icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

vera3000
16. feb 2012

@zuzula77 jasne meriam, ale to som tiež čítala, že je to veľmi nespoľahlivá metóda, tak som z toho cvok 🙂 A ako obdivujem tie ženy, ktorým sa nedarí už roky, však to je na nervy... Berieš nejaké tabletky? Ja iba kyselinu listovú, vitamín E (aj frajer poctivo papá) a sem tam si spravím alchemilkový čaj.

zuzula77
16. feb 2012

@vera3000 nuz ja neberiem nic, boli sme v decembri u lekara, obaja, ze preventivne a vysledky boli dobre, mali by sme byt obaja tip-top, bojim sa do toho moc vkladat, aby som fakt necvokla, budem riesit, az ked prejde ten rok, ako odporucaju lekari, jedine tie ovu testy mi pridu celkom v pohode, len som ich zas nepochopila privelmi 😀

karinka2105
16. feb 2012

ahojte,beriete niektora aj kyselinu listovuu?

milacik3
16. feb 2012

@karinka2105 to asi vsetky co sa snazime ju berieme poctivo...to je zaklad pre zdravy plod

karinka2105
16. feb 2012

@milacik3 som ju brala pri prvej,tak zacnem aj terazz asii 🙂

milacik3
16. feb 2012

@karinka2105 no ked sa zacinate snazit tak ano bolo by dobre ju uzivat. Ja ju uz dlho uzivam...

karinka2105
16. feb 2012

@milacik3 dnes zbehnem do lekarneee 🙂

supi
16. feb 2012

ahojte, tak zase som nevydrzala, teraz som 23 DC, a len jedna čárka :/ ale mam take kontrakčne bolesti ako pred kramami, ani prsia sa mi nenalievaju, to sa asi mrcha hlasi, aj ked este dufam .ach jo...ak to teraz nevide tak si dame tak do aprila pauzu v snazeni...lebo ,asi je to strasne sobecké ale pred sviatkami a cez vianoce ist doporodnice, neviem, asi je to divna uvaha ....

red_kika
16. feb 2012

@supi ja mam presne ten isty nazor. aj kvoli babu - aby malo narodeniny a vianoce naraz, pre mna je sebecke (najhorsie ked este aj meniny)...
ja by som rada dopriala malemu viacej darcekov, oslav atd 😀

vera3000
16. feb 2012

@zuzula77 co vám preventívne robil? mne prepísala sestrička iba kyselinu listovú 2x denne 1 tabletku... ako tie ovu testy - som z nich naozaj zmätená, ale každopádne dnes máme romantikuš večer ( 😅 ) s vínom či test vyšiel alebo nevyšiel pozitívny, lebo jedna vec je, že ti to "pomôže", ale mám pocit, že budúci cyklus sa na to vykašlem... testovať sa stále a brať tabletky a merať si teplotu a napriek tomu sa našemu budúcemu krpčekovi sa zatiaľ asi moc nechce za nami 🙂

vera3000
16. feb 2012

:@supi priatelova mama rodila 5 dni pred vianocami a hovori ze krajsie vianoce nezazila 🙂

milacik3
16. feb 2012

podla mna to az taky velky ,,problem,, nie je, a ani sebecke to nie je...podla toho ako to vide ale ak niekto porody dieta na vianoce...to neznamena ze musi byt dietatko ukratene o darceky preco? vsak oslavovat sa da cez den a vecer dostane druhe darceky pod stromcekom...

zora256
16. feb 2012

Baby,mne by bolo fakt jedno,kedy by som rodila,len keby som mala možnosť mať ešte dieťatko,keďže mám syndróm nepraskajúcich folikulov,zktorých sa po dozretí vytvoria cystičky na vaječníku,nemám šancu a nič nato nie je ako som čítala v Mama a ja časopise,no super,to len aby som neprestala veriť,že nám Pán Boh dá ešte jeden zázrak aj napriek tejto chorobe 😵 .
@milacik3 Tak akopíšeš dá sa to vyriešiť tak že sa oslavuje pred štedrou večerou alebo hoci aj po nej,keďže býva pôst 😉 .

