icon

Susedom sa niečo nepáči, ale nepovedia nám to priamo

maminka1983
21. mar 2018

Ahojte
Ako by ste postupovali v nasledovnom probleme.
cca 1,5mes dozadu sme pozvali susedou co byvaju priamo pod nami ze maju male babo 4mes a mozno si sadneme. stretnutie bolo fajn deti nevystrajali skor sme s muzom nemo pozerali ze to dali. A nasleduje problem ovtedy ako keby stale nieco sa im nepaci ale nepovedia nam to priamo aj ked ich stretneme a tvaria sa akoby nic. mame 2 deti 4,5 syna a 3r dceru. syn je dost tvrdohlavy a vybusnejsej povahy a dcera sa k nemu pridruzi v nejakych veciach. Vadi im ked nahlas spieva ma dost silny hlas alebo vydava zvuky pri hrani ako ked ide auto robi TUU TUU alebo sa hra s vlacikami najcastejsie. mozno chtiac nechtiac som si vypocula takym stylom ze sadela som na posteli spalni a rozparavali sa tak nahlas ze normelne som zasla co vsetko riesa a ja ich mam nahaku. sprepacenim este aj to riesia ked syn zahlasi ze spravil potrebu na WC a je happy. Rana su majtazsie nakolko mame problenm s obliekanim dlho mu to trva a tak je to aj s revom chodime autobusom . a to si vzdy vecer vypocujem oni su schopny aj opolnoci riesit veci o nas. nijak mi neublizili ale nikdy sme sa k nim nechodili stazovat alebo boze chran zle povedali neviem si to vysvetlit jak takto moze fungovat. a co mna zaraza riesi ze vysavam kazdy pondelok doobeda. Akoze neviem ci som normalna a ako to mam brat. syna neprerobim spieva blazni sa ako kazde decko aj sa s dcerou poskriepia ako pri kazdom surodeneckom vztahu.ci su oni az tak citlivy. proste horsie ako babky na trhu. ako by som mala reagovat. snazim sa to nevsimat si ale neni som super mama ale len clovek ci si to mam vypocut ako naschval aj pri jednotlivych navstevach co maju alebo co robit. snazim sa ignorovat ale ked je to hlasne a zobudim sa na to co mi ostava len kukam do blba a pocuvam.

Strana
z2
sissy27
21. mar 2018

@maminka1983 tak ako ty počuješ, čo sa deje u nich, tak rovnako oni počujú, čo sa deje u vás... na vašom mieste sa s nimi stretnem ešte raz a hľadám cestu, ako zvukovo izolovať vaše byty... koberce, závesy, sadrokarton...

misa1992
21. mar 2018

Nerieš dieťa je dieťa,jemu nevysvetliš že susedom vadí že sa hlasno hrá.Máš ľudí hocjakých,hoc by ste po špičkách chodili,kto chce vždy si niečo nájde.pokiaľ nerušíte nočný kľud,nech si vravia čo chcú.My máme v paneláku starú pani s manželom,ktorá vraj počuje aj to ako nám vrzgajú v byte dvere pritom pod nami nebýva ale až o poschodie nižšie.Tiež som vravela že na svoj vek má dobrý sluch :D .proste sú to provokatéri,ktorých nudí vlastný život tak musia riešiť cudzí

jana2679
21. mar 2018

No v byte je to ťažko, vyrastala som tak🤔 každopádne ak tebe nevadia ich reči čo počuješ tak to nerieš.Riešila by som vtedy keby mi povedali priamo a snažila sa spraviť kompromis,inak ako sa povie "mám na háku". Pri bývaní v byte treba počítať s tým že susedia budú počuť aj čo nechcú,ak sa to niekomu nepáči - môže ísť do domu ( to tiež nie je záruka, bo bo keď zrevem na deti počujú to na opačnom konci dediny 😉).A hlavne píšeš že majú maličké, tak aj im vyrastie a bude tiež vyvádzať ako každé dieťa, takže ich to čaká len sú teraz múdry ako "lečo".Ja by som si teda ťažkú hlavu nerobila a usmiala sa že majú predpripravu na to čo chcem tiež čaká 😉

deti95060810
21. mar 2018

Mňa skôr napadlo, čo by robili, keby mali za susedov rodinu s postihnutým dieťa´tom, popr. autistu. Autisti kričia....čo by navrhli vysťahovanie susedov?
Chápem že v paneláku počuť všetko, ale ak sa im nepáči, tak by mali pouvažovať o rodinnom dome.

