Útulok nám chce odobrať psíka.
Psickarky potrebujem radu. Pred rokom aj pol sme si vzali hlavne kvoli detom z utulku krizenca huskyho a ovciaka. Psik mal za sebou tazky osud a ked sme boli v utulku padol nam do oka. Slecna alebo pni co s nami riesila adopciu nam vysvetlila,ze psik pojde na tyzden k nam na skusku a ak sa aklimatizuje dohodne sa ostatne. Bol u nas tyzden a pobyt zvladal perfektne. Nakoniec sme podpisali zmluvu kde bolo jasne napisane,ze psika treba dat zacipovat a,ze utulok si vyhradzuje pravo prist kedykolvek na navstevu aby zistilo ako sa psik ma. Zo vsefkym sme suhlasili a psika zobrali domov. Mame domcek s mensou farmou kde mal moznost ofvoreneho vybehu takze kazdy den bol vonku medzi zvieratami a na noc mal moznost ist dnu. Po roku prisla pani z utulku na kontrolu tak sme jej ukazali nasi farmu aj psika ktory ozaj bol tam stastny. Pani sa nas pytala ci pes byva vonku alebo vnutri tak sme jej vysvetlili,ze ma moznost byt vonku aj vnutri. Odisla prec mala som dost zmiesane pocity z toho pretoze si vsetko obzerala a robila si poznamky ale tak nehovorila nic. A dva dni pred vianocami nam napisala aby sme psa 30. nachystali,ze pride si ho zobrat. Nerozumela som preco. Vysvetlila,ze pes zije v nevyhocujucich podmienkach nema dostatok pohybu, psovi sa nik nevenuje,je divoky ( to usudila z toho ze lietal po celej zahrade), je tam nebezpecie urazu( casto pobehoval po vybehu s konmi ale ked ste ho zavolali pribehol) a jednoducho to neni pes pre nas a navyse ho krmime zbygkami z kuchyne ( co vobec nie je pravda preroze mu kupujeme kemivo ktore nam ona sama odporucala,to ze pes prehrabe zahradu a pozerie co vidi je normalne)
Ja som z toho hotova a s manzelom stale premyslame co dalej. Psik si u nas zvikol deti ho zboznuju miluje nasu farmu nikomu zo susedoc nevadi ved skodo vobec nesteka skor robi take pazvuky ako huskyovia zvyknu. Ak ho zoberie prec zlomi to psa aj nas. Neviege nam poradit ako sa mame branit? Osobne si myslim,ze je za tym nieco ine. Dakujem
@martinka150 ja priznavam, ako som uz pisala ze " tu mi daco smrdi".Ked viem a stojim si za tym ze pes sa "ma ako v bavlnke" a idu mi ho odobrat..zverejnim co viem..preco sa po xy krat pytam na meno utulku a adopcnu zmluvu?
@lula313 ale narúša sa pri kastracii aj hladina hormónov napríklad a to nemá dobré následky na zdravie a bohužiaľ čo poznám kastrovanych psov skoro každý má únik moču či už neustále alebo našťastie len obcasne. Utulky a veterinari hovoria len o pozitivach a negatíva sa taja.
už len to ked napíšete , že psa "schováme" u rodiny / a niektoré jej to tu odporučili/, tak z toho bude ešte väčší prúser..akože keby som ja prišla niekde na kontrolu a vidím psa bezhlavo lietat popri plote za konmi / nebezpečné aj pre kone aj pre psa/ a susedovie psom, určite neuverím že to robí len občas a nie celé dni..nie je pravda, že velké plemená trpia zatvorené v byte, dome..Pokial majú dostatok podnetov pri venčení - iné trasy denne - je to omnoho viac, ako len behanie psa po pozemku - ktorý má zmapovaný do poslednej bodky za 3 dni a potom už žiadne nove podnety nenajde..a pes potrebuje kontakt s pánom..takže pravdepodobne ste mali podmienky v zmluve, ktoré ste nedodržali..a kríženec huskyvlčiak bez pána na dvore - z toho bude len "blbý" pes..
