icon

Veríte v Boha a posmrtný život?

10. okt 2021

Ak áno, prečo?

Strana
z3
terezka1947
10. okt 2021

Viera sa nedá vysvetliť...každý má ten "svoj"dôvod. A často sa nedá slovami popísať.
Ja verím.

anjelicek26
10. okt 2021

V Boha ano, posmrtny zivot ako ho deklaruje cirkev nie... to je len taky blabol aby sme sa vyhli strachu s toho, ze to definitivne skonci... a aby sme ukludnili nase srdiecko pri velkej strate, ze je nejake to "nebo", kde sa raz stretneme... verim na ine veci, ti, co odijdu, tych mame v srdci, rodinu aj v genoch, rovnako cast seba posuvame nasim detom...takze kazdy, kto ma dieta, je v podstate "nesmrtelny" a zije dalej aj po smrti v nich... a bude zit dalej aj vo vnucatach a pravnucatach... mne toto staci a aj ma to posuva dopredu zit kazdy den, co som tu, naplno, lebo mame len tento

janai1
10. okt 2021

Nie a nie

jana_eyre_2
10. okt 2021

Dlho som sa vo svojom živote zmietala medzi vierou v niečo a nevierou, posledné roky verím v boha a aj v posmrtný život, avšak nie som kresťan a nevyznavam žiadnu vieru, k ničomu nie som zaviazaná a ani som nikdy nebola.. verím že Boh je len pozorovateľ.. a tiež naivné verím že sa raz stretnem s blízkymi ktori tu už nie sú..
A prečo? Lebo snáď životom to nekončí, nemôže to byť všetko.. duše musia nájsť svoj pokoj..

mogaa
10. okt 2021

ja verím že niečo tam hore je, či už o niekto nazve Boh, Alah, univerzum....a verím že niečo je aj po smrti, že duša nájde svoj pokoj...to či sa potom rozplynie alebo spojí do vesmírnej energie či znovu sa narodí - na to ti nik nedá odpoveď....ja som po smrti mojej mamičky pocítila neskutočný pokoj, takže verím že odišla v pokoji a bolo jej už dobre...jednoducho som to v tej chvíli cítila, nie že zomrela(bola v nemocnici) ale pocítila som ten neskutočný kľud a pokoj, nikdy som taký pokoj necítila, nedá sa to ani popísať....rovnako verím v to, dušu pustiť a nedržať ju tu...tým čo tu ostanú a smútia je ťažko ale ten kto zomrel(jeho duša, energia)je už voľná

stanulienkat
10. okt 2021

Nie a nie. Volakedy potrebovala cirkev mat nevzdelane ovce pod kontrolou roznymi vyhrazkami a slubmi vecneho zivota. Myslim,ze uz je 21. st.

scarletka34
10. okt 2021

Tak keď niektorý neveríte tak ako je možné že sa vie zjavit mŕtva osoba. Alebo keď človek zažije klinickú smrť tiež vidí niejakého mŕtveho blízkeho. Ťažko definovať život po smrti, keď sme to nezažili. A v Boha neviem, verím strážneho anjela už sa mi to viac krát potvrdilo že ho mam a som mu za veľa vďačná 🙏

jana_eyre_2
10. okt 2021

@scarletka34 niektorí také veci nezažili a tak chapem že tomu neveria.. ja som zažila a aj preto som potom začala veriť že životom to nekončí..

sara07
10. okt 2021

nie a je smutné že cirkev popiera stále vedecké dôkazy, vyskumy a ludí drží v nepravdivých informáciach a bludoch že človek aj ked to tu číta tak rozum stojí že vôbec žijeme v tomto storoči
na cirkvi mi vadí že zneuživa svoje postavenie , mieša sa do politky, životov a pritom v biblia a celá viera ma byt o niečom inom
stále zneuživaju deti a žiadny trest nič , zakazuju akékovlek prava lgbt a pritom maju v radoch xx týchto ludi a vedia o nich