jance333
21. mar 2018

nemáte náhodou plávajúce podlahy? ak áno, tak môže byť naozaj veľmi počuť krik, padanie vecí na zem a pod. nad nami býva mladý pár, 4 mesiace prerábali, nenormálny hluk celé dni. už sú nasťahovaní a po večeroch majú pustenú TV fest nahlas, rehocú sa s tam s kamošmi do noci a keď pani behá po byte v dreváčikoch, ako keby nám po hlave trieskala kladivom. máme 8-mes. dieťatko, ktoré sa často budí na tie zvuky, ale smola. bývanie v byte...
treba si to občas zobrať aj z tej druhej strany. + pozvi susedku na kávu niekedy a pokecajte o tom v kľude. bez urážania sa a obhajovania si vlastných detí do krvi

jance333
21. mar 2018

ešte doplním, suseda má malé bábätko, možno je sama unavená, nevyspatá, dieťa sa jej budí na hluk od vás. preto je vynervovaná a ťažko sa to rieši so susedmi, lebo predsa..sú to deti. tak sa len naprázdno rozčuľuje doma.
reakcia, čo by robili, keby tam bývali autisti... akože sorry, nebývajú. každý chce mať doma trochu kľudu a pohodu, netvárme sa, že sme na planéte len my a naše deti. trochu ohľaduplnosti a taktu by to chcelo.

jana_eyre
21. mar 2018

neboj, ked im mala vyrastie, tak hned prestanu riesit.. 😅😅 ludia s malym kludnym babom, alebo ludia bez deti malokedy pochopia ine deti, ze sa proste nevedia hrat ako mysky.. zvacsa zmenia nazor ked ich dieta pride do veku ked mu nebude stacit pozerat na hracky.. a zacni aj ty nahlas rozpravat muzovi, ako si minule pocula ako vas hnusne ohovaraju 😅😅..

a potom skus zistit co by sa dalo robit s odhlucenim bytu, mne by bolo neprijemne ani nie to ze ma riesia ako to, ze ma pocuju asi pri kazdej prilezitosti..

(my byvale v dvojdome a mame vedla velmi hlucnych susedov, co radi tireskaju dverami a vrieskaju po sebe -dvojicky v puberte a mama na nervy.. nejako som si uz zvykla, hlavne som radaz ze oni nas nepocuju, lebo sme sa o tom so susedou uz bavili)

eeffka
21. mar 2018

@maminka1983 tebe vlastne vadi ze sa o vas rozpravaju domaa ty si to pocula 🙂, keby si nepocula si vysmiata ako leco aki super susedia ?
Nevadi ze vy ste hlucni? tebe vadi ze sa o vas bavia? Tak na to si zvykni, denne ta ohovori tolko ludi o ktorych ani nevies.
Ak mate derave byty utesnit, okolo stupaciek, podlahy, diery medzi poschodiami. Ja mam takto v jednej izbe akoby mi suseda z dola pri hlave stala, neviem ci rozprava do radiatora, lebo ked je v izbe len jej dcera tu pocujem tak standardne panelakovo to neriesim

zuzana2690
21. mar 2018

Tak, teda ja suhlasim so vsetkymi co sa tu vyjadrili 😁. Aj my sme mali take problemy, ked sme mali este len 2 deti boli sme na rok a pol v byte 😑, bolo zo strasne, kedze manzel stale v zahranici a ja s malymi doma, mali vtedy 1,5 a 2,5 rocka . No viete si predstavit a este k tomu chlapci. Lenze nas odtial dovolim si povedat ,,vystvali" kedze pani susedka pod nami mala este dalsie dve sudedy v rozlicnych bytoch v baraku, tak sa pekne spojili a strasne mi dali zabrat ale ze hnusne 😑...brala som od nich aj nadavky dokonca. Nastastie sme s manzelom povedali dost a urobili sme im radost a sli do domu. Kzo do teba kamenom, ty do nho chlebom? - ano podla toho sme sa nejako zariadili ... nikdy na tie Damy nezabudnem.

misinka0611
21. mar 2018

Bývanie v byte prináša aj takéto úskalia. My sme zvolili dom, síce sme nemali takéto problémy, ale mali sme velmi super susedu ktorá sledovala kedy chodíme z prace a vsetko vedela. Veľa veci som ani netušila odkiaľ sa dozvedela. Proste stará klebetnica az to bolo nepríjemne a obtazujuce. Susedov si nevyberas. Niektorí si myslia ze ked človek býva v bytovke ste jedna veľká rodina všetci tam a mozu sa starať, riešiť a obťažovať ..

mirola
21. mar 2018

Ja nechapem ako mozes pocut to o com sa tvoji susedia bavia.. nemas nahodou tak trochu paranoju? Nemyslim to v zlom, ale proste nie je mozne aby si uplne pocula rozhovor vo vedlajsom byte, jedine, ze by po sebe ziapali ako zmyslov zbaveni. Tiez byvame v byte a aj som v byte vyrastala a aby som porozumela hovorenej reci by sme museli mat snad steny z kartonu. Ja aj ked som zavreta v spalni alebo detskej nerozumiem o com sa bavia v obyvacke a to nas nedeli stena ale len dvere. Neviem ake usilie by bolo treba vynalozit na to aby som vedela “nacuvat” tak aby som im rozumela. Hlavne ani ma to nezaujima ale aj keby, tak snad musim vypnut vsetko a nacuvat fonendoskopom 😂.. my to pripomina ten film Zitra to roztocime, drahousku .

