icon

Váš názor na referendum

maribell
20. jan 2015

ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem

syringa
5. feb 2015

@viera27 keby to tak bolo, neboli by také rozdiely vo vedomostiach žiakov medzi jednotlivými školami, lebo nie je učiteľ ako učiteľ, niektorí len odbľabocú čo treba podľa osnov, niektorí do učiva vsunú kopec vlastných vedomostí, čo sa ani v učebnici decká nedočítajú a niektorí neodučia poriadne ani to čo by mali...... a v metodickej príručke, ktorú tu reálne máme, je veľmi veľa hier ktoré dávajú učiteľovi veľkú voľnosť a mnoho možností, a ako s to celé dopadne závisí od učiteľa - jeho morálky, sexuálnej orientácie..... a ty tak dobre poznáš učiteľov tvojich detí?

katkagab
5. feb 2015

@memini
@syringa ja este k tej sexualnej vychove... a tiez by som odporucila pozriet si diskusiu celu a pocuvat obidve strany ;)
Presne tu je vykresleny ten nazor iniciatorov referenda, z ktorym nesuhlasim! Oni to ponali z nevedomosti, ktora v tomto pripade neospravedlnuje!
A opakujem respektujem ja vas nazor, dakujem, ze vy respektujete ten moj. 🙂 takze tymto som skoncila 🙂
Pekny den, a tesim sa na nedelu, kedy si dufam precitam konecne nejaky mily blog, mimo referenda 🙂
https://dennikn.sk/41305/v-kazdej-triede-jedny-...

viera27
5. feb 2015

@syringa ja som pragmatik, beriem len fakty, nie predpoklady. Teraz je napr. vela prepieranych pripadov pedofilie medzi knazmi. Ale neberiem to tak, ze moj syn nesmie chodit na nabozenstvo, alebo nejake krestanske zdruzenia, lebo je pravdepodobnost, ze ho tam moze nas farar zneuzit :D. Ani mi na um nezislo lustrovat toho jeho katecheta, ake ma zazemie, kde co kedy urobil a ako co mysli.

kiki68
5. feb 2015

@memini ale zneuzit mozes aj dejepis,ci biologiu, od toho je predsa pedagog vysokoskolsky vzdelany clovek s povinnou praxou, aby nehovoril detom nepristojne hovadiny v ziadnom smere. Ja tiez nemozem prist a rozpravat v ramci dejin umenia detom o orgiach na plazi v Mezopotamii, o sexualnych polohach vyobrazenych v Rime a to do detailov, pripadne pol hodinu rozpravat o tom ako sa mi ohromne pacia zakonzervovat fekalie od Manzoniho, ktore mali podla neho hodnotu zlata. Rovnako na biologii sa pedagog nemoze velmi obsirne a nevhodne vyjadrovat o teme rozmnozovania a pohlavnych organov. Jednoducho nie som sedlak z krcmy, aby som detom hovorila ako sa kde robi s tymto na obrazku trci prci....

kadri
5. feb 2015

@syringa ty bud kludna. na ine veci sa peniaze nenajdu, a tu zrazu ake zdroje...

jaron
5. feb 2015

tento článok sa mi páči, stotožňujem sa s mnohými jeho myšlienkami https://dennikn.sk/41028/liberalne-myty-o-refer...
a pridávam svoj názor (príklad):
dievčatko, ktoré sa v našom srdci stalo našou milovanou dcérkou, sa narodilo so šiestimi prštekmi na nožičke. Z filozofického hľadiska nesúhlasím s tým, že je to normálne, že 6 prštekov na jednej nohe je rovnocenné ako keď sa rodia ľudia s piatimi. Ale dievčatko milujeme úplne rovnako ako vlastnú dcéru (s piatimi prstami na každej nohe 🙂 ). Má rovnakú hodnotu ako človek, ako bytosť.
Určitý druh liberalizmu by bolo tvrdiť, že 6 prštekov na nohe je úplne normálne ako 5. Určitý druh radikalizmu je tvrdiť - že človek so 6 prstami nie je plnohodnotná bytosť a treba sa ho zbaviť. Nesúhlasím ani s jedným ani s druhým. Takýto postoj je v pozadí mojich 3 x áno.

