všimnete takých ľudí v premávke, že je na úvahu. Ja len dnes počas cesty domov som videla seniorku, čo ostala úplne paralyzovaná v premávke, keď sa vyrútili 2 hlasne sanitky za sebou, nevedela uhnúť, nič.
@yanni tak toto je naozaj vystizne pomenovanie A ironia je uplne na mieste.....Toto som chcela napisat aj sama..
.... Ale to je zial jav niektorych sk rodin... ziju nad pomery a ked pride ku krizovej situaci,tak nemaju financie na zvladnutie tej situacie beznymi prostriedkam A tak sa uchylia k aj zivotu ohrozujucim priostriedkom,.len aby ich to nestalo financie naviac....
A Radit dopelej osobe ,ktoa nikdy okrem skusebnej jazdy nejazdila od obdrzania vod.prukazu a to je 11 rokov,aby sadla za volant a jazdila vyse 100om po Europe moze len psych nezrely jedinec....
Nečítala som komentáre, ale skús ísť na FB stránku Slováci v Holandsku a pozháňaj niekoho kto ide domov a má vodičák a mohli by ste sa dohodnúť..
Cestovne poistenie nikdy nie je na skodu.
@dharmasanata Už ide zajtra nad ránom 🚙
Určite sa ozvi ako ste dopadli, prosím. A šťastnú cestu.
Hoď sem aspoň itinerár, aby sa tí posranejší z nás mali možnosť sa vám vyhnúť.
autorka ja by som nemala odvahu isť po našej dedine,keby som nešoferovala taku dobu,verím že sa nič nestane
"A všetko ostatne muz zavrhol - o šoférovi z FB nechcel ani pocut. Pozeral na mna ako na šialenca… ...Viem že veľa ľudí nás odsúdi ale manžel jednoducho iné riešenie nechce vidieť"
Autorka, ty nie si svojpravna? Vzdy urobis len to, co ti muz povie? Ak by si to odsoferovat odmietla, tak by ine riesenie musel prijat, ci chce alebo nie, a bolo by to bezpecnejsie pre tvoju rodinu.
Ja len dufam, ze neublizis svojou servilnostou detom a inym ucastnikom cestnej premavky.
@liljana
Všetci si tu tykáme a sme seberovní, no to neznamená, že sme rovnakí.
https://www.modrykonik.sk/ine/kodex-spravania-sa-na-stranke/
@ckocka Tykat sa da slusne a neslusne. Aj v praci sa tyka, ale nebudes kolegyni hovorit, ze dufas, ze ju tu uz nestretnes a podobne bonmoty. To by si o tu pracu velmi rychlo prisla.
a urcite si citala v tom kodexe aj toto
Rasizmus, šikana, násilie a taktiež šírenie nenávisti, strachu a klamstiev za účelom manipulácie iných na koníka naozaj nepatria.

@liljana ved dobre, ale do takej zákruty čo ja viem dajme tomu z diaľnice čo pôjdeš bez plynu koľko metrov aby si klesala pod 100 a mohla mať 5 ku? Potom vzápätí pod 70 aby si mohla dat hladko do svorky atď?
Ja teda si vždy pribrzdim. Nechodím po diaľnici sto.