icon

Sú všetky sestričky členmi Slovenskej komory sestier?

tiriel
15. jan 2010

Slovenska komora sestier a pôrodných asistentiek. Chcem sa opýtať sestričiek, či ste všetky členkami, alebo iba registrované ? a či pravidelne platíte členské poplatky a poplatky za aktualizáciu registra ?

ja som skončila SZŠ v 2002 a ako som sa hned zamestnala,tak na mna zautočila veduca registra v našom okrese, teda jedna pani sestrička,ktora to mala na zodpovednosti a nelutostivo ma donutila zaregistrovať sa aj napriek tomu,že som ešte nemala absolvensku prax . vynadala mi v telefone,že ma uda,že robím bez praxe a že musim byť registrovana. tak som hned pekne zo svojho prveho platu utekala zaplatiť okolo 2000sk zapisne + členske . za nejaky čas mi zavolala opäť pani sestrička a zas sa na mne vybujačila,ako som si dovolila byť členkou,ked nemám prax a doslova ma vyšvala z práce na obvode,že tam robím bez prave a tak som musela odísť v 2003 do Ciech urobiť si absolvensku prax . V 2005 ,ked som už opät robila na SK aj s praxou , mi znama vybavila tu registračnu kartičku a certifikát a zaplatila som druhý krat členske na rok 2005. Odvtedy sa po komore zem zlahla,teda aj predtým bola zlahnutá.

Nik ma nikdy nepýtal členske, ani len poštou mi neprišla poukážka,žiadne info o komore,žiadne výhody len chaoz v mediach. a tu zrazu včera ŠEK so sumou 19€ za členske na rok 2010 a vzadu dopísane,že členstvo je dobrovolne,vystupiť sa da kedykolvek ale ---- treba uhradiť všetky členstvá dozadu -------- tak sa pýtam,je toto normálne? a je to povinné? máte to uradene? da sa prosti tomu nejak odvolať,postaviť sa tomu? ako nemám najmenšie tušenie kolko je členske ,ale cca tých 500sk každy rok, a to teda nemám chuť teraz cely jeden rodičovsky prispevok dať do komory aby ma boli schopný odhlasiť.

najde sa niekto,kto sa v tom vyzná? možno nejaka aktívna členka?

janinah
25. jan 2012

@evkapinterova za štúdium sa ti pripisujú kredity a aj za prax v práci,stále máš málo? niekto sa ti ozval,že máš nejaký postih za to,že si nestihala kredity pozískavať?ak nie,tak si spočítaj kolko máš teraz kreditov a urýchlene zháňaj dalšie,iné poradiť neviem....

metapelet
25. apr 2012

metapelet57. Ja som bola členka od 9.1995,pravidelne som platila členské.V roku 2001 som odišla pracovať do zahraničia platila som aj vtedy.Od roku 2004 som sa zase zamestnala v súkromnej sfére členské som platila stále.Až náhodou v roku 2007 som sa dozvedela od nového vedenia, že nie som ani členkou ani registrovaná.Neviem kde šli moje peniaze za tie roky.Trvalo mi to celý rok, aby ma znova zaregistrvali 50 kreditov som mohla vyhodiť.Čerešničkou na torte bolo to, keď si znova pýtali členské za 4 roky.Nakoniec som poslala prefotené poštovné poukážky a mala som potvrdenie od nového vedenia.Odvtedy som len registrovaná nakoľko je to zo zákona.Bola som z tohto všetkého veľmi sklamaná.Už som za tým,pomaly sa mi zbierajú aj kredity.

timea3471
10. okt 2012

2005 som telefonicky zavolala do komory s tym,za sa chem odhlasit ako clenka a byt len registrovana suhlasili ze to akceptuju.tak som neplatila clenske.2010 mi prisiel sek na 19 euro nezaplatila som to ani za rok 2011. ked som tam zavolala povedali mi ze som clenka a ak chcem vystupit musim zaplatit vsetky clenstva od 2005 tak som im povedala ze v 2005 som sa telefonicky odhasila a nemam o tom ziadny doklad akceptovali to poslali mi papiere ze som len registrovana ani sami nevedia co tam maju za bordel a nemuswela som nic platit timca 😅 😝

frau84
26. nov 2012

Zdravím Vás, chcem sa spýtať vie mi niekto poradiť..robila som ako Ssestru od roku 2007 , ale zaregistrovala som sa až v roku 2010. o hodnoteni viem, že budem hodnotena v roku 2015. Ale čo dovtedy tu prax som vykonavala nezakonne či ako? skončila som Bc. no a teraz neviem čo s tymi rokmi ked som pracovala ako nezaregistrovana Sr.???