janeninka
10. okt 2021

Som agnostik

fineta
10. okt 2021

V Boha verím, dokonca je môj najlepší priateľ. 😇🤍 Dôverujem mu najviac. Keď sa s ním rozprávam, je tu vždy pre mňa. Jeho odpovede vidím vo svojom živote. Jeho dobro vidím vo svojej rodine. V každodenných činnostiach, situáciach, stačí mať otvorené srdce. Dokonca aj keď mám problém, časom často zistím, prečo sa to takto stalo a v konečnom dôsledku Mu za to môžem iba poďakovať.
Tým pádom verím v posmrtný život. On sa za nás obetoval na kríži. Naša duša je nesmrteľná. Smrť vôbec nedáva bodku za našim duchovným životom, iba za tym pozemským. Naša duša bude pokračovať vo večnosti. 🤍 Sam Ježiš povedal "Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť aj keď zomrie. A nik, kto žije a verí vo mňa, neumrie naveky." 😊

zmrzlinka2021
10. okt 2021

áno, verím a verím.
A prečo?
Lebo zivot s Bohom je to najvacsie zivotne dobrodruzstvo a najvacsi dar a prinasa to, co nic a nikto na tomto svete nemoze poskytnut. Mozem prist o vsetko, o zdravie, o byt, o rodinu, ocitnut sa na totalnej zivotnej pusti, ale Boh je a bude so mnou.
A posmrtny zivot - zivot na zemi je len prijemna put.

danik1505
10. okt 2021

Áno a áno. Neviem si predstaviť zmysel života bez tejto viery.. ❤️

fineta
10. okt 2021

Autorka: dovolím si položiť proti otázku - A Vy veríte v lásku? 😊

nic_ol
10. okt 2021

V boha neverím a v posmrtny život tiež nie. Áno niektorí ktorí prežili klinicku smrť možno videli nebo ,boha,iných ľudí a podobne ale mozog odumiera posledný a pracuje chvíľu aj po smrti a podľa mňa sú to len "sny"..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zefyra
10. okt 2021

Nie a nie

juhseverzapad
10. okt 2021

V boha nie, ale, že je niečo medzi zemou a nebom áno. Niečo nevysvetliteľné, tajomné.

janinah
10. okt 2021

áno a áno,keby som aj nechcela veriť tomu,čomu verili moji predkovia,tak som dostala príležitosť vidieť dôkaz na vlastné oči

annamalaga
10. okt 2021

Autorka a ku čomu ti je vedieť to, či niektorá verí v Boha alebo nie Hm? Načo ti to je vedieť ?

fineta
10. okt 2021

@annamalaga toto iste napadlo i mňa. Ci nejaká štatistika/prieskum aktívnych užívateľov na MK.. 🤷‍♀️😁

bloger
10. okt 2021

Verím samozrejme a prečo? Nuž ak človek trochu porozmýšľa tak pochopí, že to všetko vesmír a to ako to dokonale všetko funguje aj ľudské telo, že to nemohlo vzniknúť len tak bez zásahu nejakej mocnej a inteligentnej bytosti. Prvotná príčina.

stanulienkat
10. okt 2021

@bloger vola sa to evolucia

tncka
10. okt 2021

Nie lebo keby bol tak sa nedeje tolko kktin v mojom zivote a nemam ho taky aky ho mam. Ako to hovoria veriaci...nedopustil by to🤔som slusny clovek,vediem usporiadany zivot,neflakam sa robim roky rokuce a stale nejaky velky problem. Takze nie neverim a nikto ma nepresvedci o opaku🙈

lamar11
10. okt 2021

Verím v Boha,v posmrtný život a aj v reinkarnáciu.

matejakub
10. okt 2021

láska je Boh a Boh je láska.Ano verím

viestta
Odpoveď bola odstránená
fineta
10. okt 2021

@tncka s Bohom ide všetko ľahšie. 😘

zmrzlinka2021
10. okt 2021

@tncka a kto ti povedal, ze zivot je bez problemov?

anonym0001
10. okt 2021

Ano, verim. Tisicky ludi, ktori zomreli a boli oziveni, hovoria o tom, co videli a zazili na druhej strane. Staci vyhladat NDE, su tisice tychto zazitkov na nete. Odporucam tiez knihu Raymond Moody - Zivot po zivote. Niektore tie zazitky tam spisal.

Strana
z3