milacik3
16. feb 2012

@zora256 😢 ☹ to mi je luto strasne....vzdy je nadej a ver tomu ze sa to raz podari len treba verit v kutiku duse a neprestat verit ze sa jedneho dna usmeje stastie a splni sa ti najvecsi dar...
asi vascina z nas ma nejake problemy..... 😖

katty27
16. feb 2012

@kacena85 lekárka ma ani nechcela pustiť do práce,,k tomu som aj chorá a beriem tabletky,,dala mi aj duphaston. Dúfam, že teraz bude všetko OK,,najbližšie k nej idem 29.2. tak som zvedavá čo povie 🙂

petuska86
Autor odpoveď zmazal
vera3000
16. feb 2012

@zora256 nikdy nevieš koľko žien malo deti a podľa lekárov nemali mať 😉 a viem, ľahko sa hovorí... ale ako písala milacik3, treba veriť.. ja mám 23, človek by si myslel, že to pôjde ako po masle, nikdy som nemala problém s menštruáciou, žiadne bolesti som nemala a zrazu prichádzam na to, že to asi tak ľahko nepôjde. Tiež som miestami a každým testom zúfalejšia, ale výsledok bude stáť za to 🙂 Ja som v takejto diskusii hlavne kvôli tomu, že moje kamarátky ma v tomto trošku nevedia pochopiť, keďže nechcú ešte deti a práveže tu to vidím, že je to o podpore a myslím, že sa tu nájde veľa žien, ktoré by ti aj 10 rokov písali, že netreba prestávať veriť 😉

janusa_
16. feb 2012

@vera3000 ked ti takto zoslabla ciarka moze to byt anovulacny cyklus, skus este par dni a mozno zosielnie a ked nie tak je to anovulacny, lebo na ovulaciu by mala byt testovacia ciarka rovnako silna ako kontrolna abo silnejsia 🙂
drzim palce pri nsazilkovani 🙂

kacena85
16. feb 2012

@katty27 no tak radsej pn a nechala ta aj pre nieco ine doma?duphaston na udrzanie?ten som mala aj ja.nevies nahodou aku hrubu mas sliznicu?ja som konecne mrchu po roku dostala.dr hned ze antiku tak som odmietla.a ze sa nemame snazit radsej,ze mam moc nizku sliznicu 3,6 mm.fnuk tak tento cyklus budem merat teplotu,odsledujem ci je ovu a uvidim.len mi je luto,ze to nemozme nechat tak,ze volny priebeh.ked si musime davat pozor ;(

janusa_
16. feb 2012

@zora256 paci sa m iaky mas k tomu krasny pristup 🙂 drzim palceky nech sa vam hoc aj necakane podari druhe 🙂

kacena85
16. feb 2012

@vera3000 presne tak treba verit,neboj si mladucka a o chvilu budes aj tehu,ja som otehu na prvy sup ;) zial som velmi prechladla a potratila,neviem,ci len to bol dovod.vo feb min rok som potratila v 7tt a bola na kyret.teraz v sobotu som dostala po viac ako roku prvu ms.vies si predstavit co som vsetko vyskusala za ten rok.velmi velmi som cchcela byt tehu.ale teraz som vdacna aj za tu mrchu.zmenila som myslenie aj stravu.po pn zacnem cvicit.
Zatial sa nemame pokusat o babo.mam nizku sliznicu.v decembri 2mm a teraz v sobotu som mala 3,6 mm.tak aj to sa zlepsilo.tak musime este pockat nech je aj maternica ok aj ked som v kutiku duse dufala,ze to uz pojde ked dosla ms a ze nechame tomu volny priebeh.tak zatial nie ale verim dalej ze to bude uz len lepsie

vera3000
16. feb 2012

@janusa_ je možné, že by som mala anovulacny cyklus aj keď mi bazálna teplota stúpa? A ďakujem za držanie palcov 🙂

janusa_
16. feb 2012

@vera3000 a mas aj graf? tu na mk je tema grafy bt su tam skusenejsie zienky ktore meraju dlho najlepsie ti poradia 🙂

vera3000
16. feb 2012

@kacena85 vieš mladučká môžem byť, ale myslím, že vzhľadom na to koľko žien má problém počať dieťa je ten vek asi najmenej rozhodujúci... kažpodádne ti držím palce averím, že všetko dobre dopadne

kacena85
16. feb 2012

@vera3000 a mate aj nejaky zdrav.problem?lebo ked nie tak v plodne dni by ste nemali mat problem.kolko sa snazite?

vera3000
16. feb 2012

@janusa_ graf mám len v papierovej forme... moc sa tu ešte nevyznám a všetky tieto veci sú trošku nové pre mňa, to znamená veľa googlovania a podobne, ale budem večer čítať. Ďakujem 🙂

lenkastar
16. feb 2012

@vera3000 ahoj 🙂 aj ja mám 23 a tiez by som chcela mimi, brala som asi 7 rokov HAK.vysadila som asi pred 8 mesiacmi a myslela som si, ze to pojde na prvy šup...ale nič ani na tretí krát ☹ tak som aj sklamana trosku. 😢

maryjou
16. feb 2012

@katty27 ja stále nič, trochu vaječník..

maryjou
16. feb 2012

@puhinka ti verím .....a chlap sa všetkému nerozumie.... 😉

maryjou
16. feb 2012

@terez24 no to ma mrzí, ale taký je život...