icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

ciefulik
15. feb 2010

ahojte maminky,

tak ja ležím v posteli s nejakou úžasnou črevnou chrípkou, či čo...paráda. Ešte že je mm doma, nosí mi krpca iba na papanie)). Nemáte skúsenosť, čo si môžem dať na prehánky, keď kojím? Asi nič, však.. ☹

My šupinky zatiaľ nemáme, hovoríte, že máme také čakať? 😉

Som sa chcela opýtať - prečo tak striedate tie plienky?? 😅 Mne sa to nechce, zatiaľ som v pohode s Pampers. Od svokry sme dostali 1 bal Tesco a sú mi teda dosť nesympatické, také tvrdé..ble.

ciefulik
15. feb 2010

Jaj a malá zatiaľ to odo mňa nedostala, myslíte, že je možnosť, že ju to obíde? Mi to začalo v sobotu ráno. Môj krpček usmievavý, hádam mi nebude choručký ☹ , ale to by už možno mala, nie? dik

betyna8
15. feb 2010

mein,my tiež nemáme v noci také nerušené spanie,lebo moj pre zmenu s radostou v noci kaká,takže ho musím prebalovat a to sa zobudi.Občas potom zaspinká hned,inokedy po hodine.

saska73
15. feb 2010

ciefulik - sucháre a cocacolu, skore uzdravenie. A nemusí to dostať. Ja som mala zapálené dutiny, sopel a malý v pohode.
Šupinky zatial nemáme, chvalabohu.
iwa - od 22.30 spí, len sa ohlási na papanie a za 5 mnút zase chrní ale už idem off -vyzerá to, že sa definitívne budí, naťahuje sa, vydáva zvuky ako starý chlap, prdí 😀
Dúfam, že nebude plakať vonku v kočári.

lubkaeck
15. feb 2010

meinka - aj ja som si myslela, ze v noci netrafi si do ust, ale trafi a po tme aj celkom vidim aj ja, cize ja ho potome aj prebalujem, skus to len, podari sa neboj 😉

my tiez este nemame supinky, tak hadam ani nebudu 😅

saska - nas Ado tolko nespi ani za dva dni 😖

meinkonka
15. feb 2010

iwa tak to celu noc striehnes, kedy bude mala v polospanku??? ci ako? ja nepocujem kazde mrnknutie 😅

saska, lubka, uz som skusala po tme, ale velmi sa netrafime. ja svietim nocnou lampou a cez nu mam prehodenu utierku. asi skusim iwinu metodu striehnutia 😀

meinkonka
15. feb 2010

saska, lubka, a to sa vam podari po tme prebalit bez zobudenia? alebo neprebalujete?

ciefulik
15. feb 2010

mein, ja tiež "stíham" v noci, keď ešte len cuckoší a vrndží - tiež jej rýchlo dám, kým neplače..no a prebalujum zakaždým po papaní, lebo my lúbime kakať zásadne pri papaní...troška sa preberie, pousmieva...keď treba, ešte pichnem druhú didu a keď nie, dám do postieľky, potrepe sa a drichme 🙂

lubkaeck
15. feb 2010

meinka - jasne ze sa zobudi, ale slahnem rychlo prsko a pyzamko zapinam pocas kojenia 😉 ale trva nam kojenie cca pol hodku a musi aj grgat, vacsinou 😅
no a spi so mnou, takze ja sa preberiem hned ako sa pohne 😉

aela
15. feb 2010

cief, ja plienky nejako nestriedam, teda striedam, ale minam to, co mam, huggiesy som kupila na kupon a v akcii v DM a pampersky som dostala a veru tie sa mi uz zdaju aj male, aj pretekaju okolo noziciek, huggies su dobre a este mam babylove, aj tie celkom mozu byt a teraz som kupila v akcii tie z lidla, tak snad budu dobre 😀

zvalka
15. feb 2010

Sasi 😀 majka zmohla unava,co vas vcera strazil 😀
mein,aj my papame 5min. A spime dalej.mame v zastrcke ledkove svetlo,svieti celu noc,len tak jemne.to staci.
Lubi,aku mal adko reakciu na papriku?