ewellina
5. feb 2015

AZR má peniaze od dobrovoľných darcov.

viera27
5. feb 2015

@kadri urcite od dobrovolnych darcov, ako koniec koncov kazdy 😉 . Vsak Meciar ich dostal v igelitke, Fico ich zohnal vlastnou hlavou, Prochazka narychlo od kamarata,obcianske hnutie 99% od obcanov, ktori svoju stedrost ani netusili, SDKU ani nedokazalo povedat odkial .... A vraj je na Slovensku bieda 😀

zarar
5. feb 2015

Podla mna najtrefnejsie odpovede, co si mysli Max Kasparu o referende:

Ak by ste mali možnosť zúčastniť sa referenda, urobili by ste to?

Ak by som bol slovenským občanom, referenda by som sa zúčastnil, aj keby som mal ísť vo vysokých horúčkach k hlasovaniu po štyroch. Ide o vážnu vec pre budúcu generáciu.

Ako vnímate otázky, ktoré zaznejú v referende?

Očakávam, že v najbližšej dobe bude treba vyhlásiť referendum o tom, či máme chodiť po nohách. Vždy sa nájde dosť bohatá, vplyvná a "osvietená" skupina, ktorá to začne spochybňovať a tí, ktorí nechcú chodiť po hlave, budú označení za idiotov nehodných názvu človek.

Každé "právo" sa dá uzákoniť. Ak sa bratislavská žena zamiluje do sochy napoleonského vojaka na Hlavnom námestí a bude s ním chcieť uzavrieť manželstvo, je reálne takýto zákon vyrobiť a uviesť do života. Bude to síce proti zdravému rozumu, ale nebude to proti zákonu.

Pripomína mi to názor anglického spisovateľa G. K. Chestertona, ktorý povedal: "V súčasnej dobe je veľkým hrdinstvom hlásať normálnosť."

Rispondi, Rispondi a tutti o Inoltra | Altro

adsumus
5. feb 2015

Prinášam prehlad najpriatelskejších krajin na svete k homosexuálom, pre tých čo by sa radi cítili vo svojej krajine dobre. Vyhráva Španielsko, kde si 88% ludkov myslí, že homosexualitu by mala spoločnosť akceptovať, v tesnom závese nasleduje Nemecko a Kanada. 😉
http://www.globalpost.com/dispatch/news/politic...

adsumus
5. feb 2015

@memini prepáč, ale ja som v tvojich prííspevkoch nenašla ani jediný dovod, prečo by homosexuáli a ich detváky nemali mať rovnaké práva ako všetci ostatní, možno som zle čítala,ale naozaj som si tvoje príspevky čítala opakovane počas dna, no nenašla som to tam. Tak neviem teraz, či som taká sprostá alebo tam to info, ktoré ma zaujíma nie je. 😕
co hovoríš na toto vyjadrenie?
http://www.topky.sk/cl/100535/1454783/Fico-prvy...

aletka
5. feb 2015

Ja chcem chodit do roboty len v pondelok, v utorok a v stredu. Ostatne dni chcem byt doma s detmi a s rodinou. Kto je za?

aletka
5. feb 2015

Na styri hodiny, samozrejme. A dovolenku cez cele prazdniny, to je snad jasne...

alaguema
5. feb 2015

@aletka aj blbý argument je argument?...veď si urob živnosť, alebo založ sro a môžeš si svoj čas riadiť sama a veľmi rýchlo sa zobudíš do reality. Zamestnanec má proste povinnosť voči zamestnávateľovi, viaže ho zmluva, ktorú podpisuješ, keď nastúpiš do zamestnania. Je to obojstranná dohoda. Čo to má spoločné s témou? Tak blbú prípomienku som ešte nevidela.