mikadooo
21. mar 2018

Neriešila by som nijak. Bábo im vyrastie a možno bude robiť randál za dvoch, potom pochopia aj oni... To sa niektorým žiaľ ťažko "chápe" kým nezažijú. Druhá vec, vo vlastnom byte si môžu vravieť čo chcú, vedia o tom že ich počuješ? Ak je ti to nepríjemné, pobav sa s nimi o tom. Nie že ťa ohovárajú, ale že počuješ čo riešia, že máš zlý spánok alebo čo a ak majú trochu IQ a nerobia to naschvál, tak aspoň pri ohováraní teba znížia volume ;). Ak to robia naschvál, tak potom z vás holt nasledujúce dva roky kamaráti nebudú...a keďže tvoje deti sa skludnia logicky ako prvé, tak môžete o nejaké tri štyri roky pre zmenu ohovárať vy ich.... ;)

syslik81
21. mar 2018

to fakt tak cisto pocujes o com sa rozpravaju??? teda ja som vyrastala v panelaku a rozhovor susedov som nikdy nepocula a to mam sluch dobry ... tak ak je to takl pocut tak sa ku nim zapoj a povedz im aj ty co ta trapi lol... kazdopadne ak nemate koberce pouvazujte nad nimi lebo toto normalne nieje a pokial to ty pocujes aky hluk musia mat oni ked su pod vami .. a zrejme ste si az tak nesadli aspon nie z ich strany - urcite by som im povedala ze si si v postely vypocula ich rozhovor a mrzi ta ze vas tak beru a hlavne deti ale hold niesu na ovladanie a bud si pockaju az vyrastu alebo si zvyknu ..dalsia moznost odstahovat sa ... ale v ramci sisedskych vztahov skuste pouvazovat nad tymi kobercamia detom vysvetlit ze sa treba tolerovat navzajom a tak byt v byte tichsie a vyblaznit sa mozu vonku

miriam11
21. mar 2018

@maminka1983 tie reci neries, ak ked ta to mozno sklamalo, mysleli ste, ze budete kamosi. Asi ste si nesadli. Popracujte na odhlucneni bytu. Držím palce

sardinka32
21. mar 2018

To, co oni riesia doma vo svojom byte, je ich vec. Bud rada, ze to este nie je daka zenska, ktora by Ti buchala na stenu, ale len sa stazuje doma manzelovi. Mas ludi, ktorym nevadi nic a potom zas takych, ktorym vadi vsetko a na hluk su citlivi. Mna skor zaraza, ze je vobec mozne, ze pocujes o com sa bavia. Ak mate take tenke priecky, tak potom treba riesit izolaciu, ina pomoc tam nie je. Komu vadi hluk, nezvykne si nan. A ked Ta ich reci zobudia v noci, na to je lahka pomoc, stuple do usi. Ak Ti vadia len v tomto, ze pocujes, o com sa bavia, tak bud rada, ze je to len to...lebo kludne by tam mohli byvat daki neprisposobiví a to potom by si len mala co riesit.

jance333
Autor odpoveď zmazal
loldi2
21. mar 2018

ja by som to neriešila nenápadne, ale úplne narovinu, v živote som sa naučila, že pokiaľ nepoviem čo mám na srdci, priamo tak nemôžem od niekoho čakať, aby sa dovtípil, aby mi videl do hlavy a rozumel ;)

jankalukasova
22. mar 2018

Sorry... ale Tebe vadi, ze Ty pocujes ako sa oni vecer rozpravaju o tom ako ich nebavi pocuvat cele dni Tvojho syna, resp Vas.... a nenapadlo Ta riesit ten hluk co robite??? Ked Ty pocujes rozhovor, co podla mna nie je uplne normalne... tak co asi zazivaju oni pod Vami... treba pozerat dalej ako po svoj nos... a nie, ze moje dieta je zive a vsetci to respektujte.. ona ma babo, co ak ho budite?? Ako by sa to Tebe pacilo?
Tiez sme byvali v byte a brat bol zivi aj za troch.. zo skoly non-stop poznamky o tom, ze beha, skace, vyrusuje... ale doma nas mama drzala v klude..neexistovalo behat, spievat ano ale v primeranej hlasitosti.. okolo boli starsi ludia a Teda nikto sa nestazoval ale len preto, ze nas mama drzala na uzde.
Je dnes cudna doba... ja si nespominam, ze by sme mohli v byte, blbnut... dnes deti mozu skoro vsetko.. a ked vyrastu, idu byvat do bytu a pokojne tam kazdy piatok spachaju party.. lebo sak co.. ich byt, mozu si robit co chcu.