Tiez podporujeme jeden utulok a pracu viacerych sledujem, pridavaju fotky adoptovanych psikov aj fotky z novych domovov a je zjavne, ze sa tesia z kazdeho stastne adoptovaneho zvieratka, preto neverim, ze by utulok mal zaujem bezdovodne odobrat psika, ktory bol navyse problemovy, ked krizencov vacsich plemien je v utulkoch najviac a najtazsie sa umiestnuju....takze na tomto pribehu mi nieco nesedi a rada by som videla toho stastneho psika
Nebudem pisat konkretne lebo vas je viac co ste sa negativne vyjadrili na Oz a utulky..co tak pridat nazvy a preco? Ja kludne potom pridam moje skusenosti - nazvy...
@maca1984 Ja ti kľudne napíšem do ip. S útulkom som riešila a bohužiaľ. Poslednú zlú skúsenosť s OZ som chcela zverejniť na ich stránke. Potom som si však prečítala, čo sa tam strhlo voči žene, ktorá si rovnako dovolila napísať svoju pravdu. Doslovne ju lynčovali, vyhrážali sa trestným oznámením, množstvo ľudí písalo vulgárne.
To naozaj nie je alibizmus, len osobná skúsenosť, že nie vždy pravda víťazí.
Pokual sa staras onho riadne....ANI ZA BOHA BYCH HO NEDALA.....TY ONI FAKT SU UJETY???,Nieze by boli radi ze psik je v dobrej rodine
Chapem ze preveruju a to poriadne....ja som velky zastanca zvierat ale tak takto sa veci neriesia
@abbey1 akurat ma mrzi ze teba som tu mala za cloveka uprimneho a priamociareho, ze bez ohladu " na nasledky" si sa vzdy vyjadrila podla svojho zdaveho usudku, rozumu..a nikde co si pamatam si dusevne zdravie nespominala..."vadila" si sa do krvi za duhovy pochod, krampus pochod tu chces pisat do ip..nechapem preco, co sa stalo s tvojou otvorenostou a mrzi ma to..nie kvoli mne ze nebudem privatne cosi vediet.Ale ze zrovna ty, taka "papula"ako ja ide cosi tajit...uprimne? Pre mna velke sklamanie.
Nečítala som všetky komentáre, ale tie “slečinky” z útulkov sú hrozné. Ja mám tiež len zlé skúsenosti. No a k veci, obráťte sa na zvieracieho ombudsmana, pozvyte veterinára ku vám domov nech zhodnotí podmienky a spíše vám posudok, kontaktujte RVPS a ak prídu z útulku odobrať psa tak rovno kontaktujte aj políciu a psa v žiadnom prípade neodovzdávajte. Právo na odobratie síce v určitých situáciách majú, no vymožiteľnosť tohto práva je na Slovensku v katastrofálnom stave. Určite by som sa vyhrážala súdom a volala políciu ako prvá. Ak je všetko ako píšete, právo je na vašej strane. Tie “problémy” ktoré popisujete nie sú dostatočné na odobratie psa... najhoršie je, že polícia môže psa zadržať na dobu potrebnú na prešetrenie situácie.
Pre toto sme si nevzali psa z utulku. Chcrla son z utulku a ked som milej slecne povedala,ze bude byvat vonku,to si mala vidiet,co so mnou narobila. Nech sa ani necuduju,ze maju plne utulky. Yo iste s mackou. Nedali,lebo mala byvat vonku. Ja milujem zvierata,posledne by som im dala,ale to co robia tie panie v utulku je chore. Nedala by som psa prec. Snazila by som sa s pani porozpravat,aj ked urcite zbytocne. A psikovi je urcite lepsie so zvieratami ako samemu zavretemu v dome,ked je clovek trebars v praci. Ona sa cestou k vam autom taktiez mohla zranit a predsa merala tu cestu k vam. Asi by som jej takto hlupo argumentovala.

@abbey1 no bez konkrétneho názvu je to len pre mna jedna pani povedala, keďže volakedy som robila veľa prevozov, predkontroly, aj odoberacky, takze veľa dobrovoľníkov a ich fungovanie poznam.. na FB sa pisu častokrát hlúposti, pokial nie si v tej súkromnej FB skupine, čo mame záchranári..