icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

noemi01
16. feb 2010

ja uška nepucujem po zlej skusenosti z dominikou
iba ked ma až vonku vitečene

men - aj moj v noci pohmiri prebalim dam papať papame do 5 minut a spi dalej
cez den mame prestavky v spani aj 2 hodinove v noci nie

mein - skus regulovateľne svetlo to len troška rozsvietiš

saska - my sme boli tiež na vylete a dominika dospavala 2 dni 😉 a mali celou cestou

pietra
16. feb 2010

barbarka, nie je to tyranie 😉 nam ked sa vtedy zjavila ta krv, tak sme tiez boli rozhodnuti prestat. Ale niekde (mozno aj tu na konikovi) som sa docitala, ez je to normalne. Aj tak nam to nedalo a mm bol vyhlaseny za pokusneho kralika a testovali sme odsavanie na nom (jemu sme samozrejme zvysili saci vykon vysavaca, aby sa to dalo porovnat). A vravel, ze to rozhodne neboli, ani sa pri tom nedusi, len je to taky zvlastny pocit. A rozhodne je lepsie odsavacku pouzit, ako sopliky nechat tak. Z neodsatych soplikov moze vzniknut zapal dutin, alebo stecu do uska a vznikne zapal tam a to uz je velmi neprijemne 😖

noemi01
16. feb 2010

herminka - markovi sa to nebude pačiť ale potom ako si poprdka tak sa mu ulavy

malin detičkam sa nesmie striekať do nošteka iba vytierať nošteky!!!!!!!!

hermiinka
16. feb 2010

ani ja necistim uska, zevraj sa to babatkam nema pretoze sa to tak zatlaca este viac dnu a to sa nema, ja potom cistim az ked je to von ako pise noemi 🙂

noemi01
16. feb 2010

hermi - presne lebo ja osm pri dominike čistila a začala my hlavičkou mikať doktorka že asi bude mať taki tik mne sa to nevydelo po kom by to mala mať tak som išla k ušnej a ta povedala že veľa tam mala natlačene preto tu hlavičku tak otačala do jednej strany

a čo sa tyka soplikou je dobre ked teču von
ja som pri dominike s nimi tiež nič nerobila vytielki utrela a hotovo

pandula
16. feb 2010

caute babule ako dnes?

my dobre. nadcha snad ustupuje pozeram stale olympijadu dokolecka nic ine tu neni maly akurat zaspal som zvedava na ako dlho 😀

pietra
16. feb 2010

noemi, vytieranie velmi nepomoze, lebo sa nedostane az dozadu k zdurenej sliznici. Detickam nad 3 tyzdne sa kvapkat moze 😉 nemaju sa pouzivat tie spreje, co maju silny strek. Ale nasivin pre novorodencov len kvapka, aj ked je to ozancene ako sprej

pandula
16. feb 2010

uska necitstime len vytierame vatou ked sa nazbiera

nostek odsvam len susniky tak raz za cas ked sa nazbiera

pietra
16. feb 2010

ja uska tiez cistim len to, co je uz vyjdene von. A nielen babatkam sa to tak ma robit, ale ani dospeli by si nemali nic pchat do usi, lebo si ten maz len zatlacaju dnu

iwa1
16. feb 2010

caf pandul 🙂

ja len po kupani poutieram vatovou tyckou- tou pre novorodencou- uska a poodsavam susne 🙂 a rano a vecer kvapkam libenar, lebo tu mame sucho ☹

pandula
16. feb 2010

herminka cim natieras pozostale strie? 😕 ja sa o ne nestaram aj ked mi je to jedno momentalne viem ze o rok na dovce budem smrkat

pandula
16. feb 2010

pietra - ja o tom viem svoje o tom zatlacani uz asi 4x mala zapchaty bubonik a museli mi ho prestrekovat fuuuuj no a potom pocujes aj to co nechces

pandula
16. feb 2010

caaaau iwaaa 😀

hermiinka
16. feb 2010

pandula z avonu solutions body a aj na prsia mam, zatial sa mi zda ze blednu. hadam sa do leta celkom stratia 😉

pandula
16. feb 2010

baby netrapte sa kileckami trvalo 9 mesiacov kym sme ich nabrali tak do 9 mesiacov ich mate cas zhodit 😀