centim
9. feb 2013

Ahoj, prave som docitala zakon o komorach v zdravotnictve a o tom, ze by to bolo povinne sa tam teda nic nepise!
To mi je ale novinka! V robote nas donutili nasilu pod hrozbou vypovede sa zaregistrovat. A teraz citam ze v zakone nic take nie je, to je sila.

domin85
9. feb 2013

@centim Prepac ale opravim ta, pokial ja viem, tak registracia vsetkych zdravotnickych pracovnikov je u nas povinna v prislusnej komore, nepovinne je clenstvo. Bez registracie v podstate clovek pracuje protizakonne, pokuta pri zisteni hrozi ako sestre tak jej zamestnavatelovi... Odporucam stranku komory sestier, je tam aj konkretne ktory zakon paragraf atd, ako postupovat a co treba a netreba 😉
@frau84 o tie roky sa nestaraj, ale tym ze si nebola zaregistrovana tak sa ti nebude pri hodnoteni pocitat ani prax ani ziadne vzdelavacie aktivity z toho obdobia. V podstate pokial viem tak povinnost registracie sa zacala nahanat okolo 2007-2008 a kym sa to vsade podotahovalo... Nerob si z toho hlavu, nikomu to nespominaj a 2015 ti pride papier o hodnoteni sustavneho vzdelavania 😉

slavuska30
9. feb 2013

@centim ahoj, nám v robote kontrolovali registráciu..registrovaná musíš byť zo zákona, ale nemusíš byť členom komory..ja som len registrovaná🙂 ale počula som už od viacerých, že niektorí zamestnávatelia vraj vyžadujú práve členstvo v komore..

centim
13. feb 2013

Baby a citali ste ten zakon? Lebo ja ano a cely. A presne ten o ktorom sa pise na stranke komory, ved podla toho som ho vyhladala. Podmienky pre vykon zdrav.povolania su v paragr. 31. A registracia v komore tam teda nie je.

misena731
20. mar 2013

Ahojte, mám ten istý problém, zrušila som členstvo a dala som sa zapísať len na registrovanú potom ako mi prišlo tento rok členské na 30e z ktorého žiadne výhody nemám lebo nerobím v zdravotníkom zariadení. . Na to my napísali že som nezaplatila od 2004 - 2009 roku poplatky a vyrúbali sumu na 69,79 e. A ešte som im napísala že som zmenila priezvisko. A to ma zrušili že som bola povinná im to oznámiť. A oni ma o čom oboznamujú len o tom že mám šeky zaplatiť každý rok s inou sumou, to vedia oznámiť ale iné ich netrápi. Za tie roky čo my poslali že som nezaplatila som ale určite šeky nedostala lebo inač by som ich zaplatila a schovala si ich. Ostatné čo som zaplatila mám schované. Môžu oni takto spätne vymáhať peniaze? Lebo má to už nebaví zažalujem ich a dám do markízi. Ešte v roku 2008 - 2009 som bola na materskej. Prosím poradíte mi ako mám postupovať ďalej ďakujem moc.

centim
27. mar 2013

ta komora podla mna dlhe roky zrejme nefungovala, teraz niekto prisiel na to ze je to dost vyhodny biznis, a pyta od sestier peniaze, nic ine ani neposielaju, len seky...to vedia..
ani nevedia kto je clenom a kto nie, pekny bordel, len skusaju kto im zaplati. Kamoske tiez poslali ze doplatte clenske, pritom v zivote nebola clenkou.
Daj ich do markizy, drzim ti palce.
A nie je pravda ze vsade v zahranici to tak funguje, to je pekny od.b..
Su staty ktore taketo samozvane institucie nepotrebuju na to aby mali kvalitnu starostlivost. Ved ta komora ani nic spolocne so starostlivostou nema.

ludka52
3. jún 2013

zdravim, dnes mi prisiel list z Slovenskej komory sestier a porodnych asistentiek, v ktorom je napisane, ze : Rozhodnutie o ulozeni pokuty, za nesplnenie podmienok sustavneho vzdelavania zdravotnickych pracovnikov. vo vyske 200 eur a manipulacny poplatok 20 eur. S odovovodnenim, ze podla §42 zakona, zdravotnicky pracovnik je povinny sustavne sa vzdelavat :D . Mam 52 rokov a pracujem ako zdravotna sestra od roku 1980, momentane na sukromnej ambulancii. Vraj som sa nedostavila na hodnotenie sustavneho vzdelavania a nepreukazala som splnenie podmienok sustavneho vzdelavani. proste choreeee :/ nejake napady a rady?

