icon

Sú ľudia, ktorí nenosia značkové oblečenie?

babulka82
26. júl 2014

Niekedy mam pocit ako keby sa všetko točilo len okolo značkovych veci ,drahych dovoleniek a aut .Su ludia ktory na taketo veci jednoducho nemaju niečo menej? Alebo sa mi to len zda? Pritom dnes ma vela ludi hypoteky ,leasingy na auta ,rozne požičky a aj tak sa vystatuju.POznam vela ludi a aj mam takych zanmych ktory nenosia značkove oblečko ,doknca nemaju ani auto a su to skvely ludia ,nikdy by som ich nepodcenovala len preto že si niektore veci nemožu dovolit.

aliza
26. júl 2014

@vejula a k tej znacke, ak sa vypral napis, tak to bol zrejme fake 😀. Mne sa este nikdy na ziadnej znacke nic nevypralo.

vejula
26. júl 2014

@aliza fu tak to ti nepoviem, aj keby to bol Fake, ja to nezistím, kedže sa v tom nevyznam 😀 😀

aliza
26. júl 2014

@vejula 😀

bosoriak
26. júl 2014

Tak ja mam 90% veci zo sekacu, najlepsie je ked Textile house robi vypredaje, vsetko za 1 euro 😀 Uz som trochu stara na to, aby som skumala, co si o mne kto mysli, takze je mi to uplne ukradnute. Ale velmi sa mi paci stranka modnipeklo bodka cz, je tam velakrat pekne vidiet, ze ani drahe a znackove oblecenie neznamena nic, ak ho nosi clovek bez vkusu 🙂

zita19
26. júl 2014

@jahodnicka presne tak... Aka som ja rada, ze nemam taketo problemy 😀 😀 😀 Mne osobne ju uplne u r.t. ci niekto ma znackovu handru, fake alebo nieco uplne obycajne, kym to ma ciste... A teda dolezitejsie je pre mna to co je v tej handre oblecene, nikdy nie handra. O tom, ze uz som videla par exotiek nahodenych v znackovych aj "znackovych" handrách bez akehokolvek naznaku vkusu skoda pisat. O vyplachnutej hlave takej nositelky radej pomlcim. Ale zas "obal predava" 😀 😀 😀 ...co narobim 😝

laila22
26. júl 2014

nooo ja som raz na navsteve a tam ma hostitelka hned pri usadzaní upozornila, ze oni maju znackový nábytok...😀 ceresna-vanilka, moda z pred 8 rokov... firma MOBEL..Bolo to pekne trápne... 😝 😀 ja by som ho nechcela ani zadarmo a neriesim taketo veci, ale ked niekto na to takto upozorní, tak sa nad tym zamyslím.. a myslím si svoje...

zitaje
26. júl 2014

@laila22 znackovy nabytok, to je dobre 😀 Aj IKEA je znacka? Aby som vedela, ci mam znackovu kuchynu 😎
Do kelu, postupne vysvitne, ze mam toho znackoveho viac. A ja koza riesim len neporiadok 😅 😀

magdalenkami
27. júl 2014

moj znamy predaval pred rokmi v bratislave na burze-mnohi ludia nahodeni komplet v znackovom....a ked im priviezol domov tovar...no hroza-spali na matracoch,ziadne postele,ziadny nabytok....aj teraz stretavam mnohych,co na strave setria-ved to nevidno navonok,ale oblecenie len znackove-samozrejme su vynimky,ktore si na tom zakladaju,paci sa im znac.oblec. a su presvedceni,ze znackove je lepsie,nie sme rovnaki,nastastie mam rada ludi a vela dobrych kamaratov aj z radov znackovych aj neznackovych-mne sa znackove veci vacsinou nepacia a ked aj dostaneme,posuvam dalej,ked kupim synovi znac. tenisky,tak preto ze ine nemali a nemam cas s detmi lietat po obchodoch

mima4
27. júl 2014

@babulka82
ahoj,
ja nenosim značkove oblecenie a nikdy som si ho ani nekupila (next, HM, C and A atd. su skor pre pre strednu triedu, resp. nizsiu strednu triedu, nie su to značky.. maximalne ludia, čo nikdy nevysli z rodnej dediny mozu zit v tom, ze maju "znackove handry" 😀 ).
Taktiez nemame ani drahe auto a nikdy som nebola ani na luxusnej dovolenke...

