icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

topanka
27. nov 2011

ja si myslím ze lekari si zasluzia vyššie platy lebo bez nich by sme tu uz viacery neboli. oni nam zachranuju zivoty nech si kazdy uvedomí aka je to narocna praca hlavne ked vas idu operovat a mi potom cakame zazraky ze ako to spravili . Vela doktorou si zasluži vdaku.Mozno sa namna niektore budete hnevat ale je kopu profesii kde maju take platy ze to nezarobím ani za 10 rokov nebudem konkretna a take profesie nespravia pre zachranu cloveka nič tak preto lekari si zasluzia vyššie platy.

lauritka
27. nov 2011

@effkaa obavam sa, ze inou formou by to neriesil nikto. 😢

lauritka
27. nov 2011

@andreah25 ja som to tu uz tiez rozoberala par dni dozadu, ze su tu pomylene hodnoty. jeden robotnik je tu nad lekara.a ucitela.

andreah25
27. nov 2011

@effkaa štát na to má! Kde? - investičné stimuly, prezamestnanosť štátnych inštitúcií, nevýhodné zmluvy so spriaznenými osôbkami, ktoré vraj spriaznené nie sú 😀 , neustála výmena vozové parku, počítačov, mobilov a pod. po každých voľbách, odstupné po každých voľbách, rôzne plne zbytočné príspevky každému poslancovi, nezmyselne platené verejné obstarávania, nezmyselné vianočné príspevky dôchodcom, korupcia na daňových úradoch a s tým spojené odrbávanie štátu na daniach v neskutočných miliónových sumách v eur, napr. teraz aktuálne vyhodené peniaze na predvolebnú kampaň, šafárenie s eurofondami, žiadna zodpovednosť poslancov za debilné zákony a s tým spojené pokuty za prehraté zahraničné súdy, a takto by som mohla pokračovať donekonečna..... prachy sú, boli a aj budú, len s nimi treba vedieť správne narábať a mohli by sme lekárom či komukoľvek navýšiť plat nielen o 300 eur, ale kľudne aj raz toľko....

effkaa
27. nov 2011

@lauritka ja tiez nemam fyzicky narocnu pracu, ale neviem si predstavit tahat 24 hodin. Naozaj verim vsetkym lekarom, ze to maju tazke. A viem, ze keby nepodali vypovede, tak by si ich nik ani nevsimol. To som si uplne ista, ze by nik ani brvou nepohol. Ale napriek tomu, si myslim, ze uz to presiahlo urcitu hranicu. Uz tu ide naozaj o vela a nemyslim si, ze teraz vlada este ustupi.

Keby ustupili, urcite sa postavia ucitelia a spravia to iste, potom pojdu dalsi a dalsi. Oni vlastne ani z principu nemozu urobit ustupok, lebo nemozeme vsetci ziadat stale viac penazi. Nas stat nema vlastne podniky, su tu len pobocky z inych krajin, ktore tu len vyuzivaju lacnu pracovnu silu a znizenie dani. Keby sme mali vlastne podniky ako ine staty, dane, ktore inak odchadzaju do cudziny by sa odvadzali tu a my by sme nemuseli platit take nehorazne dane napriklad cestnu dan, lebo by sa to uhradilo z dani nasich vlastnych podnikov.

Ja neviem, mne to uz pripada tak, ze tu nejde o kompromis, tu ide o splnenie poslednej poziadavky lekarov. A nebude chciet ustupit nikto.

effkaa
27. nov 2011

@andreah25 ano, ale kto z nich si to prizna? ja viem, ze kopa penazi tecie kade tade, hlavne do urcitych vreciek - ze sitka a podobne...

lauritka
27. nov 2011

---a este obrovske pokuty za eurofondy, ktore sa niekde zazracne stratili a nevedia dokladovat kde. 😉
Sk je ako cierna diera. Vsetko tu mizne, zial nie tym smerom kde by malo a to k obcanom. Stat by mali tvorit ludia, tu ho tvori vlada a par ludi okolo. Zvysok si moze piskat a platit kym nescerna 🙂

lauritka
27. nov 2011

@effkaa prave preto im tteba ukazat, ze ludia uz nemaju chut dalej trpne znasat toto zle safarenia vo vsetkych oblastiach. ved prave to kvitujem, ze je tu konecne nieco velke, ze niekto si dovolil sa postavit a povedat nie, stacilo.Na druhej strane, ked lekari ustupia, tak zase budu vsetki mocni spokojni, lebo si budu vedomi, ze tu nikdy ludia nic nedosiahnu.