martina879
3. jún 2013

Pekný deň! Ako komu, pre komoru pekný určite. Pre mňa s 200 eurovou pokutou katastrofa. Zbieram papiere o potvrdení, že som na md, že mám bakalárske, kredity za hodnotené obdobie žiadne na súkromnej ambulancii treba pracovať a nie chodiť po školeniach. Aj tak to nič nestojí, píšem odvolanie, asi prestaneme jesť. Malá bude len na materinskom mlieku a vezmem si pôžičku. Pekne ďakujem komore za pomoc.

martina879
3. jún 2013

Čo ďalej? Má s tím niekto skúsenosti, poraďte. Vďaka za pomoc.

ludka52
3. jún 2013

vystupit z komory, zaplatit asi pokutu, aj ked tym to nekonci lebo v tom liste pisu,ze do 6 mesiacov to musim doplnit tie kredity atd, bludny kruh, asi ostava len poradit sa s pravnikom a to su opat len dalsie peniaze ... :/

marselitta
3. jún 2013

@ludka52 mne prislo dnes presne tato ista pokuta aj s tou istou sumou. zdravotnu sestru som robila 5mesiacov v 2005 roku a ked som telefonovala do komory, ze sa chcem odhlasit, tak mi povedali, ze clenstvo je dobrovolne. tak som to tak aj brala a neplatila a dnes mi prisla tato pokuta. neskutocny bordel, to nas bude urcite viac...

ludmila29
3. jún 2013

zdravim dnes mi prisiel list z sksapa a presne ten isty problem....zaplatit 200+20E kredity za dane obdobie mam ale na hodnoteni som nebola mala som informacie ze ak je clovek na MD,RD nema sa zapodievat pracou(kreditmy a pod.)ale ma sa venovat dietatu

ludka52
4. jún 2013

hm tak neviem ako budem postupovat, lebo urcite to tak nenechaju ak nezaplatime tu pokutu o rok pride dalsia atd, nekonecny pribeh,

martina879
4. jún 2013

Tak som sa dnes odvolala, už len sa modliť, že niekto sa tam hore zmiluje a bude k sestre na materskej milosrdný a dá prijateľné riešenie. Volala som do Prešova, tam mi povedali, že nech čo najskôr pošlem všetky nové skutočnosti, tak som si povybavovala všetky potvrdenia.Viac pre mňa teraz urobiť nemôžu a čakať na vyjadrenie. Neviem ako mi to zohľadnia a či vôbec a ako im potom doložím chýbajúce kredity, keď som na MD a predtým som bola 8 mesiacov na maródke, akurát na prelome dvoch období. Budem sa odvolávať, kým sa bude dať.

renata333r
6. jún 2013

Ahoj aj mne prišlo rozhodnutie o pokute 200 e + manipulačný poplatok. Skoro som to nerozdúchala. Organizácia čo len posiela šeky . Tiež som sa odvolala, poslala nanovo všetky potvrdenia, že som MD a už aj žiadosť o zrušenie registrácie.Už tam telefonujem a píšem 3 roky a stále nejaké problémy. Z dvoma malými detmi sa starať ešte aj stále o nejakú registráciu , berú mi chuť vrátiť sa pracovať do zdravotníctva. Pritom som požiadala o pozastavenie registrácie, aj po telefonáte mi povedali, že žiadosť evidujú, tak som z toho jeleň.

efisvecova
8. jún 2013

ahojte, presne to iste. Pokuta 220eur., tiež som na materskej. Od roku 2004 nepracujem v zdravotnictve, bola som v zahraniči. Nikdy mi nič neprišlo, len asi pred rokom, že mam zbierať kredity a včera pokuta na obrovsku sumu, až sa mi hlava zatočila. Oni nie su normalni, kde do teraz boli????????

martina879
8. jún 2013

Tak toto už fakt nieje sranda! Petíciu, Markízu na výpalníkov. Na cigana nik to nič nemôže a človek, čo poctivo pracuje na východe za mizernú minimálnu mzdu a potom ide na materskú aby si splnil svoje poslanie na to doplatí. To sa fakt len na Slovensku aj s jeho uzernickymi inštitúciami môže stať.

ludka52
9. jún 2013

hm tak za 5 rokov treba nazbierat 100 kreditov, vraj nejake kredity dostanem zato ze som pracovala, napr za rok prace 10 kreditov, a dalsie kredity za tie seminare, pokutu zaplatit budem musiet, kedze jednym listom ma asi pred rokom vyzvali, ze ak si nedoplnim kredity, pride pokuta a ta aj prisla nakoniec. :( teraz je otazne ci to do pol roka stihnem nazbierat tie kredity ...aj ked je to to trosku na hlavu mam 30 prax, co uz no. . papier znesie vela.

