V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
ahojte viete mi poradiť - včera som mala také pichavé bolesti naľavo - takže asi ľavý vaječník a dnes presne cca po 12hod od tej bolesti /trvala asi hodinu/ špinim...znamená to že vajíčko sa už vyplavilo? Alebo ešte je práve plodný čas?
ahojte chcem sa opýtať môžu byť pri anovulácií príznaky normálnej ovulácie?
@severankaa2 ahoj, meriaš si BT a vyzerá to na anovulačný cyklus, ale máš bolesti, plodný hlien atď.? lebo píšu že ovu dokáže potvrdiť iba zvýšená teplota v druhej fáze cyklu; niektorí lekári neuznávajú ovu testy... tak neviem, na čo konkrétne sa pýtaš 🙂
@pralinkaaa ahoj, tá bolesť mohla byť vypudzovanie vajíčka z vaječníka. vajko potom "čaká" na oplodnenie 12 až 24 hodín, takže plodný čas ešte zrejme máš 😉
@pralinkaaa Je vhodny cas na snazenie sa. Vajicko prezije 12-24 hodin, tak by si sa mala poppnahlat🙂 Idealne by bolo, keby si si robila ovu testy.
@pralinkaaa Vahicko prezije 12-24 hodin, zda sa, ze sa uz vybralo na put, este stale je cas na snazenie sa, ale keby ste mali styk vcera, bolo by to idealne.
Prepacte, pisem len tromi prstami a potom to tak vyzera🙂
@pralinkaaa Nemas za co, ano, to znaci, ze vajicko uz vyplavalo na vandrovku🙂
@iskrickaa a teda keby bolo oplodnene to hnede špinenie by nebolo?
@zelovocka nie nemeriam teplotu len dnes som bola na meraní vajíčok a gyn. mi povedala že tam nič nevidí že buď je to anovulácia alebo už vajíčko prasklo lebo do včera som mala také pichanie v ľavom vaječníku a dneska už prestalo.
@pralinkaaa To s tym nema nic spolocne, spinis preto, lebo vajicko prasklo a uvolnilo sa z folikulu. Ovulacne spinenie nema vela zien, ale u teba je to normalny, sprievodny znak ovulacie.
@iskrickaa ešte raz dakujem 🙂
ja presne ten proces tak neviem 😅 tak uvidím na konci mesiaca 🙂
ahojte, ja vas uplne zanedbavam toolko novych tvari, uplne mimo temu som ale nevadi,
moje novinky: slabsi zapal, 29mmfolikul,pichnuty pregnyl, snazime sa do juna- ak nic tak to riesime dalej- podla dr pravdepodobne iui 😉
@silvuska47 hej,testla a test negatívny,aj večer som testovala a aj ráno aa menzes stále nikde..tak už som z toho somár :-/
@pralinkaaa Nemas za co, moja. Aj ja sa tak pozorujem, tak to poznam🙂
@iskrickaa no jas o m moooc zvedvaá ako to dopadne...min. mesiac sme kvazi začali ale to kym si mm rozmyslel bolo už po "spravnych dňoch" a to si myslel že hned to vyjde 🙂
@pralinkaaa Ahoj!
Tak muži si myslia že všetko je jednoduché a hneď v tom momente ako sa pre niečo rozhodnú😀 ako deti,ztoho si nič nerob,ja som kvôli tomu svojmu celý cyklus vysvetlila ako sa veci majú 😅 ,aby vedel,že je to zložitý proces,kde všetko spolu súvisí a keď jedna vec sa zasekne,tak to celé nefunguje,ako nejaký stroj jena súčiastka sa pokazí a musí sa hľadať chyba a opraviť,ináč to nejde 😖 .Hlavné je že môj pochopil,musel keďže sa nám dlho nedarilo a po pôrode je u mňa chyba ktorú môj lekár nevie ani liečiť a nič stým robiť,tak verím,že moje podvedomie to dá doporiadku a bude všetko ako má byť🙂
@zora256 ahoj!
no však čo s nimi že 😅 ja som mu to tiež sa snažila ale tak podľa mňa to zatiaľ nevzal...stále si asi myslí že je "borec" tipujem že dnes sa už ani nebude mať k činu...tak neviem či ešte to "nadhodiť" či už nechať tak.....
aká chyba po pôrode ak sa môžem opýtať? Držím palce aby Vám to vyšlo čoskoro
@iskrickaa ahoj, a vlastne aj všetkým snažilkám..ty si spomínala dačo o tom špinení som si všimla...ja už síce jedno dieťa mám, ale ak by bolo aj druhé, nevadilo by, skôr by sme uvítali...ale minulý mesiac som mala cca 3 dni do začiatku menzesu, keďže kojím, mám menzes dosť nepravidelný, ale do 28dňa teraz rátam...no a MM todo mňa pustil a ešte aj na ďalší deň.. Presne na ten 28 deň som začala špiniť, čiže tie 3 dni potom... a špinenie som mala zhruba 5-6 dní a potom sa dostavil normálny menzes..A nakoniec to zavŕšil v polovici cyklu, zhruba na 14 deň od začatia toho normálneho menzesu, nie od špinenia...som v pomykove, pretože 1.dieťa sme mali ani neviem ako, a teraz neviem, či som mala plodné dni od špinenia, či od menzesu, alebo práve to špinenie bolo ovulačné...menzes mi zatiaľ neprišiel, mal by prísť zajtra-ak rátam 28 dní od špinenia alebo 11.3. ak rátam od menzesu..som z toho debil... 😀 😀 😀 No poradte...
@00matula Vies co, podla mna to bude mat nieco do cinenia s hormonmi, ked kojis. Netusim, ci si mohla mat ovulacne spinienie - mala si aj bolesti vajecnika, plodny hlien alebo ine priznaky prebiehajucej ovulacie?
@pralinkaaa Moj manzel sa tiez na dieta dlho odhodlaval, tiez sme cakali, ze sa podari hned a teraz sa nevie dockat, kedy sa to uz podari.
@mauerka no ako tak zabrali vajicka bolo pekne vidno na sone ale ci sme uch oplodnili neviem v nedelu aj vcera vecer sme sa snazili dnes zase muz mi usiel do prace az v sobotu pride takze uvidime ci to stacilo 😒 😒 no mas pravdu ja mam mrchu az za tebou pondeloktak dufam ze nedojde...a ozaj otazka doktor mi povedal ze sa mame od nedele snazit to bol 12DC tak sme sa sa aj snazili ale na ovu teste bol az v pondelok iba taky duch no a vcera sme sa snazili tiez a to sa mi ani moc nechcelo ale napriek tomu som bola ako keby sprcha vo mne tiekla a aj trochu bolestne to bolo tak teraz neviem co si mam mysliet ale jedno uz viem ze tym ovu testom uz skooro vobec neverim 😠
@wolawka no tak zajdi k doktorovi mna v piatok po sone doktor vyprevadzat vetou : ze chcem vas tu vidiet az tyzden po meskani mechy a ak nahodou tak v den zacatia mrchy,tak dufam ze mu vyhoviet a pride tyzden s meskanim...U teba je to tiez uz cez tyzden to doktor uz bude vediet co sa deje 🙂 🙂 drzim palce 😵

@miminka327 no veď aj my 🙂 ...ale našťastie už mám rodičov na dôchodku 😉 ...a varila som večer 😝