V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@mirellka on ti pichol vyvolavacku ? 😲 ...drzim teda palec nech to ma stastny koniec :-* 😵 ja som mala 37teplotu presne 14dni,ale kemonka mi potom povedala,ze to som mohla mat poovulacne stavy...a bola to aj pravda...tebe ale drzim palec moja !!!! 😵 ... robila si si aj ovu testy ? lebo ja nerobim-iba si meriam teplotu a graf 😎
:
@mirellka a na tych testoch, ktore si si robila doma, sa druha ciarka neukazala ani neskor, ako na tom od dokiho? ci si ich vyhodila?
baby, ja dnes takto nejako... dufam, ze teploty opat porastu... 😔
http://www.fertilityfriend.com/home/26f403
@miminka327 Ano pichol ale ak je tehu tak neuškodí povedal 😕Ďakujem moc za palec 🙂 jáj ,to som nevedela že po ovu sa tak dlho hore drží.Ovu testy som robilav terajšom cykle- tiež foto v albume no totálne blbosti mi vychádzali,raz čiarka bola raz nie tak som to nechala tak.Teplotu som merala ale na nesprávnom mieste 😀 😀 😀 takže 😀 😀 pak som to tiež nechala tak reku od ďalšieho cyklu začnem a tento cyklus nie a nie skončiťdnes 44DC teraz meriam tam kde by som mala ale len 3 tí deň 😀 myslím že meranie BT je užitočné,ľutujem že som skôr nezačala...
@mirellka somja tiež veru zvedavááá,ako mi bude tá teplota skakať---áno tiež si myslím,že meranie je super...aspoň z časti vieš,že čo sa deje v tele 😀
@miminka327 presne ako píšeš..ty si mala pred menzesom akú teplotu keď ti klesla?
@mirellka 36,5 - 36,4 ...ty mas aku ?
36,8 ............ 36,9 .......36,8 len tieto 3 dni meriam takže prd sa z toho dozviem 😀 😀 😀 babule musím frčať preč,pekný dníček želám 🙂
@mirellka dakujem za povzbudenie ... Asi aj ja začnem sledovať tu teplotu 😉 To je dobre že si si dcerku nechala, určite by ti to časom prišlo luto keby si sa vtedy inak rozhodla. Ja si myslim že ten kto ide na potrat vždy to časom olutuje ale ked si dietatko necha určite neolutuje nikdy. Teda pokial nehrozí nejake zdravotne riziko...
@magic08 ...citam ze si tu pisete o teplotach, ja som si ju zacala merat az v sobotu a posledne dva mi trosku stupla. Moja normalna teplota od detstva je 35,5 - 35,7 a teraz mavam okolo 36,2 - 36,5 .. teda posledne dva dni sa mi o 0,2 stupna zvysila .. ale keby mi stuplna na 37 tak to ja uz vtedy lezim v posteli, pre mna to uz je horucka na odpadnutie 🙂 ale myslim ze je jedno aka je teplota hlavne ze sa zvysila od tej normalnej 🙂
Ja som z tej teploty tiež mimo neviem o tom nič musím naštudovať, počula som že sa ma merať len ráno je to pravda ?
@sandraaaaa júúj malá je úžasná,nechápem ako som mohla mať také myšlienky vtedy.Keby som to vtedy spravila asi by som si teraz stavala riadne bloky že nám tak dlho trvá aby sme mali teraz bábo.Teraz by som si nevedela predstaviť ani keby viem že by bábo malo byť choré aby som to urobila.
@sandraaaaa mňa už naučili že merať treba buď v pošve ,konečníku alebo pod jazykom.Ja som začala s meraním pod pazuchou 😀 😀 Teraz meriam v pošve.Malo by sa každý deň v tú istú rannú hodinu pred tým ako vstaneš z postele.Preto je dobre mať teplomer ráno po ruke aby si z postele nevyliezla.Ale čo sa týka zvýšenia a zníženia teploty to ti nepoviem,viem iba toľko že keď je teplota zvýšená okolo 37 a to 18dní tak by si mala byť tehu.To už ti tu baby vysvetlia,magic08 sa dobre vyzná .Ja si to značím na Womennzone.cz.Je tam menštruačný kalendár kde si môžeš zapisovať všetky babské podrobnosti a taktiež aj graf.
@mirellka
@sandraaaaa ako uz napisala dobre mirellka, pravidla merania, ja len doplnim, ze cyklus ratas od prveho dna mrchy, a vtedy zacinas merat, ja osobne meriam az po skonceni mrchy, a teploty si zapisujes, resp. zaznacujes, napr. na www.fertilityfriend.com kazdy den, plus sledujes hlien... ja osobne mam teplotky pre ovu okolo 36,2 - 36,4, pred ovu nastane pokles a nasledne na dalsi den teplota vystupi napr. o 0,4 stupna, moze to byt viac, alebo menej, to znamena, ze ovu uz prebehla a od toho dna sa uz teploty budu drzat hore u mna je to napr. 36,6 - 36,9. Aby sa potvrdila ovu, musia byt teploty zvysene minimalne 3-4 dni, vtedy ti aj na fertilityfriend.com vyznaci ovulaciu. a ako uviedla mirellka, ak sa ti teploty drzia po ovulacii hore aj v case mrchy, znamena to, ze mozes byt tehu... ak klesnu pod ciaru pride mrcha...