A napriek tomu som sa nikdy necitila a ani sa necitim ako niečo menej... ani ma to nikdy nenapadlo nejako seba takto hodnotit...

mirtill
27. júl 2014

@babulka82 Mám rodinu aj známych na ,,západe,,a čo som si všimla,že vôbec nenosia značkové veci,kvalitné to áno ale nie vyslovene značkové s viditeľnými nápismi a malé deti nemajú žiadne hello kytti 🙂 a tie ostatné disneyovky,ide hlavne o čistú bavlnu a kvalitu.Pre mňa a moju rodinu značkové veci nič nehovoria,Nikdy by sme si nedali oblečenie s nápisom firmy, 😉 mne pripomína dobrovoľnú reklamu pre firmu a to ešte nezaplatenú 🙂 športovci to majú ľahšie aspoň k tomu dostanú peniažky....

zeriempizzu
27. júl 2014

No dnes sa robime chudobnymi aby sme vyzerali bohato. Ono sa da mat i pekne auto, i drahsie oblecenie (neznasam spojenie "znackove oblecenie" Lebo vsetko ma nejaku znacku), I na dovolenku ist - ale nie ak mas 3 deti a 26 rokov. Vsetko je o prioritach a malokto ma vsetko, I ked navonok to vyzera inac.
A vsetko je I o charaktere cloveka. Ja osobne mam handry v prdely, skor si dam daco fajne na tanier 😀

meluela
27. júl 2014

@babulka82 neviem aky bol povodny nazov temy, ale myslim ze si mala na mysli hlavne dokazovanie si socialneho statusu pred inymi .. to ma fakt rozculuje - tu na slovensku je to extra silne, v zahranici je to uz trosku kultivovanejsie. Tu sa kazdy ide pozabijat (a specialne ten kto na to nema) za vysitym konom na tricku (cim vacsi tym lepsie). O poschodie ci region dalej zasa si niekto namiesto kvalitnej stravy kupi tricko so sportovou znackou a nosi sa v tom ako v slavnostnom odeve. Ani ja neviem byt vzdy uplne nad vecou, ale je dobre svoje tuzby reflektovat, konfrontovat ich so skutocnymi potrebami.

mamavera
27. júl 2014

@babulka82 nečítala som diskusiu, ale ľudí neposudzujem podľa toho, čo majú na sebe, alebo v akom prostredí žijú, ale podľa toho, ako som sa v ich spoločnosti cítila.

ivett1
29. júl 2014

tak, ja si všímam ako je kto oblečený...či mu to"ladí"🙂 ...a následne si kuknem aj značku oblečenia😉 ... baví ma to🙂 ... inak mám šťastie na ľudí s ktorými sa stretávam, lebo tí neriešia značky...ani majetky...skrátka skôr riešia, či si spolu "sadneme" názorovo a či si máme čo povedať ... čo sa týka našej rodinky, tak ja sa v značkách ako tak orientujem🙂 ...ale ten môj v tom nevidí žiadny bonus ... je mu to jedno, hlavne nech je to vkusné a kvalitné ...
takže, asi to bude u nás o prioritách🙂 ... ale ... samozrejme, že si kúpim aj drahšie veci, aj "značkové", aj deťom, ak sa tak rozhodnem a mám z toho radosť a nemrzí ma koľko som minula peňazí, ale je tiež pravda, že kúpim aj lacnejšie a vôbec z toho nerobím vedu ...
čo sa týka "závisti", tak priznávam, že áno fakt niekedy "závidím" 😀...ale...beriem to ako inšpiráciu ... a posúva ma to😉 lebo to vo mne prebudí nespokojnosť a hľadám spôsoby a možnosti ako opäť dosiahnuť spokojnosť ...aj teraz mám červíčka v hlave, lebo moja dobrá kamoška si kúpila väčšie rodinné auto ... tak prehodnocujem, či by sme aj my už nemali vymeniť to naše druhé staršie auto za väčšie ...a mali by sme jedno väčšie rodinné a druhé malé - moje😀 ... ak ma to neprejde, tak najbliššie mesiace sa nudiť nebudeme😀 .... tak čo už... mám rada takéto "inšpirácie" a "výzvy"... 😉

h2
4. aug 2014

@babulka82 Ahoj, predstav si, asi sa tomu budeš diviť, ale existujú aj ľudia, ktorí nenosia značkové veci a vôbec nie preto, že by si ich nemohli dovoliť. Napríklad mňa tieto veci absolútne nezaujímajú, nesledujem módu, nekupujem časopisy, nepozerám tie príšerné programy o smotánke v telke... ak potrebuje oblečenie, topánky, kabelku... idem do obchodu a kúpim si, čo sa mi páči, značku neriešim. Ak je to, čo sa mi páči, náhodou značkové, dobre. Ak nie a stojí to oveľa menej, ešte lepšie. 🙂 A pritom si myslím, že na Slovensku patrí naša rodina k tým príjmovo nadpriemerným. Ale to ešte neznamená, že budem preto rozhadzovať peniaze na zbytočnosti, ako zmyslov zbavená.

