icon

Útulok nám chce odobrať psíka.

26. dec 2019

Psickarky potrebujem radu. Pred rokom aj pol sme si vzali hlavne kvoli detom z utulku krizenca huskyho a ovciaka. Psik mal za sebou tazky osud a ked sme boli v utulku padol nam do oka. Slecna alebo pni co s nami riesila adopciu nam vysvetlila,ze psik pojde na tyzden k nam na skusku a ak sa aklimatizuje dohodne sa ostatne. Bol u nas tyzden a pobyt zvladal perfektne. Nakoniec sme podpisali zmluvu kde bolo jasne napisane,ze psika treba dat zacipovat a,ze utulok si vyhradzuje pravo prist kedykolvek na navstevu aby zistilo ako sa psik ma. Zo vsefkym sme suhlasili a psika zobrali domov. Mame domcek s mensou farmou kde mal moznost ofvoreneho vybehu takze kazdy den bol vonku medzi zvieratami a na noc mal moznost ist dnu. Po roku prisla pani z utulku na kontrolu tak sme jej ukazali nasi farmu aj psika ktory ozaj bol tam stastny. Pani sa nas pytala ci pes byva vonku alebo vnutri tak sme jej vysvetlili,ze ma moznost byt vonku aj vnutri. Odisla prec mala som dost zmiesane pocity z toho pretoze si vsetko obzerala a robila si poznamky ale tak nehovorila nic. A dva dni pred vianocami nam napisala aby sme psa 30. nachystali,ze pride si ho zobrat. Nerozumela som preco. Vysvetlila,ze pes zije v nevyhocujucich podmienkach nema dostatok pohybu, psovi sa nik nevenuje,je divoky ( to usudila z toho ze lietal po celej zahrade), je tam nebezpecie urazu( casto pobehoval po vybehu s konmi ale ked ste ho zavolali pribehol) a jednoducho to neni pes pre nas a navyse ho krmime zbygkami z kuchyne ( co vobec nie je pravda preroze mu kupujeme kemivo ktore nam ona sama odporucala,to ze pes prehrabe zahradu a pozerie co vidi je normalne)
Ja som z toho hotova a s manzelom stale premyslame co dalej. Psik si u nas zvikol deti ho zboznuju miluje nasu farmu nikomu zo susedoc nevadi ved skodo vobec nesteka skor robi take pazvuky ako huskyovia zvyknu. Ak ho zoberie prec zlomi to psa aj nas. Neviege nam poradit ako sa mame branit? Osobne si myslim,ze je za tym nieco ine. Dakujem

maca1984
Autor odpoveď zmazal
maca1984
26. dec 2019

Opustam ja diskusiu,ak je pravda co autorka pise,a psik je v bezpeci,dobre ziveny a stastny,drzim jej palce aby to ustala a psik ostal v rodine.Pekny zbytok vecera vsetkym.Reagovat uz nebudem

adriana1312
26. dec 2019

nedaj si ho vziat! v ziadnom pripade, vybav si svedkov , ze psik sa ma u Vas dobre. urcite s nim mate aj kopec fotiek aj s detmi. ten kto psa tyra ho ma uviazaneho, boji sa a urcite nema ziadne fotky. Nedajte sa! Ten psik ked sa tam vrati bude trpiet.

nelca84
26. dec 2019

@marca12 pes je šťastný keď môže byť so "svojim človekom" ... pes absolútne netúži sám bezcieľne behať po dvore a štekať do blba... my máme vlčiaka a záhradu s výmerou cez 2000 m2 a predstav si, keď ideme dnu, pes ide tiež, nechce byť von sám, on chce byť s nami, či von, či dnu... vtedy je šťastný

nefertiti5843
26. dec 2019

@maca1984 Tiež ma to napadlo....asi dvadsať žien sa jej tu pýtalo, o aký útulok sa jedná a ona vždy zahovorila :(

yasmeena
Autor odpoveď zmazal
katrin21
26. dec 2019

Daj to do televizie,uplbe vazne!

