Vhodný pes do rodiny s deťmi
Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám
baby a ešte základná otázka, prvé noci, nechať ju tiež v chodbe, kde bude jej miesto a ignorovať skučanie? alebo ju vziať do spálne? čítala som aj tak aj tak
ja by som odporucala jednoznacne labradora alebo retrievera, to su super psy. my mame orecha, malu ma sice rad ale nenecha si po hlave skakat takze musime dat pozor aby ju nerafol, predsa len male deti robia zle, tahaju za chvost a tak 😉
ja odporúčam rotwajlera. sú to neskutočne rodinkárske psy, chránia si ju a vážia. len ho treba mať dobre vycvičeného. sú to zlatíčka a svoju rodinku milujú 😵 😵 😵
@krpcok tu je znova ta kefa...podla mna ti staci mensia na bigla
http://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/ka...
Mozno je to uz neskoro pripojit sa do tejtp diskusie, ale ja odporucam k detickam Cavaliera je to velmi zlatucke plemienko. my ho mame doma uz 9 rok a vsetci ho zboznujeme aj moj 17 mesacny syncek. Musim ale pri tomto plemene varovat niektore psiky maju slabe srdiecko, ale pravidelnym konrolami u vete. je to ok. 🙂 🙂 🙂
@d_anica @ginger_fox ja mám chovateľskú stanicu na hladkosrstých trpasličích jazvečíkov a mám aj troch bobtailov, môžem odporučiť obidve plemená, aj keď bobtail je kľudnejší. Na druhej strane malá dokázala "skrotiť" všetkých jazvečíkov, nemá problém, sú zohratí 😅 😅 😅
... a my máme doma ešte niečo, neviem, či lepšie ako pes, to asi nie, takto to porovnávať nemôžem a ani neviem, ale určite má svoje čaro, do troch dní sa naučila chodiť na záchodík, nesmrdí, kúpe sa rada, nepĺzne, neničí nábytok, hračky, nerobí mláčky po dome, vraj vhodná aj pre alergikov, venčíme na popruhoch a to má úspech u okoloidúcich, má štyri mesiace a 1,8 kg a volá sa Vilmuška 😅 😅 😅
Vďační sú aj orieškovia z útulku
@zuzkanka117 ahoj. mozem sa opytat, to je mikro prasiatko? je kraaasna 🙂
@zuzkaamato áno, je to gottingenské miniprasiatko 😅
@zuzkanka117 to je krááááááááááááásne, koľko bude mať kg keď vyrastie? ja som chcela aj prasiatko, ale všetci sa na mňa pozerali, či mi nehrabe 😀 😀 😀 😀 😀
@zuzkanka117 strašnee zlatéééé 🙂 ale obávam sa, že naše šelmy by ho asi do svorky nevzali 😅
nam sa osvedcil do rodinneho domu hovawart. je krasny a velmi mily k detom
k miniprasátkám http://bonsajprasatka.webnode.cz/napsali-o-mini...
@ellysa tajne dúfam, že viac ako 8 - 10 kg mať nebude 😀 aj na malú pozerajú, keď i ju venčí, sused s dodávkou bol skoro v jarku, čo div z okna nevypadol 😀 😀 😀 lebo už tretí týždeň nepribrala nič, stále je na tých 1,8 kg 😅
@zuzkanka117 tak to nie je veľa, myslela som, že viac vážia... No krásne sú obe aj dcérka aj prasiatko, sa nečudujem, že si ich nejdú vyobzerať okoloidúci 😉
@danjelca presne tak. my máme 2,5 roč.psa NO, je to kopia borderky...žial. plus má strašne lovecké pudy. hrúza pes ale kto to mohol vedieť...preč ho už nedáme to sa nedá, ale hlavu si občas (často) trieskam 😀 potom máme dalších 5 krížencov menšich - všetci zachránení. to sú PSY!!! 😉
@zuzkanka117 je uplne uzasna. muz o takom uz dlho sniva... a ked som mu ukazala to vase.. no je z neho mimo... ale mame maleho psa a cakame babatko, tak zatial staci zvieratiek.... ale casom by sme mozno aj to prasiatko prijali... no som zvedava, ako velmi vam narastie a uvidime 🙂
@modrofuzik11 Máte aj s PP či nie? 🙂
Ja by som tiež odporúčala hovíka, poprípade do bytu kavaliera, šeltiu a pod.
@krpcok Ahoj, my používame furminátor pre dlhosrstého psa, je to fakt asi najlepší hrebeň čo sme mali, a to sme ich vystriedali už minimálne 10. Kupovali sme to tu - http://www.abcpredaj.sk/potreby-pre-chovate-ov/... - je to za normálnejšiu cenu. Neviem prečo je to taký rozdiel oproti ostatným, ale je fakt dobrý, môžem odporučiť aj ten obchod.
Okrem tych "tradicnych" psov k detom - labrador, zlaty retriever, howavart odporucam zvazit kupu velkeho fuzaca. Mojim favoritom ale ostava irsky vlkodav, ked budeme mat dost penazi na "prevadzku", tak si ho urcite kupim. Je to najvacsie plemeno psa, takze adekvatne potrebuje aj vybeh a stravu. Teraz s nasou financnou situaciou urcite nie. Ale je pravda, ze je len malo psov, ktori takto zboznuju deti a vobec celu svoju rodinu.
Teraz mame taku fenku plemena poulicna zmes, co sa k nam nastahovala z ulice pred tromi rokmi a ta je k nasim detom skvela, k ostatnym musim davat pozor a napriklad ma vytipovane dve susedovie decka, co neznesie vobec.
Ale treba povedat, ze pes ostava psom, nie je to clovek, nemozno sa k nemu ako k cloveku spravat. Treba ratat s tym, ze aj ten najpokojnejsi pes sa moze po detoch ohnat, ak prekrocia hranicu. Co deti velmi rady robia 😀
A tiez tu zazneli dobre rady, ze pes nie je modny doplnok, je to ako dalsie dieta so vsetkym krasnym aj obmedzujucim, co k tomu patri. A pes tym dietatom ostane v podstate cely zivot. Nie je nic smutnejsie, ako ked vidim psy same na dvore (najlepsie len v koterci, aby neznicili pekny travnik) a jedinej pozornosti, co sa im dostane, je miska so zradlom.
My máme anglického chrta-greyhounda a teraz mesačné miminko a naša fenka ju stráži a nebodaj keď zaplače kým som v sprche tak mi príde labkou zabúchať na dvere 😉 Čiže aj chrti sú dobrá voľba k deťom len tam je starostlivosť o niečo zložitejšia...
dobrý článok 😵 😵
@yukki tak v každom prípade záleží na šelmách 🙂 naša jazvečica má lovecký výcvik a veeeľmi vyvinutý lovecký pud a druhá, fenka NO, je zase taký čistič na dvore, takže potkany, myši, mačky a ježkovia nemajú šancu. No v každom prípade by som k nim iný živočíšny druh ako psa, alebo rybičky nezaobstarávala 😀 oni si teda dajú povedať, keď niečo zakážeme, ale obávam sa, že to druhé zvieratko by z toho malo stres, že si nemôže byť isté životom...

@ukana prosím ťa pošleš mi ten link ešte raz sa mi to stratilo nejako? dakujem