viera27
5. feb 2015

@aletka inak, off topic odo mna, ale ako hlavolam ma to zaujalo. vysla mi z toho ucitelka na skrateny uvazok 😀

aletka
5. feb 2015

alaguema 😀 citaj medzi riadkami, alebo v riadkoch 😀

syringa
5. feb 2015

@viera27 tak ja o školstve a ty o kňazoch 😅 no ale keď už... ak má moje deiťa nejaký katechét učiť náboženstvo tak ma zaujíma akého náboženstva je on, asi by bolo od veci keby židovský rabín mal deti učiť kresťanstvo.... nebudem sa zaujímať akej je sexuálnej orientácie keď nemá učiť moje dieťa o sexe, to je celkom logické, nie? a ak má nejaký učiteľ moje dieťa učiť aké má byť jeho sexuálne chovanie v budúcnosti, čo je normálne, čo môže, a radiť mu v tejto oblasti, tak ma zaujíma aké má morálne zásady, a akej je orientácie, prípadne aké má úchylky...... to je podľa mňa tiež logické

inak by ma zaujímalo či tie mamičky ktoré tak propagujú sexuálnu výchovu, by boli v pohode keby mali ony rozprávať o svojich intímnych skúsenostiach, o svojej orientácii a podobne, nie je to skôr tak že práve o sexe majú veľké zábrany hovoriť, a sú radi že to nebudú musieť robiť, lebo to za nich urobí škola?

syringa
5. feb 2015

@kadri mna trápi kam miznú peniaze zo štátneho rozpočtu, kam si dávajú súkromníci, alebo podnikatelia svoje zarobené peniaze, tak to mi úplne jedno, sú to ich peniaze, nie je v tom ani cent z mojich daní 😅 tak ako sa nestarám na čo míňajú peniaze moji susedia......

syringa
5. feb 2015

@katkagab ja som pozerala už toľko diskusií na túto témy, v každej boli za aj proti strany, už mám odpozerané niekoľko hodín 😉 a to čo si pripojila ten článok o zneužívaných deťoch tak to už vôbec neviem čo si tým chcela povedať, akože naivne teraz budeme veriť že keď bude 50%rodičov heterosexuálnych a 50% homosexuálnych tak deti v tých heterosexuálnych budú zneužívané a v tých homosexuálnych nie???? taký naivný nemôže byť nikto aby tomuto veril 😀 a len tak pre zaujmavosť, v amerike boli dvaja chlapi homosexuáli, jedny medzi prvými čo si adoptovali dieťa, boli všade v novinách rozhovory s nimi aké je to super že si adoptovali dieťa, a po nejakej dobe boli v každých novinách opäť, to ich dieťa čo si adoptovali, zneužívali, obaja, a ver tomu že čas ukáže, bohužial, že hajzli sú medzi tými aj tými

katkagab
5. feb 2015
katkagab
5. feb 2015

Ano, som taka naivna, ze som teraz presvedcena, ze homosexuali su najlepsi na svete a nikto iny!
Ak by som sa na vsetko mala pozerat tak tragicky a za napr.tou sex.vychovou vidiet to, ze co ak bude ten ucitel nejaky uchyl... Tak to aby som sa uz zavrela doma hojdala sa na stolicke s palcom v ustach.... Dobre. Uz dost bolo. Verim, ze budeme este neskor diskutovat o nejakej super teme, kde by sme mohli najst blizsiu spolocnu rec bez vacsich emocii ;)
pekny vecer
@syringa

kadri
5. feb 2015

@syringa tak co ta potom trapi buducnost susedovych deti a to ako a s kym ziju sukromnici, ked si tak nad vecou... to nie je ani cent z tvojich dani

aletka
5. feb 2015

Baby, citajte pozorne, kadri, rozdel tu dlhu vetu syringy. Prva veta je po ciarku, zvysok je od ciarky.Potom to ma uplne iny vyznam

alaguema
5. feb 2015

@aletka ako pokus o vtip beriem. K téme nepoužiteľné a medzi riadkami som nenašla nič.

memini
5. feb 2015

@jaron ďakujem za článok. Hovorí mi z duše. Dať 3x ÁNO neznamená, že človek cíti nenávisť voči LGBTI!