dominix
4. aug 2014

Ahoj, ja znackove nevyhladavam vobec, pozeram len na to, aby bolo kvalitne, znacka ma nezaujima...a priatel si na seba napr. neda ziadne znackove oblecenie, kde je znacku vyrazne vidiet - ze im nebude zadarmo robit reklamu 🙂

luminuska
14. aug 2014

ahojte, ja mam alergiu na takých "ofajkovaných" a "opásikovaných" od hlavy k pätám 🙂 ja mám akurát tenisky pásikové, ale kvôli tomu, že sa mi páčia a nie že to je "pásikavá značka" :D a všeobecne nepotrebujem nejakého krokodíla alebo golfistu na koňovi aby sa mi tričko alebo niečo iné páčilo, skôr naopak 🙂
a ešte som vysadená na bábätkovské veci takýchto značiek - nechápem ľudí, čo kúpia malinkému bábätku (čo to vynosí tak 3 týždne) značkové topánky za brutál prachy v podstate na okrasu ani nie na chodenie alebo ho oblečú do nejakej "krásnej" ofajkovanej teplákovej súpravy.. z toho mám fakt vyrážky :D

tinka323
7. jan 2015

@laskavocka no vidisssss, tak sa mas co ucit a neriesit IQ druhych, mala je na tom inteligencne lepsie nez ty,sama o sebe dost prezradzas. 😝 😝

romaniela
9. jan 2015

najradšej nakupujem v číňakoch 😀 ale nie vždy tam nájdem to, čo potrebujem a nie vždy sa mi tam veci páčia, tak zájdem aj "normálnych" obchodov. Ale vyslovene rada chodím do číňakov a sekáčov. Veľakrát sa mi stalo, že som tú istú vec potom videla v nejakom New Yorkeri, Gate alebo HMku, aj keď to sa asi nepovažuje za značku, no niekto možno áno. Ľudia okolo mňa to vedia a nikto to nerieši. Ale investujem do topánok, na tých si nechávam záležať, či je leto a či zima. Vystavovanie sa značkami, drahými handrami, autami, hodinkami a neviem čím považujem za riešenie vlastných komplexov, najčastejšie menejcennosti. Kebyže som megalomansky bohatá, investujem do iných vecí, ale samozrejme, že by som pešo tiež nechodila. Megalomansky bohatá síce nie som, ale som spokojná a o to predsa ide 😎

cacianka
12. jan 2015

keď sa mi niečo páči, hodí, je to za dobrú cenu a primeranú kvalitu, kúpim aj na Miletičke ...
neznášam nosiť značkové veci s viditeľnou značkou - to im mám robiť reklamu a za to mám platiť ja im ???
svoje peniaze použijem a rozložím do všetkých potrebných potrieb rovnomerne, nebudem vonku chodiť huj a doma fuj ...

primadonagirl
6. aug 2019

Ja to beriem ako takú uvahu.Túto tému.Ja mám značkové len topánky pre seba a deti a kozmetiku.Inak neriešim značky a v mojom okoli poznám ludí čo si na tom zakladajú a dodáva im to pocit dôležitosti.Nechajme im to😉

0martina0
6. aug 2019

ja som uplne obyčajny človek,ale kupujem aj veci v pepku,ale aj značkove,včera som napriklad objednala teplakove supravy značkove v akcii po 25eur,a zda sa mi to vyhodnejšie ako u činana za 15eur

mechurik
8. apr 2021

Mne pride hrozne smiesne,ked si da mlada baba na hlavu siltovku s velkym napisom Lagerfeld,a k tonu si da metalicku bundu od versaveho a cizmy s co najviac aznacenou znackou....je mi z toho do smiechu z tej ubohej osoby,ktora to nosi aby ukazala svoju sprostost.ps.vyraba to aj tak ten isry lud v bangladesi co pre lidl znacku

venusa85
8. apr 2021

@babulka82 ja alebo moje dieta ak mame nieco "znackove", tak je to z druhej ruky. Som si povedala, ze naco budem davat velke peniaze za drahe znacky, ked to dcera bude mat par razy na sebe, lebo z toho vyrastie. A ja osobne mam 3/4 oblecenia bud odtialto alebo sekac. A nehanbim sa za to. Som s dcerou sama, moj prijem je len rodicak+40€ vyzivne.