montemotherone
26. dec 2019

@marsmykkok presne. To mu bude akože lepšie v útulku?

katrin21
26. dec 2019

@lula313 fakt pes v byte sa ma lepsie? Spytaj sa susedov na vystekavajucich a zavijajucich psov pocas dna,ked su ludia v praci..potom pol hodinka okolo baraku a domov...toto ozaj stastnt zivot psa nikdy nebude, rovnako ako znydene a otravne steka vonku ,tak aj v byte...bez rozdielu suhlasim len s tym,ze chce byt pri cloveku a mat s nim kontakt, ale zas kvoli tomu nemusi byt len vnutri...

veronika65
26. dec 2019

@montemotherone samozrejme nie je stavaný na interiér 😀 len my sme si nášho brali na jeseň a báli sme sa nechávať ho celú noc vonku v zime 😀 zas tetin keď bol starý mal zdravotné problémy tak sa sám pýtal do chodby kde bolo chladnejšie ako v dome 😀 určite by som z neho nerobila izbového psa

jeliz59
26. dec 2019

Asi Vám závidí farmu a pokoj v rodine...😀😀😀

nelca84
27. dec 2019

@katrin21 ak vystekava v byte, tak by vystekaval aj na dvore, skor je to o tom, ze zle znasa samotu a nepritomnost majitela...prepac, ale z tvojich slov mi vyplyva, ze si nikdy psa nemala, len sa priklanas k urcitej predstave

0silvia0
27. dec 2019

@nelca84 ale nie je mozne zabezpecit, aby pes nebol nikdy sam. Malokto si psa moze zobrat do prace a vacsina ludi je cez den v skole, v praci atd. Takze pes musi byt nejaky cas sam, bez toho to nejde...

nelca84
27. dec 2019

@0silvia0 samozrejme, nic take som predsa nepovedala, ale mam za to, ze ak sa medzi tisickami psikov zijucich v byte najde par jedincov, ktori zavijaju a stekaju ked su sami doma tvrdit, ze psy v byte su nestastni je uplna blbost...z vlastnej skusenosti viem, ze aj ked ma pes k dispozicii prekrasnu zahradu, radsej bude lezat pri mme v kuchyni ked varim, lebo on nestoji o zahradu ak tam ma byt sam

saskia_98
27. dec 2019

@nelca84 moji 3ja su radsej von na zahrade ako dnu a to mam francuzske okna, cize si mozu prist dnu kedy chcu ale kedze mam dnu horuco, su radsej von. 🤷🏻A ovela radsej lietaju po zahrade za loptickami jak lezia na gauci (samozrejme niekedy chcu byt aj dnu ale to je v takomto pocasi fakt malo). Kazdy si pozna psa najlepsie. Moji chodia dnu iba v lete kedy im je von horúco a zase v jar/jesen/zima su najradsej vonku, lebo im je konecne normalne (Mam hunatych psov)..

nelca84
27. dec 2019

@saskia_98 ano, aj nas miluje nahananie lopticiek, ale je to za o tom, ze vtedy je s nim niekto von a hadze mu ich... sam si ich kopat nebude... inak to co popisujes je uplne idealne podla mna, ked maju moznost si vybrat kde chcu byt 😉

saskia_98
27. dec 2019

@nelca84 ani nie 😀 my sme kupili tento stroj na hadzanie lopticiek kedze nemam sancu hodit 3 psom naraz lopticky a ked su sami doma, tak sa aj zahraju a nerobia hluposti..
https://www.electronic-star.sk/Zahrada/Chovatel...

katrin21
27. dec 2019

@nelca84 jasne ,nemala😂😂 prveho v 20r,irsky seter... druhy ma skoro 7, tento rok usla hrobarovi z lopaty, zapal maternice,hnis,otrava krvi, operacia, ATB,zazrak ze zije... welsh springerspaniel... keby si chcela rypat, oba su aj s PP , dokonca pre tuto sme boli az pri Hradci Kralove. Fakt tyrany pes,,posud sama.😉
A vystekavajuci pes mi ide na nervy u susedov...

