V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@andyb25 ahoj moja 😀 takze aj ty sa snazis? budeme spolu kocikovat ? 🙂 som citala, ze chodis k hematologicke, ja mam trombocytopeniu a moja hematologicka sa odstahovala z tehelnej do malaciek, takze sa mi tam nechce chodit. kam chodis ty? si spokojna? lebo ta moja bola uplne uzasna, ale je to daleko a ked mam ist rano na siedmu na krv, tak musim stavat pomaly o stvrtej 😠
@andyb25 takze sme tu obidve inkognito 😎 chodila som k ondrejkovicovej, sedela vedla babincovej na tehelnej. vidis, mna aj obvodna posielala na hematologiu na kramare, ale som sa na to vtedy vykaslala, ale zrejme teraz to budem musiet riesit. inak ako to tu citam, ja som tiez pila alchemilku, caj z malinovych listov, grepovy dzusik a femibion 800. to bola moja uspesna kombinacia
ahojte aj my sa snažíme, teraz to bude druhý cyklus, minulý skončil neúspešne a dnes som 2 DC ☹. Alchemilku som pila 3 predchádzajúce cykly, prvý bol normál 28 dni, ako mávam, ďalší sa predĺžil na 30 dní a tento posledný až na 37 dní, asi to bolo tou alchemilkou, lebo už som tu čítala, že niekomu rozhádzala cyklus, ale hlavne, že som mala ovulku. Tak som si teraz kúpila čaj Gynastan, to mi odporučili baby v témy grafy BT, aj tam je alchemilka. Plánujem piť aj grepový džus, ten som pila tiež aj minulý cyklus. A ešte je dobré vraj jesť pomleté ľanové semiačka, tie sú dobré na činnosť vaječníkov, tak tie si dávam 1 čajovú lyžičku do jogurtu. Dúfam, že to pomôže a ďalší cyklus bude úspešný. 🙂
@mirellka držím palec !!!aby bola !!!
@mirellka o sarapise viem, poznam to... zvazovala som aj ja... tam sa dostavia ucinky az po nejakom case uzivania... no som v kontakte s jednou pani, ktora pozna mnoho zien, ktorym prave sarapis pomohol, ale tiez mi odporucala aj Pronatal od Jamieson, ten upravuje cyklus, ak je rozhadzany... takze skus jedno alebo druhe, na obe som dostala velmi dobre referencie... a vraj dlhodobe uzivanie B6 pomaha otehu zenam, ktore maju problem s prolaktinom... tak ja som vsadila na to, a na soju... zatial podla grafu, soja k ovu pomohla... snad aj k otehu, to uvidim neskor, ale to cakanie... 😝 😝 😝
@andyb25 ano, a popijala by som este Alchemilku, do ovu... potom uz nie...
@henca74 Ahoj nestíham merať teplotu kvôli tomu, že ráno vstanem oblečiem sa a idem do školy. Celý týždeň mám ubehaný, tak to nestíham. Však doberiem tu kyselinu, ako som ti minule písala a skúsim začať brať tu femibio 800 a uvidíme, lebo za chvílu do bude pol roka, čo sa snažíme o bábo. Už ani na to nemyslím. Vždy ked skončíme sex s priateľoum, tak si poleším alebo zaspím, ako malé dieťa. Však uvidíme, čo bude ďalej a ako to dopadne.
@magic08 Ahoj mám sa dobre. Akurát som henče74 písala, že už to bude pol roka, čo sa snažíme o bábo a že stále beriem kyselinu listovú, ale ona mi poradila femibio 800, tak, že som jej napísala, že doberiem tu kyselinu a začnem brať to femibio 800 a uvidíme, ako to dopadne, lebo teším sa na no ked mi niekedy v budúcnosti doktor povie, že čakáte bábo, budem len šťastná.
@monulik23 moja, kyselinu mozes brat spolu s femibionom... ja som tak brala ked som bola tehu, takze nemusis cakat, kym doberies... kludne mozes zacat hned aj ten femibion...
drzim palce, nech sa podari konecne... my snazime od decembra, no prve vyslo hned na prvy pokus... teraz je to akesi zacarovane...
