Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
osobne som tym tiez nebola nadsena, obchodne strediska su napriklad aj v Nemecku v priemyselnych oblastiach mimo centra. Tam do architektury takto nasilne nezasahuju. Na SK- kto da viac, je pan. 😝
najviac sa mi páči ked v našich nemocniach liečia dôsledky a nie príčinu, nasadili mi hnusný Prednison, ked som sa pýtala na nežiaduce učinky a kontrindikácie lekárky, tak sa ani nevedela poriadne vykoktať, tak som si zhánala info po internete. Ešte že som to spravila, bo je tam dost vela veci ktoré su potrebne dodržiavať pri podavaní týchto liekov!!!
teda sama som si musela pozistovať že nesmiem jest sladke, bo je tam velmi velke riziko vzniku cukrovky, nesmiem mliečne veci jest, a kopu iných veci ale nevadí, dokonca mi pri podavani toho lieku prestali podavať injekcie proti svrbeniu, aj napriek tomu, že sa pravaže odporuča bo liek sposobuje výrazne svrbenie pri mojej diagnoze - tak som im to povedala, bo som celu noc nemohla spať bo som sa nevedela doskrabať tak mi ich znovu nasadili.
Proste jak u debilov. Tak som sa z tade pýtala čo najskor domov.
A po opustení nemocnice a vysadení prednisonu som pokracovala v PUVe a nemala som z nej žiadnu nežiaducu reakciu len a len krásnu jemnu hnedu kožu.
Teda,, baby , vy ste toho popísali čo som tu chvíľu nebola 😀 , mám taký pocit, že o 15.00 hod sa malo skončiť rokovanie, možno bude núdzový stav
niečo k núdzovému stavu : http://hnonline.sk/slovensko/c1-53817360-engel-...
mne staci tato veta : .."že bez lekárov nikto nevymyslí, ako zabezpečiť zdravotnú starostlivosť". 😉
čítam tu o aplikáci injekcií sestrou / lekárom- v nemecku si lekári sami odoberajú krv aj robia všetky intravenózne výkony ( aspoň na klinike kde som to sama zažila ) Ale pozor ! : na jedného lekára je max. 4-5 pacientov na lôžkovom oddelení , u nás kľudne aj 12 - 20 . Hovorím o interných odboroch. Ako by to taký lekár všetko stihol u nás ?
mňa tak napadlo....čo ak za dva roky sa im bude zase máliť ? zopakuje sa zase táto situácia ?
alebo učitelia si povedia: tak keď sa to podarilo lekárom,tak sa to podarí aj nám....a prestanú učiť ? Potrebujeme učiteľov ? jasné! Tak isto ako lekárov......
🙂
prave oni dobre kalkulovali s tym, ze nie kazdemu sa chce trepat na opacny koniec mesta az dozadu do Optimy, v meste je stale dost ludi, prave to bol velmi presny obchodny zamer 😉 Akurat sa stale obavam, ze ludia budu zachvilku radi, teda uz vacsina je, ze maju vobec co do ust po vyplateni sekov.
ako mutenie vody je to skvele, podpisal sa ten clovek ? 😝
na ich mieste by som zobrala 300 € a bola ticho. 3 x som bola hospitalizovana v nemocnici. a 3 x som im musela napchat peniaze do vrecka ze by si ma vobec vsimli
@kubuliatko ja som tiez bola hospitalizovana 3 krat a nemozem sa stazovat na pristup lekara ani sestriciek. Nedavala som ani jeden cukrik a ani cappucino 🙂 jedine slovko dakujem stacilo.
@kubuliatko - vieš o tom, že dávanie úplatku je tiež trestným činom? O 300 Eurách tu bolo už písané a vysvetľované dosť, že prečo odmietajú,
tak ti si mala fakt stastie
viem ze je totrestny cin. ale ked ti ide o zdravie tvojho dietata tak ti to je jedno. urobis maximum pre zabezpecenie max. starostlivosti.
no a prave to je chyba, ze ludia niektorich lekarov takto naucili.. 😒 to mozem dat rovno uplatok predavacke, ze bola taka laskava a nablokovala mi tovar.
každý lekár by mal podávať maximálnu starostlivosť . ináč by lekárom ani nemal byť. a za to, čo robí, dostáva plat, tak načo ešte úplatky? A keď počúvam, koľko ľudí ten úplatok dáva, tak sa až čudujem, prečo chcú lekári vyššie platy.

len tak na margo, naco su tu budu ludom butiky, ked kupna sila obyvatelstva sa rovna pomaly nule. 😝 neviem ci ich zachrani tych hornych 10 000... budeme ako deti za sklom, ktore sa pozeraju na lizatka a nemaju na to peniaze.