memini
5. feb 2015

@zarar tak toto je mega 🙂 Ale ten text tu mnohí nepochopia 😉

memini
5. feb 2015

@adsumus hlavný problém, prečo si nenašla to, čo si údajne hľadala je to, že tvoje myslenie je diametrálne odlišné od toho môjho. Takže ak by si to aj našla, tvoj mozog to nedokáže spracovať a teda výstup z toho je, že si to vlastne nenašla 🙂

Čo sa týka tvojho linku, opýtaj sa pána Fica, ako hodlá uľahčiť život rodinám, ktoré nemajú čo jesť, lebo nemajú prácu. Alebo rodinám, ktoré majú postihnuté dieťa po očkovaní, ktoré je u nás povinné a napriek tomu ich štát nijako neodškodní. Práva homosexuálov sa tu kladú nad práva iných občanov a s tým nehodlám súhlasiť!

Ak ty nevidíš jediný dôvod, prečo odopierať homosexuálom právo na sobáš a deti, je to tvoja vec. Ja ich naopak vidím dosť nato, aby som sa k tomu išla vyjadriť.

memini
5. feb 2015

@alaguema predstav si že ja som v tých riadkoch od @aletka našla niečo k téme. Tak polopate: Poďme sa teraz všetky mamičky zoskupiť do spoločenstva PMNPAR (právo matiek na prácu aj rodinu) a poďme na to postupne. Urobíme si stratégiu, vďaka ktorej najskôr dosiahneme toleranciu našich častých absencií v práci kvôli chorým deťom, potom sa začneme dožadovať väčších práv, napríklad 10 dní dovolenky navyše oproti bezdetným jedincom (pretože na rozdiel od nich vychovávame novú generáciu, ktorá raz bude robiť aj na nich) a nakoniec postupne posunieme hranicu normálnosti, takže nikomu nebude pripadať divné, ak budú matky v práci len 3 dni v týždni po 4 hodinky za rovnakú mzdu (lebo rovnosť musí byť), pretože my predsa vychovávame budúcu generáciu.

Podobný vzorec používa LGBTI (resp. vo svete známe ako LGBTQIA). Začínali s tým, že chcú byť tolerovaní, potom začali byť akceptovaní, teraz žiadajú rovnosť a o chvíľu budú ich práva nadradené nad práva ostaných, aby sa zabránilo tomu, že by ich náhodou niekto snáď chcel diskriminovať.

Viem že ty to asi nepochopíš, ale za pokus to stálo ;)

aletka
5. feb 2015

V terajsej dobe sa uplne prestalo hovorit o AIDS, aj ked je to jedna z najzavaznejsich chorob na svete a jej sirenie zacalo prave u hsx a prostrednictvom nich za par rokov epidemia zachvlatila cely svet. Kedze sa rychlo musi schvalit na celom svete vsetko, co sa tejto skupiny tyka, vsetky hrozby su zamlcovane. Namiesto toho sa siria poplasne spravy o vsetkych detskych chorobach, prasacich neockovatelnych chripkach atd. No co uz, nejako musia umelo znizit populaciu, ked im na tom tak zalezi.... Ked sa zacne odtial, tak to mame jedna radost, nebudu sa plodit deti, lebo rovnakopohl jedinci to nezvladnu, nakoniec sa aj tak vyhubia sami cez AIDS a nakazia vsetkych. Len take milucke to vobec nie je.

meluela
5. feb 2015

@memini mna by tiez zaujimalo, ci odporcovia referenda suhlasia aj s moznostou, aby lesbicke pary mali pravo na umele oplodnenie a gay pary na vynosenie dietata nahradnou matkou. Lebo aj toto je uz v niektorych krajinach povolene. To uz nie je o opustenych detickach niekde v domove (aj ked aj to je blbost kedze na volne, male a zdrave deti sa dlho caka), ale o plodeni novych ludi len na naplnenie niekoho potrieb bez ohladu na potreby tych novonarodenych. Aj toto sa zda ludom stale ok? Nepoznat svojho biologickeho rodica preto ze mal niekto pocit ze ma pravo kupit si dieta rovnako ako nove rifle ci hodinky?