A neuškodí mi to ked budem brať tej kyseliny, nejako veľa? Vieš predza samotná kyselina plus k tomu ten femibion. Však aj my sa snažíme a nič. Prvé dieťa som mala asi po dvoch rokoch. Ale dva roky som brala antiku a ked som ju vysadila, tak mi doktor povedal, že otehotniem hned a nič. Potom som brala tabletky na úpravu MS, ale nepomohlo, lebo mi meškali týždeň a presne týždeň som mala aj MS čo mávam vždy 5 dní. Tak som si potom povedala, že tie tabletky na úpravu už brať nebudem, lebo sa mi rozhodí celý cyklus a to nechcem, lebo nebudem ani vedieť kedy mám ovu a kedy nie. Je to ťažké už fakt neviem, čo mám robiť.
@magic08 Ďaakujem ti moc za info,šak ja som do teraz všetko odkladala lebo som si povedala že veď už sa to podarí tak nebudem nič kupovať na dlhodobú liečby a drb už je to 11 mesiacov takže ak to teraz nevyjde niečo z toho si zadovážim . 😉
Super som rada že ti soja pomohla,držím palce 🙂
@miminka327 babula ty kde si nič tu s nami nekvákaš,ako sa má mužíček zlepšilo sa to už ?
baby frčím variť,chlop za chvílu príde nemám navarené celý deň som vínimočne strávila v meste,paa 😀
@andyb25 @mirellka @magic08 @miminka327 @monulik23 ahojte baby, dnes sme boli s malym v ke, tak az teraz sme dosli... andyb 25 tak to ma mrzi, aaaaale aj ja som 1DC, predstav si, ze FF mi oznacil az dnesny den ako 1DC, spinenie nepovazuje za mrchu,a dnes ju mam statocnu...uff... takze ideme do toho spolu 😉 a predstavte si baby, ze ja som presne pred 5 rokmi ostala tehotna po mrche , ktora zacala 11.5.zeby nejake znamenie??? 😀 😀 😀 uvidime za 4 tyzdne...
@henca74 tak to by bolo iné kafééé 😀 na parádu ! JAsné ideme do toho spolu !
@mirellka ahoj moja,ááále veď nestíham vás tu čítať...vrrrrr a zapájať sa ! 😀 na nervy a teplo ostalo,tak to uz sme fuuuurt vonku,a večer som rada,že som rada 😀 ! Čo ti poviem. Áno,lepší sa to,ale má to ešte stále a určite ba chrbte bude mať aj jazvu,to som mu aj dnes povedala,keď som ošetrovala 🙂....už nech je ok a môžme ísť na vec aj my....kks už sme sa 2týždne netulkali 😀 😀 a asi ešte týždeň nebudeme,ani pusa nič 😀 sa mejem na tom už....a ty čo ako ??? Meriaš a všetko ??? Ja iba meriam,neužívam nič a asi ani nebudem...vitamíny jem stále - stravu mám pestrú,ale pijem alchemilku a aj myšši chvost (striedam) 😀 😀 😀 😵
@magic08 my sme o mesiac pred vami a tiež furt nič 😀 ,ako sa inak máš ?
@misulka47 Dakujem,
teraz je to tak dva tyzdne co sme zacali. Keby sa to podarilo hned bolo by to uzasne🙂) Uvidime co spravi moj zatial presny cyklus po vysadeni antikoncepcie. Pozeram, ze sa tu dost casto pise o alchemilkovom caji, na presne je?Dakujem za odpoved a aj ja drziam palceky🙂
@miminka327 svokra ma tak bratov narodenych presne po 5 rokoch v ten isty den ;o))))
@miminka327 dakujem, uz dobre... boli sme chori, anginu sme mali, antibiotika sme museli brat, resp. este berieme, no dnes - zajtra koncime... vysoke horucky tyzden sme mali... no uz chvalabohu je to o.k., len akurat riesim kto mi s malou na buduci tyzdden v pondelok a stvrtok ostane doma... nechcem ju este dat do jasli, lebo mam obavu, ze sa mi o tyzden opat vrati chora... vraj uz tam mali aj nejaku crevnu virozu... vies co, niektorym matkam by som po pysku dala, ked daju chore dieta do jasli...