snad som to vysvetlila dobre 😝
@magic08 ahoj ..no ja meriam v ustach, digitalnym teplomerom, ktory je dost spolahlivy. mam toho dost nastudovane, a co som citala tak ze v posve to je spolahlivejsie tak zacnem od noveho cyklu asi tak.. ale teraz som to nevedela, tak meriam v ustach. som zvedava ci mi teda bude klesat. inac dnes v noci som sa zobudila na brutalne pichnutie v podbrusku. trvalo to asi 5 minut a potom nic. od rana mam uz pocit ako pred mrchou, co stale mavam az den dva pred nou. tak dufam, ze to nie je nic vazne. ked ja som taka blba a bojim sa k tej mojej gynde :( a pritom je to skvela zena 🙂
@sandraaaaa ano sandra rano sa ma meriat, hned ako sa prebudis, ani nevstanes z postele.. kazda rano ten isty teplomer, to iste miesto, ta ista hodina - +- polhodinka. merias bud v ustach alebo v posve. cize teplomer polozit niekde, kde je rano pristupny, aby si nemusela vstavat a sup merame ?
vy sa s partnerom snazite ? citala som to tu ale mam z tych nickov chaos 🙂
a vidim, ze baby to tu meranie uz pekne vysvetlili .. no aspon viem ze najprv treba citat co pisete 🙂
@alenitka ano, v posve je meranie najspolahlivejsie... neviem co to pichanie v podbrusku mohlo znamenat, no urcite nic vazne, ak to trvalo len chvilku... jeden gyndos mi raz ppovedal, ze nie kazde pichnutie a bolest v podbrusku musi mat suvis so zenskymi vecami, ze to moze byt aj nieco s crevami, napr. zastavene vetry 😀 😀 😀
preco sa bojis chodit k svojej gynde? ked je to skvela zena, sa bojis vysetreni, alebo vysledku?
@alenitka ano viem ze vypocitat aj najlepsiu zivotaschopnost, len neviem ci to mam aj ja vo vypocte kedze baby pisali ze to maju tak 3krat do roka
@mirellka zasa na druhej strane to je aj vyhoda ked budes mat takyto rozdiel medzi detmi, hlavne ked prve je dievcatko....bude ti pomahat, varovat mala pomocnicka 🙂
@magic08 aha tak to uz budem merat tam ... ale bodaj by uz nebolo treba 🙂 a ano mohlo to byt aj to . len som sa zlakla. a co sa mojej gyndy a celkovo lekarov tyka, mam z nich strasny strach. v detstve som casto bola v nemocnici a u lekarov... mala som silny selest, potom silny zapal mocovych ciest, potom ma zrazilo auto .. a tak som si urobila taky odpor k lekarom. a totalne k ihlam ... a odkedy som bola na tom potrate, co bolo s komplikaciami, tak mi tam pichali asi 20x ihlu a stale aspon na 10 krat uz cele oddelenie mi skusalo zobrat krv alebo napichnut kanilku a neslo to ... bola som cela dopichana ako taky narkoman... ja sa tak viem zlaknut ze sa mi krvi neda dorezat 🙂 takze ja som z tych strachoputov. aj ked gynda nie je nic zle .. ja sa nebojim vysetreni, ani vysledku len tej ihly ..brrrrrrr .. ked budem tehotna asi sa tomu nevyhnem, ale to prezijem, lebo je to spojene s niecim prijemnym.
vsetky si meriate teplotu, alebo robite aj ovu testy? lebo ja zatial len testy pouzivam
@silvuskaa ano ved prave ... len ja som si to dala pocitat na tej anglickej stranke a mne sa to najblizsi rok a pol nezhoduje ani zdaleka s mojimi plodnymi dnami podla ovulky. jedine tento mesiac mi vypocitalo, ze mam moznost otehotniet bez akychkolvek vplyvov tych zlych planet 🙂 a ten termin bol 3 dni po ovulke .. tak snad motyka vystreli a planety budu k nam naklonene 🙂 vraj podla tejto metody otehotneli baby aj cez kramy. vsetko je mozne. napr. ked som bola pred dvomi rokmi tehotna, co skoncilo potratom, tak som si to spatne spocitala tie datumy podla jonasa, zas na nejakej stranke, kde sa to dalo spatne vypocitat. a si predstav ze tam sa mi to presne zhodovalo s tym vypoctom jonasovej metody. teda ze sa mi moja ovulka zhodovala s tym datumom. takze nieco natom bude.
a ty si uz prvy termin podla neho mala ? kedy si si to davala pocitat ?
@silvuskaa ja som posldne 2 cykly merala aj testovala, no minuly cyklus som sa podla testov ovu nedockala, testila som do 18 DC a nakoniec podla grafu bola ovu na 20 DC, minuly sa mi testy a uz som nebola ochotna ich dokupovat...a k tomu ma to prilis stresovala, cele dni som len testy a teploty riesila 😝 tak uz budem len merat .-)

@miminka327 ahoj,kolľko dní si mala teplotu na 37 ? test mi robil doki ,mala som bolesti a meškala 10 dní tak som šla nech ma pozrie,spravili sme test-vtedy bol negat.pichol vyvolávačku,až neskor som tam našla // i ked bola slabáFoto v albume..Doki povedal že podľa testu ide o tehu ale je ešte skoro tak počkáme mesiac.a doma 3 testy negatívne . tak sa nevyznám v tom no čakáme čo bude ďalej 🙂