ja som bola +5kg mesiac dozadu a asi je to +10 teraz ked furt jem 😅

pandula
16. feb 2010

diky herminka nieco tu pozriem ja mam cely zivot na bokoch a chrbate uplne ze dedicne aj mami take iste ma ale to brusko som necakal ze po dostanem strije a hlavne ze natierala cele tehu ako blazniva dracica 😔

pietra
16. feb 2010

moje strie ani neblednu, ani nemiznu 😠 potvory 😠 a mam ich ako hadov. Fakt akoby sa mi aj uroky zapocitali, kedze po prvom tehu ani ciarka a teraz vyzeram, akoby som rodila uz minimalne 10krat 😖
natieram si to takym olejcekom od weledy, ale mam pocit, ze nic nerobi

barbarka
16. feb 2010

pietra ja som odsavala len tou ustnou a isla krv, neviem si predstavit co by sa stalo cez vysavac 😒 a vy odsavate sopliky nejak pravidelne? a co na to deticky. moje 3pokusy skoncili strasnym revom. sa nevedel potom ukludnit

hermiinka
16. feb 2010

pandula ja tiez natierala a natierala a tesila som sa ze ziadne nemam a v 9 mesiaci sa mi totalne brucho potrhalo a same strie, hroza
a teraz ako som schudla mi chudery vyliezaju aj na stehnach ale budem mazat jak o dusu nech zmiznu

pietra
16. feb 2010

barbarka, ja neodsavam pravidelne. Len ked je problem a nemoze kvoli soplikom dychat. Alebo ked ma susnik hlboko, chrapci kvoli nemu a je tak hlboko, ze ho vatovou palickou nevyberiem. Inak odsavacku nepouzivam, lebo predsa len vysusa sliznicu

noemi01
16. feb 2010

pietra - neviem mne doktorka zakazala že len zarabanou vodičkou mam vytierať
a že dobry je gel aj na zvlhčenie nošteka

noemi01
16. feb 2010

ja som dnes dostala pochvalu v školke že aka som chuda 😀
a moj manžel že no pod bundou už nie 😠
mam 1 kilo na sebe neviem čo chce 😠
a z brucha to už nedam dole iba cvičenim

ja mam tiež asi 3 čiarky na bokoch
a mam pocit že to bledne same od seba a straca sa to 😉

saska73
16. feb 2010

Rifle skrátené, malý nasosaný, už aj oblečený k doktorke (už sa dnes druhý raz prepišal), hrá sa so sloníkom, čo má šušťavé uši a vypráva mu a vypráva 😀

libenar som použila 2 razy, len kvapla a odsala ručnou (teda tou na vysávač, len som použila ústa, nechcelo sa mi ísť pre vysávač) ale pravidelne vyťahujem pinzetou šušníky - to sa nám najlepšie osvedčilo, neplače pri tom, keď bol maličký, tak som mu hneď pošudlila noštek aby ho nešteklil potom "zákroku" a teraz si to už vie sám

millada - čo si nepovedala, ja som na rosalgin zabudla, mm mi doniesol repík do pôrodnice a teraz ho predávam cez mimiaukcie (mrkni, zajtra to končí)

noemi01
16. feb 2010

moj začal vypravať ale my pripada ako mačička 😀 a kriči a kriči

hermiinka
16. feb 2010

saska veru repik je super vec, ja som ho tiez pouzivala mylsim ze aj vdaka nemu sa mi to tak rychlo zahojilo 🙂

noemi01
16. feb 2010

mne ani repik nepomohol ja sa stale ešte hojim 😒

noemi01
16. feb 2010

alebo to bude tym druhim babom ???? 😀

iwa1
16. feb 2010

no babule idem sa ja venovat simcadlu 😀 zatial 🙂

pandula
16. feb 2010

no my uz nakojeni tiez maly si tak grgol ze az okno zatriaslo 😀

no nam sa zacinaju pacit hracky so sustavymi uskami ale este ich nevie uchytit do rucicky este si pockame

noemi01
16. feb 2010

pandula - v 3 mesiaci už budu chytať
my sme sa pokakali a pači sa nam to