martina879
10. jún 2013

je to jedno velke divadlo, vraj sústavne vzdelávanie, neviem ako teraz, či sa to nesprísnilo, ale každý dobre vie ako sa kredity zbierajú, vedieť všetko a nič. Ochote pracovať, obetavosti, spoľahlivosti, poctivosti sa učiť netreba, buď to vo vás je, alebo si vymyslíme komoru na ryžovanie. Berú len posudzované 5 ročnéobdobie, takže za 5 rokov praxe asi 50 kreditov a dosť.

renata333r
8. júl 2013

ahojte , dnes mi prišlo rozhodnutie, že moje odvolanie na udelenie pokuty priznávajú a mám zaplatiť 10 e a zúčastniť sa hodnotenia , kde priniesť aj napriek tomu, že som s odvolaním poslala znova potvrdenie, že som na materskej. Tak dôfam, že to už konečne uzavriem.

olise69
22. júl 2013

Dnes prisla odpoved na moje odvolanie o udeleni pokuty 220 eur- odovodnila som , ze viac ako 5 rokov nie som zdravotnicky pracovnik , ani v zdravotnictve nepracujem Viete, co mi odpovedali? Musim im k tomu zaslat oficialny doklad - potvrdenie o vykone ineho povolania. CHA , vsak to je moja sukromna vec, volala som im tam, a nechapali. Nakoniec som sa opytala, aky doklad ked, napr. nepracujem- vraj z uradu prace. Tam nie som. / povedala som uz rozculena, ze sa staram o manzelovho psa, kto mi to potvrdi?/ Tak nakoniec mam napisat cestne prehlasenie. Pritom v ziadosti som cestne odovodnovala, ze nie som ZS ani v zdrav. nepracujem.

tonca81
28. aug 2013

Dobry den, jam mam ten isty problem, pokuta 220€, mam dve male deti, 3 rocnu a 5 mesacneho... ked mi prisla pokuta, akurat som prisla z porodnice. Volala som na nejake cislo, co som nasla na nete, ta pani mi povedala, ze im mam zdokladovat, aj to prve dieta aj druhe - od kedy som bola na MD, na RD, hovorim, ze som pred nastupom na obe materske bola aj na rizikovom, cize na PNke, tak aj to zdokladovat. Byvam aj pracujem na dedine a institucie (SP, UPSVaR...), kde to treba vybavit su v okresnom meste vzdialenom niekolko kilometrov, to mam toho novorodenca stresovat cestovanim v autobuse? Doma ho nemam pri kom nechat a keby som aj mohla, tak, urcite nenecham!!! A potom na tych uradoch, katastrofa! Tak som zatial napisala odvolanie, bez tych potvrdeni a za mesiac som isla vybavovat potvrdenia, ktore som tam odoslala, do komory. Uz mi prislo rozhodnutie, ze odvolaniu nevyhovuju, mam zaplatit 220€, do 6mesiacov sa dostavit na hodnotenie inak pokuta pride opatovne a bla bla... to co ma byt??? Pracujem 13 rokov bez pnky, za minim.mzdu, ani terz mi zamestnavatel nezvysil, podla toho zakona, clovek drzi hubu a krok a ja mam este niekomu do vrecka platit take peniaze??? A za co preboha, za co? Na seminare si clovek musel vybrat svoju dovolenku, lebo pracovnu dobu mam do 15.00hod, seminar zacina o 13.00hod v nemocnici, sestricky si len v slapkach odbehli z oddelenia a raz-dva nazbierali kredity, to im samozrejme nezazlievam, ale co ta komora pre nas vlastne robi??? TAHA PENIAZE!!! Prosim Vas, co robit, ja nemam peniaze na to, aby som platila pokutu 220€, poradte mi niekto. Dakujem.

senka111
30. máj 2014

Tak dievčatá tiež mám skúsenosti,ale od kedy som na MD dala som si pozastaviť registráciu, vystupila z členstva, samozrejme, že som musela uhradiť nedoplatky, ale od vtedy mám pokoj, zatial.Nemusím hlásiť žiadnu zmenu nič.Ináč tá komora to je fakt des, bordel neskutočnýýýýýý.

stanulienkat
4. feb 2015

@misena731 Prosim pekne ako sa vam to vyriesilo? Mam teraz taky isty problem.

stanulienkat
4. feb 2015

@tonca81 A zaplatili ste ten nedoplatok?

adrianuska80
5. okt 2015

Ahojte maminky,poradi niektora na koho sa mam obratit ohladom zbierania kreditov?V novembri mi konci materska,kredity nemam ziadne,V decembri mi zacina hodnotiace obdobie?Poradte prosim