effkaa
27. nov 2011

@lauritka lenze mam pocit, ze idu na to prilis prudko. ak aj teraz nieco dosiahnu, zase 20 rokov nedostanu nic... naozaj by to chcelo zmenu systemu a ja sa obavam, ze boja o to sa lekari vzdali.

andreah25
27. nov 2011

@effkaa a zase nemôžem s Tebou súhlasiť - štát svoje podniky mal, predal ich, jeho chyba... Ešte vlastní nemocnice, aj tie chce predať, lebo potrebuje peniaze, pretože s nimi nevie narábať. Keď predá nemocnice a bude potrebovať peniaze, čo predá potom ešte? Mimochodom cestná daň sa neplatí štátu, platí sa kraju, ktorý si aj sám určuje jeho výšku. Zahraničné podniky, ktoré sú u nás, platia daň u nás, nie do zahraničia, do zahraničia utekajú len zisky z týchto podnikov a bohužiaľ aj z tých zaplatených daní štát nič nemá, preto si vyrovnáva schodok, ktorý mu vznikol z poskytnutých investičných stimulov týmto podnikom. Alebo skutočne zahraničný podnik dane neplatí, pretože má povolené daňové prázdniny.
A ešte niečo, počítam s tým, že budúci rok sa zvýši DPH okolo 5%, pretože štát nemá peniaze a má vysoké dlhy a kríza sa na nás valí a bude treba ďalšie prachy. Jedine ak vyhrá Fico, tak sa DPH nezvýši, prachy zoženú síce v zahraničí, ale veľmi draho (teda možno, ak nám ešte ktosi požičia, keďže vďaka Sulíkovi sme nedôveryhodný národ), no po Ficovi čakajme ešte viac zadĺžený štát, ak to prežijeme . . .

lauritka
27. nov 2011

@effkaa no ja neverim, ze zmena systemu by prisla sama od seba. zase pride nova vlada, nove vymyslania, dalsie nabalovanie, obcania budu ti posledni, na ktorych sa bude mysliet. O statnej sfere ani nehovoriac. Uplne by srali na zdravotnictvo, tak ako srali doteraz. neverim tym recickam.

effkaa
27. nov 2011

@andreah25 to je sice chyba statu, resp. vlady, ktora tieto podniky predala, ale aj nasa smola. lebo my vsetci tu zijeme. a ked si to tak vezmeme, v kolkych statoch sa ludia maju dobre, ale stat je v takom minuse, ze musi vyhlasit bankrot? neviem, ci je to to, co chceme. Lebo u nas to nedopadne tak, ze sa bude kradnut menej, je to sice pekne, ale neverim tomu, u nas bude zase stat poziciavat zo zahranicia. A preto sa stale spomina Grecko...

mischella26
27. nov 2011

Poniektoré vôbec neviete o čom tu píšete!!! Mám manžela lekára,zodpovedného a čestného,ani raz sa nestalo aby doniesol domov nejaký úplatok od pacienta!!! Nie preto študoval,aby bral,ale aby pomáhal...a nezabúda ani na Hippokratovú prísahu!!!!! Po 6rokoch driny na medicíne a 4rokoch postgraduálneho štúdia má na výplatnej páske 560Eur!!!!! Radšej ak neviete,ako to chodí,nechajte si niektoré komentáre pre seba!!!!!!

effkaa
27. nov 2011

@lauritka co s tym spravime? ved tu sa uz ani volit normalne neda... aj ked moja povodna rada by bola, ze treba spravne zvolit svojich zastupcov...

lauritka
27. nov 2011

" tlesk, tlesk"

effkaa
27. nov 2011

@lauritka pif paf?

lauritka
27. nov 2011

@effkaa neviem a stve ma to. ale to asi kazdeho. Vidim, ze sa rutime do zahuby, netrufam si povedat ako sa to vsetko skonci, ale dobre to nebude. ☹

mischella26
27. nov 2011

a zabudla som,celá Slovenska vláda,na čele s Radičovou a Uhliarikom je skorumpovaná!!!! prvotriedný klamári a podvodníci!!!!!