maminka1983
autor
22. mar 2018

Takze mame doma plavacku a je tam podla muza dobra vrstva odhlucnenia nie tie modra daka oranzova. Aj predajni nam tvrdili to ma stacit. Sachtu nemozem uz riesiz nakolko uz je pterobena a neda sa nic viac robit.
Deti si spievaju snazim sa ich krotit ale priviazat ich mam k muru. Syn je zivy od narodenia bol hlucne dieta a susedia to vedia prezil si svoje. A ja este ako tehotna s malou som musela merkovat syna v noci ale to nikto nevidi kto si to neprezije. Chapem ze male dieta potrebuje viac spat a pod. Ale akoby ste reagovali kebyze do2. 30. Maju hlasne rozhovory alebo hra na gitaru a klavir a do 9.00h vecer spieva. Ked sa pytame na hluk a viac krat este zvlast ked bol mensi tak ze vsetko je norme a teraz toto. A ako mam zabranit ked cez noc alebo v noci zacne kricat lebo ma zly sen alebo zazitok. Ja sa nestazujem ked pocujem hlasne navstevy. A ked je aj u nas svokor alebo babka deti su zivsie a nemozem furt ich len buzerovat lebo velmi radi ich maju.

eeffka
22. mar 2018

@maminka1983 pozri keby som teda naozaj o 2,30 pocula susedov ako ma rozoberaju tak by som prisla k radiatoru a pekne zretelne im povedala, JA VAS POCUJEM
myslim ze by sa vas problem vyriesil za 10sec, a podla toho co vypisujes pod vami zit nie je med lizat.

maminka1983
autor
22. mar 2018

@eeffka neviem ci je to med ale pokym nemali onindieta tiez boli 3x tichy a my sme mali dieta a co dom mala robit len pretrpet

eeffka
22. mar 2018

@maminka1983 pozri mne je jedno akych mas susedov , nad nami byvaju kone a pod nami hlucni madari co vstavaju o 5 ale nejak necitim potrebu vazne riesit na fore a nebodaj sa trapit co o mne hovoria, mam 2deti z toho jedno v puberte ze vrieskam ako pavian standardne.
sa s tym proste vyrovnaj.

maminka1983
autor
22. mar 2018

Takze na pubertu sa mam tesit ked budem asi aj ja hucat
😂

mirola
22. mar 2018

@maminka1983 mozno sa do puberty odstahuju :D my sme mali susedov a ti sa hadali vzdy len na vianoce.. inak ticha rodinka, ani sme nevedeli, ze byvaju vedla... no na vianoce rok co rok, asi stress alebo to po sebe ziapali a snad ah hadzali predmety ... sami kkt pic.. :/ sme sa smiali a zvykli si, na druhy den vytesena rodinka na lyzovacku.....

jana_eyre
22. mar 2018

@mirola mozno tradicia aby sa cely rok potom nehadali 😂😂

montemotherone
22. mar 2018

@misinka0611 my sme bývali v dome a jeden z dôvodov, prečo sme sa odsťahovali, boli susedia 🙂 keď natrafis na trkvasa, je jedno či si v byte, či v dome. Všetko je o ľuďoch

montemotherone
22. mar 2018

@maminka1983 jediné riešenie- zvuková izolácia. Ľuďom nevysvetlíš, ak si to reálne neodžijú... :-/

sasa1310
22. mar 2018

@maminka1983 pozri, ak ti to vadí, tak si odhlučni byt na svoje náklady alebo si daj štuple do uší.
Každopádne nevŕtajú po nociach, nepúšťajú hudbu nahlas, či TV. Iba sa normálne rozprávajú a to im zakázať nemôžeš. Ak ti to vadí, rieš problém u seba. Nie u nich.

ewell13
22. mar 2018

Baby to aj vysavanie vadi???
My sme sa prestahovali z domu do bytu sme tu cca 2mesiace takže vysavam každý deň keďže mam dve deti takze smeti su stale pod nami nikto nebýva...
Ale nevedela som ze moze aj vysavanie vadit

jana_eyre
22. mar 2018

@ewell13 tak su ludia co im vadi aj pustanie vody.. ked este moja svagrina bola bezdetna a bol vikend sa stazovala ze jej suseda co byva vedla o 8 pusta vodu a ich to budi.. akoze som sa zasmiala v tom case som vstavala o 5tej lebo tak vstavala dcera.. sice my byvame v rd, ale keby som byvala v byte neriesim ci vysavam alebo sa sprchujem v beznom case len preto ze ini v baraku maju ine zvyky.. ked chce niekto dokonale ticho, nech ide na samotku, len aby im tam nedobal datel..

Strana
z2