nelca84
27. dec 2019

@saskia_98 😀 tak to je skvely tah 😀 😀

nelca84
27. dec 2019

@katrin21 nie, nechcem rypat... tak sama musis vediet, ze je to o tom s kym pes je, nie o tom, kde je

katrin21
27. dec 2019

@nelca84 ale ved ja som pisala to iste, ze je jedno,ci je pes v byte,aj tam sa bude nudit a stekat... ked sa nudi,nudi sa kdekolvek. Reagovala som na tp, ze psovi je lepsie vnutri a vonku sa nudi,beha a vystekava..podla mna je to za jedno. A vonku mu je lepsie..nasa bola aj vnutri, ako mala aby si zvykla u nas a neukradli ju a potom uz je 90% casu vonku.. sem tam dnu./ nemoze byt vela,lebo ako vonkajsi pes,ma svoj pach, plzne atd/. myslim,ze krasny zivot pre psa.
Dokonca ten strasny polovnicky,ale vrcholne spolocensky pes ,miluje macky a aj sliepky zobrala na milost.

0silvia0
27. dec 2019

@nelca84 myslela som to inak: ak pes v neprítomnosti majiteľa je zatvorený v byte, alebo pustený na záhrade, tak je to rozdiel. Pes v byte je bez vzruchov a pes na dvore si nejaké vzruchy na dvore nájde. Mne sa nepáči stavať psa na piedestál dieťaťa. Máme tiež psa, kríženca dosť veľkého a je väčšinou vonku. Keď sa vypýta, môže ísť do vnútra, má tam pelech, ale vo vnútri mu nedovolíme behať kade-tade. Je obrovský, slalom medzi nábytkom vyzerá tak, že s tým jeho dlhým chvostom všetko zhadzuje. Nemám dôvod sa prispôsobovať psovi, okrem toho mne psí pach dosť vadí a cítim ho keď je vo vnútri, ale tolerujem. A teraz v zime ho určite nebudem kúpať, ani nemám kde, len aby teda ležkal na gauči.
Nemôžu všetci ľudia si vlčiakov, labradorov, napchať na gaučíky do obývačiek.

0silvia0
27. dec 2019

@katrin21 božinku tá cica naháňajúca psov chvost😀

nelca84
27. dec 2019

@0silvia0 to je skor o zvyku, nas vlcko vie byt sam doma pol dna bez toho, aby cokolvek vyviedol, a to mozem nechat na linke aj klobasu, on aj tak vacsinu casu prespi alebo lezi pred balkonovymi dverami a pozoruje ulicu... je to clen rodiny, ale na gauc nesmie ... ja nehovorim, ze kazdy vlciak ma byt dnu, ale ze jemu je jedno kde je, hlavne chce, aby sa mu niekto venoval.... ja fakt nevidim zmysel v tom, ak ma niekto psa a za cely den mu da akurat jest a inak si ho vobec nevsimne

teleskop
27. dec 2019

napiste mi do spravy o aky utulok ide, poradim vam, poznam tychto ludi po celom SK

teleskop
27. dec 2019

@pribinak netrep ked nevies, par desiatok psov mi umrelo na rukach, LEBO CLOVEK...nehovor tu o fanatizme

teleskop
27. dec 2019

@danik1505 a býva v šope?????

nelca84
27. dec 2019

A uprimne, myslim si, ze autorka neuvadza vsetky skutocnosti, len tolko, aby aby bola pravda na jej strane...

jana_eyre_2
27. dec 2019

Keď chce hľadať psa s nevyhovujucimi podmienkami, nech ide zachraňovať psov do osad, nechápem.. normálne by som zavolala políciu, rok a pol je u vas, je už váš majetok, predpokladám, že ste.za neho zaplatili a staráte.sa o neho, nech mi nevravi, ze zmluva je postavená tak, že celý život psa si pre neho môže.prist.. predpokladám, že nejaký známy by chcel huskyho a takto by to šlo ľahko..