lubkaeck
15. feb 2010

zvalka - noo pucil sa strasneeee, a asi sa aj zgrcol, tak ju uz nejem 😅

pietra
15. feb 2010

ciefulik, mozes si dat Smectu. A ako dietu pepsi-colu (aj ked pri kojeni len trochu) a soletky. A aby si nestratila mineraly, tak si daj Kulisek (to je taky roztok pre deti, ked hnackuju a zvracaju). Malinka to od teba pravdepodobne nedostane, lebo tvoje telo uz vytvara protilatky a ona ich dostava cez tvoje mliecko 😉 Preto sa vlastne pri chorobe odporuca pokracovat v kojeni, lebo to kojenie vlastne dieta chrani (aj ked to teda nie vzdy funguje ☹ )

barbarka
15. feb 2010

moja mama kupila davidkovi pyzamko na 3-6mes som mu ho obliekla a je mu akurat , na rukavoch uz pomaly male. ja uz neviem, co mu obliect ruky ma strasne dlhe nic mu nesedi

millada
15. feb 2010

a to pred alebo po kupani treba tu hlavičku naolejovat a vyčesat? 😕

Ja v noci strčim flašku po tme, so zavretymi očami papa, potom vypluje cumel, prelozim do postielky a hotovo, spime dalej 🙂

pietra
15. feb 2010

millada, pred kupanim treba naolejovat (alebo namastit mastickou), nechat chvilu posobit, aby tie supinky zmakli a vycesavat uz mozes kedy chces, vsak sa dlho nekupe

barbarka, no zvykaj si. Kazdy vyrobca ma inu velkost oblecenia, takze ja sa na cislovanie vobec nespolieham. Napr. CA ma veci uzsie a mensie, HM zase vacsie a Cherokee sedi 😀 , Antony ma asi zvlast miery, lebo tam pri vacsich velkostiach aj dve cisla treba ubrat 🙄

pietra
15. feb 2010

a v noci musim svietit aj ja, Marco sa bez toho nenapapa. Ale svietim len baterkou, takze je to svetlo take tlmene. A neprebalujem vzdy

pri plienkach vaham, ktore su najlepsie. Lebo najlepsie sedia huggies, ale zase pampers premium care maju ako jedine tu super sietku (skoda, ze len po cislo 2 ☹ ) a to sa mi osvedcilo, ze jedine v nich mu aj pri pokakani ostane uplne suchy zadocek

zvalka
15. feb 2010

Milli,pred kupanim.inak zevraj od biodermy je na to nejaky priravok dobry 😉
cief,ja davam od narodenia len pampers.ale v tehu som raz kupila 2 bal.huggies a zostali mi.jedno som predala,druhe aspon vyskusam.inak nechcem striedat,bojim sa reakcie.

barbarka
15. feb 2010

toto su z tesca tie disney pyzamka. som cakala ze mu to este velke bude. body z hm mu sedi a je na 4-6 mes. 😕 ale asi ma ten nas fakt priliz dlhe ruky . aj ja mam ten problem ze su mi vsetky rukavy male ale iba od puberty co som narastla.

pietra
15. feb 2010

ja som pri marcovi nechcela pampers ani kupovat, kedze pri kike sa mi zdalo, ze su zbytocne predrazene a kvalitou rovnake, ako ostatne plienky. Takze som bola rozhodnuta kupovat len huggies a babylove, kedze sa mi osvedcili

iwa1
15. feb 2010

mein nestriehnem, ale pocujem ked sa zacne pucit a vzdychat a niekedy sa zobudim az na to jak si veselo ruky do pusy pcha a cmuuuula a mlaska 😀 😉 a to je este v polospanku a tak rychlo didu do pusy a spi a taha...ja mam len 7W ziaŕovku a musim svietit ale simci to nevadi...

saska to je iny vykon, to ani u nas nie je a to simca celkom dobre spava 😀 😀 😀 a tiez prdi jak stary chlop 😀 😀 😀 hlavne v noci pri kojeni, sa napuci a taku slehu da, ze sa musim smiat a muz sa len opyta, ze to kto bol? 😕 😀 😀 😀

iwa1
15. feb 2010

boli sme von a slecna chrni v kociku 😀 😀 😀 huraaaaa...ale strajkovala v obchode, mrska mala 😀 😀 aby sa nepovedalo 😉

iwa1
15. feb 2010

lubi a aku mal malicky reakciu na ockovanie? necitala som ci si tu pisala 😕

pandula
15. feb 2010

caute babule

od noci mam otrasnu nadchu tak po horcukach toto ... jaaj furt nieco

mame sa inak dobre. dnes sme sa rozhodli spat a uz 2 hodiny spime v kociku po vylete do tesca, maly zlacnene veci tak sme kupili krasne rifliky 3-6 m a tricenko s opickou k tomu 😀 no a este 2 pyzamka lebo nejak vyrastame s tych co od zaciatku nosime.