gazpalm
8. apr 2021

@babulka82 vies znackove veci su podla mna veci ake nosi napr cibulkova...mango,zara ,adidas,reserved,h&m,vans ,ben sherman atd atd su "znacky" ktore bezne nosime v rodine tak ako kazdy druhy...a detom kupujum len "znackove" topanky a to z dovodu ,ze im vydrzia jednoducho dlhsie ...a vobec ma nenapadlo obzerat ake ma kto topanky...veci su dnes pristupnejsie a ked si vsimnem vsetky deti napr v skole ,skolke su pekne poobliekane ,maju pekne tasky , nie je take bezne vidiet dieta ,ktore vyslovene posobi "chudobne" ,aby sa mu deti mali preco posmievat a ja sa s mojimi detmi hlavne o takychto sikanach otvorene rozpravam... mne dnes dosla teplakova suprava v mint farbe ,nove air maxy a nove vansky a mam z toho ohromnu radost a ty ked mas zo svojich veci, ktore si kupis ,lebo sa ti pacia ,tiez si snad spokojna 😊😉

fantaghiro21
8. apr 2021

Skôr bude prroblen v autorke, ktorá toto rieši..
Ak sa vôbec niekto zaobera niečím takým, že posudzuje ľudí podľa znavkovosti, tak potom je asi problém so samotným človekom?hanbí sa za svoje postavenie v spoločnosti?

Sú ľudia, ktorí su bohatí a pyšní, sú ľudia ktorí su bohatí a dobrí. Sú ľudia, ktorí su chodobni a tiež aj dobri aj zlí....

Potom si treba uvedomiť, že bez hypotéky sa cloek v dnesnej dobe nepohne...
Ci je rozumnejšie vykoristovat rodinu, a potom si tlapkat po pleci, ako som si postavil 300 000 chalupu bez hypo?
Ale kvôli čomu? lebo drvivú väčšinu som šetril na tom, že som vykoristoval rodinu a ešte mi ta rodina musela pomohat na stavbe? A že niektorí zdedia pozemky, nehnuteľností len takí fukot?

Mne toto nepríde fér... Je fajn, ak má xlcoek nejakú pomoc, dokonca nejakú finančnú istotu...
Ale ak niekto niečo zdedí, a potom sa tvári miliardárom, a ako si zariadil život bez hypo... toto mi príde skôr porkytecke...

Mne príde ale rozumne, hlavne pri veciach ktoré by mali mať nejakú dlhšiu životnosť aj investovať viac, ako alias merkury market...napríklad sme s manželom prerabali chalupu. A na nie ktorých veciach sme nešetrili. Niektoré sme vyberali rozumne, niektoré sme veľmi veľa študovali,... Aby sa všetko oplatilo ako životnosťou aj cenou....
(napríklad do takého merkury market sme ani nepachli)

Auto mame staršie, a to nám nevadí... Lebo je to vec ktorá každý deň stráca na cene...
A šaty mam značkové asi akurát ponožky a prádlo. Inak mam veľkú časť značku LIDL 🤣, ORSAY, ham podobne dostupné obchody...
Nezakladám si na značke, ale na kvalite... Ak potrebujem mat nejaké veci kvalitné, veľa si po študujem recenzie.. (hádam topánky na turistiku nebudem mat z cinaku)
Parfum si kúpim, ktorý sa mi páči, nie ktorý je lacný.... A tak ďalej

ninah1486
2. nov 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

noo tak ja v okolí nikoho takéto nemám

dmk_1
2. nov 2021

@babulka82 mohli by sme si dovolit drahe znackove veci, ale ja osobne by som v zivote nedala tolko € za hocaku znacku. Co tam po logu, ked je to aj tak made in bangladesh. Nevravim o kvalite, ano, to zvazime a kupime radsej drahsiu vec, ak to vydrzi a splni ucel, ale co sa tyka oblecenia, neexist.

beahavala
5. nov 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ono nie je značka ako značka, niekde platíš len za brand a niekde fakt za kvalitu

juma2
5. nov 2021

Toto som ako nejak nikdy neriešila. Neviem pre mňa to je také, ako na značky moc nepozerám, lebo nie všetko značkové je aj kvalitné