monnaa
27. nov 2011

@effkaa - veď ale odborári chceli s ministrom o tomto rokovať Dokonca ponúkli aj zmeny v systéme, ale o tom nehcel nikto počuť. Dobre je si pozrieť tlačovku na TA3 dnesv o 14..00 hod. A tiež bolo povedané, že platy lekárov idú z poisťovní !
A ešte k tomu štraju- lekári štrajkovať nemôžu, ale výpoved podať môžu ako každý obbčan tejto republiky. Podávanie vvýpovedí bolo avizované na ministerstvo už v auguste 2011. čo robili doteraz ?

odrik
27. nov 2011

@mischella26
Ja tiez zlatko 🙂! Vyborneho traumatologa so 17 rocnou praxou a dvoma tazkymi atestaciami, bez sluzieb zarobi 800 eur. Sme bohati?

andreah25
27. nov 2011

@effkaa Grécko a SR je úplne o niečom inom - porovnáva sa neporovnateľné. Našťastie nie sme na tom až tak zle ako Grécko, teda nemáme až taký dlh ako oni - dlh Grécka je 156% jeho HDP a za úroky dosahujúce už úroveň 10% a viac (požičali si za 2% a menej). Zober si to tak, že si požičiaš za 1% a odrazu máš úrok 10%, môžeš makať ako chceš, no nemáš šancu to splatiť, pretože nech platíš ako blázon, si zamotaná len do platenia úrokov a splatenie istiny je v nedohľadne. Dlh SR je cca 45% HDP (opravte ma niekto ak sa mýlim), takže na bankrot to nie je. Ale a v podstate sme na tom aj horšie ako Grécko, pretože pád Grécka ovplyvní eurozónu pravdepodobne koncom eura, bankrot SR, napriek tomu, že sme v eurozóne, by si nik ani nevšimol, nikto by nám teda nenalial milióny na pomoc . . . A mimochodom, to že Gréci ešte oficiálne nepadli, je len politické rozhodnutie, ktoré predpokladám, že sa do pol roka rozsype, pretože je to neudržateľný stav. A rozdiel medzi nami a Grékmi je aj ten, že my sme sa nedostali do eurozóny podvodom, aspoň v tom je SR fér.

mischella26
27. nov 2011

vraj o 300Eur sa mali platy zdvihnúť? Každá z Vás,nech si dobre prečíta memorandum klamárky Radičovej a vynasobí čísla....ani zďaleka sa to na tých 300E nepodobá!!!!!

andreah25
27. nov 2011

@effkaa keby nebol Bugár Maďar tak je jediný zvoliteľný 😀

effkaa
27. nov 2011

ja len pevne verim, ze v januari nebudem rodit za pomoci vratnika. a vobec, ved to je jedno, ked to nebude januar, bude to iny mesiac, ina mamicka...

ano, zabudla som, ze strajkovat nemozu, ale mohli mat ludi za sebou, a verim, ze aj novinarov.

idem, maly kope, o siestej pojde na joj plus vynikajuci dokument - co by bolo, keby ludstvo zmizlo z planety Zem. uz sa na to tesim

effkaa
27. nov 2011

@andreah25 to mas pravdu, toho by som uz davno volila aj ja

effkaa
27. nov 2011

@andreah25 len vies, kradnut sa menej nebude, to by bol zazrak.

lekari by chceli o 700 eur viac, potom by chceli ucitelia povedzme dvojnasobok, potom zdravotnici navysit o 70 percent, potom zelezniciari a po case sa k tomu Grecku urcite dopracujeme. keby teraz ustupili, urcite sa do toho pustia dalsi a dalsi.

mischella26
27. nov 2011

@mischella26 a mimochodom,patrím tiež do kategórie zdravotníkov,...že vyššie platy pre sestry? ktorej ako!! sú sestry a sestry!!!!!...niektoré sú unavené ešte aj po oddelení prejsť,lebo má odrobených 20rokov a niektorá nevie čo skôr v službe!!! ak sa niekomu robiť nechce,nech ani miesto nezaberá tej,ktorá by si svoju prácu vážila a chodila k pacientom s úsmevom!!!!!!

monnaa
27. nov 2011

@mischella26 - veď vravím, národ vôbec nevie o čo tu ide, nikto nepozná prácu a mzdu obyčajného štátneho . . Aekára v nemocnici, každý ich vidí ako " nenažrancov " čo im je 300 Eur málo . kle v nemocnici s každý tvári milo, doktorko sem doktorko tam, tu sa anonymne vypisujú takéto veci 😒

lauritka
27. nov 2011

@bobocka opakuju diskusiu na ta3 , vcerajsiu