@magic08 ja sa nad chorymi detmi v skolke rozculujem stale, zasoplene, kaslave....tym rodicom to nevadi, ja mam pocit, ze sa deti potrebuju zbavit, lebo si doma chcu trosku oddychnut, aspon maju doma o decko menej...dieta zahadne kasle a sopli len v skolke, doma nie.a tak ho nechaju sa trapit tyzden a potom je aj tak 2 tyzdne doma, lebo uz je chuda tak chore...lutujem tie deti, lebo rodicia im tym ublizuju...no a ostatne deti sa pekne krasne za ten tyzden nakazia...a ked je v triede len zopar takych...tak to je stale dookola...moj akonahle kasle a sopli, tak ostava doma, ved ani ucitelka nie je povinna utierat kazdych 5 minut sople...no nic, rozpisala som sa, lebo pri tejto teme sa stale vytocim ;o))))
@henca74 joj hovoris mi z duse... ked mala nastupila do jasli, po 3 dnoch mala sopliky, tak som ju par dni nechala doma... ked presli, tak som ju opat dala do jasli, no a samozrejme do 3 dni bola opat doma... vytocena som bola neskutocne... no a takto sme sa trapili mesiac a skocili sme s horuckami a na antibiotikach... 2 roky sme boli bez choroby a teraz rovno antibiotika... a to mm rozpraval s riaditelkou, a medzi recou povedala, ze mali 2 deticky, ze museli mamicky volat cez den, nech si pridu pre dieta, ze ma horucku... takze to pre mna znamena, ze to dieta muselo mat teplotu minimalne vecer pred ... a ta matka ho do jasli aj tak dala... pre mna je toto nepochopitelne... !!! ja chapem, ze nie vzdy sa da z prace odist na niekolko dni, ale co mi je prednejsie... praca, alebo zdravie mojho dietata?! no a tak som zvedava, kedy som s malou opat doma.... preto ju nechcem dat do jasli, 10 dni brala antibiotika, oslabena imunita... no mam obavu, ze ked sa tam zas najde nejaka "zodpovedna" bezohladna matka, tak ze som opat 2 tyzdne doma... a to si tiez nemozem dovolit chodit do prace tyzden v mesiaci... takze radsej ju necham doma este tyzden... abudem sa modlit aby sme uz chori neboli... 😝 😝 😝
@magic08 niečo mi o tom hovor,mne keď chodil krpec ešte do škôlky,tak som bola non stop vytočná,lebo ja som ho nechala doma aj 3týždne,lebo som chcela aby bol úúúplne fit,a keď som prišla do šatne do škôlky ma porážla---tam sopleee,kašleee,kýchanie-no hotovo! A ešte , keď som sa ozvala,lebo to sa nedalo byťticho,tak niektoré mamičky,že to je ALERGIAAA-a dieťa laringitýda,ako vyšitá-my sme skôr laringitýdoví--tak viem aký to má priebeh ! Toto ma vedelo vytočiť do nepríčetnosti ! No tak to si niekoho zodpovedného ešte na týždeň nájdi,lebo viem,že človek si myslí,že keď dieťa doúživalo antibiotiká,tak už nemusí nič chytiť,ale je to práve naopak,vtedy môže najrýchlejšie na jednu chorobu dostať ďalšiu---nemyslím teba moja!,ale viem ,že také matky existujú ! Rýchle uzdravenie prajem! No a už to začne---angíny a podobne...na zaparené hrdlá voda chladnejšia a je to hneď !

@andyb25 čajík od prvého DC do Ovulky potom sa už nesmie 🙂