kim_rossi_stuard
15. feb 2010

ahojte mamicky a deticky, my sme dnes boli dat predpisat ten Rotarix na ockovanie co ma dostat mala v 3. mesiacoch a dr. nam zakazala navstevy na 2 tyzdne kym nedostane ockovanie aby nemala oslabenu imunitu 😒
tak sme uz volali jednej babke, neni nadsena - a druha to asi bude tiez dlho predychavat 😒 no co uz!
aspon si aj my oddychneme, obcas ma to unavuje ze kazdy den u nas niekto sedi a tym nemyslim obcasne navstevy ale mile nase babky a dedkov! myslim ze aj nam to pomoze, ved som uz nemala tak davno vecer len pre seba samu a s mm 😎
my pouzivame pampersky, a neprebalujeme po kazdom papani, lebo slecinka kaka len raz denne a pampersky dobre drzia v suchu, tak asi 5krat denne to vidim, este som to nepocitala presne!

beruska.zuzanka
15. feb 2010

Čaute bambuľky, tak sme dnešok zvládli, ale sa malá po tých doktoroch nachodí, chúďa 😔

CHirurg jej do ricinky strčil malíček a chúďa, muselo ju to bolieť, bo tak spustila, až sa zadúšala ☹ a on debil, že nerev!!! 😠 😠 😠 hovado... 😠 a poslal nás na kramáre na detskú chirurgiu, nech ju lepšie pozrú... ta uvidíme, o týždeň nás čaká gastro kôli refluxu... boli sme aj v tescu, som jej kúpila ponožky, nosí stále, bo máme chladno v byte, tak set takých obyč bielych, body s dlhým rukávikom a trojo tielok, tiež, lebo chladno máme doma ☹ ... no a plienky som kúpila na vyskúšanie huggies, tak uvidíme, ale kúpila som už 3ky, bo z dvojok máme ešte pampers celý giant pack... som zvedavá, či minieme...
inak, aj naša babula nosí niektoré vecičky už na 3-6 mesiacov 😕

lubkaeck
15. feb 2010

iwa - noo skoro ziadna reakcia, teplota bola len 37,7 v ritke, cize 37,2 a dr povedala cipok len nad 38, ja som ho hned nababrala octanom ked som prisla, prifixovala som to prubanom a pancuchami a bolo to oki 😉 ziadna zmena v spravani tak uvidime, o 4 tt co bude 😅

kim - ze 5x denne 😀 😀 😀 😀 to u nas 10- 12x denne, prebalujem po kakani samoska a ked chytim plienku zpredu a citim ze je uz ako suspenzor tak vymenim 😉

beruska - chudatko, ze malicek, ved ja ked mu tam obcas dam teplomer, tak mi je luto ☹

babonr
15. feb 2010

Ahojte!Saska ty co davas Majkovi,makovicovy odvar? 😉 Dnes bolo u nas krasne,sme si to vychutnavali.Maly sa dobre rano vykakal a hned bol cely den lepsi pre celu rodinu 😀 Ja som maleho najprv tiez tak krmila,ze hned ako sa pohmiril,ale teraz to uz tak nerobim,bo kolkokrat sa pohmiril,pohladkam ho a potom spinka este aj dve hodiny.V noci nechcel tatovi zaspat v postielke tak sme ho po hodine supli do postele a tam spal az do siedmej.Sice ma vytlacil a lezala som na 20tich cm,ale aspon sme sa trochu vyspali.Lepsie vstavat o siedmej ako o piatej,nie? 🙂

beruska.zuzanka
15. feb 2010

my v noci pekne búvame, sa nemôžem sťažovať 🙂 cez deň to býva horšie... ale zas kedy ako.... 🙂 a prebaľujeme sa aj mimo papania, veeľa cikáme, furt 100 kilové plienky a kakáme tiež už každý deň, niekedy niekoľkokrát naloží 😀

lubkaeck
15. feb 2010

babo - no nas spi so mnou v posteli a spime len do piatej 😉 a menej ☹ uz rozmyslam, ze ci si nezavadziame 😅 no asi ho zacnem pomaly ucit na postielku 😀 😀 uz vidim ako sa mi to nepodari 🙄